ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 554
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
Маслини още не съм давала. Simple Smile
Даниел още го храня като бебенце, предимно пасирам, но е ял пица и баница. Има време, не бързам да му давам цели парчета месо и моркови.
За памперса също. Ще започна да го уча пролетта.

# 136
Мен пък най ме е страх да не направи анафилактичен шок от нещо, все я оглеждам за признаци като подуване на лице, устни, след всяко хранене. Не само на нова храна. Това си ми остана травма за цял живот (когато аз го преживях), тя засега няма алергии.

# 137
Аз давам на моя да яде сам. Той изявява желание, така че не мисля да го спирам. Сам си държи и гризе, с лъжица също се опитва, с вилицата по-добре се справя. Отдавна е на обща храна. И той се тъпче с доста храна в устата и големи парчета отхапва, като хамстер е Joy страх мее, няма какво да лъжа, но го оставям да се оправя сам. Понякога и той плюе като му дойде много в устата. На него май само мед му останада въвеждам,но навсякъде чета след 2г се давал. Е, и какао и шоколад не съм давала, но тях се надявам да забавя максимално. Последно изредих ядките, дадох ги смлени в кекс, мъфини и бисквитена торта.

# 138
Аз също давам парчета, за да яде сама. Също се страхувам, но не я ограничавам. Храна не пасирам от много отдавна, само леко намачквам с вилица понякога . В повечето пъти плюе парчетата месо.

Днес Дуйгу става на 1г и 6месеца. Утре ще ходим на ваксини имаме 3 ваксини - ре ваксинация на многовалентната, хепатит А първи прием и орална жива полиомиелитна ваксина втори прием. Притеснявам се за последната и се надявам да нямаме проблеми. До сега не е имала реакции от ваксина.
При нас с този ковид е много зле положението по над 30 хиляди позитивни случаи има на ден, всички болници са и пандемични, включително тази в която ще я ваксинираме, но не искам да проточвам ваксините, които също са важни и без това скоро не му се вижда края.

# 139
Аз по начало  се стараех да не я стряскам когато се задави с викане и тупане по гърба ,чаках секунди да се е справи сама ,ако не помагах. Сега вече яде сама с вилица,лъжица. Разнася се с цяла ябълка или някоя бисквита,но винаги се услушвам.

# 140
  • София
Нито викам, нито тупам по гърба и аз (второто между другото не е добре да се прави). Чакам го да се оправи сам. Щом кашля,всичко е ок, ако посинее - тогава е страшното.

# 141
Добре, а как реагирате когато видимо не диша?
При първото задавяне настана паника и накрая и бръкнах в гърлото и тя тръгна да повръща и го извадих, съвсем малко парче ябълка. Вторият път някак сама се справи...въпреки, че не се закашля.
Гледах и четох много неща за първа помощ, всичко е 5 пъти потупваш отзад, 5 отпред и редуваш... Не пожелавам на никого такъв ужас да преживее, просто ми звучите доста смели, не искам да се разбира като заяждане. Явно аз съм доста страхлива и ми трябва време да забравя случките..

# 142
  • WonderLand
Аз на няколко пъти се скарах много на ММ, че когато малкия лапне нещо, което на него му се струва голямо, той скача, вика, и почва да му рови в устата. Децата така се стряскат и шанса от задавяне е много голям. Аз лично смятам, че докато имат контрол над това, което е в устата им не е толкова лесно да се задавят. Мен също ме е страх от задавяне, но няма какво да направя, контрол над устата му нямам, затова пък му имам доверие. Въпреки това винаги съм на щрек.

# 143
Hope, говорим така, защото не ни се е случвало. Давай си й малки парченца, дай й време. За къде да бързаш? Все ще се научи, поне аз на твое място бих изчакала да е готова, след време опитай пак. Просто децата са различни, по различно време правят нещата, не съм чула за недъвчещо дете. Иначе аз всичко пасирах и понякога пасирам на обяд, когато й се спи и искам да яде по-набързо, иначе не иска да дъвче и ще легне гладна. Просто по едно време се престраших и видях, че се справя добре и не се дави. Ако се даваше и посиняваше, щях все още да я изчаквам.
Дитмейд, отбихте ли се? Биба позлвате ли? Как да приспя дете, приспивано с кърмене или в количката, не знаещо какво е биберон? Все отлагам, дано измисля начин.

# 144
Хоупче и при нас беше драма голяма. Спокойно им давах да си гризкат банан и едната отхапа голямо парче и се опита да го глътне. След малко я виждам как ме гледа с отворена уста, очите и се пълнят със сълзи и се зачервява. Опитах се да бръкна в устата, което на по-късен етап отчетох като грешка, но тогава не мислех. Баща им беше в другата стая, аз я хванах и провесих за краката с главата надолу и започнах да я тръскам. Отидох в стаята при ММ крещейки и молейки за помощ, като все още я държах с главата надолу и тръсках, както той се изрази, като чувал с картофи... Минута по-късно изплака и я обърнах. Еми ако трябва ще пасирам докато навърши пълнолетие Simple Smile

# 145
Тази вечер се задави, от най-обикновено кисело мляко с мюсли. Добре че татко му беше наоколо...

# 146
Има разлика между давене и даване все пак. Моето пуйче се дави и като пие вода понякога, но грам не се впечатлявам.
Най-вероятно мюслите са залепнали или просто дразнят бебчо, но не мисля, че може сериозно да се задави от тях.

# 147
  • София

Дитмейд, отбихте ли се? Биба позлвате ли? Как да приспя дете, приспивано с кърмене или в количката, не знаещо какво е биберон? Все отлагам, дано измисля начин.

Изобщо не сме се отбили, хич не е толкова лесно, колкото си мислех. Проблема е, че нямам енергия за момента да не спя и да го приспивам нощем  по друг начин. И двамата отново са болни и имам нужда от някакъв сън.  Направо не знам как ще се справим. За моя изненада се оказа, че съм свалила 4 кила за миналия месец, когато пак бяха болни... Нямам търпение всички да могат да дишат нощем, да не им тече нищо, да не се налага ставане по 1000 пъти за инхалации и чистене на нос... Та отложих отбиването за някой спокоен момент..

# 148
Аз отбих преди три месеца и замених с шише с айрян. Така заспива на обяд и вечер и през нощта като се събуди само му тикам шишето и се оправя. Даже по-добре спя след отбиването, защото не ми виси на гърдите половин час. Цока си айряна в леглото и се унася пак. Второ, трето сънуждане шишето вече си е при него и даже не ме и буди тошкова, само го чувам, че пие. Може също да пробвате и някой друг да приспива известно време. Моя също не ползва биберон.

# 149
Ох, бързо оздравяване, от къде лепнахте вируси? Каката като е вкъщи сме добре пу пу, цяло лято бяха по площадки, игри с деца,  скадоледи, отиде за 4 дни на градина и хайде донесе вирус. Затова смятам, че градините и яслите са най-голямия инкубатор на вируси!
И аз все отлагам това отбиване, през деня бачкам и гледам да я приспивам на бързо, през нощта е различно, по някога се буди по 2-3 пъти, понякога не се буди. Тя не пие от шише с биберон, никога не е пила, има едно шише за вода, само от него, с мек накрайник. Трябва да пробвам дали ще пие легнала, много й хареса кефира ми, но айрян не иска и да види. Благодаря за идеята.

Общи условия

Активация на акаунт