КГБ = Клуб на Готините Баби - 203

• 53 292
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря ви мили приятели! За мен беше ден , в който бях заобиколена с много обич , любов , топлина, с много внимание! Това означава, че съм оставила някаква следа в сърцата на всички вас ! Щастлива съм ,че имам толкова много и то стойностни приятели! Бъдете здрави и благословени!
Лека и спокойна нощ !
Прегръщам ви!:heartsc:

# 646
  • София
Добрутро! Навън вали и вече всичко е покрито, поне в наше село. Simple Smile Преди малко станах и още не съм се разбудила съвсем, а кафето не ме ободри. Но, денят напредва. Хубав да е и усмихнат, далеч от болести!  Снощи се каних да пусна този текст, но след поздрава към рождениците получих забрана да публикувам последващ пост - т.е. не бива да се пускат пост след пост. Това разбрах.
Та ето го сега моето мнение за ваксините, макар и за втори път да се включвам от страната на невежите.
За да ме убеди някой в нещо трябва да има неоспорими доказателства. И недоумявам как е възможно да охулваш и набеждаваш като враг този, който има различно от твоето мнение. Това е стъпка назад, към мракобесието.
На този етап лично аз се въздържам от ваксиниране. Защото не само не вярвам на правителство и проправителствените слугински медии, но и на многото платени агитатори. До гуша ми дойде да чета колко "неграмотни, невежи, тъпи, недобросъвестни и без морал мръсни комуняги" са тези, дето няма да се ваксинират, независимо от причината.
"Неморални, неграмотни и безотговорни" аз бих нарекла политиците, които подлагат живота на народа си на голям риск. Затова не мога да се съглася с мнението на Здравка и с категоричността ѝ: "Ако се ваксинирам - НЯМАМ АБСОЛЮТНО НИЩО ЗА ГУБЕНЕ."  Е, ако ти нямаш, аз пък имам!  Защо ли? Защото тази ваксина е ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА,  в момента в етап на изследване. Тя даже не бива да бъде наричана ваксина, а "експериментален биологичен агент".   Според специалистите (и то не само българските, дето ги знаем) -  вирусолози, микробиолози, имунолози, използва се съвсем нова технология, наречена mRNA. Та в това отношение, прав е кардиологът от "Исул", че методът бил разработван отдавна, но пък не е истина, че е "напълно сигурен". Гореспоменатите специалисти от Америка казват друго, проблемът е, че "експерименталният биологичен агент" никога преди това не е използван за ваксини. Е, аз не искам да съм човекът, който  да приема съвсем нови агенти в организма си!  Второ, д-р Симон Голд, учен и лекар, твърди, че предишните ваксини срещу коранавируса претърпяват огромен провал. Както вече е известно коранавирус не се появява за първи път на земята през 2020. През 2002 също е имало епидемия, не в този голям размер, но епидемия -  SARS COV1, сега тази е SARS COV2. Сегашният коранавирус се припокрива 78 процента с онзи от 2002 и при правените предишни опити с ваксиниране всичките са се провалили, защото не са били безопасни за хората. Трето - няма независими публикувани проучвания върху животни.  И тогава е имало голяма прибързаност да се пусне на пазара ваксина преди да се направят достатъчно публикации върху поведението на животните. А при направените - повечето от тях накрая умират. Четвърто, има известни усложнения от ваксината, които се наричат патогенна активация. Това значи вместо наистина да предизвика имунитет, човек реагира прекалено негативно, ако трябва в крайна сметка да бъде изложен на вируса. Това състояние е добре известно на учените и видяно при разработването на ваксините при коронавируса през 2002 г.  Създадената през 2005 г. ваксина по този повод е била дадена на порове. След първата доза поровете са се справили перфектно, а след втората, когато са били подложени на "див коранавирус", поровете са намерени мъртви. И затова ваксината за SARS COV1 никога не се появява на пазара. Други негативни реакции са чисто неврологични - миелит, парализа на Бел, синдром на Гален-Баре и др. Това са известни усложнения, които вече съществуват.
Друг проблем е липсата на уважение към това, което не знаем. В научните среди вече знаят, но отскоро, спомена го и нашият проф. Костов преди време - проблеми с плодовитостта поради тази ваксина.  Не се знае дали този биологичен агент не уврежда плацентата на бременната жена.  Освен това фармацевтичните компании, които произвеждат този биологичен агент не носят никаква отговорност. Затова и у нас ни карат преди ваксиниране да подписваме "информирано съгласие" - т.е.  ние поемаме напълно риска. Та ясно е, мотивът им е печалба. И пак стигнахме до парите.
Шокиращото е, че няма никакви доказателства, че т.нар. ваксина спира предаването на вируса сред хората. И това е потвърдено и пред  американското предаване "Good morning".  Техният главен хирург, или както там го наричат,  официално дава интервю по този повод и според него ваксината ще постави хората в състояние на асимптоматично носене, сиреч  хората стават положителни. Сигурно вече сте чували за хора, получили ваксината и след това при тест се оказват положителни.
С няколко думи -  не се знае дали ваксината е ефективна и безопасна. Не знае колко дълго ще продължи имунитета и дали ще е валидна за "английския" и  "бразилския" щам. Не се знае дали няма да "бъдем помолени"  да сложим "експерименталните биологични агенти" веднъж в живота си, или ще трябва да експериментираме всяка година. Другите последствия ги прочетохте по-горе. Ако оцелеем...
Дали в нашата голяма група да се подложим на експеримента? Според Здравка - защо не? Нищо че имаме и млади баби на по петдесет години. Ами, подложи се Здравче, но не агитирай никого да те последва! Всеки да решава сам, всеки си има акъл, има семейство с което ще се консултира, с лекари, на които има доверие!!!
За мен лично най-важни са фактите, аргументите и доказателствата. Никога не съм и няма да си позволя да подканям някого да не се ваксинира, или да се ваксинира. Не предполагам никому нищо, само факти и участвам в обсъждането на тази тема тук. А ако ме подозирате, че съм любителка на конспирации, да любителка съм, но само доколкото да задоволя любознателността си. Но мога да твърдя нещо, каквото и да е - само, ако имам неоспорими доказателства.
За мен поставянето на тази ваксина е ирационално решение - изцяло нова непроверена технология, никак несигурна. Не казвам, че това ще бъде окончателното ми решение изобщо. Не съм против ваксините, имам ваксини, семейството ми е ваксинирано с всички досега използвани. Притивогрипни не си слагаме.
Нека минат необходимите години на изпитание, нека ваксината  докаже своите качества или пък се компрометира и тогава пак ще си говорим. Ако е рекъл Господ! Пък до тогава ще се пазя, доколкото мога разумно, пък, каквото се случи! Светът не свърша без мен!

Най--лошото е, че е  загубено ДОВЕРИЕТО във всичко -  в науката, в медицината, в образованието, в политиката, политиците и в държавата. Затова глупостта доминира, уви.

Със здраве!

# 647
Маринка, просто съм възхитена от твоя пост! Адмирации за така добре изложените факти, мнения, теории и т.н. И аз се изумявам на хора уж интелигентни, а с каква злоба и настървение нападат инакомислещите. Научила съм се да приемам мнението на другите, дори и да не е по мой вкус. Не одобрявам и мерките на локдауна, но ги спазвам.
Ха здравейте, бабетки! И хубав ден ви пожелавам!!!

# 648
Кат ме мързи измислям си

Скрит текст:
А бабите болят ги коленете,
изтъркани от толкова вървеж.
Но щом дочуят внуци, запомнете,
за миг са здрави. Вярвай ако щеш.

Кънките слагат, бързат да наготвят
любимите им гозби.Тичат с тях,
игри играят,спалните приготвят
и с приказки приспиват.Нямат грях.

Добрите баби със главите бели
разказват за Родина в славни дни
и после във самотните недели
прекарват пак самотни старини.

Излизат на кафе със други баби,
приказват нещо, да отмине ден.
Припомнят си кога били са слаби,
и внуците очакват като мен.

# 649
  • Кубрат/ Пишурка
Здравейте и от мен.
Първо да благодаря на всички за страхотните пожелания към Криско! Дай Боже да се сбъднат!
Маринка и аз мисля като теб. За това и няма да бързам.
Мери, добре си се завърнала при нас Heart
Борянке, писали сме едновременно - чудесно стихо и много вярно!

# 650
  • София
Маринка на 100_% съм съгласна това е мнение подкрепено с факти и то научни.Имаш поздрави от дъщерята.Кой си има дар слово умее.Хубав снежен ден,но се топи,а внуците искат да играят със сняг особено малкото. .

# 651
Маринчице 😍

В по -предните ми постове бях се изказала  лаконично,относно ваксините - не им вярвам.Ни на производители,ни на пропагандатори правителствени.
Визирам ваксините за ковид.

Борянчице, давай още докато те "мързи" 😍

Шпунци,Яне,Мери 😍

Имате ли си сняг момичета?
При нас преди малко заръмя дъжд.
Плашат ни за пореден път с много сняг.Аман от жълтите и оранжевите им кодове.

Всеки плаши.Кой с ,каквото може.😡😡

Чакам либето да се събуди от следобедна дрямка,че трябва да пазарувам.
Току виж снегът ни затрупал и ще си остана без продукти😀😃

Приятен ден на всички ни!😍😍
Рижко,който си мисли,че се е скрил 😄😃😀

# 652
Скрил се е рижко , ама наблюдава дали ще готвиш.
Ето още едно, то има доста ,но не тук ги пускам
Безкраен кръг са вчера, днес и утре.
Илюзия е, че вървят поред.
Във огледало гледам сива мутра
и остарявам си по своя ред.

Къде бях вчера? Утре де ще бъда,
а днес дали съм тук или не съм?
Дали на всеки пътят е отсъден?
Дали съдбата идва като гръм

и ни сервира без да си поръчал
и без да си очаквал, изведнъж
любов, омраза, спътник неотлъчен.
дарява слънце и пороен дъжд

по пътищата ни неизвървени
и заличава минали следи.
Днес утре е, вчера бе съмнение.
А утрешният ден отзад седи.

Магията на някое начало
е свързала познатия копнеж -
където и да сме се е видяло,
че жив си, дишаш този въздух свеж.

23,01,2021

# 653
  • София
Брей, интересна страница се заформи - от много теми по достатъчно.
МАРИНКА, започвам с теб. Имаш едно голямо благодаря за споделените мисли относно ваксината за Ковид. От както са започнали да ни навиват, изпитвам най-меко казано гняв. Категорична съм, че съм против и толкова. Не искам като овца под строй да отида и да си сложа главата на дръвника. Подозрителна съм и към тези демонстративни ваксинации предавани " на живо" по телевизиятаот мястото на събитието. Angry
МЕРИ ПОПИНС, зарадвах се като те видях насред дядовата ръкавичка. Hug
БОРЯНЧИЦЕ, радвам се, че докато мързелуваш твориш. Скоро не си ни черпила със стихове. Тенкю, баба. Flowers Hibiscus
ШПУНЦИ, как си, миличка? Heart Eyes
ГЪБКЕ, Рижко се е скрил на 50 % Grinning Я да се покаже в цял ръст. Animal Cat2
ЯНЕ, пиши нещо за Анжелка. Как се справя там? Kissing Heart

Окъснях със следобедната почивка, но какво й пречи на Тодора сега да полегна? Stuck Out Tongue Winking Eye
Хайде, чао и до после. Simple Smile

# 654
Ехооо! Каква топлина и радост лъхъше от темата! От разказите на двете ощастливени баби - Янето и Борянка. Еееех, момичета, как се предава тази топлина! Направо и моето сърце се разтуптя от радост заедно със сърцата на Ането и Борянка!
Яне, здрав да е моят приятел Криско! Я дай едно фото на големия ерген, плс.
Борянка, очите ми се събраха какво си изпоприготвила за твоите! Евала! И стихотворенията ти екстра! Голям кеф днес с теб.
Е, изпонападнахте ме днес заради ваксините, но вярвам ще ми простите. Нали сами казвате, че чуждото мнение трябва да се толерира. Аз съм възпитана в пълно доверие към лекарите и това няма да се промени сега на стар заман. В ума ми кънтят думите на майка ми докторката: "Когато учиш 7 години студентство, 3 години първа специалност, 3 години втора специалност и практикуваш още 3 години с по 40 пациентчета на ден - тогава ми се втасвай със собствено мнение, Здравке!" От тогава вярата ми в медиците е пълна.
Но за да не бъда съвсем голословна - мога тук да пратя няколко линка от съвсем авторитетни издания, където внятно се обясняват ваксините. Без политики и без преракази и интерпретации. Ама що ли?...Ако кажете...Всеки да кара както си е решил.
И да ви се ожаля: вадиха ми труден кътник, с криви корени. Фло, но мога да ти причиня такова нещо, свидна дружка си. На 100 парчета се разпадна пущината, 50 минути ме изтезаваха, държах се непоклатимо.
А, и да ви се похваля.
Ей тук какво написали за баба ви Здравка.
https://www.facebook.com/zdravka.andreeva.1/posts/10223136172780 … ric&ref=notif

Айде, зъбоболната ще ви нагледа довечера пак. Гладна съм... а няма някаква супичка. Направих кремсупа от аспержи  - приказна! До лъжичка отиде за болнИците, Йойо и Дорето.

Ееех по повод ваксинирането - сега да бяхте слушали радиото. Може пък да намерим линк. Ще ви го пратя и него ако желаете.

# 655
Радвам ти се Здравчо, ние си те знаем, раздаваш се  и не си се променила да си човечна и истинска.
Също напредваш доста ,щом изкара точен линк  и то както си трябва, дали не се правиш като кажеш не мога и не разбирам? Не се чудя на творческата ти личност, преди и сега си такава, а на техническите възможности.Ти не можеше в мамата да влезеш по едно време.Можеш.Като на внучката ще ти кажа - ти можеш всичко.
Резонно ти е виждането ние , поостарелите да сме напред ,ако има проблеми , да не са децата ни на топа, но ваксините са съмнителни наистина.Целият цирк , нечестен, насилен, необясняван, неразбран ни кара да се съмняваме в политическите решения.Много ни лъгаха и за това.
Те не знаят,  та да обяснят ...
Аз лично  нямам какво да губя, но  и доброволно няма да им дам , проблем да правя на децата ,май не са готови за погребение  още.Пък и внуците - нека имат баба, да гушкат понякога ,с такава обич и топлота и искреност ,че ми се реве.Никой не го е правил от децата ми бебета.
Дано има още гушкане ,но и да няма  - приема се някак.
Дори бих се доверила на китайски и руски ваксини повече. Поне  не жалят да ги изпитват ,де , не казват , но няма евролигавене.
Аз се сещм за един клип  с братчеди, в болница с кючеци и  скачане ,как възмути народеца.Че са мними болни и  заемат места на истински болните. Обясниха ,че са  експеримент  , по памет , не точно.А малко преди това Фейса набираше доброволци и то доста ачик, без да казват за какво, та моята кратуна го свърза, раздали са опити с ваксините по държавите, но със сигурност на здрави хора.На заченатите като мен гаранции йок за изпитания.А са много  наченатите с болести разни.
И ваксина разбираме да е поне на 5-10 години, не на 6 месеца  и пак. Да не стане и пристрастяване, не може без нея  и давай. Нищо няма да ме учуди в днешното време на лъжи и манипулации върху хората. Мислех ,че са наш патент , но не , а може и ние  да ги научихме като се омесихме.И синът забелязва промяна  в закостеняло общество натам. кражби първо, от пришълците , за болнични, дето си вземат по съвест три дни без лекар, за други неща.Научихме ги да лъжат.
Все някой ден ще стане свестен светът ,но няма да видим този ден, далече  е  и извън нас.
Крадат и лъжат наред  без страх от Бог  и Дявол.

# 656
Пропуснах. Много ми се стопли душата и от поста на Луската как е изкарала рождения си ден. Толкова много обич събираш, мила! Но и раздаваш. Здрава да си! Ти май също беше наготвила от пиле мляко май. Дали ни съобщи менюто? Или съм пропуснала?
Аз да се покая: обещавала ли бях някому рецептата за кремсупата от аспержи? Ако да - казвайте да я пиша. Ако не - да не отрупваме темата без нужда.
Борянка, благодаря за хубавите думи! Абе като ти кажат добра дума - и крила ти поникнат. Ако ли пък те смръцъфуца някой - увесиш нос, нищо не става от теб.  Revolving Hearts

# 657
Четох статия, в която бе обърнато внимание на реплика на Ангел Кунчев, който агитираше учители в едно село да си правят тест. Та казал, че в тези ваксини предварително са налети много пари и  няма да се позволи да отидат нахалост.
Дали доброволно, дали с натиск, ваксиниране ще има.
Аз нямам нищо против ваксините, но в сегашната ситуация съм раздвоена.

# 658
Ако някой все още има илюзията че ще се отървем от короната, жестоко се лъже. Казвам го като лекар. Установени са 7 вида коронавируси, които засягат хората, останалите 33 нападат различни видове животни и птици. Ала, аз не искам да ви плаша.
И седемте вида коронавируси при човека увреждат дихателните пътища. Или, казано другояче, коронавирусите, заедно с риновирусите са основните причинители на „настинката“, като имат потенциал да предизвикат пневмония.
Всъщност, исках да ви запозная с факти от специализираната медицинска литература – нещо, което е много по-различно от Фейсбук нивото, без да обиждам никой, знаейки че всички сте специалисти.
Научно изследване, проведено в Лондон! И, учените са установили, че всеки от нас се заразява с някакъв коронавирус на всеки 7,8 месеца! Това е положението! Но те не са спрели до там. Доказали, че имунитетът след преболедуване продължава 3,5 месеца!
Датирали са и различните коронавируси, стигайки до 10 000 години преди новата ера.
Та, мислите ли че тези, които ни карат да ходим с маски не знаят тези факти?
Короната никога няма да си отиде, защото никога не е идвала – тя е била винаги сред нас. Както и пневмонията – основна причина за смърт на имунокомпрометирани пациенти.
Ваксина ли чувам? Навярно и ще си я поставяме на всеки 3,5 месеца?
Ох, без малко да забравя за останали хиляди вируси, бактерии, и тем подобни, които предизвикват пневмонии и засягане на де що органи има в човешкото тяло.
Някой да не иска още да приеме факта че живеем в света на вирусите? Някой да иска още да живее вечно?
Ох, спирам, докато не са ми отнели лекарската диплома или блокирали отново Фейса. Все пак, живеем в демократични времена, а някой се опитва да фалира света, пазейки ни от настинка. 🙂 (Хасан Ефраимов , доктор и писател,чепат характер  и луда глава от Лудогорието)

# 659
Здравейте момичета!
От известно време се сещам за вас, надникнах няколко пъти и се зарадвах че виждам познати имена.
Не зная дали се сещата коя съм ... ако не, окей е, минаха години! Ако да ... а дано да не е с лошо. Flushed
Всъщност направо съм шаш че успях да си спомня  партизанското име, хаха.
Не смеех да се обадя че не знам дали щях да се здържа да не коментирам ... Mask ...сегашната ситуация, но като прочетох Маринка, се ухилих доволно и щастливо. Ох, не съм сама. Nerd
Толкова засега.
Бъдете здрави! Flowers Four Leaf Clover
е:bee: (долетяла от при белите мечки)

Общи условия

Активация на акаунт