КГБ = Клуб на Готините Баби - 203

• 53 628
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Честит Ивановден на всечки, които празнуват!   Champagne
Честит имен ден и на моя внук Иван, на сестра ми, на племенника, на многото ми приятелки и приятели!
Да им е живо името и да си го носят със здраве!   Flowers Four Leaf Clover

Champagne  Cake  Cocktail  Ice Cream  Hotdog  Custard  Hamburger  Candy  Tropical Drink

Фло, Шпунц, Кремче, Здравче, на вас благодаря специално, че се сетихте за нашият Вани! Да ни е жив и здрав, късметлия, умник и шегаджия, какъвто си е!  Flowers Four Leaf Clover

Здравунка и от мен стиснати палци, и моите внуци и тримата преди години ги водихме при хирург..... притеснително е, но пък помагат докторите. Предполагам, че и при вас е същото, на и да не е, докторите си вършат работа.  Flowers Four Leaf Clover

Приятна празнична вечер!
  Nerd 

# 511
Честити да са всички именици!

# 512
И от мен честито на имениците от  вчера и от днес!

# 513
  • София
Здравке, мислим го Йойо. Пиши като мине.

# 514
  • София
Привет, красавици!
Да ви се оплача. С колета ми до Виена стана цяла сага. Изпратих го със Спиди. До 29.12.2020 не беше получен. Започнахме да го издирваме - оказа се във Виена, с надпис сгрешен адрес, а адресът е съвсем точен. След безброй неуспешни опити да се свържа с Международен отдел на Спиди, онзи ден ми се обадиха от офиса, че колетът е върнат и срещу сумата от 30.44 да си го взема. Посъветваха ме да подам жалба. Е, писах, обяснявах, пък да видим какво ще стане. Всеки път когато съм прибягвала до услугите на тази фирма, все има някакъв проблем. Обещавам ви, че това ми е последен път, в който се разправям с тях.

ЗДРАВЧЕ, мина ли операцията? Да пускаме ли палчетата? Как е юнак Йо Йо?

# 515
Мислех да лягам ,но реших да погледна в темата и виждам пълно затишие в днешният ,то вчерашен ден вече.
Благодаря ви ,момичета за поздравленията към внучката ми Ивайла! Да ви се връщат двойно !
Фло, аз също имах със Спиди  подобен проблем преди няколко месеца.
Цял ден чакам в къщи доставката , получавам СМС и накрая никой не дойде.  Обаждам се на другият ден да питам ,отговориха ми ,че пратката е оставена на склад накрая на града ,че адреса е непълен и не знаят къде да го доставят , а на СМС ми пише ,моят адрес , в потвърждението също. Бях бясна, обаждах се по телефона , прехвърляха ме от един на друг и накрая ме изключиха. Намерих си една форма за попълване в телефона да прехвърля пратката на адрес до нашият офис. Направих го и на следващият ден си взех пратката. Написах оплакване , обади ми се техен служител и ми казаха ,че адреса не бил пълен , но нали имам телефон ,защо не ми звъннат????  Наистина са ужасни!
Търси и правата ,не ги оставяй! От къде, накъде по тяхна вина ,ще им плащаш такси! не стига ,че са ти опорочили празника , да не можеш да си зарадваш децата ,но ще им и плащаш.
Днес внуците са около нас ,та им угаждах. Останаха да спят у нас. Сега си гледат някакви  филми в тяхната стая , а баба трябва да ляга ,че утре пак ще трябва да си ги глезя , но още не съм измислила с какво.
Здравче , пише как е Йойо?
Хайде ,гася лампата и лягам.
Лека и спокойна нощ , мили дружки!

# 516
  • София
Добро утро от снежна София!
Вчера беше мокро, нощес валя и сега може би ще е заледено.
Смятам да проверя по-късно как е.
Фло, Луси, аз пък със Спиди никога не съм имала проблеми. Но то никога не е късно за нови. На Ани изпращам неща или с тях, или с Арамекс. Колетите идват на петия ден, има проследяване в сайта на ДПД. Даже  преди предаването пишат кога ще го доставят период от 30 мин. До сега винаги се е спазвал. Доколкото знам при Ани куриерите са предимно чужденци - румънци, българи и подобни. Работят на аренда, плащат им на бройка и затова често хвърлят кутиите пред входа или го връщат в склада. А като се върне в склада - за да не са виновни за пропаднала доставка пишат това за адреса, те да са чисти, да не дължат неустойки.
Съжалявам, нали аз предложих изпращане със Спиди. Но от моя опит - всичко е наред.

# 517
  • София
Добро утро и от мен.
Снегът почти се стопи, остана мокрота и кал. Не ми се излиза в такова време, а и трябва да се готви днес. Искам да си отделя и малко време за кикиморене. От утре - на тръстиката.
АЙША, нямаш грам вина за случилото се с моя колет.  Blush Следващ път ще пробвам Арамекс.
ЛУСИ веднаж и аз обиколих няколко офиса докато си открия една пратка, доставена със Спиди. А трябваше да ми я доставят у дома. Преди малко разбрах, че още едно колетче (от приятелка на щерката)не е стигнало до внучетата ми, със същото обяснение - сгрешен адрес. Сега и тя ще плати още една такса. Явно това им е стил на работа.

# 518
Привет и от мен!
                    За Спиди - Цвети си чака пратка,която трябваше да дойде преди Коледа.Сега има смс за след 20.01.Преди много години ползвах услугите им и....след като обиколих кв.Надежда за да открия офиса /трябваше да доставят на адрес/,а след това постоях около 2 часа за да ми открият поръчката / в началото казаха,че няма такава поръчка въпреки,че представих документ издаден от този офис/  се отказах даже и да си спомням за тях.
                   И аз съм на тръстиката и то рано сутрин и вече страдам.Научих се да спя до късно.Сега ми е ясно защо учителите искат дистанционно. Smiling Imp
                  Лек и усмихнат ден,момичета!

# 519
Здравейте момичета! За много здрави и успешни години занапред!
   Чета Ви но по боледуваме с ММ и ни ми беше до писане. Ако е рекъл Господ утре съм на работа-стискай те палци. Два пъти писах във форума и ми изчезнаха писанията-това да е.
  Някоя ако иска да ме включи във вайбър групата.
Хули как сте със снежната обстановка? Сигурно и на други места има затруднения но, и това ще мине след 3 месеца.
  Зфраече при Вас нали всичко е ок?
Приятен ден за всички от сърце!!!

# 520
  • София
Здравейте, момичета!

Честит сняг, не го обичам, но пък му е време. Нека да има, та да имаме вода, реколта и т.н. При нас снегът си стои, даже в момента още превалява. А сутринта беше взел да се топи. Каквото, такова. Не че го обичам, трябва и да излизам в това време, ама... имам ли избор? Smile

Съчувствам на Фло за неполучените подаръци. Изчакали са се, пренадали са се дечицата. От цялата история това е най-най-неприятното. А иначе за "Спиди" разбрах, че от лакомия били купили "Рапидо" и в момента не могат да смогнат с адресите. Казвам в момента, а имам предвид коледните и новогодишните пратки. Апропо и на мен едно момче, което виждах през ден, през два по нашата улица, ми сподели подобно нещо. Като си поръчах книги повечето бяха в доставка до вкъщи, от трите издателства, от които чаках пратка, само едната дойде навреме. И редовно ми се обаждаха да ида да си взема от офис. Първият път се вързах и се чуда защо, отидох в друг квартил, макар близко и любим, но чаках на опашка. Вторият път откаах категорично и го получих на 30.12, както ми обеща издателстово (иначе трябваше поне 15 дни по-рано). Само пратката от "Колибри" си дойде навреме, така както пишеше в заявката. Не бих се доверила на тях, не само, защото не доставят навреме, ами и поради това, че "Еконт" ми е на 5 мин. от нас. Но издателите имат договор с тази куриерска фирма и затова си почаках. А книгите за подарък бях поръчала още през ноември.

Аз освен на книжките съм се отдала на префасониране на едното помещение. Simple Smile Ами купих си разни неща, на които място не мога за намеря и хайде реорганизация. Какво да се прави - "луд умора няма".
 Вкъщи сме в пълен състав днес. Ще правя макарони с тиква, а за утре - винен кебап с телешко месце. Отделно супа, че трябва и да занеса на майка храна. Влади се прави, че учи. Simple Smile 

Дидимити, неприятно е това, че сте боледували с твоя мъж. Дано да сте вече във форма. Надявам се да не е било ковид. Понеже се наложи миналата седмица майка да остане няколко дни в болница, там се оказа една баба на 87 г., която е преболедувала вируса, без изобщо нищо да усети. Явно синът  ѝ го е донесъл. Има антитела, пратили са я на рентген и се оказало, че все пак има поражение и на белия дроб, та са предписали антибиотик.
Аз не мога да те включа в групата, понеже съм без телефон от няколко дни, а само там ползвам вайбър. Някоя дружка ще те включи.
Дано при Йо-йо нещата да са преминали успешно и вече да е добре. Вярвам, че е така. Здравчето кой я знае кога ще се обади.

Оставям ви, че ме чакат разни безобразни. 

Със здраве, за вас са тези стихове:

Скрит текст:
ВАЛЕРИ ПЕТРОВ

ЗИМЕН ПЕЙЗАЖ

Сняг през нощта
навалял е навън
и цял е света
като гледан насън.
Бели са всички
комини, градини,
толкова бели,
че малко са сини.
Дърветата също,
цели в дантели,
са станали бели,
са станали бели!
И не само дърветата –
всичко е бяло
и всичко така
в белота се е сляло,
че ако вземем
рисувателен лист
и го оставим почти целия чист
би могло да се каже:
Това зимен пейзаж е!

ПЪРВИ СНЯГ

Той не бе от тези там,
тежкТи и дебели,
дето стапят се едвам
 след недели цели,
беше чист и беше бял,
весел и омаен,
но валял-недовалял,
временен, нетраен,
сняг, но лекичък такъв,
пудра – сякаш – суха,
колкото едничко „Пъф!“
в миг да го издуха,
колкото, подобно сън,
да изчезне бърже,
колкото ти, чул отвън
 как шейничка стърже,
с болка да си спомниш как,
като бил си малък,
тичал си към тоя сняг
 с недояден залък.
А сега какво освен
 грижи той ти носи,
тъй уж лек, а пък студен,
скърцащ от въпроси,
сняг, но колкото да се
 каже, че го има,
колкото да донесе
 във сърцето зима…

ПРЕБОЛЯВА

Над капчука в игли,
сред воали мъгли
по заспали ели
сняг вали, сняг вали.
Във планинския пост
няма завист и злост
и животът е прост
за незнайния гост.
Нито звън на шейна,
нито глас на жена,
вредом само една
тишина, тишина.
Сняг вали, сняг вали
над заспали ели…
Не боли, не боли,
преболява, нали?

# 521
Чудни, приятни за четене и усещане за зима стихове! Първото е от Валери Петров. За другите две не съм сигурна, но по стила, римата и  смисъла, мисля, че   пак са от него.

При нас вчера и днес вали  дъжд. Снощи заваля и сняг, но за кратко и пак премина в дъжд. Важното е да има вода, независимо от вида на валежа.     Аз мързелувам, мързелувам..... .

Поздрав от моята градинка с първите ми красотички.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 16:23 от K.A.G.

# 522
И аз да се обадя 😃

При нас вали,вали дъжд.Ту спре и пак започне.
Аз обичам сняг,но докато вали.
После ме е страх да те се подхлъзна.
Вчера уговарях либето да мрэднем до някоя близка планина,където има сняг.Ей така на разходка за деня.
Май не ми се прие предложението,но се позамисли😃

Фло,много гадно с подаръците.
Не ги оставяй нещата.Друго ако не, поне ще ги ядосаш като си търсиш правата.Защото малко хора го правят.

Дидимити ,радвам се че вече сте добре 😘

Маринчице, намираш си занимание.Обичам новите неща.
Внасят разнообразие в ежедневието.

КАГ ,красотички си показала.
Обичам кокичета.Нашите още не са разцъфтели,но на братовчедка ни  цял куп се е бялнал.

За вчера се бях нагласила са посрещам гости -наше приятелско семейство,но се оказа ,че ММ си е осветил очите от предния ден  при работа с електрожена .Много неприятно и болезнено.
Та се обадихме,че ке отменя гостуването.Да ама аз под пара да готвя,поседях па замесих тесто и врътнах 5тави пица😃😀
Разпратих по щерки.И за нас има още.
Та така.

Борянчице,драсни редче 😍

# 523
  • София
Грети, всичките са на Валери Петров, Винаги пиша автора, когато публикувам, сега ги обединих трите текста. Любимец ми е сладкодумният мъдрец, мир на душата ми.

Гъбче, да минава бързо болката на либето ти, пък за гости винаги има време. А пиците са вървежни, май навсякъде. У нас могат да се ядат от младежа всеки ден без омръзване. УжасТ! Mask

Върнах се от вън, ами много гадничко, ходех като мравка, за да не се опръскам или да падна. Да, снегът се е превърнал в дъжд, едно кишаво и хлъзгаво, представям си утре какво ще е. Направих два два хляба, не защото нямах, а една мая, която беше старичка и трябваше да влезе в употреба. Станаха разкошни два дебеланковци. Ще се харесат на мъжката половина.  Като се върнах, за да се постопля гаврътнах една чашка шипково вино от нашето. ММ беше наточил една кана, сипа ми и аз не му се церемоних. Simple Smile  Вкусно, много вкусно, по-добро е от трънково. Трънковото е по-сладичко, а аз съм по горчивите напитки. Ама да ви кажа силничко си е май виното, щом бузите ми пламнаха.
Сега седнах пред лаптопа, пуснах си ретро музика и езикът ми се развърза. И така ми се развърза, че чак ме налегнаха едни спомени. Видях във ФБ едно момиче, което се занимава с благотворителност, режисьорка е. Прави дарения и ги доставя на нуждаещи се, възхищавам ѝ се. И днес прочетох как е занесла поредното дарение на двама лекари, с които се е срещнала преди време в "Пирогов". Млади, човечни, талантливи, днес те работят на други места. И с други - горделиви, честолюбиви и надменни. И това се е случило по време на сериозно болудуване на баща ѝ, който за съжаление вече е покойник. Нейният баща също беше лекар, познавах го  много добре, защото в продължение на много години, по времето на соца, ми беше като личен лекар. Изключително свестен  човек и добър лекар! Толкова много добро е направил на пациентите си, върнал ги е към живот в прекия и преносния смисъл, свидетел съм била. И толкова се развълнувах, на нея написах във ФБ един ферман, дълъг, дълъг и предълъг. Момичето се трогна, но баща ѝ го заслужава, а и тя е  негов продължител не само физически, но и като посланик на доброта.

Хайде, милимоички, отплеснах се, но така ми дойде отвътре. Виното е виното, вероятно. Mask Laughing Money

Ето това слушам и го споделям с вас.

# 524
  • София
Маринка, по-често да ти сипват от винцето.  Така се явяваш и при нас,  иначе ни забравяш.
И аз днес се мотах под дъжда, убих няколко часа.
Сега се пекат скучни бутчета с картофи, дремем пред екраните.
За Спидито, не че ги защитавам - като изпратят СМС за пратка там е и номера и. Той е нещо като линк - чукваш на него и може да я пренасочиш в удобен офис. Така не го изпращат на М-на си Райна.
Иначе ние с родата редовно обменяме пратки с разни глупости от офис до офис. Нещата идват на другата сутрин и си ги прибираме от посочения първоначално офис. Даже   вчера ходих да  взема пакет с дрешки за Мрънч.
През ноември, преди черния петък Пл. си хареса някаква джаджа за колата, доставката беше с Еконт, поръчахме до офис. От фирмата се свързаха, подтвърдиха изпращането. Една седмица чакахме СМС от тях дали е дошла. На втория ден започнах да ги посещавам, отвисявам на опашката  и да си я търся - да, ама не. Дойде на 10тия ден, обиколила София. Но не се вълнувах - не бяхме платили и все тая.
На домашен адрес нищо не поръчвам - само в офис. Няма как да вися като прани гащи цял ден и да чакам куриера.
Абе с 2 думи - всичките са маскари.

Общи условия

Активация на акаунт