Коледа 2020/2021

  • 109 866
  • 1 651
  •   1
Отговори
# 360
  • Русе
  • Мнения: 6 174
Скрит текст:
Имам въпрос ,относно меда -рецептата на Наталина за меденките.Колко г. са 5-6 супени лъжици мед.Аз имам много различни по размер лъжици,а единият ми буркан с мед е по-течен ,а др.е доста гъст,..та се чудя.

Зависи дали медът е течен или захаросан /твърд/. Около 150 г са достатъчни за една доза. 1 с.л. с връх захаросан мед е около 50 г , течен - 25 г .
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_27.html

# 361
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Слагай с най-голямата лъжица от по-течният мед. Няма да сбъркаш дори и ако е малко повече.

# 362
  • София
  • Мнения: 2 531
Първото втасване на щолена с плънката ли е или след това се добавя?
Без.
Благодаря Джемма!

Джемма, колко време месиш тестото за щолена с кенууда?

# 363
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 428
Аз използвам вакуум машината, но само слепвам плика, без да вакуумирам. След това слагам в хладилника. Имам и кутии, които са точно за вакуумиране на крехки храни, но не мога да събера толкова много сладки в тях. Така издържат много дълго време, без да се променя вкусът и мирисът.
Пека сладките през почивните дни, нямам никакво време през седмицата. Освен това правя и за подаряване, не само за нас.

И аз пробвах сладките с шприц. Имах един, купен от Лидл, който само стоеше...
За първи път правя. Бързо и чисто е. Доволна съм, обаче и на мен ми лепнеха, макар че тавите бяха студени и ги държах на терасата.
Пак ще го ползвам. Благодаря за идеята! Благодаря и на Пейчев за старите рецепти, ще ги пробвам! Simple Smile

# 364
  • София
  • Мнения: 12 222
.................
Джемма, колко време месиш тестото за щолена с кенууда?
Ще си разреша да дам мнение, въпреки че Джемма ще ти отговори.
Също измесвам с кенууд, този модел ми е новичък ... от миналата година е и съм повече от доволна и цитирам от моята рецепта, но не вярвам да има много разлика
...............На слаба степен на миксера към брашното се прибавя на струйка млякото с маята. Разбива се продължително време, докато се приключи с млякото и продуктите са размесени добре, до меко и гладко тесто"
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_880.html
Много благодаря, момичета, купих си кутии от Лидл, ако не бяхте ми казали никога нямаше да ги видя, а те били почти пред очите ми, ама кой да гледа...

# 365
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Първото втасване на щолена с плънката ли е или след това се добавя?
Без.
Благодаря Джемма!

Джемма, колко време месиш тестото за щолена с кенууда?
Не съм засичала време, докато тестото стане с еднородна консистенция, не повече от 10-15 мин.

# 366
  • София
  • Мнения: 2 531
.................
Джемма, колко време месиш тестото за щолена с кенууда?
Ще си разреша да дам мнение, въпреки че Джемма ще ти отговори.
Също измесвам с кенууд, този модел ми е новичък ... от миналата година е и съм повече от доволна и цитирам от моята рецепта, но не вярвам да има много разлика
...............На слаба степен на миксера към брашното се прибавя на струйка млякото с маята. Разбива се продължително време, докато се приключи с млякото и продуктите са размесени добре, до меко и гладко тесто"
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_880.html
Много благодаря, момичета, купих си кутии от Лидл, ако не бяхте ми казали никога нямаше да ги видя, а те били почти пред очите ми, ама кой да гледа...

Марчева, благодаря, а маслото кога? Не се ли слага заедно с млякото?
И все пак колко минути, за козунака знам че поне 20 минути меся.

# 367
  • Мнения: 93
Здравейте Simple Smile Не съм правила досега Коледни напукани сладки. Ще може ли рецепта за най-сполучливите ви напукани сладки Simple Smile Миналата година правих меденки по тази рецепта  http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/12/best-filled-honey-cookies.html  Станаха страхотни Heart Тази година искам да пробвам и други сладки. Благодаря предварително Simple Smile

# 368
  • София
  • Мнения: 12 222
.................
[

Марчева, благодаря, а маслото кога? Не се ли слага заедно с млякото?
И все пак колко минути, за козунака знам че поне 20 минути меся.
Направих лошо, че само дадох един цитат, така не се разбира какво се прави с маслото и кога се добавя, ето я рецептата, тя може да ти е основна, а оттам-нататък ти си следваш твоята, те щолените нямат огромна разлика
чети и се просвещавай ( усмихнат емотикон)
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_880.html

# 369
  • София
  • Мнения: 12 222
Здравейте Simple Smile Не съм правила досега Коледни напукани сладки. Ще може ли рецепта за най-сполучливите ви напукани сладки Simple Smile Миналата година правих меденки по тази рецепта  http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/12/best-filled-honey-cookies.html  Станаха страхотни Heart Тази година искам да пробвам и други сладки. Благодаря предварително Simple Smile
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B1%D0%B8% … D0%B8%D1%82%D0%B8

# 370
  • Мнения: 93
Благодаря Heart Heart Heart

# 371
  • Мнения: 10 695
Аааа, Марчева, как можа да ги плеснеш всички тези изкушения, м?
Аз напуканите ги правя по тази с черен кувертюра, стават супер.
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … -biskviti-Tryufel

# 372
  • София
  • Мнения: 1 240
Здаравейте. Всяка година правя напуканите сладки по рецептата на Рудолф (24 китчън). Страшно араматни,  красиви, но може би една идея по-твърди и хрупкави.
https://mysweethobby.blogspot.com/2014/01/napukani-shokoladovi-sladki.html?m=1

# 373
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
.................
Джемма, колко време месиш тестото за щолена с кенууда?
Ще си разреша да дам мнение, въпреки че Джемма ще ти отговори.
Също измесвам с кенууд, този модел ми е новичък ... от миналата година е и съм повече от доволна и цитирам от моята рецепта, но не вярвам да има много разлика
...............На слаба степен на миксера към брашното се прибавя на струйка млякото с маята. Разбива се продължително време, докато се приключи с млякото и продуктите са размесени добре, до меко и гладко тесто"
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_880.html
Много благодаря, момичета, купих си кутии от Лидл, ако не бяхте ми казали никога нямаше да ги видя, а те били почти пред очите ми, ама кой да гледа...

Марчева, благодаря, а маслото кога? Не се ли слага заедно с млякото?
И все пак колко минути, за козунака знам че поне 20 минути меся.
Дала съм подробно за щолена тук, как го правя:
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_4148.html?m=1

# 374
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 886
Здравейте Simple Smile Не съм правила досега Коледни напукани сладки. Ще може ли рецепта за най-сполучливите ви напукани сладки Simple Smile
Скрит текст:
Миналата година правих меденки по тази рецепта  http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/12/best-filled-honey-cookies.html  Станаха страхотни Heart Тази година искам да пробвам и други сладки. Благодаря предварително Simple Smile

http://djemmasvetlana.blogspot.com/2017/12/blog-post_16.html?m=1 Wink

Общи условия

Активация на акаунт