ОСМИ клас 2020/2021 - С маски, без ли, ДО ли, ПО ли? Пак сме в ОСМИ КЛАС с неволи.

• 24 444
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз (за съжаление) съм караща се майка според младежа.

# 616
Аз пък съм от ония гадове дето дуднат за учене, за поведение.. обаче като видя, че няма чуваемост не крякам и не настоявам.. Изчаааквам да се издъни и започвам ехидно да натяквам, че е можело да мине и без тази издънка ако ме е слушал.
Като днес по математика - подхвърлях, че не е решавал задачи за трапец. Всичко знаел, ама нъцки .. Сега се пустосва сам!

# 617
Лиани, същия имаме,ползвам го аз
Удобен е. Но моето злстце държи на онзи Stuck Out Tongue Winking Eye

# 618
  • София
Аз пък съм от ония гадове дето дуднат за учене, за поведение.. обаче като видя, че няма чуваемост не крякам и не настоявам.. Изчаааквам да се издъни и започвам ехидно да натяквам, че е можело да мине и без тази издънка ако ме е слушал.
Като днес по математика - подхвърлях, че не е решавал задачи за трапец. Всичко знаел, ама нъцки .. Сега се пустосва сам!
Така се случи и при набора на последното контролно по математика! Не бил решил една задача, като предполагал, че условието било сгрешено. Ами не, условието си беше наред, но синковец няма грам пространствено мислене. А баща му много се надяваше да избере неговата професия 😁 Аз обаче му попарих надеждите!
 Сега големия се терзае, ако му спрат тренировките, какво щял да прави, казах му, че ще решава задачи 😁 Но малкия беше по-притеснен, когато чу, че ще затварят магазини. Веднага нададе вой-какво сме щели да ядем, когато няма да работят магазините. Не яде само като спи 🙂

# 619
  • София
Хубаво е явно да задаваме отвреме навреме въпроси на децата. Да си кажат в прав текст.
Иначе въпреки най-добрите родителски намерения човек може нещо да пропусне.
Имам приятелка, като и родителите са ми близки. Свирила на пиано от малка, явно талантлива. В един момент, някъде около седми клас, според родителите тя изведнъж решава, че повече няма да свири на пиано. Те с уважение приемат решението ѝ. Обаче случаят се разплете наскоро. Всъщност тя се отказала, защото никой и дума не издумал и не я насърчил да опита да кандидатства в музикалното училище. Пък всъщност родителите "тихо" са били до нея.
Класически казус "изгубени в превода", при това и двете страни са били мислещи, а родителите - добронамерени.

# 620
  • Между гори и планини
Аз го питах моя, каза че на въпроса каква майка съм ще ми отговори като стане на 18, или първо си купи къща и вече не живее с мен. Не знам как да го приемам.

# 621
  • София
Доня, разхлаби малко юздите. 😊
Момчето расте, има нужда от повече доверие и свобода.

# 622
  • София
Явно сега не му стиска да си каже Stuck Out Tongue Winking Eye

# 623
И нашите столове са тези от Юск.

При наборът вече два дни са на корен квадратен.
Утре ще имат контролно по БЕЛ. И това го разбрах преди час от съобщение до мен от учителката. Която най-мило ме пита всичко наред ли е с Димитър, защото днес, първите два часа, го е нямало в Тиймс...Успал се бил. Леле-леле. Честно ви казвам, че сега не е подходящ момент да го питам каква майка съм.

Скрит текст:
Хоум офис 24/7

# 624
  • sofia
Карам се за учене и не обичам мързела,  когато си губи времето, често си бърборим за моите приключения като дете. Понякога си говорим на висок глас и си разменяме истини😉Иначе сме близки, при нужда и проблем, търси първо мен. Само когато получи първата двойка в 5 клас ( без домашно) се беше обадил на баща си, за да не ме " шокира". Неговите желания са закон за мен. Когато беше малък обичаше да ме показва навсякъде: "Това е мама". Посреща ме и ме изпраща с голяма и силна прегръдка всеки ден. На мен друго не ми и трябва😊

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 09:37 от googlish

# 625
  • Между гори и планини
Доня, разхлаби малко юздите. 😊
Момчето расте, има нужда от повече доверие и свобода.
Аз съм безкрайно либерална... Просто наистина мразя мързел и липса на дисциплина. Като кажа , че нещо трябва да се направи, значи трябва да е веднага. Не след 5 минути, не след час. И ми споделя всичко и за всичко си говорим.
Тоя начин на политическо измъкване, го научи от брат си, който пък е английски възпитаник.

# 626
  • София
Ама не е така!
Те всичките в тази възраст скатават. И аз скатавах. 😁 Що уговорки, що молби, ама не - вечно пълна неразбория в стаята ми. Вероятно веднъж годишно кандисвах да я подредя. Мързелуването с някаква мярка е полезно, понеже човек остава насаме с мислите си. Колкото и хаотично да кръжат те в такива моменти, винаги има полза и смисъл на по-късен етап. Това е част от самоосъзнаването.

# 627
Знаете ли че и моят се оплака,че не го хваля и подкрепям. А съвсем не е така, но явно изживяват етап на несигурност, колкото и да са наперени

# 628
  • София
Приятелите на дъщеря ми ме мислят за много готина.А щерката ги  парира  с репликата.. да беееее.Да не ти е в къщата Laughing Всички  ме знаят че съм  изискваща, контролираща, емоционална, редом с привидно лежерното си и приятелско поведение...В общи линии-  близнаци съм.Не  трябва да се пренебрегва никоя от страните ми Simple Smile Наборката знае това  и е  нащрек.
И нашите ще имали тест по литература утре.Уж върху Илиада.Ама дали.....Поживьом увидим

# 629
  • у дома
Нашите правиха в понеделник  контр по математика на триъгълник и трапец-тоест са цял раздел пред ФЕГ.

Общи условия

Активация на акаунт