ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 582
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
  • WonderLand
Pinks, не мога да помогна, но пожелавам бързо оздравяване. Прегръдки 🍀

# 226
Хексалгин се дава не повече от 3 пъти на ден и всеки прием е по 1 капка на 1 кг телесно тегло, като моят е почти 11 кг, педиатърката каза 10 капки. Но имай пред вид, че при него не подейства- смъкна от 39,5 на 38,2. Слагах и свещичка Ефералган- нула ефект (то е на основа на парацетамол като Панадола). Единствено Нурофен му я смъкна, при това отнемаше всеки път по около час и половина да я смъкне качествено. Три дни поддържаше 39,5 - 40,5, с много втрисане, оказа се розеола.

# 227
Благодаря ви! Flowers Four Leaf Clover
Продължава днес купона. Няма никакви други симптоми, освен температурата, която и при нея се влияе от Нурофен по-добре отколкото от Панадол. Не съм все още посегнала към Хексалгина, но ако се наложи...
Честита Нова Година! Здрави да сте всички!

# 228
За много години момичета, да сме живи и здрави!
За такива високи температури давайте Нурофен, Панадол изобщо няма да повлияе, а ще трябва да чакате да минат 3-4 часа за следващото температуропонижаващо. Хексалгин в краен случай, силен е не е за деца. Компреси, хладки душове, каката е пила точно веднъж Хексалгин, а винаги вдига поне 39,5+.

# 229
И аз на баткото само веднъж се е налагало да давам хексалгин досега за близо 8 години, но пред вид как малкият изобщо не се повлия (може би розеолата е просто такава с невъзможна за смъкване температура) изобщо няма и да се пробвам да давам скоро май ( ако, не дай Боже, се наложи). Хладки компреси се прилагат ако детето не го тресе, поне аз не бих желала като ми е ледено да ми изтипосат и студен компрес. Вместо това може да се къпе с вода с нормална температура, макар че малкият го втрисаше и от това.

# 230
Благодаря за отговорите!
Тихичко да се похваля, че от снощи е добре. Свали температурата и днес всичко постарому - демек само редовното неспане от никнещите кучаци Stuck Out Tongue Winking Eye Не знам дали пък да не бяха те виновни, директно или индиректно. Супер бавно и мъчително растат тези гадове, дори не са пробили още...

# 231
  • София
Честита Нова Година!
Много здраве и топлина да донесе на всички!
Бързо оздравяване на болните. Ние сме на финалната права след два месеца болвдуване ни остават още два дни антибиотик. Аз и мъжа ми също пием... Така и така исках да спирам кърменето, та сега това е добра причина. Вече две денонощия се справяме приемливо. Искам съвет, обаче от вас. Освен лецитин против запушване, градински чай и мента + леко изцеждане (че се оказа, че имам бая кърма), какво друго мога да направя?

# 232
Освен ако не са болезнени гърдите, мисля, че не трябва да се изцежда. Това дава грешни сигнали на тялото да произвежда още. Аз като спрях окончателно бяхме останали само с нощни кърмения. Нищо не съм пила, лецитина така си остана неотворен. Не съм цедила. Но не съм усещала и напрежение в гърдите. Явно вече е била намаляла доста.

# 233
И аз преди да спра имах само едно кърмене преди вечерния сън и нищо не съм пила, нито купувала. Обадих се на една консултантка по кърмене и каза да цедя само, ако има напрежение и то по малко. Аз изцедих само веднъж, повече не ми се наложи.

# 234
  • София
Ние сме с кърмене преди всеки сън и бая често нощно кърмене. Напрежение има леко,даже май има едно запушване. Ще пробвам с лецитин и чай и в краен случай ще цедя малко. Мерси !
Баткото сам се отби и нито съм пила чай, нито лецитин, но той много постепенно се отказа от всичките си кърмения.

# 235
Аз цедих по много малко(5-10мл) като станат много напрегнати и болезнени. Първите 3-4 дни беше така. Цедях на ръка, колкото леко да се облекчи. На 7-8 ден обаче беше нещо ужасно, много бяха напрегнати  и болезнени. По съвет от тук изцедих веднъж до капка и след това нямах проблем, нямах и нужда да цедя. Бяха останали само нощните, но бяха много на брой.

# 236
  • София
Аз съм вече трети ден, успявам да НЕ цедя по много, горе долу на 24 часа по 50 милилитра общо. Ако обаче станат много болезнени и аз ще направя като теб. Купих лецитин и пия чай и да видим. Най-доволна съм, обаче, че се оказва, че малчо не бил толкова зависим колкото мислех. Само първата вечвр търси и като видя, че няма достъп (бях сложила лепенки по съвет на една приятелка с много пристрастено дете) и се отказа и повече не е потърсил. Буди се нощем както и преди, но не иска да суче, а да му давам шапката примерно , да ходи при баща си, да гледа пепа пиг( леле как рева, че иска да гледа пепа пиг веднага).

# 237
Какви лепенки слага? Аз купих цитросепт и се намазах ама въпреки горчилката изобщо не и пукаше и продължи да суче. 😂
Тя е нон стоп на цица и 100% ще трябва да цедя. Оставах я при наще за една вечер и през деня и така се бял издула...

# 238
  • София
Обикновени лепенки, Урго примерно или подобни. Те са лепкави по цялата си площ, на ролка са , използват се обикновено ако слагаш марля с риванол и отгоре залепваш това. Та резнах две квадратни парченца,залепих ги и така цяла нощ. Но само първия път поиска, дадох да пробва и не пожела повече. Само да знаеш, че много добре залепват и отлепването не е много приятно. Та може да импровизираш и е нещо подобно.

# 239
  • София
Ох, и аз вече искам да го отбивам, но вечер не заспива по друг начин и никой друг не може да го приспи. Нощем същата работа - събужда се, реве и само с цица в устата се успокоява и пак заспива. Та хич не ги виждам нещата, направо се отчайвам. Все се надявах сам да се откаже, а то май след година и половина още по-трудно става.....

Общи условия

Активация на акаунт