НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

• 36 897
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • На острова
Миа, много добре ти изглежда гофретата.
Защо не си й сложила крема сирене или нещо друго, ако не ти е била вкусна ?
Защото нямах 😄. Иначе с нещо намазана си я представях.

От няколко дена съм изключително гладна. Ям си по план, де, но по-големи порции. Отдавам го на студа навън.

Майка ми ви бях казала, че и тя започна така да се храни, дистанционно я съветвам. Днес я питах дали се е мерила, че изобщо не знам как върви (вече минаваше 90-те кг!), и е свалила 4 кг., за около три седмици. Според мен се отводнила. Дано продължава така, че и тежи. Тя е доста активна и много обикалят по баирите. Ако оправи и храненето и ще е супер. В ранните 60 е (години имам предвид), а и аз май на нея съм се метнала като ген.

# 661
Добре де, възможно ли е за 20 дни да не отслабне човек нито грам? Всъщност може и са има 1 кг., но то ще е от вода. Ужасно е, при положение, че наистина се иска воля и храненето няма нищо общо с преди. Може би прекалявам с количествата, но все пак..не разбирам как при тези ограничения, без закуска и междинни хранения няма резултат.Не очаквам чудеса , ама поне 1-2 кг да имаше за мотивация. Имам чувството, че тялото ми се е заинатило и не пуска тези 70 кг и това е Simple Smile. Според вас има ли някаква логика и надежда с времето да се променят нещата?

# 662
Има, разбира се - точно време ти трябва. Не знам какво ти е общото здравословно състояние но при доста от нас промяна в теглото отначало не е имало. И при мен мина доста време преди да взема да свалям на тегло, ама аз поне минах хитро и започнах посред лято, според мен тогава беше по-лесно. Аз минах на такова хранене по здравословни причини де, то и теглото ми беше в резултат на висок инсулин. Ясно си ми беше че докато не взема да свалям инсулина, кила трудно ще сваля. Отначало сигурно и над месец мина без забележима разлика, после някакси неусетно взеха да се случват нещата и да се изненадвам като мина край голямото огледало вкъщи. (Нямам кантар и не съм следила често като килограми как съм вървяла - имах си предостатъчно за сваляне, радвах се на всяка нова дупка на колана и така)
20 дни на някои не им стигат дори само да се адаптират, камо ли да са влезли в релси и да свалят както се очаква. Особено ако рязко и строго си ограничила всичко, ще ти трябва време да се нагодиш че да заработи за теб това всичкото. Освен това, при доста от нас се наблюдава сваляне на обиколки първо, а в кантара няма никаква съществена разлика. Та бива и тях да поизмериш отначало, може и там първо да видиш някаква разлика в числа.

# 663
  • В полите на Пирин планина
Сваляйте си мерките с шивашки метър. 👍

# 664
Абсолютно съм съгласна с natka.
А има и момичета с много по-трудно начало, но с голяма мотивация.
По мои наблюдения от споделен опит и в различни групи , за махането на 30 кг е необходимо от 1 до 2 години. Става въпрос за трайно отслабване , без изключително големи усилия и без почване-отказване.
Едни спаначени кюфтета, същите като моите моцарелени, но има и предварително сварен и добре изстискан спанак.
https://www.sweetashoney.co/spinach-balls/?fbclid=IwAR0hL894MdgX … RXM2hEdW5bLN7Ub-w
Не слагам хуск/псилиум от времето на виолетово-черно оцветените мъфини, но успешно се замества с мляни ленено семе, а златното и на цвят е приятно.

# 665
Аз се чудя и какви изследвания точно да си направя. Винаги съм била малко нехайна към здравето си и не ходя по лекари за щяло и нещяло да не кажа никога даже. Дори не знам колко ми е захарта, а съм с наследствена обремененост за диабет. Знам,  че и за ИР има различни изследания.отделно и за хормоните...

# 666
Виж ако искаш темата за ИР, там има много информация в началото. Там се набляга повече на изследвания и прочие.

# 667
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Идвам да се похваля - най - после помръднах в теглото Heart Eyes
Сигурно 2 седмици не мръднах от 66.2кг, днес - 65.6 Sunglasses
Доволна съм.
И пак непсъм толкова стриктна. Направо понекога си се чудя на организма... Бая зор и тормоз е видял за 31 години... Но все още работи. И съм му благодарна!

За мотивация, пускам и меню, което ям от 3 дни:
Закуска - чисто кафе - сигурно до половин литър стигам, много го обичам Joy

Обяд: пълнени чушки с карфиол, гъби, лук, моркови и кайма (80% телешко и 20% свинско) + мааалко заквасена сметана.

Вечеря: 2-3 яйца - пържени, бекон - до 50гр., гауда - до 30гр., и салата или туршия по желание. Добавям и към 50-60гр. маслини, кисели краставички и каквото имам.

Усмихнат ден!

# 668
Най-добре е наистина да се вземат мерки с метърче. Там вече няма измама.
Изследването за инсулинова резистентност, което дава най-добра картина, си е натоварването с глюкоза. Препоръчвам обаче да се прави след консултация с лекар, защото си е доста натоварващо за тялото. Според мен обаче и да има инсулинова резистентност, няма как да не се повлияе от нашия режим. Аз съм доказателство за това - за 20 дни съм свалила почти 3,5 кг. и то видимо. Вариант е количеството да е много, вариант е храните да не са ок, вариант са и хормонални смущения - на щитовидната например.

# 669
  • В полите на Пирин планина
Точно този режим е много подходящ при ИР, защото държи ниски нива на кръвната захар и съответно не се наблюдават пикове на инсулина. 👍

# 670
Вариант е и храната да е малко, недостатъчно сън, стрес и разбутани хормони.
Също от значение е И защо има повече килограми: бременност, системно преяждане, голям опит с диети и йо-йо ефект, индустриална храна и др.

# 671
Напълнях много по време на бременност и след раждането си имам трайно 8-10 кг, които са в повече. но това беше преди 2 г. , Не трябва да е вечно оправдание. И преди това съм спазвала режими и съм имала колебания в теглото, но можех да отделя много повече време и внимание на начина на хранене- реално животът ми беше само работа, спорт и храната. Сега обаче не мога да се храня 'балансирано', т.е да следя непрекъснато калории, всичко на везната , малко мазнини и т.н. Уж четох доста за режима, не знам къде бъркам най-много, но вероятно в съотношенията на макронутриентите и въглехидратите- едва ли са до 20 гр.  Хапвам доста зеленчуци и млечни (без кисело и прясно мляко) , може би от там. И не знам как издържате на такива фастове, на мен ми се завива свят, пада ми адски кръвното и се доближават границите-  не е въпрос на воля, наистина не ми понася физически все още. Вероятно съм си объркала и метаболизма, защото за тези 2 г. Непрекъснато превключвам от 2-3 меседа ВМ НВХ на безразборно освинване и сега тялото ми се чуди какво се случва Sad
Знам, че има друга тема, но да се похваля с едни много вкусни чушки -лодки

Жълти американски чушки ( все се каня да им проверя състава, че са доста сладички Simple Smile , пълнени с яйце, сирене и бекон, поръсени с моцарела.

# 672
  • Бургас
Надявам се приемате нови попълнения, по принцип се храня нисковъглехидратно, но съм си поставила за цел едни 4кг и сега се стремя да ги огранича до 20грама дневно. Започнах от седмица и Инсанити програмата на ШаунТ и чакам резултати вече.

Polikseni от къде ги взе тези чушки, любими са ми, обаче ми ги спряха в Лидл и сега не мога да ги открия никъде, обожавам ги и сурови и готвени...

# 673
Изглеждат чудесно чушките.
И аз съм планувала за вторник.
За другото
-кето не е необходимо за отслабване
-фастове не са необходими за отслабване
-нагласете си всичко по вкус, нужди и цел, в смисъл може постепенно да се намалят въглехидрати от хляб, картофи, макарони и т.н.
-не е необходимо да се яде сланина или масло с лъжица. Мазнините са необходими за ситост и докато тялото мине на това гориво. След това трябва да се намалят за да гори собствени мазнини.
Не трябва да се бърза с фаст. Един ден ще установите, че нямате желание за закуска или вечеря, а ако държите на този начин на живот опитайте с постепенно изтегляне на вечерята или с избутване на закуската.
Млечните на някои пречат,  на други не, но изварата е инсулиногенна, а от една кофичка заквасена сметана става тежко на стомаха и глад след 2 часа (при мен). Отиде в графа десерт, но 3-4 лъжици.
За ядките: на мен не ми държат сито, но една лъжица тахан ми държи сито. Използвам за бърза закуска с кафе, а ядките за добавка към закуската.
И не бързайте. Няма как качени и пазени няколко години килограми да се махнат за месец-два.

# 674
Polikseni, и при мен е същото положение. За 22 дни кантара показва свален само 1 кг. Имаше един ден в който имах 1.5 кг но бързо го върнах. Но пък видимо съм свалила. Продължавам да се опитвам да правя по 10000 крачки на ден и по някога да карам кростренажора, но за сега е рядко. При мен мисля, че основният виновник са лекарствата, които пия за вестибуларния апарат, които и са причина да кача килограмите. Бях ги спряла за 3 дни, но не ми се получи и сега пак ги пия. Относно изследвания всичко ми е в норма. Продължавам на пред и се надявам скоро да видя по-голям минус на кантара.

Общи условия

Активация на акаунт