Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 80 771
  • 886
  •   1
Отговори
# 795
а , казха ли ви от какво се получават , нали уж като се махнат с хистеро не се появяват пак
Хормонален дисбаланс. Естрогенна доминантност.

+1 за мнението по-горе.
По думите на доктора, някои организми имат склонност към образуването на полипи които могат да се върнат след два три месеца.

# 796
а , казха ли ви от какво се получават , нали уж като се махнат с хистеро не се появяват пак
Не мога да си представя кой ви е дал такава гаранция... Нито лекар, нито потърпевши дами съм чувала да споменават подобно заключение, още повече че част от тях са с над 1 хистероскопия.

Mishty, до сега не са ли ти взимали? За цитонамазка трябва да е на чист ден, без значение преди или след. За микробиология може и по време на менструация, но не е препоръчително.

# 797
  • София
Моят "полип" след хистологията се оказа хиперплазия на лигавицата на маточната шийка. Т.е. лигавицата от канала на маточната шийка се разраснала и навлязла в матката. Така и не се знае от какво се е получило.

# 798
Момичета, на 04.05 ми беше хистероскопията. Цикъла трябваше да ми дойде на 02.05, но не ми дойде. Доктора каза, че в случая хистероскопията ми е цикъла и да очаквам следващия след около месец. Два дни след процедурата имах кафеникаво зацапване, но от днес вече имам кръвотечение като цикъл. И след думите му се чудя цикъл ли е, не е ли. Как беше при Вас положението след хистероскопия?

# 799
Много странно. Хистероскопия не се прави 2 дни преди да дойде менструация, а до около 15 дни от началото на такава (естествено не докато нещо тече). Тогава маточната лигавица е най- тънка.

# 800
  • София
Моята хистероскопия бе на 6-и ден от началото на цикъла (още кървях, но нямаше проблем) и доколкото знам планово се прави макс до 15-и ден. Нямах проблеми с редовността на цикъла. Кървях след процедурата 2 седмици, около седмица имах много леко зацапване и после си ми дойде навреме.

# 801
Моята хистероскопия бе на 6-и ден от началото на цикъла (още кървях, но нямаше проблем) и доколкото знам планово се прави макс до 15-и ден. Нямах проблеми с редовността на цикъла. Кървях след процедурата 2 седмици, около седмица имах много леко зацапване и после си ми дойде навреме.

Имах те ли болки

# 802
При първата ми хистероскопия имах болки няколко дни , при втората само в деня на манипулацията .

# 803
При първата ми хистероскопия имах болки няколко дни , при втората само в деня на манипулацията .

Аз съм на 4/5 дена след манипулацията и имам леки болки ниско долу , забелязах, че когато легна по корем болката се усилва , притеснявам се да няма някое възпаление, а сега нали са почивни дни и не знам какво да правя

# 804
При пълвата хистероскопия и аз си имах болки и звъннах на доктора , той каза , че е нормално . Постепенно отшумяха . След втората ми назначиха антибиотик и нямах болки . И след двете кървях около 5 дена .

# 805
При пълвата хистероскопия и аз си имах болки и звъннах на доктора , той каза , че е нормално . Постепенно отшумяха . След втората ми назначиха антибиотик и нямах болки . И след двете кървях около 5 дена .
След колко време ви излезе резултата от хистологията

# 806
Оперираха ме на 24.04 в Надежда и все още няма резултати .

# 807
  • София

Имах те ли болки

Имах, да. Бяха особено неприятно при движение. Посетих лекаря си и се оказа тръгнало възпаление. Изписа антибиотик. След ден-два болките изчезнаха.

# 808
Не съм сигурна дали е по темата, но какви бяха вашите причини за назначаване на хистероскопия? Проблемно забременяване, остраняване на полипи, миоми, или нещо друго ? И имахте ли промяна в менструацията преди операцията и в какво се изразяваше? Предстои ми хистероскопия за отстраняване на полип, за радост АГ каза че това са доброкачествени образувания, но ме притеснява че откакто го откриха имам проблеми с менструацията, или поне след това започнах да обръщам внимание.

# 809
Не съм сигурна дали е по темата, но какви бяха вашите причини за назначаване на хистероскопия? Проблемно забременяване, остраняване на полипи, миоми, или нещо друго ? И имахте ли промяна в менструацията преди операцията и в какво се изразяваше? Предстои ми хистероскопия за отстраняване на полип, за радост АГ каза че това са доброкачествени образувания, но ме притеснява че откакто го откриха имам проблеми с менструацията, или поне след това започнах да обръщам внимание.
моята причина бяха два ендометрилни полипа по 7 мм ,които според лекарката ми пречат на имплантирането на ембриона

Общи условия

Активация на акаунт