КГБ = Клуб на Готините Баби - 203

• 53 602
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Добре дошла отново, мила Бабет! Помним те, разбира се. Чувствай се при нас като у дома си. Твоите 10 км. дневно ми спират дъха и ме изпълват с преклонение.
Флоранс, ура! Е какво ще прави сега дядо Ники?!? Вече няма ли да си ляга до студентка?!! Ти си нашата гордост. И най-вече - забелязва се как включваш науката в действие, за наше благо и наша полза.

Гушки за останалите!
Йойо вече е по-весел, похапва си - свикна с вегетарианството на майка си. И само стене "Бабо, като дойда при теб - ти само ме изкушаваш. Тамам съм свикнал..."

Чудя се да плача ли, да се смея ли ...А? Коя от вас мъдрите викаше - "те младите повече си разбират от техните работи, не бива да им се бъркаме. "

# 571
Фло, честито!   Скоро разказвах на моите младежи за  теб- студентка на 68 и то отличничка. Респект!

Бабет, браво! Благородно  завиждам! А при мен мързелът си е голяма болест.

Аз гледам филма "Влад". Много е интересен.

Като една даскалица  да обясня, че готвим рУло, а навиваме хартия на рОло ( рОлка)

Днес изпратихме наш другар от градската организация на БСП, доскорошен лидер и настоящ общински съветник. Отиде си от Ковид на 66 г. Много ми е мъчно, защото беше истински отдаден,  почтен, отговорен и като човек, и като общественик.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 23:20 от K.A.G.

# 572
  • Финландия

Поздрав от снежна Финландия!

Оттук минава един леден циклон и температурите паднаха до -27 градуса (при нас , в южната част). Снега е мнооого-едва го поизбутахме. Ако пак вали толкова, няма да има къде да го слагаме.

Отпразнувахме Коледа Нова година и вече сме на училще/работа. Йоли е в първи клас, но отвреме навреме го пращат в третия клас по математика. Тук са много мобилни и детето може да посещава и други предмети в по-горните класове. Най-любомото им е да се пързалят с лънки и със ски. И ние имаме в детската три дена запазено време на пързалката.

С децата направихме  "ледени диаманти". Замразихме различни салфетки. Изглежда, че "диамантеното производство" ще продължи, защото всеки си носи непрекъснато различни салфетки. (това е eдно от тях)

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 07:54 от Viiviia

# 573
  • Кубрат/ Пишурка
Добър ден, че то утрото мина Grinning
Днес е Антоновден. Съответно моята Тони е именичка - да ми е жива и здрава! Чудя се дали да ходя - студено и много хлъзгаво навън! Уж ботушите ми не се хлъзгат, ама... Може би малко след обед ще опитам.

# 574
Честит празник на имениците!
Да са живи и здрави и сбъват мечтите си!
Да почерпя и за моята дъщеря Антония.

При нас няма сняг, напекло е слънце и е много приятно.
След малко ще направя медени сладки за адет и следобед ще отида да видя внучките.
Приятен ден!

# 575
  • София
Привет, красавици!
ЧЕСТИТ АНТОНОВ ДЕН. ИМЕНЯЦИТЕ ДА СА ЗДРАВИ. ДА СА КЪСМЕТЛИИ И ПАРАЛИИ. НАЗДРАВЕ ЗА ТЯХНО ЗДРАВЕ, ПЪК И ЗА НАШЕ.

ХУЛИ, КРЕМЧЕ, ЯНЕ, предайте поздрави на именячките и именяците! На ХУЛИ съпруг и внучка, на КРЕМЧЕТО щерка, на ЯНКА - дружка.

Благодаря за поздравленията. Все още не съм си прибрала дипломата, а от време на време я поглеждам и й се радвам. Виненочервена, със златен надпис. Надписана е калиграфски - много красив шрифт. Е, малко ми е жалко, че не е пълно 6, но и 5.97 е добре. Щерката няма да има това "удоволствие" да изучава тази дисциплина. Видяха, че няма нужда от тази Статистика за напреднали. Какви напреднали, какви 5 лева. Stuck Out Tongue Winking Eye

Онзи ден гаджето донесе тортичка, за да си направим тържество по случай случката с дипломата. Почерпихме се, после повторихме. Нещо малко съмнителна ми се стори, та погледнах срока на годност. Годна е била до 8.01, а са ни я продали на 15.01. Та вчера отидох и я върнах. Ами върнаха ми парите и поднесоха камара извинения.
Гледайте, момичета, какво купувате.

За обяд имам пържени кюфтета, отказах се от рулото Стефани. Сега ще направя и малко вредните пържени картофки.  За утре - лозови сармички.
Хайде, приятен ви обяд, а после почивка или разходка по слънчевите улици.

БАБЕТКЕ, добре си се завърнала! И аз те помня!

# 576
Честит имен ден на либето и внучката на Хули,на общата ни дружка Тони,на щерчицата на Кремчи!
Много здраве и обич !
И наздраве !🍀🍀🥃🥃

И при нас беше слънчево,но да го гледаш през прозореца.
Студенко си е .
Ходихме с гаджето до една сонда за вода,която е извън село,или както казват - на къра 😀
Брррр.Духаа,леденко Но пък свежо.

Имам ядене от вчера.
Утре се каним да отскочим до Чирпан.Хем да ги нагледаме,а и свекър ми е именик.Да го поздравим.Хубав човек е той !
Да ни е жив и здрав!

Фло, винаги гледам за срокове на годност.
То едва ли ще и има нещо на тортичката с тия консерванти и е-та, но все пак трябва да внимаваме.
Преди няколко години малката щерка беше изяла някаква постна манджичка на около десетина дни престой в хладилника🤔
Ами нищо .Даже и разс...во нямаше.
Ама тя два дни след като я беше изяла се сетила и ме пита кога съм я пращала.
Голямо овикане и спретнах,за това че не си поглеждат какво има в хладилника и своевременно да се изхвърля.
Отговора беше - ами мами,пиши дати 😃😃😉

Вивиа, ей това е зима!
Дано обаче няма такава при нас.
Красиви ледени салфетки!

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 20:32 от Gabkata

# 577
  • София
Привет мацки!

Студ, та се пука дърво и камък, не сме свикнали ние на такъв. Отдавна, отдавна го няма, от младините ни. Ама тогава не ни пукаше, пък сега не ни се показва носът навън. Ама, така е по Антонов и Атанасовден - трябва да е мразовито.

Честита да е Тони кубратска, щерката на Кремчето и имениците на Хули! От здраве да не се отърват!

Честита ти диплома Фло, да влезе в употреба, колкото се може по-скоро!

Вивия, прекрасни салфетки! Как точно се правят? То при вас ледено, та сигурно не е много трудно, но обясни, ако имаш желание.

Днес разходката ми беше в двора, въпреки че имах други идеи. Не ми се получи. Студено ми е и затова се  захванах да чета "Сняг" на Орхан Памук, да съм в синхонрон с времето. Mask

Със здраве от мен и поздрав за именяците.

# 578
  • София
Благодаря за поздравите за за моите Антон и Антония.
Да са ми здрави, друго не искам за никой от нас.

# 579
  • София
Честит имен ден на Тони,щерката на Кремче и близките на Хули.
С днешна дата Наско на Луси и Насето на Яжка.
Да са здрави.

# 580
Днес празнуваме
Атанасовден!🌿❄️🌿
Над планината конски тропот.
С бял кон препуска Атанасий.
„Иди си, зимо, идвай пролет!”-
извиква. Ехото приглася.
В копринената риза трепка
на леден вятър острието.
Скрежат се крехките му клепки,
но няма студ и скреж в сърцето.
Отстъпва зимата покорно
пред своя древен повелител.
Пера кокоши зад стобора.
Ръце са скръстили жените.
Светеца си народът слави
и топло слънчице бленува.
Прескача огньове за здраве.
Безсмъртието си празнува.

автор Валентина Шейтанова

Честити да са Насковците ни!
Здрави и благословени да са!

Честити да са с вчерашна дата  - Антонов ден, имениците!

Фло, честито ти дипломиране!
Ти винаги си ми била за пример! Heart

Бабет 69, много се радвам, че се появи!
Често  си мисля за теб .
Много добро решение взехте! На Гълъбово е много хубаво , а близо до града!
Вивиан, при вас е истинска зима! Много обичам да те чета , като пишеш за Финландия.

При нас днес е много студено!
След малко ще сядаме да обядваме.
Направих греяна ракийка.
Ще отбележим празника с ММ, а утре с именика и другите деца.
Чакаме тези дни и зетко да се прибере от път.
Шпунци, благодаря за поздравите към Наско!
Прекрасен ден на всички ви!
Прегръщам ви!

# 581
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, АЙША! БЪДИ ЗДРАВА, БЪДИ ОБИЧАНА И СИ ЖИВЕЙ ЖИВОТА!

ЧЕСТИТИ ДА СА ДНЕС ИМЕНИЦИТЕ В СЕМЕЙСТВАТА ВИ!
НОСЯТ НАДЕЖДА ЗА ДОБРО!

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 12:06 от marina_vladi

# 582
  • Кубрат/ Пишурка
Честити да са имениците! Включително и моят зетко Наско! За всички здраве и щастие!
Честит празник и на Айша! Бъди благословена!

# 583
  • София
АЙША, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ДА СИ ЗДРАВА И ПЪРГАВА, ДА ШЕТАШ ПО СВЕТА И У НАС. СБЪДВАЙ МЕЧТИ И ЖЕЛАНИЯ. НАЗДРАВЕ!

АТАНАС ГЕЛДИ ИАЗ ГЕЛДИ!
В превод Атанас дойде лятото дойде.
ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ПРЕДВЕСТНИЦИТЕ НА ХУБАВОТО ВРЕМЕ - СИНЧЕТО НА ЛУСИ, ВНУЧЕТО НА ЯЖКА И ЗЕТЧЕТО НА ЯНКА. ДА ИМАТ МНОГО КЪСМЕТ И УСПЕХИ.

ВИВИАН, сподели техниката за изработването на замръзналите красоти. Интересно ми е.
БАБЕТКЕ, какво прави внучето ти?
ЯНЕ, отбелязахте ли с ТОНИ имения ден?
МАРИНА ВЛАДИ ( Харесва ми да те наричам така. Моя син като говори за теб също така те нарича Wink ) Разсмя ме твоя снежен човек - как се е опънал, като пет пари в кесия, сякаш е лято и той е на плажа. Така ми изглежда. Simple Smile
ЛУСИ, щом наближава зетко да се върне пак ще ви е пълна къщата. Чудесно!
ШПУНЦИ, как я караш? Драсни някои и друг ред.
ХУЛИ, тези дни си контактувах с Ина и Нанси. Е, сладурани са и двете. Изключително позитивни, умеят да зареждат хората с които общуват. Имате ли много сняг?
ГЪБКЕ, представих си как приготвяш буркани и кутии и им слагаш етикети за срок на годност. Май и аз ще трябва да взема пример от теб! GrinningGrinningGrinning

Момичета, какво мислите за ваксините и уж доброволното ваксиниране?

ПП дописвам, защото никой не е писал след мен.
АЙША, защо ми се струва, че си се подмладила с един ден? Мисля си, че си на 17.01, ден на който преди 7 години започнах да пиша в темата на готините баби. Я бързо си признай. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 19:07 от Flo 51

# 584
АЙШАААА!!!  ЗДРАВА ДА СИ!

Общи условия

Активация на акаунт