КГБ = Клуб на Готините Баби - 203

• 53 300
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • София

Благодаря на всички за поздравленията и тук, и Там.
Да ви се връщат стократно!
Това е нашата почерпка от минала година. Сега само мушамата е друга.
Да са живи и здрави малките и големи Тонита и Насковци!
Да си носят с гордост името и да приближават лятото.

# 586
Честит рожден ден , Айша! Желая ти крепко здраве и много щастливи дни!
Честит имен ден на сина на Луси, внучката на Яжка, зетко на Янчето! От здраве да не се отърват и много късмет!

Фло, с моя дедо ще се ваксинираме. То както върви няма да е скоро. ММ е над 65г и ще е в някаква група.
 От тази година мислех да се отказвам да съм в СИК за изборите,  ще остана само , ако ме ваксинират.Защото иначе няма да ми дойде ред.
Днес е студено, но по обяд се разходих. Прибрах се и като се стоплих ми се приспа.Направих си кафе и докато се мотах реших да опека фъстъци.
Гледаме си уж филмче с ММ, той си работи ( монтира основи ), аз си дремя. По някое време излиза от стаята и аз скачам, защото усетих мириса на изгорелите фъстъци. Не само вони, ами и задимено. Включих на макс абсорбатора, облякох се и отидох на фитнет уредите. Като се прибрах дедо нацупорен.....не ми се пита -"Защо"?
На празнуващите- Наздраве,.
Лека и спокойна вечер!

# 587
Честито на празнуващите, здраве и живот!
То стана най-важно това здраве в момента  и  няма  пробив за друти пожелания.

Ваксини ако се наложи доброзорно, никога не съм слагала противогрипни.Пък и  все тая ми се струва, държат няколко месеца  и пак.Не  е като старите  срещу шарки и други еднократно.Ама ние детските отдавна ги минахме...Може да ми се мре ,знам ли...
Креми какво да питаш като е ясно що се цупи.Аз днес се изръбих на сина, подхилва се и  намеква че спя, доста спя   и после будна с дни.Ми така е, но да не би да го искам.Ако не глътна парацетамол или нещо , и  антибиотик набарах някакъв изостанал,  и други ободряващи ме, не изкарвам деня будна.Не искам да ми ровят кратуната, да става каквото ще.Няма да ми остане китката на стряхата, мина това , изпуснах момента.
И му се озъбих дължа ли му обяснение що , кога и колко да спя? Не му стана добре ,но и на мен не ми е да обяснявам  що и какво, така е  и до където стигна, като съм бодра ми се чуди колко работа съм свършила, той един разговор провел.И за фастъци му рекох онези дни че трябва като съм свободна(разбирай бодра)да пека  и той - щото си много заета.Заета съм да спя това  е.
Няма да се обяснявам, такава съм, каквото мога и това е .
И като се върна да кажа ,че не съм била такава, ставам в 5  и свършвам в 23 търчейки и без почивен ден, ми явно съм изразходила батериите.Да са доволни да не ги занимавам със себе си и  да не ме занимават с  тях, то все идва този момент.За мен е дошъл.Та почват да викат, че ми знаят биографията , да не я постарям.И съм имала необработен гняв , имам си.

# 588
Айша, честит рожден ден!
Бъди здрава, щастлива, обичана и радвана от близки и приятели!

Благодаря ви за хубавите пожелания към  Наско. Живи и здрави да сте!
Кремче, представям си физиономия след изгорелите фъстъци ха-ха Ама и ти си умница! хахаха.
За ваксините почти сме навити да се ваксинираме, но кога ще е. То не е задължително, но пък ако никъде не можем да мръднем без имунизация.Ще видим, времето ще покаже.
Спокойна нощ!

# 589
Честити да са днешните именици в семействата на Луси,Яжка,Янето!
Здрави,бодри, успешни и с късмет да са !

Айша, честит рожден ден!
Да си здрава, спокойна, много обич  и сбъднати мечти!🍀🌸🌼🌻🎈🎈🎂🥃🥃😍

Днес се разходихме до Чирпан.
Преди малко се прибрахме.
Посрещнаха ни като на имен ден.
Пържоли увити в зелев лист,баница,торта - всичко домашно приготвено.
Напълниха  кутиите и ни изпратиха по живо по здраво.
Казвам им ,че няма смисъл да приготвят толкова храна,че и да изпращат,но те казват че е удоволствие да готвят.
И аз се чувствам дете като ми пращат😃
Благодарна съм им.

За ваксините -
 не им вярвам.Специално на тези.
Които и ще да са.
Лично мнение.

Кремчи,а аз както си готвя и съм включила абсорбатора, бъркам си из тенджерката и си тананикам нещо си ,обръщам се са погледна нещо по  тв и ооо ужас.
Стаята пълна с дим от тавана надолу и почти стигнал до главата  ми.Ами като все забравям,че като е запалена камината и се ползва  абсорбатор трябва да открехна прозорец  или врата,защото се получавала някаква си обратна тяга.
Та отварям врати,прозорци - дим се стели навън 😀😃

Борянчице, живей си живота ,както ти е добре.😍😍

Ето ви малко домашни китчици -красотички

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 22:11 от Gabkata

# 590
  • София
БОРЯНЧИЦЕ, и се засмях, и се замислих. На младите шега им се струва. Изглежда, че в мислите им сме ония, млади, пъргави, силни, можещи. Е да, ама не. Изживените години и са ни дали, и са ни взели. Дали са ни спомени, опит, мъдрост. Взели са ни сили, смелост, малко акъл. (Дано да е малко, да не е повече Stuck Out Tongue Winking Eye) Я колегата как ти обяснява научно нещата. Имала си неотработен гняв. Ами твой си е. Grinning Ще си го отработваш ако искаш. Simple Smile Не му се сърди - симпатяга е той, този мой колега. И много те обича!!!
КРЕМЧЕ, ами на кой не се е случвало? Всеки който се хваща за работа греши. Добре си се скатала на фитнеса. Simple Smile
ЛУСИ, нали така разправят, че не е задължително. За сега аз съм върло против. Не им вярвам за 2 стотинки на приказките. Не ми се иска да съм в ролята на опитна мишка. Никога не съм си слагала противогрипни ваксини. От 6 години, от както пием мед с джинджифил, не сме боледували. Чукам на дърво. Подли са. Ще ни принудят. Ще измислят как, ако вече не са го измислили.
ЗДРАВЧЕ, зачерви ли гребен юначето? А дано!!! Пиши, моля.
АЙША, нали не е минал срокът на годност на почерпката? Stuck Out Tongue Winking Eye Взимам си бонбон. Сладостите стимулират в мозъка да се образува т.н. хормон на щастието - ендорфин. Той от своя страна повдига настроението, укрепва имунната система и действа обезболяващо. Дръпни кутията, че както съм я нападнала...ендорфини бликат от всякъде. Joy
Не мислех да пиша, но написаното от момичетата ме провокира. И на мен толкова ми трябва...
До обяд поработих на тръстиката, след обяд малко почивка, а после се правих на мастър шеф. Сготвих любимата на гаджето мусака, любимите ми лозови сармички и любимите на двама ни зелеви сарми. Ами както виждате всичко ни е любимо и после - кантарът бил виновен. Не вярвайте на това. Кантарът не е виновен. На друго място е причината. Sunglasses
Загори тенджера ли съм? За малко да се наредя в отбора на КРЕМЧЕТО. BlushЗелевите сарми са спасени. 1/3 от тавата с мусака липсва. Заслугата е на гаджето. Липсват и няколко лозови сармички. Малееее, срам.
Хайде лека нощ и спокойни сънища. Kissing Heart
ГЪБКЕ, лекичко ти завидях, миличка. Нека да са живи и с акъла си старците. Те с това могат да ви помогнат и така се чувстват полезни. Друго си е докато ги имате. Колко миличко си го казала - и аз се чувствам дете...
Хайде гуш! Hug

# 591
Сдобрихме се вече, разсмя ме дори.Но настина не съзнават, че не са деца в наше присъствие.И де повече, де по-малко сме остарели.Аз повече.

# 592
Фло, честито ти дипломиране!

Честит Антоновден! Хули, Кремче, Янче - да са живи и здрави имениците!

Честит Атанасовден!  Луси, Яжка, Янчето - да са живи и здрави имениците!

Айша, честит рожден ден!

# 593
Привет девойки
Да честитя и тук, малко с късна дата всички именици, рожденници и празнуващите около тях.
Пожелавам им здраве и здраве.
Фло честита ти диплома! Ама как можа така да се "изложиш" с този нисък успех:dizzy_face:Dizzy FaceDizzy Face
Спомних си като се явих на изпит по диамат (спомняте ли си онези тухли в които изричението почваше в началото на едната страница и завършваше в средата на другата) . Бях бременна в 9тия месец, корема ми половин час преди мен.Въпросите които ми се паднаха предизвикаха перде в мозъка. Нейсе, писа ми тройка или по милост или защото се страхуваше да не взема да родя там.Бях щастлива сякаш съм получила  5.97
Вивиа, радвам се да те "видя"
Ох, сега казаха , че е паднала някъде ракета , отивам да гледам новините:rage:RageRage
Бъдете всички здрави и лека нощ

# 594
  • София
Добър вечер.
Пак да благодаря на всички за поздравите и пожеланията. Да ви се връщат двойно!
Фло, тази година си купихме нова кутия Черноморец. Нали не очакваш, че и уискито е отлежало от миналата? Чак такива светци не сме - всичко изяждаме и изпиваме, да не вземе да се развали.
Иначе и двамата обичаме Черноморец и по повод си вземаме. Даже веднъж Ани се възмути, как може да я черпим с тях, били соц. реализъм. Ама тя си търси бонбони Сезони....
Кари, тройката е най-трудно изкараната оценка на студ. изпит. Колко съм чакала да минат футболистите от Етър, че аз след тях да съм последна на изпит и да вържа тройката. Нали следвах в Търново - все последна минавах и все между капките. А бременните колежки бяха от първите - никой не ги късаше, гарантирано.
Сега сериозно за ваксините - мин. седмица бях при ЛЛ по друг повод и заявих, че искам. Говорихме си за възможността да тряба да си ги сложим ако искаме да ходим да си видим децата по света. И нейните дъщери са в чужбина. А и днес министърот говори нещо за QR кодове, дигитални паспорти и четене през тел.
Преди години купувах противогрипна ваксина за родителите ми и за Ани/тогава продаваха и детски дози/. Те не се разболяваха. А тя караше зимните болести по-леко, без нужда от антибиотик. Не смятам, че Корона ваксината е по-страшна и вредна. Едва ли фарма-индустрията иска да умори половината човечество. То ако стане кой ще им купува другите хапчета?

# 595

Добро утро с едно лилаво кафе!
Днес отпусна , да се насладим на времето навън поне малко!
Добро настроение ви пожелавам и  без неотработен гняв.

# 596
  • Кубрат/ Пишурка
Честит празник, бабки! Да сме живи и здрави, за да можем да се радваме на внуците си!

# 597
  • София
Честит бабинден! Да са живи и здрави акушерките и гинеколозите!
А, добро утро.
БОРЯНЧИЦЕ, тенкю баба за лилавото кафе. Аз го пия и студено. Blush
ТАНУ, благодаря за поздравленията .Hug
ЯНЕ, така и не каза как изкарахте с Тони имения ден.
КАРИ, мисля, че войникът ви вече отслужи. Права ли съм? Помня как се вълнувахме, когато го изпратихте в казармата.
АЙША, как е бабин Мрънчи? Ходи ли на ясла?
А ние вчера се разходихме до Перник. До село не отидохме, защото в къщата е хладилна камера, а и няма какво да гледаме, още по-малко да взимаме. Посетихме няколко приятели и роднини. Спазвахме социалната дистанция. Ободряващо ни подейства това посещение.
Днес след обяд съм на тръстиката. Утре - почивка.

# 598
  • София
Добро утро и честит празник!
Но поне аз се чувствам баба само на Мрънч.
Фло, въпросния няма да ходи на ясла поне до 14.02 - продължиха ограниченията при тях.За после все още е рано да се каже. Дондурят се с Ани в къщи. Но интересно е, че от яслата не пропускат да си вземат цялата сума от сметката.
Сега и ново 20 - по улиците само с медицински маски, не можело с платнените.
Снощи мислех да питам - някой прави ли домашни суджуци и филета? Аз на няколко пъти суших разни пресни суджуци от Лидл. А най-вкусни стават изсушените кърначета. Малко по-дебелички са от т.н. луканкови пръчици по магазините. Но пък са и по-мекички, не чупят зъби. А преди малко окачих на простора 2 пилешки филета. Преди години Тутулина ми беше дала рецепта, благодаря.
Вчера и днес времето е по-меко и ще се възползвам да се помотам навън. То, не че в студените дни не ходих, но малко беше.
Вижте какво намерих докато ровех в YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=GlNZ4-MvYpE   
лесно изглежда.

# 599

Честит ден на родилната помощ, да има много бебета, то с това седене в къщи  и ние сме   съмнителни.
Днес имен ден има внукът ми, да  е жив и  здрав и да расте бързо да помага на тати.
И събота най-сетне ще имам гости, че подаръците още стоят и чакат.
Да ви е хубав денят.

П.П. Търсим легло удобно тип приста, че се налага  и се чудим кое да е, фейса ми праща само реклами, то като потърсиш нещо , ти наливат от същото , че и видях баби   да харесват разни мебелни магазини.Ама нещо от първа ръка инфо?
 Фло да не се обидиш ,ама вчера прочетох нещо за зъбарите.Излизат майка с момченце от кабинета и мама подсеща да благодари.
  -Какво ще кажеш сега на леличката?
-Кучка!
Много ги мъчите тези пациенти вие.

Общи условия

Активация на акаунт