КГБ = Клуб на Готините Баби - 203

• 53 303
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Почвам отзад напред.
Пипи, много хубаво обобщение на  декември.  
Присъединявам се към заявките за дядо Флоров. Трябва ми да ме консултира за зелето в бидона и осоляването на сланина( купени 3 кг от магазина). Покрай консултациите, ще измислим и нещо друго за правене.
[b]Кремче[/b], честита ви рожденичка!  Здрава и засмяна да е!
Важна клечка, нали знаеш, че за нас празниците вече не са такива, каквито бяха. Сега е празник като дойдат деца и внуци.
Гъбка, това с яйцата е интересно, но  дали е за нескопосани готвачки като мен? Май е някаква специална техника.
 Янке, стой до кюмбето и се радвай на снега. При нас само прехвърча за кратко и днес няма и следа.  

Сега без майтап да попитам. Купих две квадратни парчета сланина. Насипах дъното на малка кофичка от сирене с морска сол. Сложих едното парче с кожата към солта. Отгоре пак насипах сол, другото парче с кожата отдолу, а отгоре пак обилно сол. Така ли се прави?

Пожелавам ви лека нощ!

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 21:17 от K.A.G.

# 136
  • София
Пипи, благодаря ! Точно за моето настроение в момента.

# 137
КАГ ,аз слагам сланината в силно солена вода  и я държа 48 часа в хладилник за по сигурно.
После я натупвам с червен,черен пипер,кимион и ситно нарязан праз.
Разпределям в торбички и съхранявам във фризера.
Така практикуваме от ,както има фризери.
Това с яйцето е елементарно.
Загрява се олиото в тиган и през цетката с помоща на вилица се разбърква ,а то си изтича и си става на пръчици.Цетката се движи напред-назад.

Ех тези внучета!
Изобретателни и палави.
Нямам такива все още,но си мисля че не бих се предала да ме разиграват.Ще се облече и обуе и още как.
Мисля,че ще съм от лошите баби.

🤔🤔

# 138
Аз съкратих тази част от поста, но става въпрос за моята внучка, която цял ден ме  ядосва.
Гъбка, аз не съм от лигавещите баби. Напротив, но вече почвам да вярвам, че децата с тази изолация изтрещяват, а покрай тях и  ние.  Вчера тя беше съвсем друго дете, а днес направо изпадаше в истерия, ако нещо не ѝ се позволява.  Не  е да не е свикнала  с мен. Главно аз я гледам и то не с дни и седмици, а от години. Ще видим утре как ще е.  
За консултацията за сланината благодаря. Четох в Интернет и този начин с водата, четох и за сухия. Вторият вариант ми се видя по-лесен. Преди имахме прасе и мъж ми я правеше по сухия начин. Брат му също. Аз   не съм сигурна в количеството сол. Слагах на око. Пише, че сланината си поема, колкото ѝ е нужно. Дано стане! Пък и то сега главно аз ще я ям. Другите я  опитали, я не. Предпочитат пържолите.

Моята рецепта: когато е готова, взимам парче, нарязвам го на ивички по 3-4 до 5 см. Ръся червен пипер, чер пипер, кимион, суха чубрица и обърквам, После  нареждам ивичките плътно едно до друго във фолио, навивам да стане с форма на салам и слагам в хладилника. Мога да си хапвам с праз или  с чесън и  препечена филийка.

# 139
  • София
Брей, брей, започва да му се вдига цената на дядо Флоров... Още някоя да наддава? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 140
  • Вила Великула
Фло, давай направо Коледен търг да направим. (А между другото той подозира ли колко са му се качили акциите?)

# 141
Може да приемем още кандидатки.  С повече е по-интересно. Ще има разнообразие и обмяна на опит.
Скрит текст:
Говоря за зелето и сланината. Ти за какво си мислиш?   Ха, ха, ха!

# 142
  • София
ПИПИ, гаджето изобщо не подозира колко са се качили акциите му. Stuck Out Tongue Winking Eye
ГРЕТИ, ама ние само за зелето и сланината си мислим. Опазил ни Господ от други помисли. Smiling Imp

# 143
Да са здрави и честити Викитата на Яжка и Пипи!

Кремче, честита и здрава да е твоята рожденичка!

Аз от утре съм в неплатен отпуск. За сега до 21 декември, но както е тръгнало, ще е до края на годината.Майките от групата ми се изпокараха и не се споразумяха за дистанционно обучение и ще си почивам. Вярно, че ще е безпарично, но няма как. Не съм само аз. Проклет вирус! Обърна наопаки целия свят.

Да си призная, поезията не ми е по душа, но от време на време нещо ме бодва.
Те това го четох три пъти  тая вечер.

Душа                    

Тя заспива и слуша от върха на живота
нещо тайно за мене, нещо свое отвъд.
И светът се подрежда и мъдро, и кротко –
ето ти корени,
ето ти кости,
ето ти плът.
Тя обича през пръсти, тя понякога плаче,
пълноводни реки покрай нея текат.
Носи в шепа надежда, както носи се вятър –
ето ти зрение,
ето ти памет,
ето ти път.
Най-самотният ангел стана твоят хранител.
Светла моя душа, как ли стигна дотук?
Бедна моя невесто, побеляла от чакане,
ето ти залези,
ето ти бури,
ето ти дух.
Утолена е всяка невидима жажда,
всяка болка укротена е с ласка и вик.
Бисер нежно отвътре свойта мида изяжда –
ето ти удари,
ето ти спомен,
ето ти лик.
Но човек за човека е храм и ограда,
буря в чашата с мляко, огнище във сняг.
Само себе си чака, който чака на прага.
Ето ти истина,
ето ти вино,
ето ти хляб.
И докрай пренаселен е самотният остров
с приказливите зидове. Шумен подслон.
Някой предано вика към тебе от моста:
Ето ти камъни,
ето ти къща,
ето ти дом.
И така ти е чисто, и така ти е просто…
Всяко ново начало пониква от пръст.
Ти понечи да тръгнеш и каза ти Господ:
Ето ти раждане,
ето ти чаша,
ето ти кръст.
                                      Пламен Сивов

# 144
Благодаря ви, момичета, за пожеланията към дъщеря ми за рождения ден.Предадох й ги и тя също ви благодари.
Янче, липсва ми кафето ти.

Все още се излежавам, изпих си кафенцето, то е безкофеиново. Да се позатопли и ще отида под блока да изпия още едно кафе. Пия го права, заради дистанцията или сядам настрани. Моите съседи казват, че каквото им е писано ще се случи и .....не се пазят.
 Мисля за обяд да правя мусака.
Спокоен ден!

# 145
Добрутру!
Ние снощи не сме си говорили, понякога съм се прибрала като си дойде, но забелязах крака за пача, трябва да я сваря.След сънения ден вчера днес трябва да се размърдам.
Фло, ми няма представа човекът, като не го информираш.Ти си виновна, първо го хвалиш, че грижовен, после като работен, и като искаме помощ си траеш  и не го информираш.Сериозно се проверявам  дали съм изключила ,спряла , завъртяла, създавам навици отдавна , ама като не проверя стават гафовете, акъл нямам достатъчно, май това е проблемът.
А дръж си го деди, като представа няма колко е търсен.Ако имаше да е тръгнал, литнал да помага.

# 146
                 Добро утро,момичета! Да се появя,че ще се забравим. Yum

Честито на всички,които са имали повод да празнуват - здраве,късмет и много обич да има в живота им!!!

Ех тези внучета!
Изобретателни и палави.
Нямам такива все още,но си мисля че не бих се предала да ме разиграват.Ще се облече и обуе и още как.
Мисля,че ще съм от лошите баби.

🤔🤔

Мисли си ,Гъбче,колкото си искаш! Yum Само не забравяй,че това са внучетата ,а не децата ни! Емоциите са си нещо съвсем друго,а и хлапетата така умело те грабват,че забравяш да си лоша баба! При това всяко нещо с времето си.Ето нА,моите вече пораснаха и сега се старая да съм им приятел,а не баба.Голямата вчера стана пълнолетна и се чудя кога излетя толкова бързо това време?! Ран все още ме посреща с думите "обичам те" и ме разтапя въпреки,че е по-висок от мен и си е един все още малък мъж.Неда взе да се кипри пред огледалото и аз давам съвети и купувам гримове. Yum Любо се пробва да се скатава,че изпит му предстои и гледа да не минава покрай мен,че веднага почвам да чета конско.Не съм ги виждала повече от месец,че нали и в двете семейства има коронясани,та ме пазят.Едвам удържам да не затичам по стълбите.Само вчера дойде голямата за да ни почерпи,а и ние да дадем подаръка,който приготвям повече от месец.Ужасно гадно е ,че не можахме да празнуваме заедно,но живи и здрави пред нас са още много поводи.

Тану,моите хич и не ги питах !Интересуваха се  дали ще работим от 21-ви.Отговор от мен - мислите ли,че след като съм стояла цял месец неплатен ще дойда на работа точно по празниците!Дадох им да разберат,че като оставам без заплата за 15 дни ще преживея и другите 5.И сега съм на ОЕСР,а не на ДО.След малко ще седна да им пусна задачките и нека видят колко ни е лесно. Smiling Imp

Фло, гушкай Радичка - Сладичка и връзвай кънките покрай КПП-то.Сещам се,че изпълняваш поръчки! Yum Замислих се и за "коледния търг" ?! Моят деди от време на време ме изкарва от нерви,ноооо....ако го включа ще ми свърши "примък-отмък" т.с. направи кафе,чай,донеси водичка,нарежи това или онова,тичай до магазина за... и още,и още.....капризи,че човекът трябва да си уплътни времето и да не скучае. Smiling Imp
             Сега си поръчах чайче,че изпих кафенцето.
             Лек и спокоен ден,а аз "влизам" на тръстиката.

# 147
След като се разтури "седянката"( не дочаках новата)  не ми се стоеше вкъщи в туй слънчево време.Взех си книжка и отидох до ММ на пчелина. Кошерите са на огряна полянка оградена с борове.На завет и е много приятно.
Разходих се до един микроязовир.Пролетта беше пълен с вода, сега е останал една пета. По сухото дъно бутилки, гуми и много големи черупки от миди.Тъжна гледка.
ММ не е за даване под аренда. Нито ще направи зеле, а сланина -абсурд, даже ще мърмори колко е вредна и вдига холестерола.
Каквото се развали вкъщи се оправя с кл@зма.Минимумът е една седмица.Печката ми я оправи бързо, заради фурната. Все време няма. Сега е "подръжка", поправя кошери, кове рамки и зателва основи. Все си намира много работа.
Мусаката ми отпадна и направих на дедо яйца на очи, а на мен си спържих яйца със зелен лук.
Сега вземам да си довърша книгата на Павел Поппандов.

# 148
Хо, хоо, интересна тема сте подхванали - за мъжове под аренда Simple Smile.  Има такава услуга, , серьозно"" Simple Smile  Wink - Във времето, когато бях без мъж в къщи разучих,  30 лв на час е тарифата и върши вси- чко ко'т му кажеш през това време, кеф ти зеле, кеф ти сланина, кеф ти пране и простиране, кеф и поправяне на течащи кранчета и скърцащи вратички, кеф ти миене на баня и тоалетна ,)...без да каже ,,мрън"" за 30 лв.
 Та тъй то.
А сегашния.ми ММ  многого похвалвам, че има златни ръце, ама не си го давам. Егоистка съм, само мен щъ обслужва, значи Simple Smile...

Да не пропусна, като съм почнала да пиша, че сигурно много поводи са минали покрай мен бе да ги отразя.

Дидиа, да е честита внучката ти- красавица Мария!
От сърце и желая много здраве, любов и късмет! Чудесен повод за празник, само да не болното сегашно време , но пък вие сте си една къща, как отбелязахте празника?

Аз ...,,карам я някак си.""...
Ще стягам дисагите и тезидни с ММ ще сме малкп ,,столичани в повече"", да сменим едната къща с другата, то кел файда като почти никъде не ходим и с никого не се срещаме, ама малко ,,г.з  път да види"".

Днес получих хубава новина и коледния дух е вече една частичка, пардон -това е втората- първата е едни прекрасни коледни лампички, които ММ ми направи и монтира.
Та -може ,Коледата да е възможна:", но да доживеем до нея...

Стига толкова съм ви бърборикала Simple Smile.
Мили сте ми, момичета, тооолкова хубави спомени имаме за почти 10 г. заедно. Пазете се и Господ да ни пази, че което е писано, човек не може да му избяга...
Създавайте си мънички радостчици и по- лесно се прежирява това напрегнато време.
И една тайна ,,искрено и лично"" - последно време, когато вляза тук сдухана и получа 2- 3 мили думи  - и от Фло, и от Гъбка, и от К А Г, и от Пипилотка,  и от много други, че не ги помя на момента,  нямате сина идея колко сгрявате  дърцето ми и усмихвате лицето ми.

Много искам да мога и аз да да върна поне от части, получената доброта на някой нуждаещ се, не струва много- няколко мили думи, но казани в точното време.

Логорея такава съм Simple Smile, ставам.
Аааа, да не забравя - ,,днес казвали, ли са ви,че ви обичат и за някого сте ценни и нужни":, аз ви го казвам,милички , моички...

До скоро.
И не забравяйте усмивките.

# 149
Ухилих се, дип че мъж не даваш.То за какво ли ми е, ще ме изпусне  пак да си правя белите, неудържима съм на бели, днес не съм правила де...10 куб ми е водата този месец, засякох я, и си правя сметка до 28 колко излишни имам ,ма здраве да е ,това е бял кахър, щом с пари се оправя и то моите пари.
Честито на Мария, девойка прекрасна  и умна да си е ,да учи и да сполучи!

Общи условия

Активация на акаунт