ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 596
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Пада си най-редовно. Има два шева на челото, с цицини е навсякъде. Оня ден се качил на холната маса и със засилка скача на дивана..е падна по глава..

# 526
Редовно пада и се удря. Ако затворят яслите от другата седмица и не знам как ще се оправяме. Аз една седмица съм в отпуска заради шарката, но другата започват срещи, ала бала и направо и тя вкъщи ще стане купон. А няма кой да я гледа... Декември бях в отпуска и избутахме, ама сега не мога 3 седмици да пусна..

# 527
Аз не смея да я пусна на ясла, че да се върна на 8 часа, толкова е динамична обстановката, че не знам как ше избутам. Засега съм на половин ден, да видим докога, пак е по-добре от майчинството.
Нана, дано бързо се оправяте! И мен ме е страх, ама то и е лошо времето, иначе как да ги държа далеч от деца, един ден не сме излизали и вече луднах... Всичко е наопаки, пратих ги да гледат малко детско, да мога да пооправя след работния ден

# 528
  • WonderLand
Пада, удря се, минава. Печките знае, че парят и ги заобикаля от далече. Като цяло вече е стабилен и знае да се пази, но не е достатъчно. За сега с още една майка намерихме детегледачка, която да го гледа заедно с нейното момиченце, което е месец и половина по-малко, но много лудо и енергично. Голям купон им е, много се забавляват. За сега го гледа само преди обед, а аз след месец ще се върна на работа на 4 часа.

# 529
Аз мислех, че само аз отглеждам мини танк.. 😂😂😂 хвърля се като луда, пада, става и пак продължава.. веднъж на косъм се размина да пукне главата, почти постоянно е в синини... Сигурно Бог ме наказва, че исках момче

# 530
Засили се и тичешком си удари лицето челно в масата, само аз си знам колко го успокоявах и дондурках, също много обича да се изправя и да си върви във ваната, уж го пазя да не падне, но ме е страх. Страх ме е също да не се нагълта с нещо, много обича всичко да пъха в устата си.
Висок е 91 сантиметра, тежи 18.900 килограма.
А се роди преждевременно и беше много мъничък. Не яде толкова много, но по цял ден си пие формулата, през нощта също си я търси, вероятно от това е такъв огромен...Голямо човече, а още на бебешки само си говори...

# 531
Елизабет, може да пробваш вместо АМ да даваш кисело мляко. Не е толкова калорично. Иначе и моя още пие през нощта по две шишета айрян 250мл и сутрин е целия опишкан въпреки двата памперса. На вечеря си хапва добре вече като спряха зъбите, та едва ли е от глад... но си търси. Предполагам ще го израстнат в някакъв момент.
Само аз ли започнах да се депресирам, че връщането на работа наближава Flushed изобщо не ми се връща на работа.. пак графици, бързане... а сега ми е едно спокойно, лежерно и така съм се отпуснала психически, че не знан как ще вляза в ритъм Rolling Eyes

# 532
  • WonderLand
Мая, не си само ти, и аз до скоро се чувствах по същия начин, но поговпрох по въпроса с прекия ми ръководител, който е страхотен, и каза, че ще ми съдейства за плавна адаптация. Но аз ще съм от вкъщи все пак.

# 533
И аз се връщам от май месец и съм много притеснена, работата ми е доста комплексна, всичко съм забравила, нивото на владеене на английски също мисля, че ми е по-ниско(с две думи-затъпяла съм). И мен ме спасява факта,че ще съм от вкъщи, но не знам кога очакват да почна да постигам високи резултати.
Малката след 3 часа прекарани в яслата в понеделник, през нощта започна да кашля, будеше се и плачеше, усещам че и е запушено нослето и постоянно преглъща, може би се стича назад и за това кашля. Момичета,  които водите децата на ясли и градини, кажете как е при вас, защото в нашата ясла никой не мери температура, въобще не поглежда децата здрави ли са и резултата е налице. Знам, че по новите разпоредби трябва поне температура да се мери.

# 534
Аз се връщам Юни на работа, но от Април ще съм в платен отпуск. Мишето я пускам от Май на ясла и се надявам да свикне бързо. И аз се притеснявам как ще се справям на работа.
Обмислям да и давам някакво сиропче от бъз при започването на яслата, само че не знам точно какъв. Вие какво давате?

# 535
Evcheto, при нас от септември преглежда сестрата сутринта(температура +гърло) , но не видях тогава разлика. При нас разликата дойде чак ноември (тръгнала е м. Юни). Но се подготви психически, че ще се разболява. От м. Юни досега е изкарала 12 болести, включително настоящата бебешка шарка.
Дори, всичко изпробвахме - бъз, биозин, имунобор, не помогнаха при нас, докато не минаха 6 месеца.

# 536
Педиатърката ми се скара, че не знам какво да и давам и задавам въпроси. Предписа виброцил и Джуниър ангин сироп без преглед. Предполагам се притеснява за ковид и не желае да я преглежда. Ще се оправяме както можем, хубаво, че няма температура поне.

# 537
Димитрова, ами няма да я мъча тогава... То тя не ходи на ясла ама си боледува чат пат, макар че аз боледувам повече от нея 😂 Иначе като е болна и давам Биозин, харесва си го. Лошото при нея е, че почти нищо не яде само на АМ мляко го кара и си го търси, зъби ли са какво са не знам... Надявах се да прояде след отбиването ама не. Добре че месото ди изяжда. И тя е дребна. Подледно беше около 9,5кг 80см.

Евче, прави и инхалации и капи физ. р-р по-често. Какви са тия педиатърки където се карат, че ги питаш нещо за детето... Много ме ядосват такива 😡

# 538
Аз също много се притеснявах как ще се върна на работа. Имах планове да се върна като детето стане на 2г. Но се случи така, че трябваше да отида до работа и след 1-2 разговара се озовах след 3 дни на работа Grinning Не съжалявам, нямаше време да мисля много за връщането. Малката я гледат или баща и или баба и.
И при нас го има проблема с храненето, хапне 5 хапки и е готова. Дребничка е 10кг, 82-83см. Ама не се спира, много е активна.
Беше 2-3 дни с хрема, нищо друго. Слагах 2-3 пъти на ден физ р-р и теглих после с прахосмукачката. Явно имаше ефект или е било нещо леко, защото бързо мина.

# 539
Леле не знаех, че ковид при децата протича с повръщане и разстройство. Онзи ден и моята повърна 1 път и имаше разстройство, но се стабилизира много бързо дори не съм я водила на лекар, но сега се шашнах.
Падането няма как това си е бреме за психиката на майката до живот. Майка ми когато бях бременна на всяка стъпка ме предупреждаваше да не се спъна да падна.
На работа се връщам юни, дотогава работя от вкъщи по колкото мога, още като беше на 20дни започнах(спорадично) и предполагам няма да съм в шок като започна. Дост а  ми е напрегнато, но предпочитам да имам няколко неща за вършене, защото иначе се фиксирам само върху едно и зациклям.

Общи условия

Активация на акаунт