ОСМИ клас 2020/2021 - С маски, без ли, ДО ли, ПО ли? Пак сме в ОСМИ КЛАС с неволи.

• 24 543
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Цоп и аз тук.
Благодаря за темата!
Не съм ви изчела.

# 76
  • Отвъд алеята зад шкафа
Последно взех от emag  за 8.00 лв кутията немски стоматологични еднократни маски - https://www.emag.bg/triplastovi-maski-s-lastik-wellsamed-50-broj … 007/pd/DTY9TRBBM/

Има ги и по други сайтове, между 6.00 и 30.00 лв вървят цените на една кутия.

Просто майка, съжалявам за загубата ти!

# 77
Judy, твоят син в чуждоезиков профил ли е?
Аз точно за математиката не се притеснявам изобщо. Нашите имат 4 часа заедно с единия час ФУЧ. Толкова математика ще учи следващите години, че ум ще му зайде. Само да иска да учи. Като го подпукат в 11 и 12 клас с математика основно, ще я научи, няма къде да иде.
Сега съм го оставила малко да диша. Нали ви бях казала, че можеше да си заработи 450лв от решаване на задачи. Е, продължава да не проявява интерес към тези пари. Решава от време на време, но не всичко.

# 78
Ммм моя чете книга на английски срещу заплащане. Sunglasses

# 79
Добре, че съм си спряла нотификациите към школо!
Отварям , и що да видя- родители си разменят " любезности", аха , и ще се хванат за гушите виртуално. Друг пък Господ нещо  соменава, ама не стано ясно защо. Ег@ти психодиспансера.

# 80
Това човешките взаимоотношения са сложна работа.
Хората сме толкова различни, че направо е цяло чудо когато се случи да се намери някой да те разбира, та даже и да те търпи. Grinning

Иначе що се отнася до мотивацията и заплащането - смятам да приложа друг подход: аз да наказвам, а младежа да ми плаща за това. Мисля, че по всякакъв начин ще гледа да не стига до такава ситуация. Joy

Школо ползвам за училището на дъщеря ми. Там още миналата година след съобщението за ИП и съответно ДО, предизвикало масова малоумна дискусия, си имат практика да заключват коментарите.

# 81
Judy, твоят син в чуждоезиков профил ли е?
Аз точно за математиката не се притеснявам изобщо. Нашите имат 4 часа заедно с единия час ФУЧ. Толкова математика ще учи следващите години, че ум ще му зайде. Само да иска да учи. Като го подпукат в 11 и 12 клас с математика основно, ще я научи, няма къде да иде.
Сега съм го оставила малко да диша. Нали ви бях казала, че можеше да си заработи 450лв от решаване на задачи. Е, продължава да не проявява интерес към тези пари. Решава от време на време, но не всичко.
Да.
И ние сме този срок на 4 ч., следващият - на 3 ч.
Не знам за 11 и 12 клас, каквото и да предстои, за да стигне до там, трябва първо таз-годишната да научи. Няма как да я прескочи или да я знае за три. А то как да я научи с малкото часове. Обемът никак не е подходящ за тях.

Добре, че съм си спряла нотификациите към школо!
Отварям , и що да видя- родители си разменят " любезности", аха , и ще се хванат за гушите виртуално. Друг пък Господ нещо  соменава, ама не стано ясно защо. Ег@ти психодиспансера.
Аз не съм виждала такива работи и миналата, и тази година.
Една жена миналата седмица най-любезно беше питала зам. директора на какво основание децата не ходят в момента на училище - нормален въпрос е. Написаха й, също любезно и ясно, и това беше. Не съм попадала на такива разговори.

На мен Школото ми е удобно за кореспонденция с учители. Винаги, когато нещо съм питала, са ми отговаряли бързо.

# 82
  • София
Просто майка, искрени съболезнования!
За адвент календара на Орео-Милка ето това е : https://pingo.bg/product/5673/koleden-kalendar-milka-oreo-286-gr  . Купих ги от Хит-а в Младост, но сигурно ги има и в другите магазини. Имаше и на Тоблерон, но беше само една кутия.
За маски, вкъщи има цяла колекция от платнени - двуслойни, трислойни, непромокаеми, чисто памучни; има и няколко хирургични. Всеки носи това , което му е удобно. Аз изисквам вечер да се хвърлят за пране.

# 83
За адвент календара на Орео-Милка ето това е : https://pingo.bg/product/5673/koleden-kalendar-milka-oreo-286-gr  .
А някъде има ли го във физически магазин? Или в онлайн наличен?

# 84
  • София
Покрай разпращането на речниците, реших да си довърша книгата на немски, която бях спряла да чета. Ако ползвате киндъл, бях забравила за тази опция, но се оказва, че си прави  речник (Vocabulary builder) на всички непознати думи, които са търсени и има дори вариант с флашкарти или просто да ги отбелязваш дали си ги научил. По-късно може да избираш да учиш само тези думи, които не си отбелязал като masterd. Като си избереш думата, показва превода или дори в кое изречение си я търсил. Може да ти покаже и по книги, къде си я търсил. Споделям го, защото може да е от полза за някои, аз бях забравила за тази опция. Като гледам са ми се събрали скромната бройка от 1500 думи Simple Smile

# 85
  • у дома...
Момичета, благодаря ви за подкрепата.

# 86
Aila, къде да го търся този vocabulary builder? Ще разцъкам довечера Киндъла. Имам четени английски книги на него, имам търсени думи в речника, значи може и някъде да са се запазили. Щом го има като опция. С Voyager съм аз.

# 87
  • София
Aila, къде да го търся този vocabulary builder? Ще разцъкам довечера Киндъла. Имам четени английски книги на него, имам търсени думи в речника, значи може и някъде да са се запазили. Щом го има като опция. С Voyager съм аз.
В момента ползвам водоустойчивият пейпъруайт. Честно казано аз имам четири киндъла и не съм сигурна дали на обикновеният пеъпъруайт и още по-старият с бутони и без тъч скрин я има тази опция, защото не съм проверявала.
А иначе на моят от трите точки горе в дясно веднага си излиза Vocabulary Builder. Ако другите го нямат, може би един ъпдейт би помогнал.
Определено бях изненадала от броят думи, които са се събрали, докато съм чела трите книги на немски от порадицата ми за Айла Simple Smile

# 88
  • София
Имам тази опция и на първия тъч.Много е удобно.
Аз си търся речник за киндъла от френски.Нещо да препоръчате

# 89
  • София
За адвент календара на Орео-Милка ето това е : https://pingo.bg/product/5673/koleden-kalendar-milka-oreo-286-gr  .
А някъде има ли го във физически магазин? Или в онлайн наличен?
Писах, че го купих от физически магазин - Хит , кв. Младост , София. Не съм проверявала в други магазини.

Общи условия

Активация на акаунт