ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 554
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
Румба, вие сте с 2 дена по-голям рекорд Simple Smile
В понеделник пак ги пускаме и каквото стане. Не може да ги гледаме затворени в къщи, а навън няма как да ги извеждаме за повече от час дневно - в обедните почивки..
Първият ни опит да се ваксинираме удари на камък - РНК приоритетно на хора над 65, а АЗ - над 60. Ние 40+ стискаме палци и се пазим вече година, ама се и уморихме.
Вече мечтая за почивка на морето и оглеждам. С 2 деца явно ще търсим ол инклузив, че с техните претенции за храна ще е трудно иначе. Някой да препоръча спокойно местенце по нашето черноморие?

# 661
Много странно, брат ми отдавна си сложи АЗ, а жена му Модерна пред две седмици, нямат 40. Ние с ММ се ваксинирахме с Пфайзер миналата седмица, сега се очакват много ваксини, не би трябвало вече да е проблем. За бг черноморие, ал инклузив и спокойствие има ли? Simple Smile
Ние сме ходили на Дюните преди време, без в началото на юни, преди сезона, беше супер, но в самия сезон сигурно ще е лудница, ние се надяваме за гърция живот и здраве към началото на септември, дано ситуацията го позволява.
Аз все още отлагам яслата, харесахме частна, но ме притеснява, че е много привързана към мен и ще е рев голям. С каката нямах такъв проблем, никога не е ревала, но с малката ще е драма, къса си ме сърцето. Та още съм си на половин ден и се гледаме, но лятото е хубаво да я пусна, да посвикне, пък после може и държавната да я преместя, като пуснат места, че ми е доста по-близо като локация. Живот и здраве с първокласничка и ясленче ще е много забавно Wink

# 662
Ох и аз гледам да отлагам яслата възможно най-много, че тъкмо сме се позакрепили откъм сополи ама от юни ще видим. И аз се интересувам от спокойно и хубаво място на морето и разглеждам, но или ще ми хареса хотела но пък плажа не или плажа ще е добър, а пък хотел няма. Искам да е на първа линия, че не знам как ще реагира малката на морето, миналата година не искаше да стои на плажа пък камоли да влезне във водата. Хотела беше тих и спокоен точно на плажа супер, но пък плажа доста каменист и баткото си ожули краката. Като плажове на арапя и на перла ми харесва тихо, плитко и с хубав пясък, но пък няма хотели на плажа. Сега съм харесала един в Обзор ама не знам ще видим. Иска ми се Гърция,но много път с колата, а малката хич не иска да седи в колата и вместо на почивка ще е лудница, като порасне още малко и тъкмо да мине този коронавирус.

# 663
Ditmate, аз да те питам за дежурния в София мед, звънна ли някъде прдди да отидеш? За делничните дни, знам, че се звъни на регистратурата, въпроса е за почивните. Моята госпожица се чудя дали няма да се разболява. Излиза кътник и всичко е в устата (ама буквално, яде чаршафи, дрехи, ръкави, яки, отделно са играчките) и накашля 4 пъти за целия ден в събота, 4-5 пъти за целия ден в неделя. Няма температура, няма сополи, ама с това ядене на всичко, 100 % гърлото е червено. Почнах витамин ц от събота + калциев глюконат, чудя се за ериус, ама като не виждам дали е болна.. А личната ще я лекува с гранофорин 100%  и ми се иска да я види някой друг.

# 664
  • София
Не, не съм се обаждала. Директно там на регистратура и който е на смяна ни поема.

# 665
  • София
Ние редовно почиваме в Албена, за малки деца е идеално - на първа линия, олинклузив, с чадър и шезлонг на плажа. Тази година пак сме там, че с малкото още не става да ходим по-далеч, пътуването с кола е цяло изпитание за нервите! Но като порасне ми се иска да разнообразим някъде на юг, ама май никъде не намирам оферти за олинклузив, включващи чадър и шезлонг на плажа, а мм много държи на това Wink Каката като беше малка сме ходили и в Аркутино, също е много хубаво, ама това беше отдавна, сега нямам идея как е.

# 666
Ние се гласим за Гърция, ама да видим. Нали се връщам и на работа,  първо трябва да намеря пролука в графика с отпуските, после ще му мислим. Мен миналата седмица ме боцнаха с Модерна, на мъжа ми му предстои втора доза с АЗ, така че ще можем да пътуваме без ПСР (да се надяваме). Ако не-ще търсим нещо в България. Не съм фен на ол инклузив, наемаме си апартамент и хапваме по заведения. Да видим, много са въпросителните напоследък.
Вие с какво къпете децата? Преди ползвах Биодерма и А-дерма, сега съм на Бочко, ама нали трябва да ги сменяме от време на време и се чудя какво да взема. Да не е и много скъпо, че май не виждам смисъл от сериозна медицинска козметика, ако детето не е алергично.

# 667
  • WonderLand
Къпя го с каквото ми попадне, ползвах Здраве бебе био, после Нивеа, сега сме с измивен гел от Лидл.

# 668
Здравейте,
мисля някой беше споменал,че при хрема използва сребърна вода.Може ли насоки, каква купувате,давате ли да се пие или само капете?
Благодаря!

# 669
  • София
Аркол ползвам. С капкомер след почистване в физиологичен разтвор, капвам по една две капки.

# 670
Аркол ползвам. С капкомер след почистване в физиологичен разтвор, капвам по една две капки.
Благодаря!
Колко дълго може да се прилага?

# 671
  • София
Честно казано не  знам, но съм чела, че не трябва да се прекалява. Аз го правя по 5-6 дни по 2-3 пъти на ден.

# 672
Нашата я къпем с юриаж, преди това бяхме с мустела. Малко по-парфюмирано ми е, но бива. Днес ходихме на преглед при Шаламанова (в София мед), доста обстойно ни прегледа, пак назофарингит, ама без сополи, но нали кашля като легне, та се търсят секрети някакви.

# 673
Не, не съм се обаждала. Директно там на регистратура и който е на смяна ни поема.

Нашата я къпем с юриаж, преди това бяхме с мустела. Малко по-парфюмирано ми е, но бива. Днес ходихме на преглед при Шаламанова (в София мед), доста обстойно ни прегледа, пак назофарингит, ама без сополи, но нали кашля като легне, та се търсят секрети някакви.

А колко е преглед и консултация с педиатър в почивен ден?

# 674
  • София
Почивен или делничен - няма разлика, 40 лева е прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт