Темата на Ибо 🤙 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №68

• 43 068
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
О, да, последната сцена беше потресаваща. Като се започна едно кършене на пръсти, едни тревожни погледи, ще речеш, че не човек, а някакво божество дошло да наказва се е появило, овластяват го прекалено много. А каква арогантност имаше в танца му, какво самодовлоство, каква паунска важност.

И мен ме трежови Зейнеп, много държи и е привързана към първоначалния образ на Мехди, ключовите ѝ фрази "той има и друга страна, беше различен, обича ме" продължават да излизат от устата ѝ. Баръш се опита да ѝ намекне, че може би бърка любовта с чувството на одобрение и това ми припомни една нейна реплика от 13-ти епизод с психоложката: "Ще го обикнете, ако го опознаете, сигурна съм, много ще Ви хареса", нещо такова беше, не съм сигурна дали цитирам правилно. Много е сложно човек да прецени дали изпитва любов и тази любов от какви други чувства е придружена. Дали тези чувства играят по-голяма роля, дали всъщност те не доминират, дали пък всъщност са само те, скрити под облика на любов, под грешния етикет, който слагаме и вярваме в него, защото иначе бихме се чувствали излъгани. Зейнеп засега е сигурна, че е любов. Емине беше рязка както обикновено, но добре я усеща, много добре. З. очакваше друго според мен, не очакваше да се разведат, тя всъщност не само им е дала шанс, не е имало момент, в който наистина да си е казала край (предполагаше дълъг процес, който да им даде шанс да се сдобрят). И сега чака, колкото повече Мехди я наранява, тя толкова повече иска опровержение. Затова и във фрагмана му казва, че не му е простила след целувката. Ако тълкувам правилно ситуацията, то това ми подсказва, че тя е решила да се върне, когато му прости, дали осъзнава това е интересно. И макар да следва и репликата, че всичко е свършило, то е за да си даде сили според мен, да се самоубеди.

Баръш също усеща тези неща, той добре познава хората, заради професията си, умее да слуша и анализира и решението му да се свърже с Нермин за мен е съвсем логично.

# 76
Много, много задълбочени и точни анализи във всеки пост! Благодаря ви, момичета!
Аз сега сядам да изгледам епизода, то сигурно няма да има какво да добавя след вашата изчерпателност.
Само да споделя, че направо ми е като извращение, това че Мюжгян го има Мехди за син.

# 77
Малък, сладък Али Челиккол!! Blush

Благодаря за споделеното и коментарите!! Flowers Bouquet
Беа, удоволствие е да те чете човек!!! Flowers Hibiscus

да онагледя всеобщото ни мнение за Мехди.....
снощи като гледах серията и бях супер разочарована от това му изказване Head Band

И честно казано- аз кой знае каква голяма любов м/у Мехди и Зейнеп не видях....
ами те нямаха времето, условията, усамотението и спокойствието да се опознаят истински, да се насладят на любовните си чувства и да си проимат истинско доверие. Кой им пречеше-няма нужда да изброявам:)))

освен края на серията...и началото беше доста тягостно с това женско суетене и нервничене от появата на Мехди уста. направо се чудя как Баръш не си тръгна, толкова неудобно се е почувствал сигурно.

kakx,

Цитат
Но просто в началото на епизода чак ми стана абсурдно. Двама възрастни свободни хора се влюбили и решили да са заедно, ама такива драми, такова напрежение, такива приказки, оправдания и извинения, че все едно са тръгнали да убиват. Това да се разваля всичко хубаво, да се помрачава е толкова токсично, че няма по-накъде. И Мехди, и Мюжгян все дърпат към себе си.
абсолютно!!:)

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 16:21 от Airra

# 78
Привет Hug

Благодаря за интересните коментари Flowers Tulip

Като ранен лъв е Мехди.
Много набързо се случи този развод. Като звучен шамар по мъжкото его! Рани го право в сърцето! Мехди още не може да осъзнае, какво се случва, не иска да повярва, че това се случва с него. Не е човек, който ще  седне да направи разбор на последните събития, на грешките си, на причините, довели до тези грешки и да планува живота си от тук насетне... Не! Той първично като ранен хищник се мята насам- натам и напада всеки, който се изпречи напреде му. След Зейнеп дойде ред на Джемиле, на Нух... и се стигна до разтуха при Наз. След няколко уискита споделя за болезнената си обич към Зейнеп. Но в писането на смс е един, а в действията си пред нея е друг-високомерен и гневен. Присъствието на Баръш го подлудява, чувства, че губи Зейнеп и това го прави агресивен.
И каква разлика има във възпитанието на Зейнеп и Мехди! Мехди се опитва да изкопчи инфо от Кибрит за Зейнеп и Баръш, а когато Кибрит каза на Зейнеп, че  Мехди е прекарал нощта при друга жена, Зейнеп я посъветва да не се меси, защото това засяга само тях...
В голямата къща Зейнеп живее с хора, които я обичат, но тя не споделя болката си с тях, търси усамотение в стаята си. Баръш много тактично я предразполага и тя пред него е споделяла своите чувства с лекота, в момента Баръш е нейният психолог Simple Smile

Джемиле- възхищавам се първо на нейната природна мъдрост и после на нейната борбеност!
Тихичка, скромничка, почти незабележима , тя няма нищо общо с манталитета на Мюжгян и Мехди.
Природно мъдра е , много точни слова каза на Мехди , когато разбра, че е заключил Зейнеп.
Много мъдри слова каза и на Мюжгян.
Радвам се, че не се поддаде на техните манипулации, че Нух обича друга, извоюва щастието си , което заслужава.

От инста на Енгин
И Баръш е с ранено лице. Simple Smile Подвежда ли ни или наистина ще се сбият??!!

# 79
Lilims, и на мен много грозно впечатление ми направи "благоволението" на Мехди, което е на кадъра. Първо Мюжгян я нарани като каза, че Мехди не е съгласен, защото Нух още е влюбен в Емине, след това и репликата на Мехди. Каката и братчето нараниха съзнателно сестра си!
Баръш чете хората като на книга. Всичко, което каза за Мехди, за брака ми, за двете майки беше поднесено само с 1-2 изречения много верни и точно премислени. Личи си, че е адвокат.
Мехди от всякъде си е един голям комплексар, неуверен в себе си.
"Големият мъжкар" избяга като страхливец, след като Баръш го видя да дебне зад ъгъла.
Думите на Султан, че може да има дружба между мъж и жена ги приех като подсказка от СЦ, че Баръш и Зейнеп няма да станат двойка. Но може и да бъркам.
Като гледах фрага и си мисля, че тази амалгама от ревност, комплекси, надменност, нужда от гъделичкане на егото му ще направят Мехди психопат, който може да посегне на бившата си. Дано да няма заливане с киселина или нещо подобно!

# 80
"Големият мъжкар" избяга като страхливец, след като Баръш го видя да дебне зад ъгъла.

Именно! Проблемът за Мехди не е, че следи бившата си жена, а че Баръш го видя. Ако Зейнеп беше излязла първа, със сигурност Мехди щеше да потърси контакт с нея. Той просто не приема "не" за отговор. Типично за всички насилници. Ужким с развода я пусна на свобода, но с действията си я мачка още повече. Показателен е въпросът му от фрага: "Друг ли има?". Веднага осъжда Зейнеп морално, без да има каквото и да е право на това, особено след собствените си многократни действия (било в посока Бенал, било в посока Назлъ). Според мен Баръш този филм го е гледал многократно, затова и се обърна към Нермин, а не към Зейнеп. Просто знае, че тя още е влюбена в Мехди и поради тази причина рано или късно ще прояви слабост и ще си навреди още повече Rolling Eyes

# 81
Прекрасни коментари отново! Много ми допада професионалния поглед върху характерите на героите, които Беа и аматьора ни психолог Какх правят - Grinning
Допада ми погледът на всички върху различните ситуации и чувствата, които предизвикват във вас. И аз така си представям тема за обсъждане на сериал. По времето на Черно-бяла любов водехме толкова интересни и задълбочени дискусии. Толкова се радвам, че и с Домът се получи така. Благодаря ви, момичета! Flowers Hibiscus

Айра, благодаря за хубавото личице на Али. Тази сутрин го видях и много се зарадвах. Откога му гледам крачетата и косичката и чакам да видя муцунката. Нямах време, иначе аз щях да му сложа портретчето тук. Flowers Hibiscus

И аз да се изкажа за сцената а ла индийски сериал на финала на епизода - и мен ме досмеша. Или целта на този тип режисура е да ни покаже наистина, че от Олимп слезе божество и светът на смъртните застина пред него, или е било за съспенс, ама за мен съспенс йок, нали във фрагмана ни бяха издали развръзката.

Баръш наистина играе ролята на психолог в живота на Зейнеп, като много фино и деликатно я предразполага да споделя и умело ѝ помага да анализира сама себе си. Всъщност тя се справя добре със самоанализата, тя има нужда от някой да я насърчи да мисли и за себе си малко.

# 82

да онагледя всеобщото ни мнение за Мехди.....
снощи като гледах серията и бях супер разочарована от това му изказване Head Band

В тази реплика имаше дори повече обида от това - той каза "Свободна си, како. Можеш да се омъжиш за още един мъж, който не те обича."

# 83
Али е много сладък.
Прилича на майка си Simple Smile

# 84
Прекрасни коментари отново! Много ми допада професионалния поглед върху характерите на героите, които Беа и аматьора ни психолог Какх правят - Grinning

Баръш наистина играе ролята на психолог в живота на Зейнеп, като много фино и деликатно я предразполага да споделя и умело ѝ помага да анализира сама себе си. Всъщност тя се справя добре със самоанализата, тя има нужда от някой да я насърчи да мисли и за себе си малко.

Мерси, Ддани!
А за Баръш - така е, то и на професионална консултация да отиде, работата на психолога е именно това - да държи огледало към клиента, като му помогне да види ситуацията в обективна перспектива и да активира всички налични ресурси за справяне, за да си помогне сам.
Зейнеп има много качества, просто ѝ трябва малко повече доверие в собствените си сили и кураж да следва интуицията си, но най-вече - има нужда да работи върху този непосилен товар, който продължава да бълбука в нея - чувството за вина и отговорност, която бавно и полека прекършва духа ѝ.
Много ми е мила, понякога ми се иска да мога да вляза в сериала и да я дръпна настрана, за да ѝ кажа всичко, което мисля... Grinning Представяте ли си да беше възможно?
Какво бихте направили, ако можехте?

# 85
Бих и купила билет за Америка- да иде да поучи малко далеч от баби и махалата

# 86
На мен ми е странно друго. Защо Нермин не е успяла да внуши с възпитанието си и средата, в която е отгледала Зейнеп, повече кураж, смелост, по-малко жертвоготовност.

# 87
DariVale, според мен това ѝ е наследство от Сакине. Зейнеп никога не се е почувствала истинска част от висшето общество на Нермин, защото просто не е родена в него, но вече не принадлежи и на махалата, затова ѝ беше толкова трудно да вземе решение за бъдещето си. Знаеше, че каквото и да направи, ще нарани някоя от майките си. В случая избра да послуша Сакине, защото чувството за вина пред нея беше по-голямо, а и защото Екрем ѝ показа вратата, без никой да подозира какви планове кроеше в същото време...Всъщност Зейнеп взе някои много радикални решения и за сватбата, и за развода, така че кураж не ѝ липсва. Проблемът е точно във вечното ѝ чувство за вина, което Сакине, а сега вече и Мехди използват много умело.

# 88
HeartHeartВсички сме потопени във филма. Според своя житейски опит, според своите чувства, според своето възпитание и мироглед страстно обсъждаме поведението на ГГ. И всичко, което пишим е възможно. Какво ще се случи знаят сценаристите, явно истинската история е само канавата, върху която върви сюжетът на сериала, но доста по-различен, други житейски съдби, напластяване на повече житейски истории. Едно е сигурно. Докрая на филма ще бъдат Зейнеп и Мехди. Дали ще успеят да се изкачат по спиралата нагоре или ще слязат надолу. Дали ще се раздалечат или ще се сближат техните орбити. Всички искаме последното им състояние да показва някакво житейско равновесие. Мехди е толкова потънал в собствената си безпътица, че само външните му прояви на мъжкар го държат още изправен. Да плачеш, да пишеш есемеси до... себе си и да ги изтриваш. Да не допускаш и мисъл, че можеш да бъдеш, ако не щастлив, поне спокоен с някой друг до теб. Това е невероятна драма. А колкото и да е дърпана от всички страни и завихряна в  различни емоции силният човек е Зейнеп. Да съумееш да живееш в два свята, без да загърбиш нито единия. Да търсиш начин да разбереш не само с разума, но и със сърцето си нелепото присъствие на Бенал в личния ти живот. Да се бориш, да си упорита до себеотдаване в постигане на професионалните си цели. Да бъдеш състрадателна, много повече от Мехди. И никога груба, обиждаща преднамерено. Да успееш да подадеш ръка и на този, който те е захапал по най-грозния начин. Ей Богу, за това се иска голяма сила и великодушие. Не знам каква ще бъде съдбата на ГГ в края на филма, но ако  настъпи някакво омиротворение, аз мисля, че това ще бъде основно заслуга на Зейнеп.

П.П. Скъпи момичета, радвам се, че сте толкова чувствителни, защото и затова се искат качества. А що се отнася до алфа мъжете, както си казваме с едни приятелки: Кажи му МЪЖ и не го обиждай повече...  Stuck Out Tongue Winking EyeHeart Heart

# 89
Проблемът е точно във вечното ѝ чувство за вина, което Сакине, а сега вече и Мехди използват много умело.

Той и Баръш й каза, че "чувството й за отговорност е прекалено високо".

Общи условия

Активация на акаунт