ОСМИ клас 2020/2021 - С маски, без ли, ДО ли, ПО ли? Пак сме в ОСМИ КЛАС с неволи.

• 24 727
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Хахаха! И аз съм зъл тиранин! Обаче в момент на откровение след НВО много искрено ми благодари, че съм майка-маниачка и така добре съм я инструктирала. Нейна съученичка (с майка не-маниачка 😁) беше писала в полетата извън зоната за сканиране.

# 601
  • Велико Търново
Ох, аз изобщо не съм инструктирвала нищо и изобщо не се занимавам с тяхното учене, баща им също, но това е положението не случиха.
От много малки им се наложи да са много самостоятелни и се научиха сами да се оправят.Плащам школи и уроци, но пряко не се занимавам.
Като попитах Божидара дали са взели вектори, така изненадано ме погледна, че й казах, че чета осмокласната тема и от там е провокиран въпроса.

# 602
  • Между гори и планини
И аз съм майка тиранин, леко обсебваща и държаща на дисциплина. Като кажа нещо много мразя да повтарям. Казвам го тихо, после повишавам тон. Който с оглед 5 години свирене на духов инструмент и пеене на оперни арии , с тия разтворени бели дробове, хич не е леко повишен.

# 603
  • София
Виж, аз на дисциплина не държа.
Даже тайно се радвам на всякакви прояви на бунтарство за някакви ежедневни неща. Всъщност съм много доволна, че моето момиче вече добре умее да води битки и да си отстоява позицията.

# 604
И аз на дисциплина не държа чак толкова. Всъщност много малко са нещата, които изисквам и хич не е трудно да бъдат изпълнени, ама пусти мързел.
Иначе мога да похваля пубера, че все по-старателно минава с прахосмукачка. Отначало много отгоре-отгоре го правеше. Сега си личи, че е чистил. Нали има компютър да изплаща, чисти два пъти седмично. Ама като ми се ядоса нещо, ми мърмори как ни чистел

# 605
  • София
Аз има неща, на които държа към даден момент. За тях не отстъпвам.
Има неща, за които си казвам мнението, но съм склонна да отстъпя.
Оставям го да спори с мен, говорим, борим се. Joy Правя се на строга, но в действителност съм "мека Мария". С удоволствие го наблюдавам, как
 израства в споровете и защитата. Wink

# 606
Всичките ѝ приятелки ме мислят за голям цербер. В стария клас бях в топ 2 на най-страшните майки. Пък аз се мислех за рахат човек Joy Нищо не е задължително, нищо не е на сила, нищо не изисквам. Що такъв имидж имам Simple Smile

# 607
  • софия
Аз не знам каква майка съм. Трябва да я питам. От време на време като се умили и ми казва, че съм много добричка. Почти нищо не забранявам или изисквам изрично, но явно много ясно съм й показала границите, а тя все още е муха и не смее да бръмне. Може би, защото е отговорна и съвестна, рядко ми се налага да повишавам тон. Помързява я, но не знам някой, който не го. Старая се да я оставям сама да поема последствията от (без)действията си.

# 608
  • София
Аз мисля, че точно възрастта 14-15 е тази, в която децата точно, както в бебешкия пубертет, започват да пробват. Опипват границите, опитват се да освободят примката по-осезаемо. Поне при моето започна тогава, в 8 клас.

# 609
Питах малкото каква майка съм. Рече - ухилена:) А аз си мислех, че много викам напоследък.
Гола вода съм с дисциплината.
Големият спи. Ще го питам утре.

# 610
За столовете - ние сме с този - много съм доволна, вече 3 седмици се ползва.
Преди се оплакваше от болки в гърба - ами вече няма такива
Висока облекалка и релакс функция... искам и аз, ама няма - наследих стария умрял офис стол...

https://edigital.bg/gejmrski-stol/kring-kali-gamer-stol-cherven-byal-p774448

ПП Аз съм биполярна майка - един път съм готина, друг път съм задръстена... абе живи и здрави , важното е да си комуникираме отворено Simple Smile

# 611
  • София
stone, какво е това ВКС, което цитираш често?

# 612
Извинявам се , че се намесвам - Виртуална Класна Стая .

# 613
Питах Ния каква майка съм. Първо каза различна. После каза интересна. Питах какви са ми недостатъците и каза: трябва да изкарам 11 от 10 за да ме похвалиш! Паднах! Аз никога не я хваля за училище, не го намирам за нужно, нито смятам за някакво постижение да изкара някаква оценка. А всеки път като има грешка казвам: дай да я видим и изчистим и казвам върху какво трябва да поработи, за да я избегне, но никога, никога не съм се карала или разсърдила за оценка. Явно приема тези ми съвети, за "неудовлетвореност". Ако е ниска оценка винаги я успокоявам, не предавам никаква важност на някакви си оценки. Мисля си, че доста от оценките по принцип са нереални и винаги ѝ казвам, когато смятам, че някоя е надута (явно това я жегва, но не мога да ѝ давам фалшиво мнение, аз се смятам за реалист).

# 614
  • София
Столът на набора е този: https://jysk.bg/ofis/ofis-stolove/geymrski-stolove/geymrski-stol … estrup-siv-cheren, но през деня е в другата стая, та не е тестван дълго и по същество. На първо четене е доста удобен. Ще видим след Коледа, като мине трайно в неговата си стая.

Общи условия

Активация на акаунт