КГБ = Клуб на Готините Баби - 203

• 53 621
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Неша, честит рожден ден!  Бъди здрава , защото  здравето не е всичко, но всичкото без здраве е нищо.

Думата сАрма ( с ударение на  последната сричка) означава ястие, а думата сЪрма (с ударение на първата сричка)  е  блестящ конец.

# 556
Добър вечер и от мен!
Неша, честита, здрава, щастлива и благословена да си!  Heart

Гледам в момента филма Влад по БТВ.Засега ми харесва.Вие гледате ли го?
През деня гледам Короната.Вече 23 серии изгледах, остават 17.Все по интересен става.
Днес и аз излизах.Времвто беше слънчево, но студено.Сега вечерта прехвърляха снежинки.
Хубава и спокойна вечер, момичета!

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 21:29 от lusi60

# 557
Нешеее, Господ здраве да ти дава! Много усмивки, здрав сън, безгрижие и гушки от сладките внучки!
Айша, я разкажи, моля, нещо за ретро-трамвая?
Флоранс, много се кефя като пуснеш в ход брезнишкия! Май дори го сънувах нощес. Сънувах нещо като брезнишката сурва.
Милички, една по една ви притискам до гърдите си за благопожеланията за Йойо!  Юначето още е на легло, кахърен и безрадостен. Препратих му някои от поздравите ви - зарадва се и се усмихна, миличкият.

Добрутро! Ей така се пише вечерта. А на сутринта си намираш писанието неизпратено.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 09:31 от Здравка-Мравка

# 558
  • София
Щях да обяснявам кое е сармА и кое е сЪрма, но ГРЕТИ ме изпревари. Точно така е. Готвим сАрми.
Днес не мислех да излизам, но ми се наложи, че един приятел беше закъсал. Започнал леко да се подува, та набързо му извадих два зъба. Изпреварихме отока и антибиотика.
Свикнах всеки следобед да си полягам, че и да поспивам. Ето какво ми се случи тия дни. Легнах следобедно, да чета, но съм заспала. Събуждам се по едно време - гледам 6.10. Гаджето го няма. А той от известно време се събужда сутрин към 5, гледа ТВ до 6 и после продължава да спи. Та решавам, че и сега е така. Отивам в кухнята, а той чисти орехи. И като започнахме един спор - колко е часа - аз твърдя, че е 6.10, а той - 18.10. Накрая телефонът влезе в ролята на арбитър. Толкова ми се е замотала главата, че не можах своевременно да се сетя кое време е.
За вечеря правих качамак - стана супер. За утре не мога да измисля - я кюфтета ще са, я роло Стрфани. Утре ще го мисля.
Хайде, останете си със здраве. И лека нощ, милички! Kissing HeartHugHeart

# 559
  • София
Айшя, я пак ? Сподели рецептата, защото нищо не ми говори.

Хули, мързеливи зелеви сарми,  нищо сложно.
В една тенджера Пл. задуши кайма   и  ориз   като за традиционни сарми. Подправки - по ваш вкус.Той сложи само малко чер пипер. По рецепта трябва и чубрица, но пропуснахме. Без сол заради  зелето.
А на другия котлон задуши кисело зеле от буркан, да омекне.
После изсипа всичко в тава и запече във фурната. Цялата работа отне не повече от 30 мин.
Ядохме и ревахме.
Здравке, не знам много за трамвая -  видях го на пл. Гарибалди и се метнах на него. Последната спирка беше пл. Журналист, там слязох и  взех друг до Семинарията. Докато се возих подслушах разговор на ватмана с негов познат до кабинката - в неделя цял ден щял да работи от пл. Възраждане до Журналист. Няма кондуктор като в стари времена. За билети не знам, аз съм с карта.
Днес имало юбилей 120 г. градски транспорт в София и затова го пуснали.

# 560
  • София
Добро утро. Петък е, ден на майстора.

Фло, днес към обяд ще слизам към центъра.

# 561
Добро, мразовито утро!

Хладно е , но поне слънчево и светло!
Прекрасен и спокоен ден ви желая!

# 562
Мили момичета,
благодаря ви за хубавите пожелания за моя РД тук в темата и във Facebook.
До сега не съм имала рожден ден , който да празнувам само с ММ, но приятелите ми и близките ми го оцветиха.
Вчера внучките се включваха всяко междучасие да си говорят с баба и да показват какви картички са надписали на български.
Колко и трябва на една баба. Simple Smile
Бъдете здрави и благословени!

# 563
  • София
Привет, красавици!
Днес ми е много специален ден. Взех си дипломата от Университета. Уговорих се с няколко колеги, срещнахме се, после си купихме шапките с пискюлите, снимахме се, поговорихме, посмяхме се и се разделихме. Ще поливаме дипломите в по-добри времена.
РИМАРЧЕ, едва сега прочетох твоя пост. Ще пием кафе допълнително.

# 564
Привет, момичета!
Мила Фло, честито. Качи снимки във фейса да те видим.
Сутринта направих супа и с приятелка излезнах да се разходим. Беше студеничко, но и приятно.
После четох книгата на Г. Мамалев- "Усмихни се, човече!".
Тиквите ни са на превършване, а досега не се решавах да направя тиквеник.Свекървата го правеше много вкусен , аз баница и се канехме на гости да си хапваме.
За вечеря опекох тиквеник, напръсках с вода, покрих го и отидох на фитнес уредите.  Като се прибрах, ММ вече го опитал и ми каза, че е по- вкусен от на майка му.Порядъчно си хапнахме.
Луси, по ТВ не гледам сериали. След малко " черешката", ММ ми е свалил "Фантомас", после "Кухня" може и ТЛС и дошъл е Сънчо.
Лека и спокойна вечер

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 20:38 от cream_

# 565
Здравейте момичета!
Едва ли ме помните, но аз не съм ви забравила. Не съм писала, защото при мен нищо ново. От Март месец сме се изолирали на вилата в с.Гълъбово и поне засега не сме се разболели, макар че доста болни пловдивчани се карантинираха в селото. Аз все още не работя и затова имам много време. Оказа се , че тук възрастните са много активни.Всяка сутрин около 11:00 отиваме до магазина с двете ми съседки (62г.и 70г.) и редовно пием по едно кафе или чай. А в 15:00 имаме среща с още около 7-8 човека и отиваме на дълга разходка. На приложението излиза че въртим между 7 и 11 километра на ден. Дори и днес при (-4) градуса и навалял сняг минахме близо 10 километра. Никога не съм мислила, че ще живея толкова здравословно. С ММ пием през ден чай от мента и шипка с домашен мед от селото. Често десерта ни е подквасено домашно кисело мляко с мед и орехи. Съседите ни подариха много ябълки, киви,райска ябълка... Още не можем да ги изядем, а те вече се развалят. Само да спомена,че нашето място е много малко и нямаме нито едно дърво. По -голямата част то компотите ги направих от подаръци. Когато дойдохме, явно братовчед ми ми беше "послал". Но след около месец комшиите си промениха мнението и сега сме заедно всеки ден.
 Чувствам се здрава и много спокойна тук.
 Честита нова 2021г. Пожелавам Ви ЗДРАВЕ ,късмет и много любов! HeartHeartHeartYumYumYum

# 566
  • Вила Великула
Babet, така е редно да живеем. Благородно ги завиждам. Аз работя в големия град и През уикенда съм на село, където ми е супер. Чакам пролетта, за да се преместим за поне 6 месеца. Но за сега си стоя в двора и нямам контакти. Покрай нас купиха доста приятели и чакам да се населят и да започне купона.

# 567
  • София
Добре си се завърнала Babet. Аз те помня, за другите не гарантирам. Хубаво е, че макар и на село си имаш хубави съседи за компания за разходки и седянки. В града не е същото. Излизам по малко, повече из махалата, но ми писна еднообразното трасе и се назландисвам.

Фло, честита ти диплома. Друго си е, черно на бяло да го вземеш в ръце. Крайно време е да почерпиш Stuck Out Tongue Winking Eye

# 568
Благодаря за поздравите за имения ми ден!
И се извинявам, че не черпих тогава. Но сега се поправям.

Неша, честит рожден ден!

При нас имаше поражения от дъждовете миналата седмица. Шахтата, където е хидрофора се напълни с вода и сега, докато не изсъхне помпата, сме на "градска" вода.
Иначе нищо интересно покрай мен. Ходя си на работа, децата си идват, наваксваме с "уроците"...
Такива ми ти работи.
Лека ви нощ!

# 569
  • Варна
Привет, девойки!  Hands Wave

Фло, честита ти диплома! Чакаме снимки!   Hands Plus1

Тану, мерси за разкошната почерпка! Да си ни жива и здрава и все така редовна в темата!  Kiss

И при мен нищо интересно, стоим си в къщи с ДС. Вчера идваха внуците-близнаци, нали и двамата това лято изкараха шофьорски курс, разхожда им се. На идване кара единия, на връщане другия.  Grinning
Отидохме до близкия Кауфланд, напазарих си доста неща, най вече мин.вода и картофи, че тежат пущините!
Качиха ни покупките до етажа, което ни е най-трудно с ДС.
Сутрин, нали се излежаваме по до късничко, за вечеря в момента готвя св.дроб с лук на фурна, пържен е най-вкусен, ама протезите нещо "не са съгласни"!   Grin

Аз смятам като изключа фурната с вечерята, да полегна малко докато започне "Мармалад", че то няма какво друго да се гледа, събота и неделя ТВ програмата е доста постна.

Приятна следобедна почивка, девойки!  Nerd

Общи условия

Активация на акаунт