Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

🐑Фермата сезон 6 Тема 11 /15.11-22.11/

 • 91 628
 • 3 279
 •   1
Отговори

Анкета

Вашата финална четворка.Трябва да изберете 4 опции.

Опции:

* Гласуването приключено: нд, 22 ное 2020, 18:47
* Може да изберете максимум 4 опции.

# 45
 • при късмета
 • Мнения: 17 230
Благодаря за темата!
Абе защо толкова я нападате Виолет. Еми не харесва Дая и си го казва, годеницата била, не знам си какво, тук всеки е с пристрастия, но това не означава автоматично, че е някой от участниците или близките им. Както и да е, аз също искам да видя Дая ратай, за да излезе от зоната си на комфорт и протекцията на Данчо за малко. Освен това Калоян каза за Стоян, че досега не е бил фермер/вице/ратай и бил на курорт, еми за Даяна важи същото, само че не е на курорт, а по-скоро на някакъв ученически лагер според мен.
Всички искаме да видим Даяна ратай, обаче не с мотиви, че била все разкрачена, нали? За това на Ваялет се правят забележки. Забележки са, не нападение
Нямам финална четворка и при мен степенуването тази година зависи оттова кой ме дразни най-малко. И само двама мъже имам за там, нито една от жените, даже четворка не ми излиза. А последното на което държа, е финалистите да са били ратаи.
Тази глупост Калоян, някак успя да я пробута и не знам как се превърна в критерии. Правилата на играта не изисква това, нито дори на дуел да е бил финалиста, та не знам защо някакъв мижав участник, нямащ други аргументи към конкуренцията успя даже публика да настрои, че е някакво изискване финалистите да са били ратаи.
И аз смятам, че няма протекция на Данчо над Даяна. Не може нито да ѝ попълни въпросите на история (тя знае повече от него), нито на битките за имунитет играе вместо нея

# 46
 • Мнения: 10 698
Няма такова изискване, ама и не е много яко цял сезон да се свиваш по ъглите, други да са на пангара и накрая да спечелиш, само защото не си имал възможност да се изложиш в нещо, просто защото в нищо не си участвал. Визирам Нада, да. Досега само дава едни заявки като Кустев колко е силна, и ни фермер, ни ратай, ни дуел, сал едно съскане. Не, че ще спечели, де.

# 47
 • при късмета
 • Мнения: 17 230
Това, че не си бил ратай, не ти гарантира, че няма да си и дуелист. Винаги може да те дръпне някой, затова изобщо не е критерии. Калоян го изплеска като такъв, поради липса на други аргументи, за твърдението му, че Стоян бил на гости. И логиката му е тъпа, като него самия

# 48
 • Мнения: 321

Спомням си точно Ваня като обмисляше избор на ратаи и спомена, че (не цитирам), няма как да избере Данчо, трябвало и Дая...нещо подобно.

Именно. От началото са залепени един за друг и това кара хората да ги приемат като 'все едно са едва ли не един участник, един отбор'. А и правят гледаемост.
Даяна не показа никакво готвене, все е около Йордан и нещо кове след него пирони. НЕ влиза в спорове, не споделя почти нищо, именно защото цялото внимание е към Йордан и това явно почва да се забелязва, имайки предвид, че намаляват.
Тяхната любовна драма вдига гледаемост, дискусии и продукцията не е на плюс, някой от тях да излезе. А и тя като не му каза от самото начало, че е уж само приятел, някак му позволи да я ухажва и така си печелеше време. Време, в което никой не влезе в конфликт с нея.
Относно имунитети - на последния дуел няколко човека чтук коментираха как тя нещо каза на някого и се въртеше и оглеждашае. Така че и да са си подсказвали, никой няма да го излъчи. Да не говирим, че Иван говори заедно с тях на тия въпроси, 'охх, забравих да пусна часовника' ... няма дисциплина, така че не всичко е знания, може и да е налучкване, както и подсказване (освен Митко).
За това нека стане ратай и да покаже индивидуалните си качества, знания и умения.

# 49
 • Мнения: 2 918
За Боби и "ергенската " квартира аз го разбрах по друг начин. Той каза,че още 10-12 годишни са "женени", т.е. той е имал жена по техните правила, но само уговорка,а минава време докато събере пари за "откупа" и те не живеят заедно за това мисля ,че не е чак толкова страшно изказването му.

# 50
 • Sofia
 • Мнения: 5 054
Идеята,   че не е достойно да викнеш слаб противник всъщност е много удобна за силните - на финала срещу чича Митко и жени е далеч по-голям шанса за 100к.

# 51
 • Колоколамск
 • Мнения: 10 135
Скрит текст:
За протекцията, смятам, че чисто психологически тази близост ги прави неразделни в очите на другите и мнозина изпитват някакво притеснение да я изберат. Което е в минус за несмелите съфермери и плюс или наистина добра стратегия от страна на Даяна.
Спомням си точно Ваня като обмисляше избор на ратаи и спомена, че (не цитирам), няма как да избере Данчо, трябвало и Дая...нещо подобно.
Те два месеца са като ваденки, някак инстиктивно всички се притесняват да ги разделят. Като приемем, че жената е нежния пол и е под "грижите" на мъж/съпруг/приятел. Това е. И няма общо с имунитети. За историческите въпроси много често е тото, не винаги е въпрос на знания Wink Едва в индивидуалните битки евентуално Дая би се изявила самостоятелно, а те този сезон са много вяли. Но и там имунитет взимаха Надя и Мария.
Единствено на стълба е спомена ми, но и тогава имаше все още избор между жените.

Първата битка за имунитет взе Дая, тази с въжето, на което само тя успя да се изкатери, два пъти е печелила имунитет от дуел.
Колкото до т.нар. протекция от Данчо - аз също Не виждам такава. Може и да е вярно, че досега не са били ратаи и ддуелисти,  за да не се прекъсва "романтичната нишка" , но, според мен, това е дело по-скоро на продукцията.
Друга причина да не избират Даяна за ратай и дуелист е, че не се е конфронтирала открито с никого сякаш, та никой няма "сметки за разчистване" с нея.
Но несъмнено наличието на "мъжки гръб" я прави, предполагам, по-смела в заяввяването на позиция по разни въпроси.

# 52
 • Асеновград
 • Мнения: 1 178
Благодаря за новата тема.
Аз както винаги със закъснение изгледах епизода.
Браво на Стоян за победата , исках той да победи.Въпреки че на моменти се изказваше неподготвен , особено на края вместо да се зарадва , той тръгна да ласкае ,,шефта,, Идва ми малко в повече.....
Кустев в началото , не ми харесваше , после когато се опълчи на      ,, готините,, и реши да играе против тях , започнах да го харесвам , но за жалост само празни приказки.Така че, хайде чао....
Мара и тя не е добре , Какво беше това дране , какво беше това викане??? Вярно приятели , но пък да не е мъжът ти? Като за капак и сълзи , че отпаднал.....Абе защо се излагат така тези хора?
Нямам фаворит , според мен никой не е достоен да спечели точно този формат. Може би искам юхууу Ванче на финал ( не мога да повярвам какво написах)...хаха
Искам да гледам ,дуел Надка злото и Милена и съответно Надка да отпадне......де този късмет .

# 53
 • София
 • Мнения: 1 792
Благодаря за темата 🌺

И аз смятам, че само ѝ намилате на Вайълет, защо просто не я пропускате? Както тя все обсъжда Дая, други все обсъждат и плюят Надя, Мара, Калоян и т.н. Шокирани, че ползвала думата "разкрачена", а като друга потребителка говореше за изнасилвания и чичо Митко, си замълчахте, а беше в пъти по-грозно.

# 54
 • На морето!
 • Мнения: 3 742
И аз мисля, че на Дая Данчо ѝ е в минус, не в плюс във Фермата.

От останалите вътре персонажи, най-малко дразнеща ми е Ванчето. Малко е нестабилна и влюбчива, и прекалено открита в любовта си, но всичко останало ѝ е ок.
Стоян не мога да го харесам от съжаление. Не мога да приема, че поведението на обиден ученик е приемливо за мъж на 35г. Освен това за мен не е добър човек, а слабохарактерен, един добър човек се познава в отношението към другите, когато се чувства силен (тогава той клюкари, мрънка, оплаква се ), а не когато е слаб.
Боби също ме дразни в опитите си да се впише в групата на силните, но да речем е по-добре от останалите мъже.
А Милена продължавам да не разбирам. Защо ѝ беше да се връща на това място?
Но, въпреки всичко най-най-неприятна ми е Надя, типична селска свекърва- тормози жените, слугува на мъжете и плете тънки ингриги, в които е ту жертва, ту герой.

# 55
 • Мнения: 100
Аз под протекция разбирам друго нещо, не само протекция от ратайство и дуели, а от мнозинството. Всички виждаме как си нарочват някой и почват да го мачкат докато не се срине психически или си тръгне. На Даяна това няма как да й се случи, защото никой копче не смее да й каже заради Данчо и донякъде никой не смее да я избере за ратай, за да не се обиди той, за да не се разсърди. Според мен тя сама е слаба и нямаше да стигне до тук не защото няма физическите умения, а защото няма психика. Точно заради това каза, че без Данчо е като аутсайдер. Тя сама осъзна, че жените без мъжки гръб в предаването са аут.

# 56
 • Мнения: 4 157
Протекцията спрямо Даяна не се вижда, тя се Усеща. Особено от тези вътре. С кого да се конфронтира Даяна като е предимно в тандем с Данчо.
Да беше отишла да пече и бели чушки за лютеница, Надето можеше и да ѝ намери кусури.Wink
Аз не я виждам да провежда някакви разговири с жените, честно и с мъжете не я виждам. Говоря за нещо повече от въпрос как да пусне циркуляра (ли беше).
Ок в началото се разбра, че няма да си допаднат с Жана и Антония. Другите дами са по-големи от нея, вероятно също не ѝ представляват интерес. С Дана не помня да е говорила. Ваня е интересен събеседник, мисля, но никой не се заинтересува от преживяванията ѝ. Интересно с Габриела дали биха се "сприятелили" или щеше да ѝ е конкуренция?

И се допълвам:
Сутрин става до Данчо! Закусва до Данчо! Работи край/с/до Данчо. Обяд, следобед, вечеря, общи занимания с групата( тя е до Данчо), баня и си ляга в отделната спалня с Данчо!
В какви самостоятелни задачи се е изявила Дая, че да има вероятност да сбърка, да бъде нарочена или да се прояви? Аз наистина не се сещам.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 12:23 от Cafelate

# 57
 • Колоколамск
 • Мнения: 10 135
Hands Plus1Белл25, напълно споделям, точно в това се изразява "протекцията" . Hands Plus1

КафеЛате, Hands Plus1

Почти идентичен беше случаят с Валерия и Алек Сълзата в трети сезон, Валерия почти не я видяхме като самостоятелен участник, въпреки опитите ѝ към края да се дистанцира от него. Но стигна до финал Само с полуфинален дуел.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 12:27 от Смиляна

# 58
 • при късмета
 • Мнения: 17 230
Благодаря за темата 🌺

И аз смятам, че само ѝ намилате на Вайълет, защо просто не я пропускате? Както тя все обсъжда Дая, други все обсъждат и плюят Надя, Мара, Калоян и т.н. Шокирани, че ползвала думата "разкрачена", а като друга потребителка говореше за изнасилвания и чичо Митко, си замълчахте, а беше в пъти по-грозно.
Не беше проблема, че е използвала думата "разкрачена". А това, че е основния ѝ мотив да я иска за ратай. Разликата е много голяма. И други искат Даяна да е ратай, но мотивите им са свързани с играта, а не с личностни квалификации. Все едно да кажа,ч е искам Петър ратай, защото според мен за разлика от повечето е грозен. Какво общо има това, с начина по който води играта? Та мотива, че Даяна трябва да е ратай, защото е вечно разкрачена, не е мотив

Даяна всъщност се конфронтира и то с всички наведнъж, още като изпратиха Милена дуелист. Как се забравя това много удобно. Конфронтира се с останалите жени, кагота реваха за пастите и на всички каза, че е дребнаво и за това не си заслужава. Конфронтира се с Боби миналата седмица. Когато Милена изтърси глупостта за децата на Надка и Ангел, пак на масата пред всички, каза, че това е в повече, но Милена е права за това, което каза преди това. И всичко това изобщо не е съгласувано с Данчо, да го каже ли, да го прави ли и т.н. Даже с Данчо бяха на различни мнение относно Милена и тя беше тази, която му обърна мнението, а не той на нея. Та на фона на това, къде точно е протекцията на Даяна? Трябва някаква обективност да има все пак

# 59
 • Мнения: 100
Мда, Милена и Поли бяха без мъжка подкрепа и много бързо изхвърчаха. Общо взето женските скандали си ги има, но те не влияят толкова на мнозинството, вижте обаче ако мъжете се настроят срещу някоя жена, работата отива на зле, защото жените са склонни да са солидарни с тях много повече.

Общи условия

Активация на акаунт