КГБ = Клуб на Готините Баби - 203

• 53 289
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Хо хо хо, здравейте, честити именици дето ги има, имена не помня много, виж ако ме е зарадвал или ядосал някой - емоции помня дълго.
Люси, върнах се назад да видя какъв е този кредит на Креми, не че съм по кредитите, те трябва да се връщат, аз съм по муфтата, ама няма.
То кефир било...аз си правя, да обера останалото по буркана ,че то народя днес много придиря  и не обира.Да не става зян.
Питката ми довтасва, след малко я слагам в печката, имам свинско с ориз ,отметнах и днес деня, сега го приготвих ,че така написано излиза да е от вчера ,но го извадих, за питката да  направя температура на печката докато  втаса за втори път или трети  и  е.
Фло, момчетата като отраснат не искат гушкане ,но сега имаш подходящ обект, хем момиченце, хем мъничко още, то има и добро в тези карантини  и локдауни, то било нокдаун но с л.
Яне, няма да те забравим, ама пиши, откак нямаш кафене не си редовна, а сверявах с теб часовника.Или датите ,дните , то се радвам месеца да знам, годината е незабравима и ще я помня дълго.
Хваля се, покрихме оранжерията и я насадих, почти де, че март се скубе и идват домати.Лепят се найлоните по вратите, та голямата не е направена ,нито Лайлон има дет викат децата, нито е удобно сега да лепя, не влиза в къщи, вратата, та като пекне навън ,нали влизам от едната малка врата.Каза сина , обеща и изпълни.Откак изчистих сламата на кравите си мечтая, ама нямаше изпълнител.Трябва да го черпя.
Отивам да пека питка.Нали си имам розички на картинка - поздравче с розичка!

# 121
Честит първи сняяяяг!
Където го има.
При нас заваля преди час.
Едри, пуФкави снежинки.😊
Ами винаги се радвам на снега.
Нищо,че е студено.
Моето време е😊

Фло, имаш си детенце.Сега палачинки, бухтички и т.н. вкусотии.

Борянчице,Луска -  изкушавате  с питки и хлебчета .😍

Кремчи, кефир с онази гъба ли правиш?
Аз не обичам прясно мляко,а кефира надали ще опитам😁

Айша, гушкаш ли вече ?

Яне, по вашия край май доста е побеляло?

Днес понапазарувах хранинелни продукти.Да има.Така ми е по-спокойно.
В нашио град тази седмица има базар Изберете българското.
Минах набързо по павилионите,но бг стоки не видях.
От там се размислих.Значи ежеседмичен пазар  не може ,а базар може.
Кметски решения,но ме нервят.
Не че нещо специално търся по пазарЯ в петък, но има неща които са по-евгини от магазините и си пазаруваме от там.
Е, оставиха зеленчуковия пазар.
То и него оставаше да забранят.
Та така.

Хайде до после 😍😍

# 122
Привет, момичета!
Сутринта сварих ошав и с дедо си го пийваме.
Преди малко пак си налях чайче в една голяма чаша и влизам в темата. Стигам до кредита...........Борянка, задавих се.Joy Посмях се от сърце.....Yum
Сладко да си хапнете питката с помощника ти.
Откакто си отиде внучката нищо тестено не съм правила, на дедо купувам хляб, а аз хрупам сухари.

То тая тибетска гъба при мен нещо много бързо се развива. Подарявам гъба на желаещи да си правят кефир.

Габче, трябва сами хората да се пазим.
 Някъде към 11ч. ходих до Лидл да си купя домашен комплект- поларен ( за излежаване на баба пенсионерка). Повечето от клиентите бяха над 65г.,бутаха се.  Даже се замислих дали не са отменили" зеления коридор". На излизане от магазина, казах на охраната,  че съм пенсионерка и го попитах дали мога използвам  през седмицата "коридора" ,  отговорът беше- "Не".
Започвам да свиквам и да ми харесва да съм пенсионерка. Децата ми казват, че вече гласът ми започнал да звучи както преди.
Разхождам се, поприказвам си пред магазина под блока. Все има някой познат да си пие кафето.
ММ и той се задържа, че вали дъжд и повече време е вкъщи.
Скрит текст:

# 123
  • Вила Великула
Привет, момичета!
Сутринта сварих ошав и с дедо си го пийваме.
Преди малко пак си налях чайче в една голяма чаша и влизам в темата. Стигам до кредита...........Борянка, задавих се.Joy Посмях се от сърце.....Yum
Сладко да си хапнете питката с помощника ти.
Откакто си отиде внучката нищо тестено не съм правила, на дедо купувам хляб, а аз хрупам сухари.

То тая тибетска гъба при мен нещо много бързо се развива. Подарявам гъба на желаещи да си правят кефир.

Габче, трябва сами хората да се пазим.
 Някъде към 11ч. ходих до Лидл да си купя домашен комплект- поларен ( за излежаване на баба пенсионерка). Повечето от клиентите бяха над 65г.,бутаха се.  Даже се замислих дали не са отменили" зеления коридор". На излизане от магазина, казах на охраната,  че съм пенсионерка и го попитах дали мога използвам  през седмицата "коридора" ,  отговорът беше- "Не".
Започвам да свиквам и да ми харесва да съм пенсионерка. Децата ми казват, че вече гласът ми започнал да звучи както преди.
Разхождам се, поприказвам си пред магазина под блока. Все има някой познат да си пие кафето.
ММ и той се задържа, че вали дъжд и повече време е вкъщи.
Скрит текст:

# 124
Добро утро!
Днес моята голяма дъщеря има рожден ден. Да ни е жива и здрава, обичана и много щастлива.

# 125
Добро утроо!

Кремчи, честит рожден ден та щерка ти!
Да е здрава,да и се сбъдват мечтите!🍀🌸🏵️🌺☀️🌼🎈🎈🎂🍷🍷

И за щастливата мама!

Софиянки, как сте?
Гледам,че много минуси при вас,а 2 сняг си имате.
Както винаги снегът изненада управниците ни.
То ако не беше така ние щяхме да сме изненадани.😁

При нас понаваля,колкото да се белне,но пък беше красиво докато валеше.
Днес може би ще си замине.
Слънчево е.

Приятен да е денят за всички ни 😍😍

# 126
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утро и от мен!
Аз чак сега си пия кафето и ви чета.
Вчера се събудихме със сняг и цял ден валя. Тихо, кротко и стана около педя. Днес пекнало слънце и снегът блести. Много е красиво. Снимах, но таблета не ми дава да публикувам тук. Не знам защо. Ще се опитам във фейса.
Кремче, честита да е щерката! Да е здрава и щастлива!
Добре дошъл на Декември!

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 10:21 от Янче-то

# 127
  • Вила Великула
Кремче, да е здрава и успешна дъщеря ти. Като гледам имаме доста стрелчета в къщичката ни, включително и аз.

# 128

Честито на Креми и щерката и, живи и здрави и щастливи!

# 129
И от мен - да е честита дъщерята на Креми! Да е здрава и да сбъдва мечтите си! Честит празник и на цялата фамилия!

Честит декември!
Няма ги предишногодишните предколедни емоции при мен, но поне да сме здрави!
Странна, различна и много притеснителна година беше  да се маха, не искам да чуя повече за такива хубави комбинации от цифри!  Като във фантастичен филм ми е, даже там нямат толкова фантазия отколкото е на живо .
Само да смв живи и се опазим колкото може здрави - и това ще мине...
Хубав ден на всички!

# 130
  • София
КРЕМЧЕ, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! НА РОЖДЕНИЧКАТА ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ, ОБИЧ И ЩАСТИЕ! НЕКА Е БЛАГОСЛОВЕНА.

Привет, мацки. Аз изкарах 12 часов сън. Сега ми е свежо, бодро. Играх и гимнастика. Време е да подхващам тенджерите. Чудих се какво да е и го измислих - тиквички с ориз.
А навън е наистина красиво. Само да го гледаме от затоплената стая, а не да сме на улицата, по заледените пътечки. Гаджето отиде при Сладичка, да й е компания, че татко й има пациенти. Батко й си стоеше сам, но тя е още малка.
БОРЯНЧИЦЕ, създаваш ми настроение с тези рози. Blush
Хайде, спокоен ден и стойте на топличко.
Добре дошъл, декември!

# 131
Фло, голямата щерка е спец по тиквичковите манджички.
На тиквичките с ориз слага яйца,претрити през по-едра цедка и запържени.Стават на лентички😊.
Аз обаче,не консумирам.Само пърженкии.

Клечице, създай си предпразнично настроение.Ако ние не го желаем,как ще получи?
За това действаййй.Даже с подръчни материали .
Гушкам те.😍

И всички разбира се.
Аз правя чай.За мене липов, а на гаджето букет.😁
Май само липовия пия.
Сега ке сетих,че имам и смокинови листа.
Я кажете по колко се слага?

# 132
По 3-4 листа на литър, те едри, горчи като са повече или не знам какъв е  вкуса, но неприятен,Тази година не съм сушила защото въдят молци плодни, искат съхранение ,е  кое да прибера по-напред дет си трябва,само на сок, повече(силно)и  сега разреждам, но и букет с друг сок.И си представете ,синко си купува  газирано от листа смокиня, било натурално, същото на вкус, но по красиво оцветено, да му имам вкуса за натурално.Аз смесвам с бъз или плодово нещо.
Тиквички ма не виждам пресни ,буркани има, но нещо ..Виж една кутия ананас  ми е донесъл, че видял да купуват, търсих рецепти, ама не си харесах.То до 2022 годно, все ще измисля ако оцелея до тогава.За сега е добре.Търпи се живота, даже не ми прави впечатление  локдауна, ще видим нанатък, доста познати се разболяха ,слава богу са добре.
Нямах ток два - три часа, не знам що, щях да правя сладки, в печка на дърва си  е изпитание  и майсторлък, да наглася огън, и да е топло и да не прегорят.А може и да ме помързява...Просто осъмнах будна , нормално за мен отвреме навреме.И не ми е кеф.Поспах 3 часа ,но не е същото...

Че се сетих, Фло, и аз съм малка да стоя сама, оставям крана отворен или котлона включен, добре че синът разбран, вика ,детенцито то, направило беличка горкото...сега ще платя 28 куб вода, нормално август, но сега за двама - 11 може би или 12-13 максимум.Та деди не може ли да пратиш да ме наглежда?Ако има и друг свободен може да се редуват...да не ми омръзнат.

# 133
  • София
Ха ха ха, БОРЯНЧИЦЕ, добро предложение. И за гаджето ще е разнообразие. Мислех да ви дам идеи как да си прекарвате времето, ама може да подходя егоистично, та затова оставям на вашата фантазия. А после ако искаш може и да споделиш. Stuck Out Tongue Winking Eye Нали сме си едно семейство, да си знаем кой какви ги е вършил. Ако пък и някоя друга баба ти отстъпи за ползване своя дядо, хептен веселба ще настане. Трима не е като двама - по-забавно ще е. Спирам, че много ми се развихри фантазията Simple Smile Simple Smile Simple Smile. А сега да видя коя друга баба ще се включи. Кураж си требе за тая работа.

Публикувах, а после се сетих да споделя какво правих тази година със смокиновите листа. Получих от ИХА голямо количество. Една част изсуших, а други завих на рола и замразих. Не знам какво ще стане със замразените. Още не съм ги пробвала. Ще споделя.
Харесвам пържени тиквички. През предишната карантина научих от Звездев нов начин за пържене. Стават много хрупкави и вкусни, не толкова мазни и олиото на прегаря. Та да споделя - прави се рядка брашнена кашичка от вода и брашно. Потопяват се нарязаните тиквички. Гъстотата е такава, че като вдигнете тиквичката, кашата да се стича, но и да остава по филийката. Аз ги пържа във фритюрника. Стават супер. В началото са хрупкави, но омекват, като престоят.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 15:54 от Flo 51

# 134
  • Вила Великула
Добре дошъл Декември !
Декември е уют. Кори от портокали. Пукащи дърва. Запалени свещи. Червено вино. Понякога розе. Тихо пиано. Вълнен шал и дебели чорапи. Първи сняг. Декември е грижа. Внимание и мисъл към най-любимите ти хора. Подаръци. Изненади. Срещи. Топло мляко с канела. Писма картички. Очакване. Декември е искри и фойерверки. Блясък по улиците, в очите. Светлини. Декември е (равно на) сметки. Разплащаме се с 365 дни случвания и пропускания. Всичко онова, което сме можели да бъдем, а не сме. Всяка неказана дума и закъснял жест. Онзи телефонен разговор, който пропуснахме. Пътуването, което не направихме. Работата, която не приехме. Думите, които не казахме. Декември е обещания. Наравно стари и нови. Да бъдем по-добри. По-щедри. По-благодарни. Да мечтаем повече. Декември е поглед навътре. Носталгия по детството. По това какви бяхме, какво търсихме, в какво вярвахме. По приказки с щастливи начала, не краища. По онова утре, което все търсим и все не стигаме. Декември е всичко в едно. Най-студеният и най-топлият месец. Най-пълният с хора и най-самотният. Едновременно край и ново начало. Прошка. Декември идва и си отива като сън. Всяка година се питаш кога пак стана Декември. Никога няма да разбереш. Декември е вселена."
Автор: Мария Василева

Хареса ми и го споделям с вас!

Общи условия

Активация на акаунт