И мен ме трежови Зейнеп, много държи и е привързана към първоначалния образ на Мехди, ключовите ѝ фрази "той има и друга страна, беше различен, обича ме" продължават да излизат от устата ѝ. Баръш се опита да ѝ намекне, че може би бърка любовта с чувството на одобрение и това ми припомни една нейна реплика от 13-ти епизод с психоложката: "Ще го обикнете, ако го опознаете, сигурна съм, много ще Ви хареса", нещо такова беше, не съм сигурна дали цитирам правилно. Много е сложно човек да прецени дали изпитва любов и тази любов от какви други чувства е придружена. Дали тези чувства играят по-голяма роля, дали всъщност те не доминират, дали пък всъщност са само те, скрити под облика на любов, под грешния етикет, който слагаме и вярваме в него, защото иначе бихме се чувствали излъгани. Зейнеп засега е сигурна, че е любов. Емине беше рязка както обикновено, но добре я усеща, много добре. З. очакваше друго според мен, не очакваше да се разведат, тя всъщност не само им е дала шанс, не е имало момент, в който наистина да си е казала край (предполагаше дълъг процес, който да им даде шанс да се сдобрят). И сега чака, колкото повече Мехди я наранява, тя толкова повече иска опровержение. Затова и във фрагмана му казва, че не му е простила след целувката. Ако тълкувам правилно ситуацията, то това ми подсказва, че тя е решила да се върне, когато му прости, дали осъзнава това е интересно. И макар да следва и репликата, че всичко е свършило, то е за да си даде сили според мен, да се самоубеди.
Баръш също усеща тези неща, той добре познава хората, заради професията си, умее да слуша и анализира и решението му да се свърже с Нермин за мен е съвсем логично.