Съпругата ми се държи странно

• 9 969
  • 138
  •   1
Отговори
# 30
Аз пък щях да съм като жена ти, ако децата ми бяха момичета. Имам много против момичетата и не искам да гледам такива, за това съм супер щастлива, че децата ми са момчета. За момчета съм си мечтала и Господ чу молитвите ми.
Може би пък жена ти си е мечтала за момичета. Не знам. Хората сме различни. Аз обаче си знам, че ако децата ми бяха момичета, нямаше изобщо да се усмихна до края на бременността, толкова ме е било страх да не са момичета.

# 31
Това почва да ми прилича на пързалка.

И на мен.
Има инфантилни мъже, има тъпи мъже, има мъже – дървета, емоционално осакатени, ама всичко това на едно място... Прекалено ми идва.
Хора, които са имали репродуктивни проблеми, нямат претенции за пол или поне не е от голямо значение – единственото им желание е да се роди живо и здраво детето.

# 32
И аз се зачудих, в това положение хората се радват на детето, не се взират в пола. Пък тук и двечки, още по-добре за ситуацията. Е, не е лесно, бременност, неудобства, но тя е изтърпяла толкова други неща, сега вече е в нормално за жена положение и това би трябвало да е радост. Дано всичко е наред по-нататък. Мисля си дали не е съвсем различна причината за "странното" според съпруга поведение на жената? Бременните са с повишена чувствителност, някой да я е засегнал по някакъв начин или самият автор? Нормално е и той да се зарадва на момчетата, мъжете обикновено се радват и няма нищо лошо. Просто я оставете, не досаждайте с непрекъснати въпроси, нека мине малко време и пак опитайте да поговорите. Не я притискайте сега.

# 33
Според мен не е заради пола. Нещо друго е, съвпаднало по време с прегледа. Да са й казали нещо за здравословното състояние/ рисковете, което ти не знаеш? По пътя да сте срещнали някого, например бивш любим, прегърнал друга? И т. н.

# 34
Това ми беше мечтата и се сбъдна ,как да не се зарадвам. Ще си говоря с тях някога,ще играем футбол,ще караме колички .
Ако бяха момичета нямаше да си говориш с тях и да играеш футбол?

# 35
И като е инсеминация трябва да спре да мечтае ли? Цял живот си искал Ферари, а ти подаряват Порше. Трябва малко настройка, за да обработиш и свикнеш с мисълта.

# 36
Попитах я преди малко заради пола на  момчетата ли се държи така,само каза стига и св разплака . Какво нещо са жените ,ревете за няма нищо сякаш света е свършил . Заради една тъпа прищявка,нямям думи колкото и да я обичам

Кажи и, че ще ги върнете на производителя като не и харесват. Или пък като се родят, продължавате с опитите за асистирана репродукция и се надявате следващия път да се родят момичета...
Сега сериозно, не се втелявай с глупости, ще и мине, от хормоните е и може би е по-лигава. Сега може да и е криво, но инстинктите ще заработят и ще си дойдат нещата на мястото.
Колкото до неадекватните коментари на някои потребителки защо си се радвал на момчета, не им обръщай внимание на глупостите. Аз имам момчета, за първото ми дете бяха ни казали на прегледите първоначално, че ще е момиче и след това дори бях разочарован. Но няма значение, да са живи и здрави, друго не е важно.

# 37
  • София
Попитах я преди малко заради пола на  момчетата ли се държи така,само каза стига и св разплака . Какво нещо са жените ,ревете за няма нищо сякаш света е свършил . Заради една тъпа прищявка,нямям думи колкото и да я обичам

Кажи и, че ще ги върнете на производителя като не и харесват. Или пък като се родят, продължавате с опитите за асистирана репродукция и се надявате следващия път да се родят момичета...
Сега сериозно, не се втелявай с глупости, ще и мине, от хормоните е и може би е по-лигава. Сега може да и е криво, но инстинктите ще заработят и ще си дойдат нещата на мястото.
Колкото до неадекватните коментари на някои потребителки защо си се радвал на момчета, не им обръщай внимание на глупостите. Аз имам момчета, за първото ми дете бяха ни казали на прегледите първоначално, че ще е момиче и след това дори бях разочарован. Но няма значение, да са живи и здрави, друго не е важно.

Глупости , но и вие сте се разочаровали Grinning Интересно

# 38
Скрит текст:

[/quote]

Е като си се настроил и свикнал с тази мисъл, особено като ти е за първи път, нормално да има някаква такава реакция. После обаче се радвах много, сега също им се радвам и на двамата. Е често казано ми се искаше и момиче, все пак момичетата с слабост на татковците, ама моята не ще 3-то Simple Smile

# 39
  • София
Ако темата не е пързалка, огромната причина е, че явно авторът е попрекалил с радостта си. По този начин е направил 2 основни гафа: 1. омаловажил е женския пол в очите на жена си; 2. поставил я е пред страха да са объркали при прегледа и да ви изненадат при раждането с 1 или направо 2 момичета, което явно ще е голямо разочарование за бъдещия татко.
Ние сме с 3 момичета и 1 момче. Никога съпругът ми не е коментирал предпочитания за пол, нито има такъв за следващото. Обидно е да омаловажаваш едно хипотетично неродено бебе, а после да се жалваш по форуми от реакцията на бъдещата майка.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 13:34 от Fever Ray

# 40
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

[/spoiler]

Е като си се настроил и свикнал с тази мисъл, особено като ти е за първи път, нормално да има някаква такава реакция. После обаче се радвах много, сега също им се радвам и на двамата. Е често казано ми се искаше и момиче, все пак момичетата с слабост на татковците, ама моята не ще 3-то Simple Smile
[/quote]

ММ, обратно на повечето, искаше момиче, аз пък момчета. Живяла съм като дете в момчешка компания, работех в мъжко обкръжение, абе с мъже ми е по-лесно да се разбера, отколкото с жени. Simple Smile  И бях сигурна, че момче ще имам. И първото, и второто са момчета. Е, и той не искА трето, сигурно го беше страх от трета конкуренция мъжка, та си взех тогава първото куче.Simple Smile
Но съм сигурна, че това са смешни терзания, важното е здраво дете да се роди, момче или момиче, бял кахър е.

# 41

Не са такива жените - аз не съм такава примерно и не познавам такива като жена ти. Просто ти си настъпил лайното. Ако наистина полът е причината да е сърдита разбира се, а няма нещо друго наистина сериозно. Но не мога да си представя какво може мен да ме накара да се държа така инфантилно и неадекватно.
Но мога да ти гарантирам, че ако ако нямате помощ за децата жена ти като роди съвсем ще се побърка. Едно дете се гледа трудно камо ли па 2. Еле пък за млада и явно инфантилна първескиня. Мъка ми е за вас.

# 42
Младеж, недей така. Това, което си написал, е недопустимо. Добре, колко я обичаш, след като не можеш да разбереш елементарни неща за чуждата душевност?
Извинявай, че ще го кажа: не бъди дърво, бъди партньор!
На жената й бушуват хормоните. Ти си се израдвал, мечтата ти е била да имате син / синове. Това е подценяване на женския пол и жена ти с основание се е обидила.
Спри да влошаваш сам положението. Бъди мил с нея. Прави неща, които ще я зарадват. Пример: купи едно цвете. Опържи палачинки. Знам ли, нещо мило, което знаеш, че ще я зарадва. Нека мине някой и друг ден и тогава пак постави деликатно въпроса, тя да ти разкаже как се чувства.

# 43
Ама вие сте много интересни бе, хора! Ами ако децата бяха момичета и мъжът се беше затръшкал и засумтял в течение на 3 дена, нея пак ли щяхте да я съветвате да му прави палачинки и да я обвинявате, че е чукундур и не проявява разбиране?

# 44
Поговори с нея, успокой я, че независимо от пола е важно децата да са здрави. Кажи й, че първоначално си се зарадвал, че са момчета, защото е твоя мечта, но и момиченца би си обичал по същия начин. Не я притискай, ако наистина е разочарована от пола ще и трябва известно време да свикне с мисълта.
При мен и ММ беше така: аз исках момиче, а той - момче. Е, момче ни се роди. Такава еуфория изпита мъжа ми, толкова беше щастлив. Беше му се родило другарче за цял живот във всичките му занимания. Аз исках момиче, но повече исках да е живо и здраво. Отне ми ден - два да свикна с мисълта, че ще е момче и от тогава нататък не съм се и замисляла за това. Тъкмо онзи ден ги гледах как се разбират, как споделят интересите си, как се занимават заедно, с каква обич се гледат и и си казах, че друго не съм й искала - точно това е.

Общи условия

Активация на акаунт