Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №19

• 22 841
  • 768
  •   1
Отговори
# 630
Привет!

"Поне го раздава горда." - Дана, разсмя ме. Joy И Зюлейха го раздава горда - с брака с Демир само по документи стана "госпожа на Чукурова". И двете са неискрени. Мюжган каза каквото мисли на леля си за заминаването в Истанбул, а после пред Фекели наговори друго. Парите не я интересували, но отива да заплашва Зюлейха. Ако Йълмаз е искал да ѝ остави пари, щеше да го направи, а той всичко скри. Не искам Зюлейха да ѝ даде, защото няма да са за Керем Али, а за Бехидже. Докато детето порасне, всичко ще е профукано.
Зюлейха заживя чужд живот - този на Хюнкар, а имаше прекрасния шанс най - после да заживее собствения си живот - с Йълмаз в сърцето, в дом, подарен ѝ от Демир, с Аднан/Йълмаз до нея. Милосърдието и добротата ѝ не се нуждаят от външните характеристики на Хюнкар, с които тя "облече" новия си образ. И когато е насаме, му се радва, а пред Севда отново се оправда с Лейла за оставането си в брак по документи. Защо иска само за себе си детето от мъж, когото не обича, детето, което искаше да абортира. Всъщност грижите ѝ за децата са само на думи. Видяхме истинска близост между Хюнкар и Демир, която се създава с грижа и внимание всеки ден и час, а не с декларации "не мога да живея без децата си".

От Назан

# 631
Привет в нашия ден Flowers Hibiscus
Лучия, да съгласна съм. Керем Али нищо нямаше да види от тези пари. Дори и Мюжгян. Виждаме как я "върти на пръста си" Бехидже и как й влияе. Мюжгян е като послушно детенце. Онази като й се развика и Мюжган сякаш изпада в ступор и се подчинява. Така щеше да е и за парите. Бехидже щеше да им дава "трохички".

"Ако Йълмаз е искал да ѝ остави пари, щеше да го направи, а той всичко скри."

Йълмаз умря в следствие на злополука и макар, че усещаше, че май няма да го бъде, все пак вярваше, че ще "прескочи трапа". Човек винаги се надява, а и той имаше защо да иска да живее. Смъртта му беше внезапна. Ако беше оживял, щеше да е друго. Скритите пари бяха скрити за целите на бягството, а не за да остави Мюжган без средства. Ако тези пари са все още скрити, то смятам че Йълмаз е нямал време, за да ги "върне на светло", а не че не е искал. Нещата се развиха за няколко дни. Предполагам, че Йълмаз е платил от тях наема на къщата, в която щяха да живеят със Зюлейха (не се знае, за колко време е платил този наем); от тях е взел, сигурно, за купуването на земята за новата къща и е платил на архитектката. Предполагам, че Йълмаз е щял да внесе парите в банка, но се случи катастрофата.
При бягството им, той беше взел Керем Али със себе си, за да живее с тях, а на Мюжгян беше оставил малкия конак по документи; той има и акции и във фабриката, които носят доход. Йълмаз имаше намерение в един момент да поддържа комуникация с Мюжган. Може би е било наивно от негова страна, но видяхме, че е имал такова желание и е планирал такова развитие. Така че мисля, че е щял да следи и нейното положение. Все пак я остави при Фекели.
Впоследствие стана ясно, че разводът на Йълмаз и Мюжгян все още не е финализиран, нямаше все още и насрочена среща в съда за постигане на финансова договорка между страните; определяне на издръжка и т.н. Единствено двамата постигнаха устно споразумение за Керем Али - че ще живее с Мюжгян.
Та, аз си мисля, че Йълмаз би бил щедър с Мюжгян. Със сигурност от онези пари щеше да задели за нея и за Керем Али; да купи отново земи и т.н. Йълмаз винаги й е казвал, че тя няма да бъде лишена от нищо и той ще се грижи за тях. Но, злополуката беше много нелепа, той няма как да е знае, че ще си отиде така. Ситуацията със статута на Мюжган и с плановете им със Зюлейха бяха в процес на уреждане.
Но, да видим, какво реално е станало с тези 30 милиона?  Дали за това нищо не ни показаха СЦ, за да има интрига или просто ги забравиха заровени, без никой да знае, къде са...и така ще си останат. Това би било много глупаво, защото не е логично Йълмаз да не каже нищо по въпроса на Зюлейха през тези дни, когато планираха бъдещето си. Ако не й беше казал, може би преди смъртта си щеше да й каже това заедно с думите му, че ги поверява на Демир. Да видим. Дали ще останат в земята тези пари?! Чрез липсата на тези пари...отново съдбата попречи на решилите да си тръгнат от Чукурова (Бехидже и Мюжган) да отнемат едно от децата на Чукурова от тези земи.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 14:25 от dana78

# 632
"Ако не й беше казал, може би преди смъртта си щеше да й каже това заедно с думите му, че ги поверява на Демир." Именно. Нито на Зюлейха, нито на Фекели спомена за парите, когато им съобщи предсмъртните си желания.
Не вярвам сценаристите да са ги забравили, защото Мюжган ги търси, а Зюлейха довечера сигурно ще каже нещо, преди да я изгони.
В последния епизод - сцената с Демир, счетоводителя и още двама служители в кабинета му, когато работиха до късно. Очаквах всеки момент той да научи за продажбите на Йълмаз. Чудно, как дари акциите на майка си на Зюлейха, а не разбра за новите придобивки на Хюнкар - три месеца след смъртта ѝ Rolling Eyes

# 633
Кастингът засега се изложи само за Сафие и малкия Фикрет.
Чели са само сценария за сцената.
Тук е идеално и гардеробът - също.

Зюлейха можеше да се придържа към формулата, която постигнаха преди катастрофата. Можеше да живее наблизо и всеки ден да вижда Лейля, а Демир да се грижи за тях от разстояние. И Лейля, и любовта към майката Хюнкяр са занимавки, които прикриват истинската причина: Зюлейха не иска да се разделя с Демир. Ако Йълмаз беше жив – да, но и тогава тръгвайки си с него, тя оставаше с поглед, обърнат към конака, а там са и Лейля, и Демир. За себе си съм убедена, че Зюлейха отдавна има чувства към Демир, но  тези чувства са доминирани в началото от отсъствието, а после от присъствието на Йълмаз, верността към тяхната любов и общото желание да бъдат заедно, което за Зюлейха е най-важното. Има ли го Йълмаз, Демир няма шанс. Но „Колкото и човек да се съпротивлява, сърцето му се влюбва.“ Това, което Зюлейха прави сега, е само подобие на това, което е правила Хюнкяр. Хюнкяр е станала жена на Аднан против волята и, докато Зюлейха се омъжи за Демир с казано от самата нея „да“, няма значение, че чрез този брак тя е преследвала своя цел. Да стане жена на Демир, е нейно решение. След историята на влюбването и в Йълмаз разбирам, че Демир, спасявайки я от змията на първата им среща, влиза в профила на мъжа, който тя носи в съзнанието си като мъж, на когото може да се разчита и затова се влюбва в подобни мъже, от които получава сигурност и защита. Тя затова се реши на брак с него. Оставането и при Демир след смъртта на Йълмаз, е повече от доброволно. Тя може да казва, че се е отказала от любовта и ще бъде винаги вярна на Йълмаз, но остава при мъж, който знае, че я обича. Отношенията между Хюнкяр и Аднан са били съвсем различни. Това стана ясно, още когато обсъждахме брака: никой от двамата не е обичал другия. Докато Демир обича Зюлейха, а тя отначало го е преценила за подходящ за нейния план - изпълнението на този план е могло да отнеме и няколко десетки години, а с времето опознава и други страни на Демир, които определено и харесват. По различни поводи тя е казвала това. Знам, че Демир някога ще спечели сърцето и. А също и това, че Демир прилича на баща си. За Аднан още не знаем нищо цялостно, но така, както за него говори Севда, такъв съм си го представяла винаги, мислейки за него чрез Демир. В случая говоря само за нуждата от това да обичаш и силата на чувствата.

Йълмаз е само баща на Керем Али и никой не му дава право да отвлича детето  от майката. Това е първото неправилно действие. За да се разпорежда и с парите, които са семейни. Искаше развод, когато щеше да се окаже, че той няма никакви пари. Заровените пари трябва да бъдат върнати на Мюжгян, тъй като продадената земя е при Яман, респ. при Зюлейха. Каква е Зюлейха, за да се грижи как Мюжгян ще съхрани тези пари за бъдещето на детето или ще ги похарчи Бехидже? Това щеше повече да и подхожда, ако беше излязла и продължила живота си сама. Тогава, когато и другите ще я мислят като останала вярна на Йълмаз. Но оставайки при Демир, да се грижи за бъдещето на детето на Йълмаз, тайно от Демир, не намирам за правилно. Но аз знам, че целта на Зюлейха не е нито само да бъде наказана Бехидже, нито парите да бъдат открити и кой ще ги вземе, целта на Зюлейха е да вземе Керем Али от Мюжгян. Това виждам като нейна крайна цел: да събере децата на Йълмаз под крилото си. Затова и трябва властта и възможностите, които получава чрез Демир. Той не знае за нито едно от действията и в тази посока. Това е абсолютно нечестно към него.

# 634
Ваня, не сравнявам емоционалния живот на двете семейства - Аднан - Хюнкар и Демир - Зюлейха. Но и двете семейства не живеят като нормални мъж и жена, съпрузи са само по документи. Хюнкар, както сега и Зюлейха, си е създала свой собствен свят. Хюнкар много е плакала, страдала, срамувала се - знаем го от нея, от Хамине и Сание. Докато Зюлейха изобщо не се интересува от Демир, защото знае, че той обича нея и няма да посрами честта ѝ. Но не знае за плана на Юмит и дали той няма да я извади от безразличието и пасивността. Дали Шермин или друг, но съвсем скоро някой ще насочи вниманието ѝ към любопитството, което Демир проявява към тази жена.

Хаштаг тази вечер - Ömrüm Boyunca - Целия ми живот

# 635
Привет Flowers Hibiscus
На линия съм и аз. Благодаря за споделеното! Flowers Bouquet
Ваня Blush, не разбирам, какво имаш предвид?:
"...Искаше развод, когато щеше да се окаже, че той няма никакви пари."
Йълмаз разполагаше с пари и сега след смъртта си има такива, но не са в банка или сейф. Поради бягството той ги скри, за да може да разполага с тях от Германия. Никой не знае, какво би предприел нататък по отношение на Мюжгян. Аз лично, не мисля, че щеше да я остави без пари. Йълмаз не беше такъв тип човек.

# 636
Гледам как се гърчи Бехидже. Joy
Зюлейха не знае нищо за парите - така каза на делегацията Фекели - Фикрет.
Пропуснах за семейното имущество - Йълмаз направи продажбите без подпис/съгласие на Мюжган. Следователно законът го е позволявал.

Тук Анастасия Сизикова превежда по нещо

https://vk.com/wall-82230597_210905?reply=210910&w=wall-8223 … 97_210905_r210928

# 637
Лучия да, по онова време в Турция нещата не са били такива, както в съвремието ни.
Демир също не се е допитвал до Зюлейха при продажби и бизнес решения, а и те са женени.
Демир не можеше да продава без съгласието на Хюнкяр. Но, никога не е искал разрешение от Зюлейха, въпреки, че са женени, нито е обсъждал решенията си по бизнес въпросите с нея.
Зюлейха не знае за парите. Значи Йълмаз не е обсъждал това с нея. Имал е планове със сигурност, но стана злополука, която никой не е очаквал, още по-малко самият Йълмаз и делата му останаха недовършени. Може би, тези пари ще се намерят, когато Бехидже вече няма да е заплаха да отведе Керем Али извън Чукурова. Thinking
Жалко, че след смъртта му...чрез думите на Мюжгян, СЦ сякаш изкарват, че Йълмаз не е мислел за Керем Али. Мюжган не знае ли как загина той?! Знае, че щяха да бягат със Зюлейха. Трудно ли е да се сети човек, че той е нямал време да си оправи делата. Кофти, но да се мисли, че не обичал сина си...е обида за паметта на Йълмаз. А  Мюжгян запя пак същата песен - че Йълмаз я мразел. Тя забрави ли какво си говореха с него в болницата? Нали се разбраха, нали се помириха, нали тя чете писмото му. Там той обяснява всичко. Пак за омраза започна да говори, като се оказа, че ги няма парите на Йълмаз. Ами, не ми е ОК тази Мюжгян. Не е искрена.
Чак сега се смени погледа на Зюлейха към Демир. Лично за мен, ако Зюлейха имаше чувства към Демир от преди, тя не би "тичала" към Йълмаз, можеше да му каже, че писмото е в миналото и че вече има чувства към Демир. Щеше да остави Йълмаз да си гледа семейството с Мюжгян и тя да си бъде с Демир. Не виждам защо беше необходима "цялата трагедия", ако Зюлейха имаше чувства към Демир. Thinking Доминирани или не от някакви спомени за любовта с Йълмаз...по-силно щеше да й е чувството към Демир, защото е в брак с него, имат дете и той е законният баща на Аднан.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 21:10 от dana78

# 638
Надявам се смъртта на Бехидже да окаже благотворно влияние върху Мюжган. Кукла на конци, каквото и да ѝ говори Фекели, нищо не стига до нея, нищо. И каквото рие, все на гърба ѝ пада.
Юмит и тя беднячка - издържа баща си със заеми от Фикрет.
Фикрет каза на Бахтияр, че с Юмит не се обичат.

# 639
Защо Фикрет не обвинява баща си Муса, че ги е изгонил? Чичо му е приел един непознат за син, а баща му е изгонил дете, което е гледал доста години? Дали му стана ясна историята?
Интересно дали Зюлейха ще каже на Демир за посещението и разговора с Фекели и Фикрет.
Демир иска децата да останат в Чукурова. Зюлейха иска да са щастливи. Добре.
Фикрет е объркан човек. Стана ясно какви са отношенията им с Юмит, и какво чувства към Мюжгян. Добре е, че Мюжгян ги видя двамата, да има предвид.
Пропуснах доста дотук, тел. звъни, а пък и няма превод достатъчно.

# 640
Еееййййй, накрая тези пари ще ги докопа Шермин. Joy

# 641
Мюжган искала парите на Керем Али Бехиджиолу Joy

Фикрет изпрати този Хасан да търси дом за Юмит при Демир Joy - уж няма къде да живее.

Ваня, цялото отмъщение на Фикрет е сбъркано из основи.
Зюлейха и да не каже на Демир, Шермин би трябвало да се задейства. Ето изобличи лъжите на Бехидже пред дамите от чукуровския хайлайф. Joy Hands Clap

# 642
Еййй, как се наслаждавах на лицето на Бехидже!!! Браво! Шермин добре я подреди.
Йълмаз и мъртъв не може да почива на спокойствие. Сега, виновен, че умрял и не казал, къде са парите. Не го е срам, че имаше наглостта да умре така набързо! Как не предвиди, че ще катастрофира, не знам! Rolling Eyes Stuck Out Tongue Winking Eye
На никой вече не му е мъчно за него, особено на Мюжган, но за парите му - да. Head Band

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 21:37 от dana78

# 643
Цялото тръшкане на Фекели срещу Аднан Яман ми много изкуствено, не мога да повярвам в 30-годишната му омраза. Нереално е човек да живее с това цял живот.
Охраната на гробището докладва на Фекели за разбития паметник и ще последва въпроса за врага.
Никой не отвори сандъка с чеиза на Гюлтен, но все още има време.

# 644
И какво стана? Горката Фадик пак нема късмет? Disappointed Relieved

Общи условия

Активация на акаунт