ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 571
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Аз от Лидълския за ухо продължавам да съм доволна. Много пъти го сравнявах, повече от 0,3 отклонение не е давал. Електронните трябва да се държат 10 минути под мишницата, независимо колко бързо изпищяват. Това го пише на упътването на всички 3, които имам. Много трудно става с тях. Чувала съм много добри отзиви за термометъра на Браун за ухо, ама е около 150 лв, много ми се виждат. А спиртните и галиевите колко време се държат под мишница?

# 616
  • София
Моя електронен също е Омрон както и инфрачервения, но е много точен. Изпищява на десетата секунда, държи се две минути след това (така си му пише в упътването) у струва 10 лева.. Дава същата температура както и спиртния, който се държи 5 минути (по упътване пак). Не си представям да се държи 10 минути...това и аз няма да мога да го издържа.

# 617
3 мин държа нашия спиртен и на нея и на мен. Върши работа докато спи. В будно състояние е трудно, но не не изпълнимо. Предния път с розеола та особено с температура на 4 часа, имах възможност да изпробвам всякакви термометри и да ги сверявам и т. Н.

# 618
Здравейте, ние сме с термометър  Нук и съм доволна, честно казано доста точен е.Трябва да е поне 10 мин в помещението, в което се мери. Меря 3 пъти и вземам средната стойност. Обикнавено няма разлика.
Преминахме Ковид, остана да треперя за родителите ни. Аз бях 12 дни с температура. Малката 4 дни и от първия прием на АБ спря да вдига.
Да ви попитам за храната. Давате ли сол и някакви подправки и т.н?
Давате ли от общата храна или само за опитване? Сега заради Ковид се налага да отложим още веднъж ваксини и отиват чак за май месец..

# 619
  • София
Заради това, че сте били болни ли трябва да ги отложите?
Ние сложихме всички януари месец, много съм доволна, че приключихме.
На обща храна сме още от лятото. Давам всичко както и на нас, само с маааалко по-малко сол, но яде и солени неща понякога. Знам, че е до ре да се изчака до към 3 със солта, но така ми се получава.

# 620
  • WonderLand
Яде каквото ядем и ние, не го пазя много от солта. На обща храна е от много време. Подправки силни не ползвам.

# 621
Заради това, че сте били болни ли трябва да ги отложите?
Ние сложихме всички януари месец, много съм доволна, че приключихме.
На обща храна сме още от лятото. Давам всичко както и на нас, само с маааалко по-малко сол, но яде и солени неща понякога. Знам, че е до ре да се изчака до към 3 със солта, но така ми се получава.
Да, педиатърът каза поне месец след Ковид може да поставим, ваксина остават ни 2бр.
Аз за сега и давам да опитва от всичко, което поиска, без сладки неща, но и ние не ядем попринцип. Мен ме притеснява само солта. Мисля,че преди време някой беше писал тук, че е имало негативно отражение към бъбреците , може и да греша.

# 622
  • София
За бъбреците не е добре наистина, но все пак не са на 6 месеца. На две години не е проблем да се яде сол (в нормални граници). Аз днес направих бисквити с фастъчено масло, та от днес и фастъци е ял вече.

# 623
И ние от месец вече и даваме от нашата храна. Тя не че яде особено, ама до скоро взимах детска кухня и я изхвърлях. Аз не слагам много сол в яденето, но не са ми и безсолни манджите, яде каквито са. Подправки си слагам нормално за да става за ядене. Обича месо, като седнем и си казва "месце" да й дам и главно това яде.
Мъжа ми един път и даде от своите пълнени чушки. Оказа се, че едната чушка е била люта и той и даде от пълнежа. Милото дете почна да вика с насълзени очи "пари, пари", после я беше страх да си взима от нас.
Абе много е злояда, не знам при вас какво е положението, ама нашата хич не е по яденето, слабичка си седи, иначе с много енергия.

# 624
И моя отдавна е на обща храна, може би около годинката беше. Ние не ядем солено, така че не се притеснявам. Баща му даже фъстъци му дава да яде /на половинки ги дава/.
Пробвах вчера да го оставя без памперс гащите... Оказа се, че си казва като му се допиша, но не иска да отиде във ВЦто. Бяга и докато не се напиша в гащите, не се дава да го слагам. И голямо тръшкане беше да сложим пак памперс... накрая сам го обу Rolling Eyes явно доста зор ще е докато поиска...

# 625
Аз вчера я слагах поне 15 пъти на гърне и всеки път нещо прави + памперса е мокър. Просто всеки път като каже пиш и сваля памперса и на гърнето. Единия път даже каза пиш и нищо не направи, обух я (само по памперс) и тя "пишкам", казах и свали си памперса и на гърнето и тя си го свали, взе гърнето, премести си го, седна и пишка (през това мама притрепери дали белята няма да се случи на килима).. За храната - нашата е на кухня, рядко яде домашна храна, като цяло не яде, пада си злояда, нооо кухнята, независимо от марката се яде. Само с десертите подбира и не яде зеле с месо и ориз от кухня. Вчера гледах анкета във фб, нашето доста нисичко го изкарвам на домашния метър - 84 см и около 11 кг (между 10 и 11 кг) и така леко се притеснявам. 82 см беше на метъра на лекарката януари, вярно, че не растат вече толкова бързо, ама пак ми е нисичка (таткото е 1.90, аз съм 1.71). И даже взех да се чудя какви дрехи да й купя за лятото, че ей сега ще дойде юни/юли и ще се вадят летни дрехи. Аз съм заредила 2-3 години, ама май ще си стои на 18-24 и нямам летни дрехи такъв размер.

# 626
Аз вчера я слагах поне 15 пъти на гърне и всеки път нещо прави + памперса е мокър. Просто всеки път като каже пиш и сваля памперса и на гърнето. Единия път даже каза пиш и нищо не направи, обух я (само по памперс) и тя "пишкам", казах и свали си памперса и на гърнето и тя си го свали, взе гърнето, премести си го, седна и пишка (през това мама притрепери дали белята няма да се случи на килима).. За храната - нашата е на кухня, рядко яде домашна храна, като цяло не яде, пада си злояда, нооо кухнята, независимо от марката се яде. Само с десертите подбира и не яде зеле с месо и ориз от кухня. Вчера гледах анкета във фб, нашето доста нисичко го изкарвам на домашния метър - 84 см и около 11 кг (между 10 и 11 кг) и така леко се притеснявам. 82 см беше на метъра на лекарката януари, вярно, че не растат вече толкова бързо, ама пак ми е нисичка (таткото е 1.90, аз съм 1.71). И даже взех да се чудя какви дрехи да й купя за лятото, че ей сега ще дойде юни/юли и ще се вадят летни дрехи. Аз съм заредила 2-3 години, ама май ще си стои на 18-24 и нямам летни дрехи такъв размер.

Спокойно и нашата е 85см и към 11кг, а аз съм висока 178см. В норма са си, предполагам ще дръпнат на ръст по-късно.

# 627
И нашата госпожица е 82-83см и няма 11кг, някъде 10,7кг е. Като цяло е злояда, яде символични количества в повечето случаи и трябва да се занимава с нещо. Рядко сяда да се храни без да имаме проблеми. Искам да и дам лъжица/вилица и сама да се опитва, обаче много рядко проявява желание.
Храна давам от общата, рядко готвя само за нея. Пробвахме кухните(частна и държавна) и не ги одобри.
Солта не се дава на деца под 1г, защото бъбреците не са им развити. Но след това може, но в малки количества. За да функционира правилно организма има нужда от сол. Разбира се, не трябва да се прекалява, както с всяко нещо. За мен някои ястия без сол са много безвкусни, аз не искам да ги ям, какво остава за детето. Те имат дори повече рецептори за вкус, отколкото възрастните. Съвсем нормално е и да имат предпочитания.

# 628
Моят яде от общата храна вече много време- готвя без черен пипер и пикантно и или без, или с много малко сол, после добавям за нас. Фъстъчено масло яде отдавна, защото ние много обичаме и правя овесени палачинки с фъстъчено масло и банан. И тахани всякакви е ял, но цяла ядка или на парчета няма да му дам поне още две години от страх от задавяне.
Моят е много нисичък, я има 82 см, я не, с шкембенце и набитичък.  Но и баткото беше същия, а сега е сред най-високите, направо прескача размери Simple Smile така че това как се развиват сега изобщо не е показателно колко ще порастват

# 629
И Мишката е около 82 см, но е 9,6. Не може да мръдне от няколко месеца на кг. Злояда си е все още. Аз използвам термометър в дупето на Филипс от комплекта за хигиена, мери супер бързо за няколко секунди и съм супер доволна.

Общи условия

Активация на акаунт