КГБ = Клуб на Готините Баби - 203

• 53 307
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ха ха ха.
БОРЯНЧИЦЕ, много бързо се отказа от деди. Днес го запознах с офертите. Нищо не каза, само се подсмихна под мустак. Какви времена доживяхме, а като бяхме млади хич не приемаше такива закачки. Grinning
КЛЕЧИЦЕ, я колко ти се свиди. В такъв случай казвам - Задоволен ли е вътрешния пазар, разрешавам и за износ да има. Joy
Ха ха ха.
КРЕМЧЕ, твоят деди може да се натегне, ако го преотстъпиш на друга баба. Stuck Out Tongue Winking Eye
ДИДИА, да ви е жива и здрава порасналата госпожица! Да е смела и силна, да сбъдне мечтите си, а вие да й се радвате! Наздраве!

# 151
  • София
Здравейте как сте гледам че дядовци разменяте тука оферти Абе няма лошо аз съм с трите деца днеска и Миша имаше домашно от предучилищната рисувахме елхички топки и изрязвах ме и число и числото 6 днеска има математика .Кремче да ти е жива и здрава щерката незнам голямата ли малката средната ли да е жива и здрава и трите да са ти живи и здрави и ти покрай тях им помагаш ДидияМария вече стана на 18 красавица да и върви в живота да е здрава и с много късмет.Тану интересен стих,а за работата не се ядосвай,можем и с малко и много.Клечке прегръдки специални,грееш.  Грети и малката внучка се пробва да се налага,ама не е познала.Вика,че не съм и била шеф
.Фло,Хули,Пипи,Янче,Борянче,Гъбка и всички Flowers Hibiscus

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 18:47 от Шпунц

# 152
Фло ,че то един майпат ни остана, реших че не ти се дава и си права, няма да си скубим косите  я...да съм си пазила дедито, лепнеше му всичко да поправя, ако друго да не е било наред винаги.То като има огън     има и дим и проблеми ,караници, сръдни, но бе опора ,дирек, сигурност ,дето и да не потрябва е там  и      чака.
Има една   не е  иприказка, нито автор знам, но някакъв мъж закъсал здраво и в парка срещнал друг възрастен мъж, оплакал се  и оня бил така добър да му даде чек за един милион.Прибрал се нещастникът и  се заловил за работа ,нали има милион зад гърба си, успял наново да се замогне и отишъл да върне чека, подписан бил от милионер, не помня известното му име.Не бил там, една сестра се разхождала и търсела , точно този мъж, милионера.Споделил несретника ,вече успял , че и той го търси, разказал за доброто, но сестрата казала ,че е  пациент на близката болница и  като луд така си пише чекове.Без покритие. Но този път помогнал, друго е да знаеш, че има гръб ,сила да ти помогне, да те спаси.
И аз така , повече сама се справях с трудното ,но имаше нещо , като онзи чек.
И сега се справям, то  болки всякакви всеки има  и всеки иска повече ,по-добро.Но имам силни млади мъже да ме спасяват, макар да не искам да ги товаря от сега ,че може да трябват нататък, знам ли, за сега се справям с малко промощ.Малко или много помощ, може да се поспори.
А твоя деди да ти е жив и здрав дълго още ,много години ...Не го познавам, но щом е твоят ,няма начин да не е готин.
Шпунци, имаш си вдъхновение да рисуваш и играеш, да учиш още.
И както казап ,няма ко йда ми поомгне да не правя бели ,все ще намеря начин.

# 153
В нашия град  живееше един голям зевзек. Казваха му Джаши. Има книжка с негови лакърдии. Та същият  мъж бил любител на  кръчмите, на приятелски компании и на чашката. Жена му го навиквала, ама той нехаел. Той я наричал "зло". На жена му ѝ дотегнало, взела бохчата и заминала в Пловдив при щерката.  Минало доста време, а тя се не връща.  Джаши  усетил, че без нея не е добре, ама  не искал да я моли да си дойде, за да не  му падне авторитета. Мислил, мислил и изпратил телеграма "Ела си зло, че без теб по-зло."   
Макар, че тук  е за жена, то и за мъж е същото. Може да ни ядосват понякога, ама без тях е зло. Та пазете си "злото, че без тях е по-зло". Казвам го  съвсем сериозно.

А този Джаши всеки ден посещавал кръчмата в Долната чаршия ( имаме и Горна чаршия). Жена му  му казала, че ѝ е дошло до гуша от пиенето му. Молила го да спре и той рекъл, че до Богородица няма да пие. Зарадвала се жената. Богородица била далечен празник. Ама Джаши излязъл и  пак се върнал пиян. Тя  почнала да реве, че си  е нарушил обещанието. Той пък  отговорил, че не е. Чак до  Богородица не пил , ама докато стигнал от тях до черквата Св. Богородица", която е в центъра. А наблизо била кръчмата. Та човекът  си спазил обещанието.

По въпроса за внуците, любовта към тях и възпитанието рецепта няма. Един ден "со кротце и со благо", на другия ден и "малко кютек". Днес моята  "люта чушка" беше по- сговорчива. За сметка на това пък брат ѝ ми заяви, че му досаждам, че ме мрази. Влизала съм да проверявам дали е в час или щрака игри и така съм му нарушавала личното пространство. Ох, ако кажа на баща му, ще види той едно лично пространство, ама......  нали съм баба.
Лека ви нощ и извинявайте за дългия пост!

# 154
  • Вила Великула
Клечице, много е хубаво, че за малко ще смените обстановката и ще бъдете столичани. Жалко е, че няма да се видим. Много ми липсват срещите с вас. Надявам се скоро да може да се случат.

# 155

Добро утро, добър ден!
Сложих капелата  и тръгвам по света и на центъра да платя сметките!Нещо накъсяват сроковете, та да не ме изненадат.
Снегът ни още стои, студено е нощем, но идва затопляне,сега на душата да е топло.

# 156
Борянка, страхотна капела имаш.
От днес в Лидл има термо блузи и клинове.На моя деди са му много удобни.Хем топлят и не запотяват, нЪл той ми е над 65г. и сутринта го строих да отиваме да пазаруваме.
В магазина - фул,  след 8.30ч. е зеленият коридор и младежта използва това и влиза с отваряне на магазина.
Взехме риба- лаврак и ципура и изчаквахме да спре навалицата.
Намерихме размерите на дедо и сега съхнат на простора. За мен клин и блуза,  ама хич нямам нужда и ги взех , заради хатъра на ММ. Иначе не иска да купуваме на него.
Готвя свинско с нашите си картофи и юфка на фурна.Чакам да станат и ще се разходя до магазина да върна моите клин и блуза. Дедо няма и да разбере.....
Не ми е приятно, защото това си е ЛЪЖА, но не ми са потребни, а той нямаше да си купи неговите, ако аз не купя за себе си.Не обичам да споря.
Малодушие ли е ? Любов ли е ?.....Такъв ми е генът.

# 157
Добра вечер !
Борянчице,много си кипра!😊😍
Отъня портфейла,но се поразходи из града поне.

Кремчи, радвай се,че ТМ  иска да си купуваш !
В нашия дом ММ е човекът ,който  винаги "има" и все няма нужда от това или онова.
С триста зора го карам да си хареса нещо ,че да го купим.
Не е от свидливите,напротив.
Той е от вида - дай да дадем.
Обачее, стане ли въпрос за дрехи и обувки ми се изправя правата коса😊😁
А е и претенциозен😂😁

Нещо подобно на либето на Айша 😊

Днес бях готвачка .Имахме две кофи с накълцано зеле ,та то си стана киселко и му дойде редът да се готви.
Купих свинско месце и направих,както му казват по нашия край осмянка.Сложих малко мас и едно пакетче пръжки да се поомаже  зелето.
Хапнахме.Станало е чудесно.

Напълних 20 буркана и оставих в една тенджерка да си прихапнем и утре.
Доволна съм от свършената дейност .

Нищо не съм украсявала из дома ни за Коледа.Наизвадих красотите.
Време е вече.
Трябва ми нова елха.
Другата седмица ката ходим към Чиппан ще минем през магазините в Ст.Загора да си избера.

Сега ви оставям ,за са прибера бурканите с манджичката.

# 158
Здравейте, момичета! Чакайте да ви поразвеселя, особено онези, които "теглят тегло" с много здравословно хранещи се щерки и снахички. Моята се намръщи.

НЕ ЗНАМ КАК ИЗОБЩО СМЕ ОЦЕЛЕЛИ!
ЕДНО ВРЕМЕ ЗА ЗАКУСКА МОИТЕ РОДИТЕЛИ, ВМЕСТО АВОКАДО С
 ПЪДПЪДЪЧИ ЯЙЦА И ИЗВОРНА ВОДА С ЛИМОНОВ СОК, МИ ДАВАХА ГЛУТЕН С ТРАНСМАЗНИНИ. НА ТОВА ТЕ МУ ВИКАХА ХЛЯБ С МАСЛО.
ДАВАХА МИ ДА ПИЯ МЛЯКО, А ТОВА СИ Е СЛУЗ. ЗНАЧИ, КАТО СЪМ ИМАЛА ХРЕМА, ТОВА Е БИЛО ОТ СЛУЗТА НА МЛЯКОТО. ТО ПОНЕ ДА БЕШЕ БЕЗЛАКТОЗНО МЛЯКО ОТ КОЗИ, ОТГЛЕЖДАНИ В ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТ РАЙОН. АМА НЕ - НАЛИВАХА МЕ С ВРЕДНО КРАВЕ МЛЯКО.
КАРАХА МЕ ДА ЯМ КОМПОТ ОТ РАЗНИ ПЛОДОВЕ И ЗАХАР. НЕ ГОДЖИ БЕРИ СЪС СТЕВИЯ, А НАЙ-ОБИКНОВЕНИ ВИШНИ ИЛИ ПРАСКОВИ, НАПРИМЕР, СЪС ЗАХАР, КОЯТО СИ Е ПРАЗНИ КАЛОРИИ. ИЗОБЩО НЯМА ДА ГОВОРЯ ЗА ДОМАШНИТЕ СЛАДКА И МАРМАЛАДИ. НАПРАВО ТРЪПКИ МЕ ПОБИВАТ!
ХРАНЕХА МЕ С МЕСО, СЛЕДОВАТЕЛНО ПОГЛЪЩАХ НИСКИ ВИБРАЦИИ. И ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ - НИШЕСТЕ, ОБРАБОТЕНО С ТРАНСМАЗНИНИ.
АМИ СЛАДОЛЕДЪТ? НЕ ВЕГАНСКИ ОТ ЗАМРАЗЕНО МАНГО, А ФУНИЙКА ОТ ГЛУТЕН, ПЪЛНА СЪС СЛУЗ ОТ МЛЯКОТО И ХОЛЕСТЕРОЛ ОТ ЯЙЦАТА. КОШМАР!
СИГУРНО СМЕ ИМАЛИ МНОГО СИЛЕН ИМУНИТЕТ, СЛЕД КАТО СМЕ СТИГНАЛИ ДО ТЕЗИ ГОДИНИ БЕЗ ПУДИНГИ ОТ ЧИЯ, СМУТИ ОТ ПЛОДОВЕ ОТ ЕКО ОВОЩНИ ГРАДИНИ, БЕЗ ТОФУ, КИНОА И КЕЛП. ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ НЕ МИ ИДВА НАУМ.

# 159
А аз поръчах сланина и ще я стопя на мас, да правя сладки и да мажа препечени  филии.Като гледам, все такова са яли тези, дето стигнаха 80-90 години и работиха до края,  а онези с чията едва мърдат от сега.

# 160
Добро утро момичета!
Честит празник!

Изчетох ви набързо.
Здрави сте всички, дай Боже да е така!
Тонуса е на ниво!Радвам ви се!  Simple Smile
Гъбче, браво на теб, голяма готвачка си!
Зелето направо сготвено го затваряш!
Ние миналият ден повече от половината го затворихме в буркани на листа и накълцано, но сурово. Остана сега каквото готвя до Нова година и после и другите ще затворим.
С Коледната украса вече съм готова, изчистих, прах.Тези дни с това се занимавах.
Не съм пила още кафе , но отивам да свърша и това.
Ето и за вас да има

Хубави празнични дни , момичета!
Прегръщам ви!

# 161
Бо_ряна, внучетата ли хапват мас на препечена филийка или големите? У нас само аз  съм любител на  сланина и производните ѝ.

Луси, браво на теб! Уфатна  невеста си и пример за такива като мен. Нищо не съм правила, освен елхичката с размер 1 метър, която  украси моята калпазанка.

Приятни празници, за които си писала -  на теб и на всички в темата!

# 162
  • София
Варвара вари, Сава пече, Никола гости посреща.
Ако имаме именици, нека да им е здраве!
Днес правя някои заготовки за утрешния двоен празник. Нали имам двама Николовци. За пръв път ще празнуват разделени.

# 163
Привет девойки:🌷♥🍀
Отдавна не сме се чували, за виждане си е жива утопия, та да не се забравим съвсем.Не че съм забравила някоя от вас,просто шайбата се върти, върти.
Първо да поздравя със задна дата всички, които са имали поводи за празнуване. Живи, здрави и щастливи!:praying_hands:Hands PrayHands Pray
Ако питате за мен, баба на пълна ставка, под домашен арест. Но то и момчетат в къщщи са горе долу така. Рои отвреме навреме ходи на училии, малкия е на зум, големия от 10на дни е вече свободен гражданин. А баба им препуска из кухнята каталясала:fork_and_knife:EggCustardDonut и след десет минути нищо не останало.Много започнах да се изморявам, направо се обездвижих. През лятото в тая адска жега не излизах, а и без това ограниченията бяха в сила.А с маска и очила чувстах все едно съм сляпа. Сега е най разкошното време но и къде да отиде човек пак- ни на кафе, ни в мол. само до поликлиника и ако е твърде наложително.Мечтая си за момента в които може свободна да се пътува, дано сме живи да го дочакаме.Airplane
Да имате разкошен уикенд, целувки и прегръдки на всички без иключение

# 164
Честит празник на празнуващите днес!

И аз днес съм готвачка.Обрах последните чушки и ги напълних.
Отворих последния буркан от миналогодишното зеле и направих сърмички.Що да стана зян зелето,а и новото още не е станало.
Изпекох пиле.
Утре чакам щерките.Ще ги зарадвам с постните ястия.
Ще пълня шаран.
ММ като бивш рибар (производител на риба),много уважава пълнения шаран.
Правя го заради него.
На мен не ми харесва.Като варен ми е.Иначе ме признават за майстор😁
Ще изпържа и амур.
Обещала съм на щерките и катми на
 новия сач.
Та за това и аз като Фло да си помогна от днес.

Украсата оставям за от понеделник нататък.

Кари😍😍
Като те чета,не ми звучиш обездвижена.
То топуркането из къщи си е също движение.Е, не е като навън.
Да се надяваме,че и това ще стане.
Важното е,че и тримата принца вече са в къщи.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 15:22 от Gabkata

Общи условия

Активация на акаунт