НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

• 37 004
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Аз от вчера на нещо като моно.
Варени яйца и кашкавал за закуска и дробчета и сурово червено цвекло за обяд.
От утре пак 2 дни: варени яйца за закуска и месо с червено цвекло или черна ряпа за обяд.
Дробчета бяха по 400 гр и без вечеря, никакъв глад.
Еден, моят мъж е българин, но при свекървата не се спазваше Бъдни вечер. Моята майка се опитваше неуспешно да ни наложи традицията. Но св. Никола винаги ни слагаше лакомства в обувките, тази традиция ми харесваше.
Френската традиция е гъши/патешки (угоен) дроб за предястие, някакво пернато (патица,  шапон,...) с кестени и някакво пюре (глава целина или сладък картоф при нас ) или картофи и за десерт "дърво/пън" (руло с крем и/или нещо шоколадово). Ще правя моя, палео тази година.
Не се притеснявайте,  че изглеждам стриктна. Ще наваксам с нещо много любимо януари "кралска пита" (galette des rois ). Най-лошата комбинация; много захар, с много масло и смлени бадеми. Убиец е.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 18:39 от tania6

# 256
Танче, благодаря. Звучи направо като по режим.
Ние точно тези празници много ги спазваме, майка ми дори пости. Аз много прекалявам с питката точно, май ще трябва да ям преди вечеря, иначе....

# 257
Еден, уважи майка си, труда й и традицията. Нищо няма да ти стане дори е полезно да изненадаш тялото си. Често има приятни изненади на кантара. Ако не, ще я изп.каеш задържаната вода. Отпусни си душата и не го мисли.
Явно за майка ти не е просто традиция, а нещо повече.

# 258
Аз точно с питка не прекалявам по празниците. Не че не ям, но други неща ми харесват повече. Предпочитам пълнени чушки, зелеви сарми, баклава....

# 259
Не си давайте парите за този чай. Просто те разхлабва, по-добре зелен . Много ме болеше корема мен и изпитвах постоянно дискомфорт в корема - беше подут и твърд.
Иначе аз следя темата, защото нялолко пъти съм се пробвала да спазвам режима, но не ми се получава. Изключвам въглехидратите, но  не мога да се храня вм. Карам на месо, салати и зелени ябълки. Но след НГ смятам да се заема по-сериозно и да прочета повече по темата, за да правя нещата както трябва.

# 260
точно този с мечката даже не ме и разхлабва, някой с неуспешен опит го е донесъл в офиса
един друг детокс на биопрограма ме изпишква
ни забързан метабилизъм, ни липса на апетит и от двата

Eden, и аз съм да спазиш традицията
имаче плънка от орехи и гъби е добро решение за амбициозните Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 23:11 от Herzen

# 261
Тези детокс чайове са по-скоро за тоалетна. Моя бивша колежка пиеше Wow Tea, нито отслабна, нито нищо. Но пък каза, че добре се отразява на тоалетната.

Да, отказах се от разни варианти за Бъдни вечер, не ми се занимава да си правя експерименти. Хареса ми идеята минимум въглехидрати до тогава и зареждане на Бъдни вечер. Вчера бях на яйчен фаст, днес на закуска кето хляб с бекон. За обяд не знам още.

# 262
Танче, може ли да споделиш рецептата за пънчето. Аз съм френски възпитаник и от години все се каня да направя. Харесва ми, че е палео.
За празничните дни и аз съм решила да си хапна традиционните неща. То поне на Бъдни вечер е въглехидрат, но пък може да е ограничен от към мазнини. А и мнооого обичам пълнени чушки с боб. Прияли са ми се и картофена и бобена салата с повечко оцет Simple Smile на хляб едва ли ще налитам

# 263
Дези, малко ябълков оцет във вода преди вечерята и ферментирали зеленчуци по време на вечерята би трябвало да помогнат (идеи на д-р Фънг).
Пънчето е ново и не съм го опитвала, а палео тортата съм сложила в рецептите.
https://www.bmoove.com/buche-de-noel-paleo/
Като френски възпитаник ще я разбереш на френски.
Ето това съм правила, като фурмите са 4-5 и шоколадовия слой е по-малък и правя още един, сметанов слой. Иначе става нещо отровно сладко за мен.
https://paleo-regime.fr/tarte-chocolat-paleo/
Днес при мен глезотийка...режимна

Гофретата (от замразените запаси за тежки дни) е с яйца и бадемов тахан.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 09:15 от tania6

# 264
Благодаря! Това за оцета ще го пробвам преди въглехидратните хапвания Simple Smile

# 265
Здравейте,

Аз мога ли да се запиша в темата. През годините на кето/примал ми е  било най-трудно да се откажа от захарта и шоколада и почна ли няма спиране. Хората около мен не разбират как така нямам контрол и теглото ми си върви на горе надолу и по цял ден се тормозя и мисля само за храна и колко ще надебея ако ям нещо

# 266
Здравейте и честита нова година Simple Smile с пожелание за добро здраве и задоволителни резултати от режима.

Завръщам се отново към режима от вчера, като преди празниците имах свалени 2 кг за 10 дни, които си върнах обратно. Стартирам от 69 кг и имам за цел да достигна 60. До сега я карах доста лежерно и резултатите не бяха много добри. Убедих се че при мен трябва режима да е по-стриктен и въглехидратите да са доста малко от това което ми се иска.
Надявам се този път да успея и ако съм стриктна за 4-5 месеца да си достигна целта.

# 267
Записвам се и аз.
Не мога да мръдна от 50 от доста време, но заради ограниченията със спорта предполагам..
Ще пробвам да стигна 48, но без месо и млечни.

# 268
Ангел, ти колко си висока, че подържаш такива ниски килограми? На снимки поне изглеждаш доста висока.

# 269
Не съм висока, 167
Но това са ми били винаги кг, дори в последните 5, доста по-малко. Най-добре се чувствам на 48/9

Общи условия

Активация на акаунт