ОСМИ клас 2020/2021 - С маски, без ли, ДО ли, ПО ли? Пак сме в ОСМИ КЛАС с неволи.

• 24 539
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Какъв е този адвент календар на Орео и откъде?
Ползвам всякакви маски.В някакъв момент не дразнят всички

# 31
Министър Вълчев също е на брифинга в момента. След малко ще му дойде ред да говори.
За съжаление и аз не мога да не гледам новини, това работя.

# 32
Как стана така, че не съм видяла, че има нова тема Simple Smile
Много теми сте започнали да се включа по всички:

за маските: С еднократни хирургични маски сме, но не ги сменям на 2 часа. Излизам с една, като се прибера я хвърлям. Ако се наложи да сляза само да си взема нешо от куриер после си я прибирам в един джоб и си я ползвам за следващо излизане. Запотява ми очилата. Понякога ми е тегаво дишането, понякога забравям, че я имам.

за познатите родители по училищата: В първи клас Ния беше разпределена с детето (момче) на моя съученичка, с която бяхме и още сме мнооооого близки, децата от бебета си растяха заедно и 4 години си бях дружка с нея, но се сближихме и с още една майка и до ден днешен трите сме много близки и си се събираме често семейно, пътуваме заедно семейно и децата идеално се разбират. Едната НДП на Ния е точно от класа в 32ро и до ден днешен няма ден, в който да не се чуят/пишат.
В смг познавах повечето родители, дори и от другите класове. С някои съм си близка и сега, общуваме си често, повечето бяха "моята кръвна група" откъм интереси. Ния откакто е завършила май само по телефон се чува с някои от децата.
Във фег имам майки приятелки от преди, а след приема се запознах с бгмами, като с Доди по-честичко си се чуваме, дори и едно море направихме заедно. Другите родители не ги познавам, но на първо четене няма да ни се получи съвместното общуване, което не е и нужно. Ния е супер щастлива в този клас, всички много си ги харесва, а с на Доди щерката Heart са си неразделни.

за скуката в час: на Ния май само ИТ не ѝ е интересно. Тоя хардуеър хич не я вълнува, чака моментът, когато ще правят сайтове.

# 33
  • София
Може би най - дългото "училищно" приятелство имам с майка, с която се запознахме в първа група в ДГ на децата и до 7 клас също бяха в един клас. Сега са в различни училища. Също много пътуваме заедно на зимни и планински почивки и уикенди.
А, и майката е родена на една и съща дата с дъщеря ми.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 10:33 от bazel

# 34
  • у дома...
Добро утро, ДО-то върви с пълна сила при нас. От първия учебник по испански остава може би още 1-2 урока. Ани ми заяви снощи "Мамо, по-добре разбирам какво говори Мария Тереса (нейтива) на испански, отколкото на английски".
По математика учителката им преподава с графичен таблет и след края на часа урока се качва в Тиймс.

Вчера загубих моя приятелка, която ми беше като втора майка. Колкото и да искам да съм силна, не мога вече. А да свършва вече тази година.

# 35
Само със Сани обменяме мисли за съвестните ни деца Simple Smile. Вчера вечерта в 8 без 15 видях, че има 15 минути срок да напише домашно за французина. Ако не бях видяла заданието в платформата, нямаше да изкара отлична оценка, защото не знаеше, че има такова. Ужасно отвеяно и безотговорно дете си отглеждам, но вече се примирих. Важното е да сме здрави. Хората са различни.
Твърди, че с никого не общува, но онзи път, когато подслушвах по БЕЛ, го играеше адвокат на половината клас да обяснява, че по технически причини не могат да се включат.
Просто майка, съболезнования. Прегръдки.

# 36
  • софия
Просто_майка, много съжалявам Hug
2020 се затвърди като ужасна година за всеки. Да свършва. Идвал период на Сатурн във Водолей на 18 декември, който трябвало да е добър. Дано! Скептична съм към обобщената астрология, но трябва да се вярва.

# 37
Заповедта, която чакаме, излезе в сайта на МОН.

https://www.mon.bg/bg/61

З А П О В Е Д
    № РД09-3310/ 18.11.2020 г.
    На основание чл. 251, ал. 3 от Закона за предучилищното и училищното образование
    и във връзка с раздел I, т. 22 и раздел II от Заповед № РД-01-655 от 13.11.2020 г. на министъра
    на здравеопазването и поради нарастване на случаите на заразени лица с COVID-19 на
    територията на страната в условията на обявена извънредна епидемична обстановка
    Н А Р Е Ж Д А М
1. Носенето на лични предпазни средства за лице (защитна маска/защитен шлем) е
задължително:
а) за всички ученици, педагогически специалисти, непедагогически персонал, както и
за външни за институцията лица, в общите закрити части на учебната сграда
– преддверие,
фоайета, стълбища, коридори, санитарни възли, медицински кабинет, учителска стая,
библиотека, бюфет и столова (освен при хранене) и др.;

б) за всички ученици от 5. – 12. клас и за всички педагогически специалисти в класните
стаи и в другите учебни помещения – кабинети, работилници, лаборатории
;
в) в училищния двор, когато се смесват ученици от различни паралелки.
2. Изключения по т. 1 се допускат по време на учебния час и други занимания:
а) за учители 1. – 4. клас, които преподават само в една паралелка, когато не
осъществяват близък контакт с учениците и е възможно спазване на разстояние, по-голямо
от 1,5 м. между тях и учениците;
б) в училищния двор за учители и ученици, ако се осъществяват дейности само с
ученици от една паралелка и е възможно спазване на разстояние по-голямо от 1,5 м.;
в) за учениците – когато изпълняват дейности, които е невъзможно или неразумно да
се осъществят с лични предпазни средства за лице (напр. четене на глас, устно разказване и
изпитване, физически упражнения и др.).

2
3. Носенето на лични предпазни средства за лице по време на учебния час и другите
занимания за учителите и учениците 1. – 4. клас може да стане задължително:
а) по решение на педагогическия съвет на училището;
б) по решение на преподаващия учител за всеки отделен час.
4. Училищата осигуряват време за „почивка“ от задължението за носенето на лични
предпазни средства за лице за учениците:
а) извън учебните часове – в училищния двор или в класната стая при широко отворени
прозорци (в случаите, в които метеорологичните условия или други обстоятелства не
позволяват излизането навън);
б) по време на учебния час, по преценка на учителя и при широко отворени прозорци.
5. Изключения по т. 1 и т. 3 се допускат за отделни ученици, на които по здравословни
причини, удостоверени с медицински документ, е препоръчано да не носят лични предпазни
средства за лице.

Заповедта се издава при условията на чл. 73 от АПК, поради необходимост от
предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 с цел
осигуряване на живота и здравето на учениците, педагогическите специалисти и другите
служители в училищата.
Настоящата заповед да се публикува на интернет страницата на Министерството на
образованието и науката и да се доведе до знанието на директорите на училища в системата
на предучилищното и училищното образование чрез регионалните управления на
образованието, както и на всички заинтересовани лица. [/list]

Що-годе разумна е.
За учителите мисля, че бе редно до сега да направят катедрите им като в съдилищата - обезопасени с прозрачна преграда и да не им запушват устата. Направо смятам да го предложа, но когато става въпрос за едни пари, то не зависи и от МОН даже.

Скрит текст:
Просто_майка, много съжалявам Hug
2020 се затвърди като ужасна година за всеки. Да свършва. Идвал период на Сатурн във Водолей на 18 декември, който трябвало да е добър. Дано!
Съболезнования и от мен, Просто майка.
Аз от годината нямам право да се оплаквам до тук. Има хора с големи проблеми, просто се радвам, че не съм от тях и съм благодарна, че се  запазихме до момента. Човек е норпмално да преминава през изпитания. Лично за мен - щом близките ми са живи и здрави и имаме работа да се издържаме, аз не се оплаквам от останалото.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 10:53 от Judy

# 38
  • Някъде в Европа...
Бети, мерси за темата! Прекрасно заглавие
Просто майка, искрени съболезнования! Прегръдки!

Гледам брифинга. Софиянки, Фандъкова каза, че другата седмица ще се решава за София как ще продължавате в училищата. Днес много страшно звучи брифинга...

Ние носим медицински маски, които пера..Честно казано не вярвам в маската, но я нося щом трябва...
За родителите - от детската градина до 7 кл включително имаше едно ядро от 20 деца, които си вървяха заедно в една група и клас през всичките тези години...От 3 до 13 г децата бяха заедно, познавахме се родителите,всички бяхме като едно голямо семейство...Даже и да е имало конфликти между децата, те бяха като между братя или сестри, съответно родителят познава характера на другото дете, ако щете се е налагало да се грижи за него, и съответно не се е стигало до проблеми нито между деца, нито между родители. Освен моето, аз имах още 15-тина  "мои" деца, които живеят с родителите си. Беше много добре за децата, защото си бяха една неразбиваема група, която много се държеше, когато се касае за съпоставяне с други класове...

# 39
Просто_майка, съболезнования. Съжалявам за загубата ти.

# 40
  • София
Днес брифинга звучи трагикомично!
Журналистите задават вече адекватни въпроси, но какво от това.
Задава се въпрос колко е часът, то ти отговаря, че теменужките цъфнали!

# 41
  • Между гори и планини
Просто майка пращам ти прегръдка!
Брифинги не следя отдавна...
А като видя Тиквоний и ме избива на агресия, хем съм спокоен човек.

# 42
  • София
Просто_майка, съжалявам за загубата ти. Много тъжно.

Вчера си купих още две бутилки малага. На привършване са в Кауфланд. Аз обичам сладки вина, бейлис, шери.

# 43
Какъв е този адвент календар на Орео и откъде?
И аз се интересувам.
Днес съм на всяка страница, че и по два пъти. Забравих да ви кажа, че вчера преживах отново час по физическо. Обичайното видео, последвано от въпроси. Вчера темата беше Христо Стоичков. След това час на класа. Още по физическо класният се накара на едно от момчетата, че не си включва микрофона. Нямал ли пари да си купи... То в един момент се справи с техниката и се появи с глас, иначе си беше включено в Тиймс. После в часа на класа реши, че едно от момичетата не си е вкъщи.... не знам това какво значение за него има, след като детето си е включено в часа. Накара я да си пусне камерата за малко.
Просто_майка, съболезнования!

# 44
  • София
Просто майка, много съжалявам...

Общи условия

Активация на акаунт