Съпругата ми се държи странно

• 9 972
  • 138
  •   1
Отговори
# 105
Очевидно е, че се цупондри на тъпара му ориенталска реакция на не, че ще има момчета. Те тези деца от двама се отглеждат, а става гадно като се разочароваш от половинът във такъв деликатен момент.

Последна редакция: пт, 20 ное 2020, 11:11 от Cinnamon Cookie

# 106
Дали да не й предложа да посетим психолог или направо да я питам дали е заради пола и ако е за това не съм против на още едно дете . Знам ли вече

Много незряло звучиш! Вече отгледахте две деца, и то близнаци, че и за трето не бил против! Почакай две години, тогава го напиши отново, а?

# 107
  • София
Жената се сърди, защото му пука повече за пола, а не за здравето на децата.
Фетална морфология не се прави, за да се разбере полът, а да се види дали няма проблем.
Изобщо последната мисъл на една бременна по отношение на Нероден Петко е да кара колички или да връзва панделки. Те още децата не са се родили, особено пък деца от инсеминация, които се предполага, че са не само желани, а и изстрадани. Той седнал да планира за след години.
Като родила 4 деца и правеща процедура за 5то, твърдя, че децата, заченати по-трудно, се очакват ден за ден и рядко бременните правят план за друго, освен да мине и днес и бебето да има повече шансове да се роди живо и здраво. Когато се роди и почне да се очовечава, тогава почват плановете за разговори и игри. Преди това душата на жената е все между зъбите.
Аз нямаше да се сърдя, а щях наистина да търся алиби и лопата.

# 108
Ама откъде знаете, че при момичета нямаше да е същата реакцията? Голям грях, зарадвал се, че ще има синове! Какво трябваше да направи, според вас? Да каже мх, синове ще имаме. Тогава сигурно щеше да се цупи, че не се е зарадвал достатъчно? Освен това цяла тема предположения, че сръднята е за пола, да си отвори устата тая жена и да каже какво толкова има!

# 109
Ако мъжът се радва - що се радва, нещо против ли има за момичета.
Ако не се радва - защо не се радва, какъв е проблема.
Ако иска да си играе с тях и да си правят мъжки работи - то не ставало така, трябвало да пораснат, има против да си играе с момичета.
Ако не иска да си играе с тях - лош баща, не си поглежда децата.
Каквото и да кажеш или направиш все си сбъркал.
Аз повече май исках момче, но ако беше момиче, щях също да се радвам, защото пък ММ искаше момиче. Толкова бащи не си поглеждат децата, тук един радостен татко и го изядохте.

# 110
Ако мъжът се радва - що се радва, нещо против ли има за момичета.
Ако не се радва - защо не се радва, какъв е проблема.
Ако иска да си играе с тях и да си правят мъжки работи - то не ставало така, трябвало да пораснат, има против да си играе с момичета.
Ако не иска да си играе с тях - лош баща, не си поглежда децата.
Каквото и да кажеш или направиш все си сбъркал.
Аз повече май исках момче, но ако беше момиче, щях също да се радвам, защото пък ММ искаше момиче. Толкова бащи не си поглеждат децата, тук един радостен татко и го изядохте.
Тъкмо това пишех, направо седя и се пуля в монитора на някои коментари. Та чак го нападнаха, че мисли за психолог. Ама тя била бременна! Много бременни съм виждала, някои си имаха наистина нужда от психолог, а други просто използваха момента да се тръшкат за каквото им дойде на ума, щото хормони, налЕ! Ама не се замислят, че до тях има и още един човек, който се вижда в чудо, че жена му мълчи като пукал и прави физиономии, а той не знае защо.

# 111
И една радост какво пречи не разбирам. Явно желани дечица са, какво лошо в това, че таткото се зарадвал, пък и се размечтал, нормално е. Какво да каже, чакай сега, да не се радваме, че не се знае.....Пък на колежка дъщерята, нормално забременяла и караща лека бременност, с определен пол на детето - мъжки, роди момиченце. Като изумяли бяха, всичко беше приготвено за момче. Освен да се радват, не съм чула и усетила някой нещо да е разочарован, дори таткото и дядото. Нормалната реакция е радост.

# 112
  • France
Колко "красиви" коментари към една бременна с близнаци жена. Която, впрочем, не познавате и нямате идея защо е имала такава реакция. Някои от потребителките ги "познавам" и разбирам донякъде, че при техния фрустриращ и нещастен бит имат нужда да "сръфат" някого, но от други не съм го очаквала. Rolling Eyes

# 113
А ти познаваш жената, така ли? Ами тук ръфаме на база предположението, че драмата е за пола. Ако е друга драмата, кажи, може би ще ръфаме мъжа.

# 114
Да им сменят полът като се родят и всичко ще бъде наред. Впрочем по най-новата мода дори и това не е нужно, достатъчно е като пораснат да си изберат някой от 40-те възможни варианта, така хем ще бъдат модерни, хем и всички ще са щастливи.

# 115
  • France
Тоест, според теб, едно просто предположение е достатъчно извинение за "ръфане"? Дори и в наказателния кодекс има нещо като "невинен до доказване на противното". Знам, че в този форум е нещо като колективен спорт, но все още ми е трудно да го приема.
Авторът, ако има някакво уважение към жена си и чувствата ù да помоли модератор да заключи темата.

# 116
Изразено с много повече думи, мнението ми съвпада с последното на Skrekkelig. Някак автоматично много от мненията са базирани на заключението, че полът е причината и жената е глезла. Зачетете се в малкото думи на автора и ще видите колко непоследователно звучи всичко... И то само от неговата версия, която явно има за цел да го представи в най-добра светлина.
1) Много я обича, до преди дни всичко им е било наред, но тя изведнъж се смахнала.
2) Той е съгласен на още деца, за да се разреши проблемът. (??!!)
3) Не знае какво става, но веднага ще я заведе на психолог. (?!!?!)
4) Пълни простотии са емоционалните реакции на жените.
Не личи да имат зряла комуникация, зрялост и търпение в отношенията, разбиране един към друг. Всеки май сам си преработва настроенията... Но са се борили заедно за деца и по толкова труден начин, който толкова би трябвало да ги сближи... Акълът ми не го побира. 🤯

# 117
  • France
"1) Много я обича, до преди дни всичко им е било наред, но тя изведнъж се смахнала.
2) Той е съгласен на още деца, за да се разреши проблема. (??!!)
3) Не знае какво става, но веднага ще я заведе на психолог. (?!!?!)
4) Пълни простотии са емоционалните реакции на жените."

Точно липсата на логика в изложението ме навява на мисълта за зле скалъпена пързалка. Предпочитам да вярвам, че е така.

# 118
Авторе, според мен имаш дълга история на не-усещане към жена си, за капак генерално си се издънил точно преди или по време на ФМ и на половинката ти й е преляла чашата. Затова ти се струва, че повод и причина са реакцията ти на пола. Ами не, реакцията ти е смо поводът за момента, причините са много по-дълбоки и трайни. Лошото е, че няма как да ти се дадат адекватни съвети в такъв случай, защото ти не виждаш този гаф и цялостното си поведение като погрешно, та и да ти обясняваме - ще е преливане от пусто в празно.

# 119
  • София
И какво му скачате на автора за радостта! Зарадвал се, като разбрал, не се е тръшкал предварително, че не ще момичета. При репродуктивни проблеми и забременяване само това остана да се цупондри някой за пола на детето. То и за майката може да се предположи същото, щом се е нацупила, значи не се радва, че ще има деца, само защото са момчета. Глупости са това.

Не е проблемът, че се е зарадвал на момчетата. А че нарича усещанията на жена си прищевки, при все че самият той явно има такива (но своите дали би ги определил като прищевки?). Някой, който толкова се радва за пола на децата си, би трябвало да може да осмисли, че има вероятност, това да е важно и за другия човек. Но в крайна сметка, нито ние, нито той сме сигурни дали това е проблемът или нещо друго, защото комуникацията между двамата съпрузи куца.

Факт е, че в момента той е на седмото небе, а жена му никак. Не мисля, че нито неговата радост, нито нейната липса на такава, са не на място. И двамата имат основания за чувствата си. Но определено нещо не е наред в сегашното положение и е хубато то да бъде изяснено. Понеже авторът пише тук, обсъждаме неговата реакция. Ако жена му пишеше, щях да я посъветвам да сподели със съпруга си какво я мъчи и да потърси от него разбиране и подкрепа. Толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт