ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 591
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ditmade, каква ваксина сложи? Аз имам час за 19ти, но се съмнявам да имат това, което съм избрала, а от АЗ ме е страх..
Хоупче, бързо оздравяване! Когато ние бяхме болни, лекарката се застрахова и изписа на малките Панцеф, което дават и при Ковид.
АЗ си сложих и аз и ММ и родителите ми и всички около мен. Само сестра ми е с Модерна, защото им ги организираха от офиса.
Ако те е страх заради въпросните случаи на тромбоза,да те успокоя, че при Пфайзер са докладвани почти същото количество тромбози след ваксина. За мен това е малко маркетингова война, но разбира се ако имаш избор, най-добре да избереш това което те кара да се чувстваш спокойна. Иначе 1-2 случая на 1000000 ваксинирани за мен не е основание за притеснение. Само от листовката на Нурофен ще ти стане лошо докато я четеш..та такива са моите доводи. Между другото в момента в Света Анна до колкото знам ще ваксинират с ваксина по избор, имало ги и трите. А в по-малките градове изобщо си ги има постоянно(поне в някои, по данни на познати ваксинирани в Русе И Хасково например). Единствената причина да искам друга ваксина е краткия интервал между двете дози, но уви докато чакам да дойде друга ваксина, то ще ми мине големия интервал.
Успех, дано има това, което искаш, за мен най-важно е да се чувстваш спокойна с избора си.

# 571
  • WonderLand
И аз чакам Файзер или Модерна, даже се надявах сега като си ходих до Димитровград да има, защото уж по малките градове имало, обаче не - казаха, че от много време не са получавали и не знаят дали ще получат скоро.

В тая изолация поне на  малчо сложихме неговите си редовни ваксини, остана още една за лятото и после пей сърце. Чакам да се стопли, че да махам памперса и чакам да му излязат и последните 4 кътника, че да махам бибата, само за сън я ползва. Вие как сте с памперсните борби?

# 572
С тромбоза и варикозни вени съм изначално, с АЗ още преди да е известно за печалните смъртни случаи, ваксинирана с първа доза през януари. После изкарахме ковид. Е, жива съм...

# 573
И аз чакам пфайзер през работодател. И нашата биба стои за сън, има да вади 5 зъба още. Аз съм решила като си ходим за Великден да кажа, че съм я забравила и така да приключим с нея, но да има баба и дядо да помагат с рева и приспиване то. Иначе и за памперса ми се иска да действаме, но е на градина, а да я спра за няколко седмици, за да се учим не ми се иска (все пак и отпуска още). Като се разболее си стои вкъщи, но не знам това дали е подходящ период за оттучване от нещо. Вие ходите ли на детски консултации на тримесечие? Аз не я водя, отчитайки че е на ясла. Сега имаме на 1г и 9 м, но не мисля да я водя. На 1г и 7 м я водих, заради ваксината и я теглиха и мериха.

# 574
И аз чакам Пфайзер, но едва ли скоро ще има. Съмнява ме да има някъде свободен избор. АЗ като гледам си е руска ролетка, ужас, колко смъртни случаи Cry
Хоуп, бързо оздравяване, да спира вече тази Т.
Аз поне проблем с биберон нямам, отбих я преди 2 седмици и сега си спи доволно, без да се буди, пу пу. Чакаме още два кучешки. Не съм почнала гърнето, все е студено, ужас. Махам й памперса и да стои по гащи.
Ходихме на консултация на 1,8 се падаше, ама и с каката, че й правиха манту, то иначе няма смисъл да я водя, без причина.
Още не е тръгнала на ясла, уж края на април, ама не знам дали искам да я пускам, хем ковид ме е страх, хем си мисля, че много ще плаче без мен, не знам още.

# 575
Ние приключихме с яслата за тая учебна година. За 4 часа престой при децата, две седмици бяхме болни всички вкъщи. Почна тя, после мъжа ми, накрая аз. Отделно и бабата и дядото, с които се видя преди да има симптоми, и те се разболяха. Не знам какво беше, правиха й тест за ковид, аз после си правих вкъщи домашен - бяха отрицателни, но страха, който брах две седмици беше по-лош от всичко. В крайна сметка всички сме добре, боледуването не беше тежко. Просто дядото от другия месец ще си влезе в задълженията, когато тръгна на работа Grinning
Нали ще си работя от нас, в къща сме, имаме двор, направихме й люлка, пясъчник, къщичка си има за игра. Лятото и басейнче слагаме. Направо сме като забавачница. Не ми се рискува с тия болести, при положение, че имам кой да помага. И аз днес ще звъня на личния за Пфайзер, нали се очаква голяма доставка, да ме има впредвид. Мъжа ми сложи АЗ, но беше три дни много зле, със силна треска, температура, болки, та не искам да си го причинявам.
Бързо оздравяване на болните, вие сте млади хора, всичко ще бъде наред.

# 576
  • София
И аз чакам Пфайзер, но едва ли скоро ще има. Съмнява ме да има някъде свободен избор. АЗ като гледам си е руска ролетка, ужас, колко смъртни случаи Cry

Не че защитавам АЗ, ама нали знаеш, че при Пфайзер смъртните случаи от тромбози са горе долу колкото при Астрата Joy

Памперса ще го махам лятот, за сега желание има да седи на тоалетна, но не прави нищо вътре. Биба нямаме,за добро или зло. Вече яде всичко, поне това гайле ми отпадна, че голям зор ми беше с постоянното плюене.

# 577

Не че защитавам АЗ, ама нали знаеш, че при Пфайзер смъртните случаи от тромбози са горе долу колкото при Астрата Joy

Памперса ще го махам лятот, за сега желание има да седи на тоалетна, но не прави нищо вътре. Биба нямаме,за добро или зло. Вече яде всичко, поне това гайле ми отпадна, че голям зор ми беше с постоянното плюене.
Даже не ги следя, само от тук от там чувам за АЗ. И все пак не искам АЗ , снощи слушах, че вече е призната връзката между тромбозите и ваксината. И брат ми е с АЗ, и свеки, но сега се чудят дали да слагат втора доза. Не знам кое е по-добре, всеки сам си решава. То така или иначе сега сме опитни зайчета с тия ваксини...

# 578
И аз съм с тромбофилия и цялата бременност бях на Клексан. То принципно е каквото ти е писано, ама пусти му страх.. Записана съм в св. Анна пък да видим дали ще имат за мен Пфайзер Simple Smile
Евче и ние откакто сме тръгнали сме все болни. Тъкмо почнаха да спят на обед в яслата и аха да ги оставим за цял ден и минахме през това, което и вие. Не съм правила тест за Ковид, но кръвните при едната бебка бяха с CRP 0 и СУЕ 4, та надали. Антибиотик пихме цялото семейство + капки за нос с Гентамицин и още едната кашля нощем и хърка..
Бибероните ги забравиха за 2 дена точно, но аз им ги оставих нагризани. Все още са им в коша с играчките.
Памперси ще махаме лятото. Пробвах ги тези дни, но едната стоя на гърнето казвайки пиш, отиде в срещуположния ъгъл на стаята, клекна и се изпишка там, а другата стоейки права се чудеше какви са тези капчици, дето и се стичат по краката 😀

# 579
Момичета, всички деца минават през болестите в яслата, те градят все пак имунитет. Нашата първите 6 месеца беше нон стоп болна, на всеки 3-4 ден и после 2-3 седмици вкъщи. След 6 месеца и много безсънни нощи, всичко мина. А за боледуване то, още не мога да простя на педиатърката, която не разпозна бебешка шарка а беше дълбоко убедена, че е ковид (от 10 март), даже и в друг кабинет ни заведе за преглед. Е, преглеждаха я още 3 дни, други лекари, никой не каза, че е ковид и не назначи антибиотик.

# 580
То всички сме се подготвили, че ще боледуват, просто на мен страхът ми е, че ще донесе вкъщи ковид. Масово мои познати се заразиха от децата им, които ходят по градини и училища.
Иначе, да, много ми е мъчно когато детето се мъчи и е болно, но знам че това е част от израстването и не бих го правила на въпрос, ако не беше пандемията. А на нея не и се вижда края, в какъв свят ще израстнат тия деца... Нашата като види маска вкъщи и иска да си я слага на лицето. Sad

# 581
  • София
Никак не е приятна тази ситуация в момента, дано се посупокоят до лятото нещата! Аз днес си сложих първата доза на Пфайзер, та сега се надявам да не се тръшна, защото съм преболедувала и не знам как ще реагирам. Иначе Астрата си я харесвам, баща ми и свекърва ми се имунизираха с нея, не са имали проблеми, дано и след втората доза да нямат. Аз просто не мога да си позволя дългия интервал чакане, защото съм постоянно сред болни, но като цяло АЗ показва едни от най-добрите резултати. Само дето тези тромбози са наистина леко притеснителни. Не знам и аз кое е по-добрият вариант, доста е объркваща информацията навсякъде. Да се молим да сме добре и това е!
Гърнето ми е болна тема - на яслата го хвалят, че напоследък само в гърне ака, а вкъщи категорично отказва да седне даже! Направо не знам как и кога ще го махаме тоя памперс, ама на лято започвам да го оставям Wink

# 582
  • София
Много съм невежа за майка на две малки деца, но пак да попитам... Къде водим децата, когато са болни, а в дежурния кабинет на личната са пълни идиоти?
Без значение дали е платено. Просто вече се изчерпах. В Поликлиника България не можах да намеря събото неделни прегледи, друго не знам...

# 583
Ditmade, ние сме с допълнително здравно и направо им звъня, но така или иначе мога да ти препоръчам д-р Захариева, която в събота е в АмериМед, а през седмицата е в Дженерали Закрила. Винаги може да си запишеш час през Супердок.

# 584
  • София
Ditmade, ние сме с допълнително здравно и направо им звъня, но така или иначе мога да ти препоръчам д-р Захариева, която в събота е в АмериМед, а през седмицата е в Дженерали Закрила. Винаги може да си запишеш час през Супердок.
Много, много благодаря. Видях,че и в Софиямед имат и в Медива съботно-неделни. Та има избор поне. Винаги е по-добре, обаче да е певпоръчан доктор. Сега ще си я запиша.

Общи условия

Активация на акаунт