🐑Фермата сезон 6 Тема 11 /15.11-22.11/

• 109 155
  • 3 272
  •   1
Отговори
# 3 195
  • София
Драго ми е, мили хора, да се включа след 5г.пауза във форума:)
Провокираха ме мненията на всички ви. В началото на тази крива година навърших 50 и взех решение да кандидатствам за Фермата. Предаване, което следя с удоволствие. Ами, одобриха ме. Минах и трите кастинга. Останахме 37 човека. Разделени в три групи.
Така и не се обадиха да кажат - "Благодарим Ви за участието, но не влизате!"
Да, тъпо ми е.. Защото чаках като тийнейджърка на телефона. Е, не стана. Затова сега чета Фермата.
Групата, в която бях на последния кръг съдържаше - Мария, Милена, Надка, Митко, Боби, Йогата, Ангел, моя милост и още няколко души.
Тази година не знам дали да опитвам.. Доста изкилиферчиха цялата концепция на формата като цяло. И съм разочарована, също като вас. Връщам се да ви чета.
Акко бяхте направили едно скандалче на последния кастинг 100% щяха да ви изберат. Че по принцип сме лош материал е ясно, ама плявата тази година вътре е първо качество!

# 3 196
  • София
Milenkata55, може ли да разкажеш в какво се състояха етапите на кастинг? Може и на лични ако на другите не им е интересно. Simple Smile
На мен ми е интересно!
Моля,разкажи ни за кастингите!
Колко народ одобрили и как рано си тръгнаха двама и не пускат резерви и това си е!
А в другото риалити пуснаха двама даже.И още са там,оказаха се добри попадения.

# 3 197
Аз имам чувството, че нарочно са вкарани такива индивиди за да бъде победител Боби. Дали пък няма некофлинктни и добри българи хайде бе.
Просто не им вършат работа.
Даяна и Данчо не са конфликтни, ама пък са влюбчиви...

# 3 198
Ето и моите две копейки по темата.

Според мен общуването/социалната игра на Стоян е малко тип Try-hard. Не се усеща на моменти, че олеква и става смешен в очите на останалите. Отделно дълбоко вкоренената му нужда да е харесван от всички играе страшно много против него, защото го прави много непоследователен.

Да ти кажа, ако не те харесват околните, няма да помогне нито ако се мъчиш да те харесат и им угаждаш, нито ако си себе си и се дистанцираш (Анго се дистанцира, правеше си квото му е кеф, но никой не го хейтваше). Аз също съм типаж недолюбван от околните, въпреки че никога не се подлагам на никой, а си правя и си казвам квото си мисля и не ми пука дали някой е съгласен с мен. Освен това относно качествата и уменията. Работила съм в университета в група от няколко човека, които изобщо не ме харесваха и не искаха да работят с мен, но бяха принудени. Ръководителката виждаше че ме мразят и непрекъснато ме изтъкваше пред тях като намеря решение за някой проблем с надеждата да ме приемат. Износих ги всичките на гърба си и благодарение на мен завериха семестъра, защото всички бяха тъпи та вдлъбнати и изобщо не вдяваха за кво иде реч. Видяха, че съм по-умна и кадърна от тях и още повече ме намразиха. Е това е положението - ако си нарочен за жертва квото и да правиш си безсилен. Аз затова се оттеглих от целия този хейт и булинг и сега си работя сама и правя нещо което ми е интересно и ми носи двойно повече доходи от онова, което те ще работят един ден. Стоян просто не си е попаднал в средата там. Добре поне че си има такава извън фермата.

# 3 199
Jo di, нещо не успявам през телефона да цитирам, а и съм позабравила как ставаше, извинявай😊
Първият кръг беше  интервю с психоложките и продуцентите, като въпросите главно задаваха Иван и Ники. Втори кръг - ролеви игри в стил Тийм билдинг, а третият - мини арена с физически задачи.

# 3 200
  • при късмета
Може ли да ми кажете от кой ден е или да дадете линк към коментаритe за Даяна в "Преди обед"?
Вече 2 седмици я коментират. В петък мисля, че беше обзора на Фермата в "Преди обед", но не помня точен час

# 3 201
Боби ако е финалист категорично ще победи. Независимо с кой друг е. Всички останали успяха да настроят публиката срещу себе си, показаха толкова долно отвратително низко поведение, че хората ще гласуват за Боби. Или не толкова за Боби, а срещу другият, който и да е той.
И така да е, финалната победа не се определя само от зрителски СМС-и.
Това казвам.
Има още компоненти, които ако Боби си ги спечели честно, то в никакъв случай само вота на зрителите няма да го направи победител.
Не следва да се обезценява нечия победа заради анти настроения срещу опонента му.
Така е. Но мисля, че Боби ще се справи със финалните игри. Не съм сигурна за вота на фермерите обаче.
Но зрителският вот ще е за него

# 3 202
  • Другата България
Боби ако е финалист категорично ще победи. Независимо с кой друг е. Всички останали успяха да настроят публиката срещу себе си, показаха толкова долно отвратително низко поведение, че хората ще гласуват за Боби. Или не толкова за Боби, а срещу другият, който и да е той.
И така да е, финалната победа не се определя само от зрителски СМС-и.
Това казвам.
Има още компоненти, които ако Боби си ги спечели честно, то в никакъв случай само вота на зрителите няма да го направи победител.
Не следва да се обезценява нечия победа заради анти настроения срещу опонента му.
Така е. Но мисля, че Боби ще се справи със финалните игри. Не съм сигурна за вота на фермерите обаче.
Но зрителският вот ще е за него
Аз затова казах, че зависи кой още е там.
Забравила съм вече, как точно беше на финала, все пак не гледах миналата година.
Но май най-голям процент имаха игрите.
Спечели ли ги, честно, вот може и да не му трябва.
Грозно е да се обезсмисля победа заради УЖ наказание на останалите. От фермери, зрители, арменския поп.

# 3 203
Jo di, нещо не успявам през телефона да цитирам, а и съм позабравила как ставаше, извинявай😊
Първият кръг беше  интервю с психоложките и продуцентите, като въпросите главно задаваха Иван и Ники. Втори кръг - ролеви игри в стил Тийм билдинг, а третият - мини арена с физически задачи.
Благодаря!  Simple Smile

# 3 204
Скрит текст:
Скрит текст:
Въпросът беше зададен от сорта на: На кой  църковен празник в края на лятото са се разплащали на ратаите и са ги освобождавали от работа?
И бяха изброени 4 празника. В края на лятото - 14 септември е Кръстовден.
Петковден средата на октомври, е през есента, а Димитровден е на 26 октомври и дори е смятан за началото на зимата.
Знам, че астрономическата зима настъпва на 21 декември, но за начало на зимата са смятали, когато сняг запръска и земята вече е достатъчно изстинала, за да става за оран.
Но сигурно имате право с Димитровден, както и Стоян, който много се учуди, че не е познал верния отговор.

Редактирам се: Ма ко, писали сме едновременно.
Снощи за верен отговор бе посочен Кръстовден. В средата на септември може да се счете, че е края на лятото.

Единствено (!!) тук прочетох, че това, което е написано във въпроса, се случва на Петковден. При това - дословно!
Трябвало е да си сверят източниците на информация, не да вярват само на един.
Явно го считат за най-достоверният, сигурно защото е "Патриотичен десант" Joy
Аз слушах въпроса и в него се съдържаше "в края на лятото".
Знам, че по Димитровден вече са чакали снега. Петровден се е считал за началото на лятото, а Димитровден - за началото на зимата.
За начало на лятото се счита даже Гергьовден:
Цитат
Друго българско народно предание представя Свети Димитър като брат близнак на Свети Георги.
Скрит текст:
Приживе братята се разделили, тръгвайки по света в различни посоки. Георги му зарекъл, че ако види от стряха кръв да капе, то значи е умрял. След време Димитър видял една стряха да капе и тръгнал към Георгиевата страна на света. Там заварил ламя, която била изяла Георги. Притиснал Димитър ламята и тя му дала душата на Георги. После двамата яхнали конете и литнали към небесата.
Там си раздели годината по братски - за свети Георги лятото, а за свети Димитър - зимата.
От Димитровден до Гергьовден и от Гергьовден до Димитровден - така групирали българите сезоните. Границата между годишните сезони имали селскостопански характер.

Естествено че Стоян можеше да избере когото си иска за противник. Включително и Митко, който все пак е един от участниците и нищо не го прави неприкосновен. Всичко друго са измишльотини на Калоян и Надка и пригласяне на останалите. Включително и тези от зрителите, които защитават подобна "идея".
Аз наистина не мога да разбера подобно отношение към някого като това към Стоян. Без значение кой точно е конкретният човек. Отношението си е отношение. И е отвратително!

Ензимче, как да разбирам, че трябва да подмина нещо, ако не го прочета. Пък като го прочета - то вече е "игран мач" Satisfied

Дразнещото е, че си позволяват да се държат така с него. Правят го, защото се чувстват по-силни  и знаят, че той няма да ги накаже по никакъв начин, защото се е представил за добряка поемащ всичко. Хубаво е, че има хора като Стоян и Милена във фермата за да предизвикат другите да се представят в истинския си блясък на злобни и прости лешоядчета. Иначе още щяхме да си мислим Яяя колко са готини всички.
Повечето хорa са такива - мили и забавни докато не им падне някоя лесна жертва която безнаказано и с подкрепа от стадото да стъпчат за да начешат лошотията си.

# 3 205
Знам, че се повтарям (от предишни сезони, де, без миналия), но вотът според мен не е реален, а силно манипулиран.
Да, аз съм много мнителен човек, доста циничен - също така, но...Никак не е трудно да се манипулира вотът.
А да се гласува със СМС...и по-назад писах - няма никой да обеднее с един СМС, но да пълни гушата на И&А... няма нужда, те ще ръкопляскат, разбира се. Но няма да помогне този СМС на участника - поради горните разсъждения за манипулирания вот. С други думи - представянето в игрите си зависи от самия участник, но вотът - от продукцията.

Ще перифразирам Димитър Попов: "За Бога, братя, не гласувайте! (със СМС за риалити-герой)" .

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 19:31 от Смиляна

# 3 206
  • при късмета
Знам, че се повтарям (от предишни сезони, де, без миналия), но вотът според мен не е реален, а силно манипулиран.
Да, аз съм много мнителен човек, доста циничен - също така, но...Никак не е трудно да се манипулира вотът.
А да се гласува с СМС...и по-назад писах - няма никой да обеднее с един СМС, но да пълни гушата на И&А... няма нужда, те ще ръкопляскат, разбира се. Но няма да помогне този СМС на участника - поради горните разсъждения за манипулирания вот. С други думи - представянето в игрите си зависи от самия участник, но вотът - от продукцията.

Ще перифразирам Димитър Попов: "За Бога, братя, не гласувайте! (със СМС за риалити-герой)" .
То и така да е, пак има гласуващи. Ето в темата вече има хора,които казват, че ще гласуват, а Катрала, че всеки път гласува. И аз продължавам да си мисля, че поради факта, че имат много време от излизането до финала, всеки финалист си агитира за гласуване за него. Това не пречи да си остане опорочен вота де

# 3 207
  • Варна
Според мен гласуват предимно роднини.
Сещам се и за случая с Биг Брадър, където за Ваня Червенкова се гласуваше с предплатени карти.
Затова ще е най-правилно вотът от СМС-и да има най-малка тежест. на първо място да са дуелите, а после вотът от съфермерите.

Аз лично съм гласувала два пъти за Биг Брадър - един глас за Зара от ББ1 и един за Мариан Кюрпанов от незнамсикой ВБ.Trollface  И двамата загубиха..

# 3 208
  • Другата България
Сещам се и за случая с Биг Брадър, където за Ваня Червенкова се гласуваше с предплатени карти.
Затова ще е най-правилно вотът от СМС-и да има най-малка тежест. на първо място да са дуеките, а после вотът от съфермерите.
А не е ли така?

# 3 209
  • Варна
Скрит текст:
Затова ще е най-правилно вотът от СМС-и да има най-малка тежест. на първо място да са дуелите, а после вотът от съфермерите.
А не е ли така?
Нямам идея, това ми е първата Ферма. Коментирам някои мнения как едикойси нямало да спечели вота на зрителя и реших, че зрителския вот явно има голяма тежест.

Общи условия

Активация на акаунт