The Mandalorian - This is the Way!

• 18 771
  • 766
  •   1
Отговори
# 45
Тъкмо започнах да го гледам Simple Smile Първа изненада - не знаех, че ще е Росарио Доусън. Но аз и от Кейти Сакхоф бях изненадана - изглежда някак съм пропуснала повечето новини, свързани с този сериал.
Росарио не я харесвах в Люк Кейдж и Деърдевил, но може би е от ролята й, героинята изключително ме дразнеше.
Напоследък тя също е на прицела на американските лефтисти поради някаква несериозна причина, което я направи много по-симпатична в моите очи.
Връщам се към гледането.

Допълвам:
Изгледах епизода. Грогу?...
Скрит текст:
Беше ясно защо Ашока не иска да обучава детето - защото прави асоциация с Анакин. Нали Йода каза по същия начин за Ани, че не трябва да го обучават, защото в него има много страх и е прекалено привързан към майка си, а това водело до корумпиране на психиката му (в крайна сметка предсказанието се сбъдна). А пък Грогу е привързан към Мандо - май нарочно не искаше да върне камъка, защото осъзна, че тя ще се съгласи да го обучава и Мандо ще го изостави.
Защо Мандо и Ашока не се загаджиха - те са нещо като аскети, не съм сигурна, че той изобщо има такива интереси. В онзи линк, в който се обясняваше религията му пишеше, че тези, които принадлежат към нея не се размножават по естествен път, а осиновяват деца и ги възпитават в своята култура.
Мандо може да превърне детето в мандалорец Wink

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 13:18 от pppqqq

# 46
Joy
Петя,хубаво е да имаш план Б.

Скрит текст:
Ако не стане джaдай,става мандалорец.Начертан му е пътя. Joy

Не искам любовен сюжет между Мандо и Асока.Ако ми се гледа нещо подобно ще си пусна китайско или корейско фенръзи/фантастика.

Освен това си мисля,че в следващия сезон можем да видим Мандо и без маска,за да задържат Педро Паскал в ролята,който каза,че не иска да участа ако през цялото време ще е в костюм.

# 47
На мен цялата атмосфера на епизода ми беше страшно японска. Знам, че по принцип японската култура е свързана с МВ (иронично в Япония не харесват сагата), но повечето епизоди са уестърн, а този беше различен.
Забравих да спомена, че разпознах отнякъде магистрактата - май беше една дама от Стар трек сериал, но не съм я проверявала, и без това съм ги гледала много отдавна и ги помня слабо.

# 48
  • София
Във всички стари филми (за мен първите три са си абсолютната класика), та и там има любов 😜 Иначе ще бъде интересно, ако свали шлема, но как ще го преживее не знам

# 49
  • Русе
Много се надявам да не тръгнат по романтична нишка. Романтичните връзки изобщо не са най-силните и най-вдохновяващите, а и няма никаква обусловеност  за това. Всеки си има мисия, всеки е достатъчно отдаден. Връзката на Мандо с бебето е достатъчен емоционален пълнеж. Може и друга причина да има Асока да не обучава детето. Преживяла е крахът на една крайна философия и обратите, които води следването на една посока. Шансът за оцеляване е в съчетаване и постигане на баланс . Най-силния джедай, отгледан от мандалоирианец, но не на последено място човек, взел самостоятелно решение.  По добра комбинация няма накъде. Моф Гидион -се опитва да съчетае също - войска със способностите,които дава джедайската кръв, да мултиплицира Дарт Вейдър. Срещу такова нещо трудно може да се изправи само обучен Джедай.

# 50
  • София
Споменаха адмирал Траун - от книгите на Тимъти Зан.
Много харесвам книгите, така че дано да покажат Траун и някои от историите му по-натам.

# 51
  • София
Изгледал
леле, отнесен съм от вихъра Simple Smile
уфф

Това бе един мега, ама мега яки епизод трепач. Сега ще надзърна какво е положението в имдб и в топ форумите, ами предполагам, че са във възторг.
Ако всички епизоди бяха като този, то това шоу щеше да е топ на топовете. За 45 минути получих такъв кеф какъвто трите последни филми (епизод 7, 8 и 9) накуп не можаха да ми докарат. Simple Smile И това го казва болен фен на Войните. Ми което си е истина си е истина.
за Розарио само позитиви! Страхотно попадение, много автентична и много жива, пълнокръвна, истинска Асока Тано. А задачата и бе много трудна, защото на практика е почти невъзможно да изиграеш дигитален анимационен герой.
Може би лекуутата/пипалата (това дето и стърчи и не, това не е коса, не се лъжете) трябваше да са по-дълги ама ето пак, това не е анимация и как ще се правят каскадите, ми те само ще пречат. Прилича си точно на годините (45 според мен), даже и по-млада. Ще си паснат идеално с Мандо, но няма как да стане. Мандо и по-точно неговата вяра е недвусмислена, без жени и връзки! По-скоро ще осинови детето и така. Иначе аз нямам нищо против да има любов ама няма време, епизодите са малко, набляга се на екшъна, просто е друг тип сюжет.
Имам леки забележки към хореографията на финалната битка.
Скрит текст:
Двата лазерни меча срещу прочутото копие от бескар бе супер замисъл, но трябваше да наемат по-добри каскадьори. Асока хора е фурия. Тя е ненадминат фехтовач и майстор и трябваше всичките тези аматьори да ги опатка за отрицателно време, а онази лелка дори и изби единия меч, смееееееееххх. Ама нищо де, да не издребнявам сега. Ясно е, че ако ги убие светкавично (както и би трябвало) няма да е толкова интересно.
Ох, абе прекрасна Розарио, уф. Broken Heart

Аааа хора, не съм познал с 1 година, аргхх, ама чак сега излиза официално на колко години е. Може би са чакали официалната и поява. Протестирам!!! Wink

Тук не знам дали ще сте съгласни, но заглавието на епизода, ''Джедаят'' бе малко двусмислено. Споделям мислите на Туон. Ако това е визирала, защото мисълта и е като едно многоточие... Simple Smile
В смисъл, ''Джедаят'' трябва да е колкото Асока, толкова и... Грогу!
Ама откъде го измислиха това Грогу, хахах, убеден съм, че сега ще има хиляди мемета и щуротии, хаха
Веднага се сещам за Грут от Пазители на Галактиката, хаха Grinning

Скрит текст:
Значи Грогу се е обучавал в Храма на мастър Йода и ето, че съвсем съзнателно е криел своите способности от страх да не бъде разкрит. Сладур. Още по-любим ми стана.
Обаче ако не продължи своето обучение той ще изгуби своите сили. Да видим Силата какво ще каже. Харесва ми, че вкарват и тази Философия. Искам да я разгърнат много повече. Прекалено малко се говори за същността на Силата, на енергията, която ни заобикаля.
Според мен нарочно не искаше да играе по свирката на Мандо, бебе Йода, за да не го остави на Асока. То наистина се привърза много към него. Аз честно казано не ги виждам двамата разделени. Ще е голяма мъка за всеки един от тях, а и за феновете. Това не е много добре и е капан за сюжета, че двамата така си сраснаха един с друг, че дори и за 1 епизод не можем да си представим, че ще са разделени. Но рано или късно и това ще стане, пригответе кърпичките. Wink

Много силни диалози имаше, много стегнат сценарий. Ето как само за 45 минути можеш да разгърнеш много неща. Ключови за сюжета спойлери, да се разбере какво чувства Асока, да предаде с малко думи много истини, да разберем колко силно Грогу се е привързало към Мандо, че и време за здрав екшън остана.
По много хитър начин се измъкнаха от опасната въдичка да оставят Грогу на Асока. Доколкото знам Розарио засега е 'Гост звезда' и най-вероятно ще я видим само още веднъж, в последния 8 епизод. Асока не иска да повтаря грешката с Анакин и Оби Уан Кеноби. По-скоро грешката на Куай Гон, който не послуша Йода и взе малкия Ани и знаем каква стана тя после... Много тънка е гранцата между светлата и тъмната страна на Силата.

Птица с пружина, права си, забравих за Темири Благ, а ето, че в епизода и Асока загатна, че има още Джедаи, просто са останали много малко, но ги има. Simple Smile

Дано вкарат и злия гений, Гранд Адмирал Траун, който е герой не само от великите книги на Тимъти Зан, ами е основния антагонист в анимацията ''Бунтовници'' Точно срещу него се бори Асока с Фулкрума.

Сега остава да цъфне отнякъде и Езра и купона ще е пълен Wink

Финалната ми оценка за епизода: Simple Smile

# 52
Опитвах се да не издам много дори и в спойлера,защото епизода си заслужава и трябва да си се гледа с изненада.

Diavolo, името идва коплексно."Джедаят" не е нито Асока,нито бебето,нито новата им цел,но в същото време може да се разбира и за тях.

Петя,много си права с азиатското усещане.Като го написа и буквално ми отвори очите.
Мандо = самурай.Бушидо,традиционно облекло,етичните норми,лоялност,чест,само двата меча му липсват.

# 53
  • София
Не знаех, че сезонът ще е толкова кратък. Това само разпалва апетитът на феновете. Аз определено се зарибих, въпреки че съм прохождящо бебе в цялата тази вселена

# 54
снощи отметнах 4 и 5 епизод един след друг
4 ми доскучна по едно време
5 ми хареса

Скрит текст:
"онази лелка" не ми се стори случайна женица, за това битката беше добра за мен

грогу... агхрррррр! името е като за домашно духче от хп

# 55
Не знам защо бях убедена, че съм я виждала в Стар трек... Според Гугъл, Брус Лий е кръстник на актрисата и тя самата е специалист по бойни изкуства.

П.п. Странно, в профила й в ИМДБ пише, че действително е участвала няколко години в
Стар трек Ентърпрайз, но като дубльор.

# 56
Диаволо, пак страхотен анализ. Нямаше да го напиша по-добре.
Точно така се чувствах и аз.
Удоволствието е пълно!

# 57
  • София
Помогнете ми.
Ако искам да започна да гледам от началото на анимациите и другите филми, откъдето да започна?

# 58
Помогнете ми.
Ако искам да започна да гледам от началото на анимациите и другите филми, откъдето да започна?
Погледни предпоследния пост на Диаволо. Много добре описва реда, в който се гледат.

# 59
  • София
R.I.P. Дейв Прауз

Ще остане завинаги в историята като един от най-обичаните и популярни филмови (и не само) герои, Дарт Вейдър.

Скрит текст:

Петя,
така е, още в сезон 1 го коментирахме. Лъха на японската култура и философия. А този епизод бе засилен на макс в тази насока и заради Асока, която е вдъхноведна като образ и подобие на Принцеса Мононоке. Simple Smile

Жълто момиче,
гледай ги така
Стъпка 1
Стъпка 2
Стъпка 3

От мен идват тези две предложения, които ще ви разкажат много за Асока Тано и може и да си спестите анимациите Wink
Страхотни попадения са просто, уф.

Star Wars: The Untold Truth Of Ahsoka Tano

Ahsoka's INSPIRING Story Up Until The Mandalorian |The Mandalorian Season 2

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 10:29 от Diavolo

Общи условия

Активация на акаунт