Коледа 2020/2021

• 109 771
  • 1 651
  •   1
Отговори
# 1 635
  • В светлината на слънцето
Една от любимите ми теми. Нещо не ми е коледно настроението тази година, ама никак. Сигурно по-семпло ще се организираме. Върти ми се идеята за бяла елха със златни и сребърни играчки. Което означава, че и сладките трябва да са в този дух: бели, златни, сребърни. Не съм правила АКК от няколко години и може би сега му е времето - с една хубава бяла глазура, поръсена със златно. Може би щолен, финландските сладки (през лятото направих страхотен пълнеж, точно като за тях), рохлички, линцери, френски макарони… Това ми хрумва на първо мислене. Не съм купувала масло. Ще се разровя за още някоя идея, та може и настроението да се появи.

# 1 636
  • софия
И за мен това е любима тема. Вече започнах обмисляне на подаръци . Аз също добавям по нов вид сладки всяка година, към момента са меденки, фунийки с крем, двойно напуканите шоколадови, рохлички, сладки с печати, новите още не съм избрала. Обожавам коледния дух.

# 1 637
  • Bарна, морето, сините вълни
Сега заради вас и аз ще дебна прИмоциите. 😃
Досега въобще не ми е идвало на ума да се запася с масло, много добра е идеята. Имам и свинска мас за някои сладки.
Тази година ще ми бъде третата по коледно сладкоправене, определено е една хубава семейна традиция. Миналата година много се забавлявахме с дъщеря ми, сега е още по-големичка и много ще ми помага.

# 1 638
  • Някъде по Дунава
Аз общо взето правя едни и същи сладки всяка Коледа - АКК, щолен с бакпулвер, меденки, джинджифилови сладки, какаови звезди, линцер сладки, понякога напукани сладки и капучинови звезди с марципан. Тези се харесват от децата и мен. Тази година може нещо да добавя, ако ми привлече вниманието. Като цяло  от Коледа до нова година ядем сладки Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 639
  • София
Хубава ни е темата , но ми е рано, въпреки, че купих вече първия подарък, хареса ми и веднаго го взех, че около Коледа става лудница и почти всичко свършва. Какво ще правя изобщо не зная, но смятам , или поне така мисля много малко сладки да приготвя, че май прекалявам. Масло не съм се запасявала, има време.

# 1 640
  • Балчик
И на мен не ми е коледно, но покрай студа се присетих, ч5е наближава. Масло не съм купувала, намаленото беше със срок 4.11. Но пък половината подаръци са купени. Simple Smile

П. П Няма ли да има нова тема?

# 1 641
Здравейте, дали разпознавате тези сладки

# 1 642
  • нейде там, където ....
Скрит текст:

Забравени сладки?

# 1 643
Маслото ми миналата година, взето от промоциите на Била мухляса и замириса адски гадно. Било е в хладилник презю цялото време. Изхвърлих няколко опаковки точно когато ми беше най важно. Тази година няма да купя масло предварително от стах да не стане пак така. Изобщо, тук в БГ  промоциите са пряко свързани с изтичащ срок на годност. Или поне аз с такова впечатление оставам.
Моите момчета тази година май няма да се приберат за празниците. Толкова съм озадачена какви празници точно ще имаме при това положение, че съм в ступор. Мисля дори да редуцираме украсата на къщата. Постоянно ми се привижда филма Да пропуснеш Коледа, без частта с круиза в топла страна. Ако искат да им спретна коледни  колети, вероятно ще съм в  приготовления в самото начало на декември.  И всичко ще отпътува към тях.

# 1 644
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:

Забравени сладки?

забравените сладки не стават толкова черно-сиви. даже брутално грозните целувки не са толкова тъмни.
на мен най-много ми прилича на пастет. Wink

упс, това ли е?
https://www.tasteofhome.com/recipes/no-bake-chocolate-oat-cookies/

# 1 645
  • München, Deutschland
Г.Д., няма страшно, малко по малко ще свикнете с това, нормално е да ви е гадно в началото. И ще станеш и ти от ранните сладкоправещи. Simple Smile

# 1 646
  • нейде там, където ....
Заприлича ми на забравените сладки, с малко по-ситен (настърган) шоколад и леко препечени .. И все още на тях само ми приличат. При мен бяха доста подобни, когато казах на помощниците просто да ми нарежат шоколада на парченца и се бяха престарали в стремежа си да са колкото може по-малки.

За тази година още не съм мислила, но задължително ще има меденки, напукани сладки, сладки с печати и ще се усъвършенствам в украсите с айсинг.

Масло започнах да си замразявам, след като прочетох идеята тук, предни години. После вадя периодично, когато дойде семеен празник. И допълвам отново.

G..D.., може би сега е моментът за нещо ново, с което да обновите и коледните традиции.

# 1 647
Още в средата на септември започвам да си мисля за тази тема, защото вече повече от 10 години я следя и ми е много приятно тук.
Тази година мисля да пробвам нови сладки или да направя такива, които отдавна не съм правила, но ще ги хапваме веднага, няма да пазя много видове за Коледа. За празника ще направя само линцери и рохлички.

# 1 648
  • In transit
Ако някой има желание, нека да пусне новата тема. Аз за момента нямам възможност.

# 1 649
  • В светлината на слънцето
Това дали не са сладките Brutti ma buoni?

https://www.cooks-and-bakes.com/vid-yastie/deserti/drebni-sladki … -ma-buoni-s-kakao

Общи условия

Активация на акаунт