Темата на Ибо 🤙 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №68

• 42 858
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Вярно, че във фрага имаме само една реплика "Живота ли ти дотегна Бенал", която изглежда като реакция на заявлението на Бенал, че каката иска да ки ожени с Мехди.
Контекста поне на мен ми се струва ясен. Разбира се винаги може да има обрат.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 17:26 от dariVale

# 526
За мен, репликите на Зейнеп към Бенал не са от директен опит за самоубийство, а брак с Мехди се равнява на самоубийство. Така ги разбирам аз нещата..

# 527
Сериалите нямало да излизат в триседмична почивка след нова година, за да не загубят зрители в тези трудни времена. И Домът нямало да почива. Добре за нас, дано да е добре и за екипа.

Чета мнения на недоволни от връзката Зейнеп-Баръш. На всеки рожден ден Зейнеп се влюбвала, трябвало да стои сама на краката си, а не отново да намира сила в мъж. А аз мисля, че е млада, умна и до нея от доста време стои мъж, който нежно ѝ помага. Естествено е да откликне, както откликна на неговото признание. Но все още не се знае дали това е любов, дали е признателност, дали е реакция от шока. Нищо още не се знае, няма да бързам да гърмя шампанското за ЗейБар.

Мехди се разтопи пред вида на дъщеричката си и хардлайнерите сигурно решиха, че неправилно са го преценили всички, само Джемиле и Бенал правилно го били преценили. Дори и да не стигне до крайността на физическото насилие Мехди, самият факт, че не спира да преследва Зейнеп, е насилие. Това стига, за да са прави всички, които искат да предпазят Зейнеп от него. Ще видим какво ще направи с Мехди момиченцето му, но аз очаквам дори вкоравяване по отношение на жените и превръщане в религия стремежа към тяхното опазване от всичко, което не се харесва на мъжа.

# 528
  • Плевен / София
Скрит текст:
Сериалите нямало да излизат в триседмична почивка след нова година, за да не загубят зрители в тези трудни времена. И Домът нямало да почива. Добре за нас, дано да е добре и за екипа.

Чета мнения на недоволни от връзката Зейнеп-Баръш. На всеки рожден ден Зейнеп се влюбвала, трябвало да стои сама на краката си, а не отново да намира сила в мъж. А аз мисля, че е млада, умна и до нея от доста време стои мъж, който нежно ѝ помага. Естествено е да откликне, както откликна на неговото признание. Но все още не се знае дали това е любов, дали е признателност, дали е реакция от шока. Нищо още не се знае, няма да бързам да гърмя шампанското за ЗейБар.

Мехди се разтопи пред вида на дъщеричката си и хардлайнерите сигурно решиха, че неправилно са го преценили всички, само Джемиле и Бенал правилно го били преценили. Дори и да не стигне до крайността на физическото насилие Мехди, самият факт, че не спира да преследва Зейнеп, е насилие. Това стига, за да са прави всички, които искат да предпазят Зейнеп от него. Ще видим какво ще направи с Мехди момиченцето му, но аз очаквам дори вкоравяване по отношение на жените и превръщане в религия стремежа към тяхното опазване от всичко, което не се харесва на мъжа.
+1
Мога ли да попитам тези, които дават тези оценки на колко такива рожденни дни на Зейнеп са присъствали...На първият , който видях Фарук я постави пред свършен факт и тя за да не го злепостави пред всички не отказа....На вторият рожден ден получи подкрепа от приятели и каза, че е спокойна покрай един от тях...Къде видяха любов....
Не съм сигурна дали всички от тези, които упрекват сега Зейнеп, ако са в аналогична ситуация на нейната, биха намерили повече сили да стоят сами на краката си...Омръзна ми от такива, които се правят на по големи католици от папата...

# 529
На мен ми се струва, че веднага след фразата, че и Зейнеп се чувства добре покрай Баръш, следва сцената от фрага, в която е седнала разплакана и той се опитва да я успокои. Поне дрехите им са същите. Това ме навежда на мисълта, че няма да му се метне на врата веднага. Първо, че раните от Мехди са още много пресни и второ, съвестта, вечните самообвинения и угризения на Зейнеп няма да ѝ позволят да е щастлива. Ще трябва и тя да се бори със собствените си демони Rolling Eyes

# 530
Очевидно всички гледат една история с различни нагласи. В нашата тема сме се събрали със сходни нагласи, но днес посетих няколко други групи на други платформи и там е съвсем различна история. Все едно гледаме различни сериали.

И аз съм сигурна, че Зейнеп няма да се метне на врата на Баръш веднага. Ще ѝ пречат минали обвързаности. Изобщо не скачаме в любовна афера, както искат да го изкарат някои зрители. Освен това Зейнеп не е направила нищо, за да предизвика Баръш към признание. Тя не е отговорна за това кога той изповядва чувствата си. Ще видим дали той е прав да го прави в точно такъв момент. Зейнеп все пак е слаба и уязвима заради преживяното. Може би трябваше да ѝ даде време. Може би и той направи грешка.

# 531
Епизодът от сряда има ли го вече с български буквички, защото в последно време не съм следила превода.. притесних се да не би да съм го пропуснала.

# 532
  • Бургас
Епизод 25 с бг суб, ще го чакаме във вторник...имаше съобщение

# 533
В нашата тема сме се събрали със сходни нагласи, но днес посетих няколко други групи на други платформи и там е съвсем различна история. Все едно гледаме различни сериали.
Абсолютно, Дани! Точно сега се двоумях дали да отговоря на един такъв коментар, че Зейнеп била направила чудовище от Мехди, но в крайна сметка реших да се въздържа.

В последните епизоди Зейнеп и Баръш минаха през доста приключения заедно, затова е нормално да се сближат. Парадоксално самият Мехди ги подбутва един към друг. Как точно ще се развият отношенията им по-нататък не е ясно, но според мен е ключово, това на което обърнаха внимание в предния епизод - че Баръш помага на Зейнеп, но и Зейнеп му помогна много. Т.е. при тях виждам една равнопоставеност и взаимност, която с Мехди така и не се получи. Все едно обитаваха едно физическо пространство, но в духовен план си останаха на различни планети, докато с Баръш не е така. Веднага се сещам за видео играта, докато я криеха от Мехди, танцът от фрага... не ми се пишат трактати по темата, но само се сетете кога и как танцуваха Зейнеп и Мехди...

# 534
На мен пък Енгин Йозтюрк ми изглежда много неубедителен в ролята си на искрено влюбен и безкористно помагащ на Зейнеб. Чудех се, дали наистина не му се получава образът или развитието на сценария го изисква. След думите на Саваш и кадъра, как ги гледаше през прозореца, съм склонна да мисля, че е второто. Мисля, че брат му знае нещо за характера/миналото на Баръш и се притеснява за Зейнеб. Не само насилието може да бъде проблем в отношенията на една двойка. Т.е. това, че Баръш е успешен в работата си и не е склонен към физическо насилие, въобще не означава, че е идеалният мъж и че няма други пороци, които може да са не по-малко травмиращи за партньорката му.

# 535
  • Плевен / София
Т.е. това, че Баръш е успешен в работата си и не е склонен към физическо насилие, въобще не означава, че е идеалният мъж и че няма други пороци, които може да са не по-малко травмиращи за партньорката му.
Разбира се, че психическото насилие понякога е по лошо и от физическото такова. Не знаем какво е довело до развода на Баръш....думите на Саваш може да са и в контекста, че брат му обича да влиза в ролята на герой, който спасява хора в беда....Саваш е заинтригуван от Зейнеп и ги следеше от прозореца....Все пак не са толкова много хората, които са влезли в стаята му и не са излезли от там набързо разплакани най малкото...
Никой човек не е идеален...ще видим какъв образ ще градят на Баръш...може да си останат добри колеги и близки приятели...Защо трябва непременно да се влюбят един в друг...
Мен друго ми направи впечатление...Саваш каза по отношение на брат си, че "...той не знае, че закъснява в собствения си живот...." . Наясно е, че в момента в живота на брат му присъстват само работата му и грижите за него...
Може би се чувства виновен за липсата на личен живот  на Баръш

# 536
Здравейте! Нося снимки и озет:
📸

📃

Зейнеп се бори да се върне към нормалното след инцидента с Мехди.  Травмата, която все още преживява, я засяга.  Опитвайки се да се излекува с подкрепата на семейството си и Баръш, Зейнеп започва да усеща различни неща  в сърцето си, но все още не е готова да ги приеме.

Времето, което Мехди прекарва в затвора след раждането на детето си, е много трудно за Мехди.  От една страна, той все още е в ума си, само Зейнеп.  Той иска да намери начин да й каже какво има вътре в него.  Джемиле, от друга страна, ще застане срещу Мехди със съвсем друго предложение.

Саваш се сближава както със Зейнеп, така и със семейството си и много обича тази топла атмосфера.  Той започва да се противопоставя на Баръш, за да защити Зейнеп, тъй като му е трудно да прочете това, което е в ума и сърцето на Бариш.  Младежът също е объркан и не знае как да се справи със Зейнеп.

Нещо и от Демет:

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 13:07 от Есенна магия*

# 537
Привет  Hug

Благодаря за снимките и озета, за интересните и съдържателни коментари Flowers Hibiscus

Зейнеп държи топчетата на брат си, на кого ще ги показва?

Мехди все още иска да се обяснява на Зейнеп! Да беше говорил с нея, когато я отвлече, а не да я води при майка си, тя да ги съветва...

Баръш и Зейнеп си подхождат на пръв поглед- по образование, по възпитание... но аз не бързам да се радвам все още. Това не означава, че искам да остане при Мехди, в никакъв случай.
Преди развода обвинявах Мюжгян, че му мъти мозъка, но след това Мехди сам се хвърли в пропастта, от където не е лесно да излезеш...
Първо, за Зейнеп е още много рано да започне нова връзка и второ- Баръш бей наистина ли е толкова готин или има неразкрити недостатъци... според Саваш, брат му е "артист", не знаем и причините за неговият развод.

За почитателите на Енгин Озтюрк

Превода е на Варна, копирано от темата  ХАЛИТ ЕРГЕНЧ и БЕРГЮЗАР КОРЕЛ във филмите и в живота, някога и сега; 40

Афишът на първия турски сериал по Нетфликс за 2021.

Гьолге е наемен убиец, който избягва от своите шефове и се скрива в шивашко ателие с размери 50 кв.м.
Изчаква там, докато се успокоят нещата.
Но жители на махалата го забелязват и го вземат за починалия син на шивача.
Гьолге построява новата си самоличност върху тази лъжа, но постепенно излизат наяве тайните, свързани с неговото минало.
Привързвайки се към хората в махалата, Гьолге ще се превърне в нов човек и ще разбере кой е той в действителност.

В главните роли Енгин Озтюрк и Айбюке Пусат.
8 серии.
Започва на 27 януари.

# 538

Топчетата явно на Саваш ще ги показва..

# 539
Да, историята, която ни разказват е многопланова и многопластова. Краткият диалог между Баръш и Зейнеп не може да ни покаже какво има в сърцето нито на единия, нито на другия. И това е интересното в тази история. Предстои ни да видим какво означава да се чувства човек добре до друг човек. Това си е пълнокръвна сюжетна линия сама по себе си - една току-що разведена жена с травматичен брак и минало и един млад мъж с травматично минало и неуспешен брак. Има много хляб и в тази история.

Баръш е енигматичен образ, сдържан, но емоционален; принципен, но милостив; възпитан, изискан в обноските си, философски и житейски мъдър; работохолик, който бяга от нещо в живота си - от самота, от невъзможност да се доверява, от чувство за вина, от нещо, не знам какво, надявам се да разберем. Изглежда човек, неспособен на крайни емоции - нито радостта му е експанзивна, нито гневът му е унищожителен. Човек, който контролира внимателно чувствата си. За мен слабостите, които Баръш би могъл да има, биха били свързани с неговата принципност. И понеже харесвам Енгин, и Баръш ми е убедителен и чаровен със своята фина сдържаност и изисканост.

Магийче, много благодаря за снимките и резюмето. Много интересни моменти има в него отново. Линията Баръш-Зейнеп няма да е безпроблемна розова идилия, както се страхува "агитката от ултраси" на Мехди. Grinning

Лилимче,  много интересно звучи Енгин и Айбуке. Варна от темата за Халит и Бергюзар е страхотна,  удоволствие е да я чете човек по всички теми. Покрай Халит и Берги научавам куп новини директно от извора благодарение на Варна.

Катя, ако да си толкова добър, че мъжът ти да осъзнае какво е да те загуби и да хукне да те преследва като луд и да стане чудовище, да - Зейнеп направи от Мехди чудовище с добрината си! Grinning Той видя едно добро момиче, което търпи бившата му любовница, извънбрачното му неродено дете, досадната му отровна сестра, обикна приютеното от него дете, гледаше го с любов и благодарност, наричаше го "майстор Мехди" с истинско блаженство, но уви, е също така умна и преследваща своите мечти млада жена! Вместо да ѝ помогне да разтвори криле, той ги отразя!

Трябваше ли да му даде още шансове! Според мен му даде достатъчно шансове.

Общи условия

Активация на акаунт