ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 602
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
Успешна година на всички!
Да ви попитам предлатаге ли чай на децата?
Аз давам лайка, липа и шипка. Четох разнопосочни мнения за други видове, но искам да и разнообразя малко закуската. Давам сутрин и следобед, обича да пие. Не давам разтворим и на гранули.

# 256
Аз не давам чай, но в яслата й дават със закуската и със следобедната закуска. Ако ме питаш какъв - никаква идея.

# 257
Аз не давам чай, но в яслата й дават със закуската и със следобедната закуска. Ако ме питаш какъв - никаква идея.
А дали вече може сама да пие от чашка?

# 258
  • София
И аз не давам чай, но не по някакви съображения, просто от мързел ..Предлагала съм, но ми отказват и не ги и насилвам. Може би е добре да седава, особено ако са настинали.

# 259
А дали вече може сама да пие от чашка?
да, е, от време на време ми връщат някой панталон залят с нещо, но яде сама и пие от чаша.

# 260
Аз също предлагам чай. При нас се харесва комбинацията мащерка + лайка или липа. Аз ги правя от самите билки, накисвам и прецеждам и не подслаждам Simple Smile

# 261
  • WonderLand
И аз давам чай, не за друго, а защото си иска като ме гледа аз да пия. Давам липа, давала съм и маточина, и лайка, и мащерка. Понякога слагам мед, друг път не - пие го всякак. Беше влязал с някаква фаза да търси топъл чай нощем, но бързо мина. От както стана студено обаче се усещам, че не съм му давала чашка, че много се залива, но не мисля, че е забравил как се прави, не че беше много задобрял. По-удобно му е от чаша с твърд накрайник, та сега ползвам такава.

# 262
Иска ми се да давам чай, но отказва категорично да пие всичко друго, освен вода и мляко. Понеже много от плодовете не ги ядe, съм пробвала и фрешове да давам, но опитва и ми ги връща с отвращение. По същия начин отказва да пие и Биозин. Пробвах със спринцовка, всякакви видове чаши и лъжици, в храна, в мляко, но без резултат. Направо в чудо се виждам. Не дай Боже да се наложи да пие някакъв по-сериозен сироп, не знам какво ще правя. От чая тръгнах, а къде стигнах...

# 263
  • София
Ние нали  вече трети месец сме с лекарства (то не са антибиотици, сиропи капки и какво ли не) и в началото беше много трудно. Бяга, вика, не отваря уста..абе ужас. Аз започнах безкомпромисно, хващам го, натискам ръце, крака, стискам бузи, отварям уста и айде... Много грубо,но няма как. На третия ден разбра, че вкуса на всички сиропи не е толкова лош, че да си заслужава да преживее такъв тормоз. Вече идва доброволно и отваря уста без проблем.

# 264
Ами и аз пробвах така 1-2 пъти с Биозина и така лошо се задави, че просто се отказах. Ама ако се наложи- ще се насилваме, няма как. А Биозина не е лош. Ще почакам да забрави и ще пробвам пак. Simple Smile
Да оздравявате вече!

# 265
Здравейте, вече почвам малко да се притеснявам...дъщеря ми казва 10тина думички правилно и всичко друго са някакви бебешки навързани срички и нищо разбираемо. Използва само една сричка, за да назове цяла дума. Примерно казвам папагал, а тя само ПА. На моменти много дардори, но абсолютно нищо смислено. Има ли други деца като нашето?
Другия ни проблем е, че стъпва понякога навътре,когато ходи и мисля да посетим ортопед

# 266
  • WonderLand
Ditmade, как върви отбиването?

Dida1993, а пускате ли тв, телефон? Много често оказват негативно влияние върху говора. Детенцето на моя приятелка е вече на 3 и почти не говореше до скоро. Спряха всякакви екрани и вече имат значителен напредък.

# 267
Dida1993, аз си мисля, че е нормално - вложи фантазия и ще видиш, че казва повече - аз както казах, скоро научих, че чао е "Тао", браво е "бааво", пеперудата е "руда", пъпа е "пап". Със сигурност яслата й оказва много положително въздействие и върху говора. Моята мадама от понеделник се върти в кръг и ходи на пръсти с цел да танцува песничка та от яслата за мики маус. Аз да сменя малко темата - ама от къде си купувате дрехи, в частност бодита с къс ръкав. Иначе дрехи взимам от waikiki, PEPCO, hm, до скоро и от Джордж купува, ама сега с тези 20% ддс се чудя дали пък от прекупвач няма да ми излезе по-евтино. Дамата вкъщи сега сменя размера от 12-18 на 18-24. Имаме 6 бодита от кауфланд, но пък са малко за 18-24 и трябва да й купя още към 10-тина.

# 268
  • София
Dida 1993, не се впрягай, нормално е. Писала съм го и преди,баткото ми до две и два месеца казваше само ЪЪъъъ. Сега не мога да му затворя устата. За крачетата посети ортопед. Нас на годинка ни пратиха да ходим, било препоръчително.
Silver,  изненадващо добре върви. Две нощи търси, но като видя, че няма (нали бях се залепила с лепенки) спря. Не е доволен, повтаря 'млякото свърши' иска при баща си, но като цяло няма драма. Не плаче, не се тръшка, вече седмица спи супер. Много по-добре от преди, не се буди, най-много да примрънка за вода веднъж. Много съм доволна. Опевидно още помни млякото,но няма драма.

# 269
Ние сме фен на чая и сока. Но предпочитам да и правя повече чай,сока ни е разнообразие от време на време. Пием различни лайка,алпинис,червена боровинка и  др. В яслата и дават чашка залива се ,но така и в къщи още се учим защото предимно пие от шише с твърд накрайник.Говори госпожица ни само мама,тати бати ,папа,бау и любимото и айде. Не много ,но от седмица сме на ясла и си срича неща които не знам какви са.

Общи условия

Активация на акаунт