ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 554
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, какво давате при първи симптоми на сопол? Вчера го взех от ясла и ми съобщиха, че вероятно се разболява. От понеделник децата започнали да отпадат едно по едно и да съм вземела мерки.
Започнах Изопринозин, Марсианци и промивки с физ. разтвор, но какви капки бих могла да слагам?

# 646
  • София
Аз като хвана началото слагам сребърна вода. Понякога Инфлуназал, а ако вече си има явна хрема Кависепт, Виброцил или Назик кидс (това за тежки случаи, че е с ксилометазолин).
Дано ви се размине.

# 647
Защо Изопринозин за един сопол? Това е много сериозен имуномодулатор и може са се пие до два пъти годишно, изписва се при тежки състояния

# 648
  • София
По-добре дай Авирон.

# 649
Аз знам, че има вирус в момента с температура, кашлица, сополи. Ходих до няколко частни ясли тази седмица и навсякъде ми го казват, че работят на половин капацитет, заради него. При първи сополи, давам витамин ц и чакам и следя. Започнат ли сополи вече сме на промивки с морска вода, капки за нос (виброцил, грип стоп и т. Н.), калциев глюконат, ериус, и следя как ще се развие. Ако се разкашля от сополите следя как е кашлицата, ако се задълбочи сме при лекар, ако вдигне температура също. Следя и цвета на сополите. Обикновено я водя на поне 2-3 прегледа, докато се излекува. Авирон само лекар като ми го изпише. А ксилометазолин не давам, той е от 2 г., тя е на 1г и 10м

# 650
  • София
На мен Авирона ми е дежурен, ако тръгне нещо, веднага го започвам. Само за Изопринозина чакам, че ми е много притеснителен и без предписание не ми се дава.

# 651
Аз изопринозин още не съм давала, Ангелова, която хвалите ми каза, че от 11 кг, но можело и на по-малко да се дава. Не съм сигурна дали има вече 11 кг. Но съм изпробвала доста неща - самбукол, имунокинд, марсианци, биозин кидс и други такива, без ефект. Умкалор изписват на България, аз не съм го пробвала. Предния път и една от дежурните в детското ми го предложи вместо калциевия глюконат (което е българското и доста по-евтино).

# 652
Леле, наплашихте ме. Малката като лепна миналия месец нещо от яслата и предписаха изопринозин и си и давахме. Не съм знаела, че е вреден Close
Но тя си беше зле, с висока температура , едвам дишаше от сополи... Уж му четох листовката, но не открих нищо притеснително. Вече ще знам.

# 653
  • София
Не е по-врвдвн от останалите лекарства с които ги тъпчем. Просто е ненужен за по-леките инфекции. Ние бяхме с остър ларингит миналата седмица, аз ощв на първи симптоми дадох Авирон, а след това двама доктори казаха изопринозин (само дето мъжа ми го води на доктор и не казал, че давам авирон). Аз така и не спрях авирона и не дадох изопринозин, защото от друг педиатър знам, че се дава или едното или другото, но авирона е по-щадящ.

# 654
Изопринозинът не е вреден в никакъв случай, при възрастни даже има за определени състояния профилактични схеми с него (аз съм правила за тежък синузит и имаше невероятен ефект). Но- доста е силен, може да се дава до 2 пъти годишно и то през определено време (имаше нещо свързано с левкоцитите, не помня). Затова се приема ако наистина има нужда - например при варицела, която буквално затрива имунитета; при постоянно повтарящи се инфекции, по време на тежко заболяване. Моята педиатърка никога не изписва имуностимулиращи сиропи, на мнение е, че организмът трябва за изгради имунитет без тях. Понякога е давала Екомер само. Вече ако боледуват много често, тогава е склонна (примерно два пъти месечно ако се разболяват).
За сополи (баткото е шампион по сополите) само промивам с физ разтвор, инхалации правя с него ако са по-обилни, понякога капя нещо за отпушване ако не може да спи (в никакъв случай ксилометазолинови капки). Евентуално витамин Ц и шуслерови соли, противоалергични избягвам, те изкуствено понижават имунитета. Сополите сами по себе си в повечето случаи нищо не значат- лигавицата реагира на дразнител (в ясли и градини много често от препаратите). Вече ако са съмнителни (зелени примерно), придружени с темп или друго, тогава се действа според случая.

# 655
Ох как го давате тоя Авирон. Моя отказва да го пие, а нали е черен и се вижда в каквото и да го сложа Flushed само го купих и така си седи... То му мина вече, де, ама така и не го пи Rolling Eyes

# 656
  • София
Мойте и двамата нямат нищо против Авирона и всякакви сиропи...за мой късмет. Колкото до ксилометазолиновите капки, аз нямам нищо против тях,стига да са ми изписани от лекар. Много са ми помагали нощем, когато не може да диша (баткото). За малкия още не са ми давали такива , освен сега на последното боледуване, но не стигнахме до тях така или иначе.
По якога използвам и низита маз, за овлажняване на лигавицата на носа нощем.

# 657
Авирона винаги се нацапва на нещо - първия ден на предишната болест реши да си го изплюе върху пижамата. Или при последната лъжица я бута на земята неочаквано.. Не знам дали помага повече от другите неща, давала съм два пъти досега - при розеолата и есента.

# 658
Изопринозина е за по-тежки състояния, не се дава за един сопол. Вкъщи цялото семейство при първи симптоми почваме Авирон, препоръчвам с две ръце.
Димитрова, внимавай с калциевия глюконат, не е хубаво често ползване, давала съм при постоянна кашлица например. Назик кидс е за течни сополи, за да ги сгъсти, отдавна давам, Виброцил е за гъсти вече , като почнат да минават и намаляват.

# 659
Моето дете никога няма прозрачни сополи или просто секрет. Винаги от ден едно са жълто-зелени. Ходи на ясла от повече от 6 месеца. Рекордът му за последователно ходене е 2 седмици и 2 дни. Направо не знам вече... Авирони, Изопринозини, Марсианци, сиропи не съм забелязала да имат какъвто и да е ефект. Искам просто да си блъсна главата в стената и това е.

Общи условия

Активация на акаунт