Относно погребение

• 7 911
  • 47
  •   1
Отговори
# 45
Не съм веща в материята и не знам как законово стоят нещата. Някой е платил това гробно място за вечни времена или за определен период.
Вие наистина ли искахте да присъствате на ваденето на костите и слагането в торби?
На село гробището, откак го помня, е с едни и същи размери. В последните 10-ина години се разшири с около 500 м2, но там е почти празно защото при нас е прието покойниците да се погребват в гробове на роднини - кръвни или по сватовство. Разбира се, когато става въпрос за роднини по съребрена линия питат, но по права линия - не.
Нашият е двоен гроб и в него са погребани 4 човека. През ум не ми е минавало да присъствам на разриването и слагането на костите в чували.

# 46
Съболезнования и Бог да го прости!
Ако сте православни и ще има опело от свещеник даже не ги четете тези работи, които тук се пишат.
Ни кокошки, ни кости, ни … срамно е чак като чета …
Попитайте най-добре свещеник.
Ако не сте религиозни и починалия не е бил не би трябвало суеверията да имат някакво значение.

# 47
Въпросите са принципни !
Кой какви права има и зачитат ли се живите наследници,които не са уведомени за разравянето на гроба и полагане на още един труп.

Общи условия

Активация на акаунт