КГБ = Клуб на Готините Баби - 203

• 53 319
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Ако ме поканите някъде и ви донеса от моите гадинки - да знаете, споделям опит. Викнах приятел-обезпаразитител. Намери гадини в 2 стаи. Разтури всичко. Напръска. Затворихме стаите. Позволи ми да си взема лекарствата , лаптопа, дамската чанта - и туйто. След като напръска обаче аз се промъкнах да си взема една нова прана пижама. От шкаф, вътре в найл. торбичка. Ще я обличам в трета стая, на прясно застлано легло - от нея изпада мъртва дървеница. И като я изтърсвам на пода - тя още шава! Една друга залових в жилетката ми и жива я пуснах в чаша вода - гадината мърдаше и беше жива след 2 часа. Вдигнах чашата нависоко - да я показвам за поучение и назидание, но и да не взема да я изпия, по навик.
Еееех, перипетии!
А Митко иначе наистина е супер - къпаничък, праничък, умничък и пр...
Борянка, моят обезпаразитител - аз сега вече с него "ще си ходя, той ще ми е гадже" - Тишо искаше да напусна жилището за 4 седмици. Като се паникьосах - и реших, че идвам при теб в Славяново.
А като взех да се окопитвам - си помислих, че и баба Яга няма да ме изхвърли. По-близичко е все пак.
Преди това мислех да се съблека гола, та Тишо да ме напръска и обезпаразити. Добре, че обезпаразити компа ми...Ще си го пренеса тия дни.

Та тъй. Поздрави от бойното поле! Кви украси, кви Коледи, кви 4 лева, девойки...

# 211
Идвай де, само гадинките остави там.Ако ме издържиш цял месец ще ти присъдят Нобелова награда за издръжливост.

# 212
Ехе, Здравче, що е това чудо?
Нямах представа, че има такива гадинки. Този Митко ще да е нафъкан до ушите с тях, толкова сган да остави у вас. Той къпан, ама" пак си е в тия" дето си е бил.
Днес много приятно време. Разходих се, после правих миш-маш.
Чакам съседка да изгледа сериала си и ще излизам с нея.

# 213
Честито на всички рожденици и именици, които пропуснах тези дни! Да са живи, здрави, щастливи и успешни- всеки според неговите си желания!

Здравке, извършила си богоугодно дело, ама и доброто се наказва понякога.

В нашия град има една лекарка, уважаван специалист на около 55 г. Живее с  мъж, който е  истински клошар на външен вид- мръсен, смачкан, неподстриган, брадат, ама пък добър и възпитан. Живеят си  много щастливо сигурно вече 15  и повече години. Всички ѝ се чудят, ама на нея въобще не ѝ пука за хорското мнение.

Аз още нищо не съм правила за празниците. Има време и за това.
Ходя на зъбоправене. Извадиха ми половината  горни зъби, които всъщност бяха  мост с металокерамика. Правя и отдолу подобрения. Сега съм като баба Яга.  Добре, че съм с маска! Ето и друга полза от нея.  До Коледа се надявам да съм с нови зъби. Да живее зъботехниката, разбира се и зъболекарите!
На вас здраве, късмет и и приятно приготвяне на празничните  менюта!

# 214
За Добро утро...нещо от нета! Yum
Скрит текст:
ПрЕатели, нема се плашите от ваксината! И язе до едно време бех твърдо против да ме чипират! По принцип немам много тайни от Бил Гейтс ама си викам: ако утре хвана трипер, ‘що тряя да го знае и да оди да ме одумва пред Сорос и Ротшилд...после ше ме “разнесат” из целото село. Обаче една вечер ми пише Марк Зукърбърг на месинджъра: Габриело, искаш ли да ми предоставиш личните си данни, та да изтегла кредит на твое име и да си купа къща у Неделково, оти нема къде да си претакам зелето, а па я в замяна ше ти дам да си направиш тест у фейса “какъв сос за пица си била у миналия живот”. Викам: Хубуу.  И така доде си правех теста се замислих, че ако стрина Стояна догодина вземе да коли прасето и хипотетично реши да го заколи на остров Фиджи и още по-хипотетично реши да ме покани..от Уйз Еър нема ме пуснат у самолета. 🤔 Или пък задето немам ваксина да ме накажат да не моа да имам деца, или още по-лошо да моа да имам деца, ама да станат фенове на Андреа. И като скочих като ужилена..викам на моя: стаяй да одим да се чипираме, доде има чипове, че после си е*а мамата.
Отихоме..лекаря ми вика: искаш ли двоен чип, с който да станеш рептил и да живееш 200 го̀дини? И кат се сетих, че след 200 години мое сме останали само я и Лили Иванова му викам: Ба! Ти луд ли си бе? Обикновен чип си искам!
Туриха ни чипа, накараха ни да подпишем декларация, че ако след две седмици земем да четем книгата на Криско и да искаме да гласуваме за Слави Трифонов, они не носат никва отговорност. Прелетеха над нас с неколко самолета да ни напръскат с Чемтрейлс, додоха два илюмината да ни просветат и ни пуснаха да си одим.
Да ви кажа за са сме много доволни.  Фащаме Радио Веселина у Испания, имаме HBO без пари и интернета върви сто пъти по-бързо. Вече автоматично знам у коя кръчма се е забил моя и нема нужда да ода да го търса. Гълъб не мое да ме насере, щото само доде си помисли да хвръкне над мене и се е изпържил от 5 джи-то.
Само едно е лошото, че са Бил Гейтс ми дава акъл по цел ден по телепатията...па не слагай толко сол у чушките, па не къпи котката с таа врела во̀да, па стига толко - вече изпи три рикии и утре ше ти се пръсне тъпата кратуна. Абе тоя що си не гледа уиндолса, а само се занимава с мене. Ебати досадния дедка.
Сичко останало е супер!
Вече мое ме каните на прасе у сека точка на планетата!
И помнете, че светът е оцелял не защото се е смял, а защото се е ваксинира̀л!
(Gabriela NoImporta)

# 215
  • София
Добро начало за този иначе намусен, сив и ръмящ съботен ден. Тенкю, ДИДИА!
ГРЕТИ, не избързваш ли с поставянето на новите зъби? Местото на извадените трябва добре да заздравее, венецът да се оформи.
ЗДРАВУНКЕ, в голямо приключение си се вкарала. Надявам се "дезинфекторът" да ти помогне.
КРЕМЧЕ, как се развива сагата с комина при децата ти? Дано има решение.
БОРЯНЧИЦЕ и моите внучета от централна Европа тази година няма да дойдат. Ще изпратим колет с подаръците, въпреки, че и най-малкото чаве вече знае, че няма дядо Коледа, няма дядо Мраз. Ще празнуваме с другите две чавета и сина.
Онзи ден щерката беше онлайн на лекции, зетко се задълбочил в работа и забравил да отиде да прибере детето от училище. Докарали я с полицейска кола, а докато пътували към дома издирили телефона на таткото, та му я предали. Детето има някакво старо телефонче, но батерията му паднала и тя се разплакала на сред улицата. Още същия ден й купиха нов телефон и тя е много щастлива. Всяко зло за добро. Simple Smile
Днес ме е обхванал ентусиазъма за готвене. За закуска направих солен кекс, за обяд сарми с лозови листа.
Хайде, време е за хранене - приятен апетит. После в леглото с книжка.

# 216
Казах ли, че имах гости, семейство с две деца , малкото в първи клас.До сега не са имали телефони, интернет ,сега се наложило и  имат достъп до компютър и таблет.За учене..Като отвързани са и играха без да мърдат, тоест гледаха Том и Джери основно.
Та мисълта ми е, че  новите придобивки са неправилни, от гледна точка ,мързеливи, но на един етап не можеш да оставиш настрани, ето първо са телефоните.Вече си трябват да ти се обади ,да му се обадиш на това дете, стават всякакви гафове и грешки.Нашите еца бяха на минути пеш от къщи на училище акто малки, то и нямаше техника де.И оцеляхме.
Иначе, нашите познати подхождат прагматично и правилно ,колкото по-късно се запознае ,по -добре.
А внуците ми  се справят повече от мен на компа, те пък от бебета различават символи и  зяпат детско.Не ми харесваше особено, но какво пък, това е положението днес.

# 217
Привет !

Борянчице, възмущавах се лятото като бяхме ва морето как младите мами масово хранят невръстните наследници.Телефона пред детето,механично отваря уста за лъжичката,дъвче механично без да откъсва поглед от екрана ,следваща лъжичка и т.н.
Улеснение за мамите.
Изказах се  като  една задръстена пенсионерка 🤔🤔 

Украсих у дома.Имам нужда от разни дребни нещица,но като отида да пазарувам основни (хранителни)стоки ще си ги набавя и тях.
Не съм започнала сладките още.
Все ви се струва рано.
Като реша да правя два -три дена само с тях се занимавам и готово.
Миналата година много харесаха щолена.Трябва двойна или тройна доза да правя.
Днес нарязах та кръгчета три портокала и ги сложих в сушилнята.
Еъ тъй ще си ги нанижа за украса.
То и без това бяха киселии.
Така и те съм улучила сладки тоди сезон.
Почти са готови.

Подпукала съм коледни филми 😊😃Един след друг.
Добре,че всеки си има персонален телевизор 😂😁

Здравче, ама че беля си си отворила  посред зима.От добро сърце.

Фло, още ли плетеш?
Ама ,че беля с детенце.Важното е че е свършило добре.

Ей сега се пробвах да плета едни камбанки и бастунчета.
Получават се май.

Вечеря нямам.Каквото има ще е .
А на мен ми се хапва препечена филийка с масло,шарена сол,кашкавал и кисели краставички😁
И мисля да си угодя.

# 218
Добро утро дружки!
Желая ви, неделният ден да ви е хубав, спокоен,здрав!
Ето и кафенцето .

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 08:44 от lusi60

# 219
  • Финландия
Здравейте, момичета!

Да се обадя, че сигурно вече сте ме отписали от клуба.

Здравословно сме добре. Засега ниkои не се е зaразил с вируса. Малките ги тестват при всяко едно разшмъркване или оплакване за болки в гърлото. По едно време беше всяка седмица. На мен нищо ми няма, ама имам противогрипна ваксинация, която си я правя вска година. Все си мисля, че ме пази.

Аз си работя. Тук детските градини не са ги затваряли изобщо. Може цялата градина (или класа) да излезе в карантина, ако някои покаже позитивен тест. Засега децата от началните класове си ходят на училоще.

За първи път няма да си ходим в България за Нова година. Просто нямам отпуска за десет дневна карантина (а неплатена ще е много натоварващо за бюджета ни).

Вчера украсихме елхата. Внуците го правят всяка година. 4-годишната ме пита: "Баба, кога успя да боядисаш елхата?" (нашата е бяла).

Вече ще пиша по-често. Прегръщам ви, момичета!

# 220
  • София
Viiviia, много се радвам да те "видя". Не сме те забравили. Радвам се, че сте добре. Винаги ми е интересно какво разказваш за нещата при вас.
За сега се опазваме от короната, но все повече познати са се сблъскали с нея.
Какво е настроението във вашето общество за ваксините? Защото при нас, както винаги сме негативни.

# 221
  • Финландия
Ууууф, не знам с тази ваксина как ще бъде, Според проучванията само 30% искат да се ваксинират.

При нас нищо не е задължително- само е препоръчително. И маските не са, но всички носят

Имаме приложение на телефоните. Ако си бил контактен с някого или на място, където е имало заразен (в толкова и толкова часа, на това място) започва да мига да отиваш на тест (теста е безплатен)

# 222
Привет, момичета!
Чакам да ми донесат млякото, днес много се забави. Да го подквасвам и сменям на гъбата млякото, това трябваше да стане вчера, ама пастирът загубил крави и имали проблеми.
Вече си направих разходката ( Айша, обади се.Правиш ли разходки, как са деца и внуче?)
За вечера размръзявам месо и ще правя яхния с картофи.
Приятен следобед!

# 223
Ууууф, не знам с тази ваксина как ще бъде, Според проучванията само 30% искат да се ваксинират.

При нас нищо не е задължително- само е препоръчително. И маските не са, но всички носят

Имаме приложение на телефоните. Ако си бил контактен с някого или на място, където е имало заразен (в толкова и толкова часа, на това място) започва да мига да отиваш на тест (теста е безплатен)

Здравей, Вивия!  Пожелавам  все така ти и всички около теб да сте добре!  Не знам в коя държава си, но браво за  това, което правят с телефонните проследявания и предупреждения! При нас това едва ли ще стане някога.

# 224
  • София
О, при нас това няма как да стане, даже да го въведат. Ще започнат едни протести, че искат да ни следят, разни конспирации ще измислим  и какво ли още не. И затова ще си страдаме и капем като круши.

Общи условия

Активация на акаунт