ДЕКЕМВРИйче пухкаво и сладко, скоро идва при мама и при татко ! {тема 10/2020}

• 28 419
  • 783
  •   1
Отговори
# 555
Жанинче, жив и здрав да ти е Теодор! Много хубави имена на всички бебоци Heart

Имам да гладя, ама седнах да ви чета и да споделя опит.

Изписаха го в петък, яде по 8 пъти, има две нощни хранения като ми казаха, че още е рано да се маха нощното такова. Спазвам си му режима от болницата както си е свикнал. Храни се в 7:00, 10:00, 13:00, 16:00, 19:00, 22:00, 01:00, 04:00 и така.. по 60 мл мляко яде като май ще трябва да му го увеличавам, че си го изяжда всичкото. Е, не всеки път де, но утре ще идва педиатърката и ще я питам. Аз продължавам да нямам кърма. Цедя по едни 5 мл от двете гърди и си му ги слагам в другото мляко. На Фризолак прематюр е АМ, за недоносени. Миналия четвъртък бях на контролен преглед, лекарката ми пипа гърдите и ги гледа и каза, че най-вероятно няма да се получи кърменето и цеденето. Много е странно, защото усещам напрежение в тях, явно се случва нещо, но си стоят меки и направо увиснали Confused знам, че май по-твърди трябва да стоят, както едни приятелка каза - като силиконови малко. Кърмещите мами - Скруби, твоите как са? Какъв вид имат, форма? Че да сравня Flushed
Изписали са му пробиотик БиоГая по 5 капки с едното следобедно хранене. Колики си има, напъва се, мрънка, ака си доволно. Витамин Д след 20тия ден са му изписали, за момичетата от София, Вигангол намерихме в Медеята в Борово.
Къпем го, по-скоро таткото го къпе вечер в 22:00, снощи само пропуснахме. Той се кефи на водата, харесва му. Пъпчето му падна още в болницата, та минаваме само със спирт 70%. На чешмата в кухнята го къпем, че най-удобно, във ваничката като порасне. Ака доста, дразнят го мокрите кърпи и директно на чешмата мием дупе, Судокрем ползваме за подсичане, Бенаптем взехме също, имах и мостра на Мустела от болницата, ама свърши. Нямам отзиви още кой е най-добър. За другата козметика - имаме още мостри от болницата на Мустела и не съм купувала друго, в болницата ползваха и Хип, мисля да взема, че много хубаво мирише Heart
Като цяло е кротък, спим с него, но като си накъсваш съня през 3 часа и си изморен Confused таткото е повече майстор по памперсите, аз по храненето Blush засега ставаме и двамата, ама после ще се редуваме, че да се събира по 6 часа сън на човек, таткото след бащинството си е хоум офис, но все пак ще работи, та ще съм повечко аз с малчо.
За обличането - слагаме му боди с къс ръкав и гащеризонче цяло. Държим около 22-23 градуса, като го къпем 1-2 градуса повече.
С всеки изминал ден се очовечва все повече, започна да ни гледа, да ни следи, заглежда се, смее се Heart
Малко за мене - корема се поприбира, сега е все едно си имам шкембе Joy стрии нямам, само по гърдите. Лохии си имам все още, ама намаляха значително вече. Усещам придърпвания от време навреме ниско долу, ама четох, че е защото матката си възвръща първоначалните размери. Двата конеца долу ме щипят, ама явно е защото се разграждат. Няма да ми ги махат Sunglasses
Като цяло съм добре физически, психически не толкова. Може би и от преждевременното раждане, но ми е само напрежение, стрес, страх ме е от всичко Confused че и паник атаки имам от време на време. Още малко да влезем в ритъм и съм решена да потърся помощ. Може би и това влияе и нямам кърма, не знам Confused
Момичета, не мога да опиша какво е чувството. Изморително е, странно е донякъде, но пък е хубаво Heart

# 556
Сий дано скоро отминат тези притеснения и паники и пр. Важното е, че сте добре!
Нямам опит, но от всички лекции, които изгледах ти препоръчвам да се свържеш с консултант по кърмене, ако държиш да
направиш всичко възможно с кърменето. На сайта на НАПК има телефони на жените по райони даже, ако искаш може  да дойде някой и у вас са види какво е положението. Във фейсбук също има групи (Всичко за кърменето), където може да ти споделят опит други майки, а можеш да получиш помощ и от консултанти по кърмене. Нощното цедене май също е много важно, а също така и да слагаш бебко на гърда, дори да не се получава много-много сукането. Бебето е най-добрия стимул за мама и наличие на кърма, ако нямаш някакъв физиологичен проблем, би трябвало да има решение, самото секцио не е предпоставка за липса на кърма. Ако имаш възможност слагай го на гърда да ги изсуче тези макар и 5мл и след това му дай АМ, хем ще си ги е изпапкал, хем ще ти стимулира гърдите. Дано ви се получат нещата, с желание се намира начин, стискам палци ❤️😘
Слагам и това тук, за мен лично Ася Демирева е страхотен и позитивен човек и ако имам нужда бих се свързвала първо с нея.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 15:37 от Малечка90

# 557
  • София
Сийлов, никъде не споменаваш да слагаш бебчо на гърда.
Новородено бебе трябва да е в най-лошия случай 8 пъти в денонощието на гърда. При всяко мрънкане - гърда.
Защо цедиш с помпата, при положение че имаш естествен стимулатор.
Бебето трябва да извършва основната стимулация, а помпата да е само помощник при нужда.
По този начин няма как да имаш кърма...

Вземи си и чай за кърмачки, макар че според повечето консултанти, тези чайове не вършат работа... Но поне няма да навреди.
Също яж и сурови ядки.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 16:03 от rave

# 558
Sealove, нормално е да сме притеснени за всяко нещо, защо плаче, какво го боли, правилно ли постъпих с еди си какво...
Аз не съм могла никога да изцедя повече от 2 капки от гърдите си (на ръка, с помпа не съм пробвала), но бебето някак успява да изсуче нужното му количество. Ако можеш, слагай бебето на гърдите.
Моето бебче пък е с яка жълтеница и го водим през два дни на фототерапия. Колко притеснения имам около това не е истина, но се надявам скоро да се нормализират нещата.
Нещо ново за мен е, че след хранене трябва да го вдигна и подпра на рамо, за да се уригне, иначе заспива и след 5 мин. следва отново рев.

# 559
С първата бременност много исках да кърмя. Малката се роди 2400 и не можех да я остава само на кърма и дохранвах. Много исках да кърмя но се мъчи почти 4 месеца. Графика ми беше 1 час бебето на гърда (с почивки) един час цедене с помпа. Много чайове и добавки. Виках и консултант. Адски много страда, защото на всички нагласата е ако имаш желание ще кърмиш.... Е не стана
Една от причините, според мен, за липсата на кърма е скандал между мен и таткото като се прибрах от болницата. Другата е че малката нямаше сили да засмуче.

Между другото ако щете вярвайте ама кърма започна да има, поне се отделя ха капки от гърди те, след 8 - 9 месец ама не съм и давала.

Таааа най-важното е никакъв стрес и само щастливи мигове

# 560
Сега се връщам от тонове, бебчо е добре,но имам чести, а на моменти и болезнени контракции. Увеличиха ми магнерот а на 4х2 и но шпа 4х1 и лежане. Искаше ми се да изчистя къщата преди секциото, ама няма да стане, каквото оправи ММ, това ще е 😁
С него се шегуваше , че започнахме ин витро процедурата един ден преди първия локдаун, а млачо ще се роди при обявяването на втория локдаун 🤣 Голям късмет е

# 561
Прочетох че говорите и за имена. Нашата е готова с неутрално име Heart

Откакто имам малко води петна по бикините, имам по 1-2 кратки пробождания около обяд и вечер.

Утре съм на обикновен преглед в мед.център до нас за мерене на тегло и за 4D при един доктор.
А в четвъртък съм на втори тонове при моя следящ АГ.

# 562
За кърменето одеве гледах интересна лекция, един татко зададе въпрос какъв да е чаят за да дойде кърма, акушерката отговори на таткото да отиде до магазина да купи бутилка червено вино, да предразположи половинката, да си прекарат хубава релаксираща вечер, да я остави да се наспи поне 6 часа, като той поеме грижите по бебето и кърмата щяла да дойде .....Та с две думи ти трябва спокойствие,  без стрес, скандали и тнт. тревоги, и бебето да е на гърдите често, за да стимулира. Никакви други помпи не трябват. Помпата е да се доизцедиш, не да ти е тя основно.

# 563
  • София
Гледам първата страничка с вече родилите мами. Прекрасни имена на бебчовците! От сърце ви казвам много ми харесват!
Blue HeartBlue HeartBlue HeartBlue Heart

# 564
А, ама то само момченца са родени. Е, аз утре, живот и здраве, ще поведа списъка с дамите, ако някоя мама не ме изпревари нощес. 😀

# 565
  • Sofia
А, ама то само момченца са родени. Е, аз утре, живот и здраве, ще поведа списъка с дамите, ако някоя мама не ме изпревари нощес. 😀
Чакаме с нетърпение да пишеш Simple Smile

# 566
Хелинор , значи утре пак ще сме в трепет ❤

Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане 🙂

И на мен , все по-реално ми става 😬

# 567
Хелинор,спокойна нощ и от мен!И утре една вълнуваща среща с вашето момиченце!💖
Наистина първата страница се изписва с много красиви имена!😍
С голяма радост чета за всяко родено бебче!Много е мило!

# 568
  • София
Връщам се от тонове и преглед и познайте - нищо. Нямам контракции, направиха ми преглед за разкритие, заради острите болки и нищо. АГ каза, че сме далече от истината и ще пренося. Миналата седмица системи за да не родя, а тази... Аз направо бях в шок. Flushed Smiley 
В крайна сметка не бързаме за никъде, само бебка да е добре. Simple Smile Ама заради системите психически се бяхме настроили с ММ, че ще е тази или другата седмица. А аз стисках кълки да е стрелче... сега ще напъвам да не е козирог (ММ е козирог и харесвам тази зодия, но предпочитам стрелчето хаха). Та така, мами... Божа работа си е. Simple Smile Благодаря на всички, които ми отговориха за болките. Simple Smile

# 569
Еее стига де...какво като е козирог..мен по-скоро ми се искаше да е всичко друго, ама не и стрелец (имам си причини), но лекарята няма да ми дадат да родя на термин (който е 23ти и близко до границата), а ще ме юркат даже до 20ти максимум заради опасност от преносване и лекия диабет дето карам..Отделно качва кг като хипопотамче...Щеше да е страхотно да си бъде на термин и мама и бебе с една зодийка😊 естествено, че е по-важно здравето, но си се надявах на предколедно подаръче.

Общи условия

Активация на акаунт