Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 79 790
  • 886
  •   1
Отговори
# 585
  • Ст Загора
Свеки настоя за Чапанова помогнала на познати . Извинете ме, но парите са наши и вссеки си решава . Бременностти имам и към вярвала не в един Аг.  Е деца нямам ....
Благодаря на тези който ми отговориха

# 586
Наси, ако имате възможност, посъветвайте се в Турция. По-добре да направиш повече консултации, но да си сигурна. Пожелавам ти успех Heart
Свеки настоя за Чапанова помогнала на познати . Извинете ме, но парите са наши и вссеки си решава . Бременностти имам и към вярвала не в един Аг.  Е деца нямам ....
Благодаря на тези който ми отговориха

# 587
  • Ст Загора
Не знам къде да идем по принцип и в Турция   може би бихме имали възможност,  но не мисля,  че ще стане. Нали за сега сме в Надежда...

# 588
Аз бях с много тежка форма на аденомиоза. Тук съм ходила в Плевен, в Пловдив и в Надежда. Всички я виждаха и никой не я лекуваше. А лечение има и в Турция първо за нея се погрижиха. Не е важно само да има бременност, ами и самата матка да може да износи докрай това бебе. При мен това беше проблема и ембрионите въобще не се захващаха. Турците, да са живи и здрави, веднага започнахме лечение за да се свие аденомиозата. Оправиха и срастванията от аборта и матката беше готова. Още от първия трансфер станаха нещата. Така че, тука само си губите времето. В България няма лечение за аденомиоза, поне не адекватно такова.
Не знам къде да идем по принцип и в Турция   може би бихме имали възможност,  но не мисля,  че ще стане. Нали за сега сме в Надежда...

# 589
И ние сме с няколко аборта,4.
Разбирам Ви напълно.
И ние обикаляме,сега правим ин витро.
Вземали ли сте проба от абортивния материал,за да се види,дали няма проблем? При нас след последния аборт взехме и излезе,че има хромозомен проблем и сега селектираме ембриони и правим ПИД ,за да подберем уж такива без проблем.
Отделно правих оперативна хистероскопия и лапароскопия за отстраняване на едната тръба заради хидросалпингс.
Отделно имам и тромбофилия.
При доц. Русев и д-р Сигридов-не,благодаря,не бих им се доверила.
Обикаляйте и си намерете вашия лекар. И ние похарчихме много пари,ама въобще не ми пука,ако трябва и апартамента ще си продадем,пари се печелят,но важното е нещата да се получат.

Не знам къде да идем по принцип и в Турция   може би бихме имали възможност,  но не мисля,  че ще стане. Нали за сега сме в Надежда...

# 590
  • Ст Загора
Aniem, да изследвахме последният плод нищо му няма . Тромбофилия имам да ...Успех на вас !
IRusinova, сигурно сте права ,  но за сега сме в Надежда.... Аз съм ходила в Стара Загора като това аденомиоза е от няколко год , няколко док казаха че е миома . Но този дето разбира каза това . Тази година.  Ами трябва да продължим в София свекървата плаща и тъй аз също ровя за информация. Както казах можеше да идем и в МЦ Афродита и тя беше съгласна.... Ами ще идем в Надежда да вдемат парите пък .... Та няма да е само за аденомиоза. Като гледам  пусна спермограма на мъжа.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 15:19 от nasito8988

# 591
Здравейте!
Искам да разкажа за оперативната хистероскопия в Болница Надежда. Инфото е прясно, от днес.

Викат в 7 сутринта в приемен кабинет. Гладна, жадна, не пила нищо от 10 предишната вечер. Попълвате документи (трябва само лична карта), давате кръв, урина, плащате на касата (към този момент 930 лв е доплащането за здравноосигурени), връщате документите на приемен кабинет, АГ преглед в приемния кабинет (моя беше от др Мила Кайрякова - мн готина, свежа и мн мила). Оттам санитарка те води при интернист - пита те доктора за оплаквания, алергии, прекарани заболявания, мери кръвно, преслушва, прави ЕКГ. Там е маааалко проформа, или поне на мен ми се видя вял прегледа.
Водят те до стаичка със шкафчета да се преоблечеш в нощница - гола, боса, с шапка, само тел и л.к си взимаш. Качват те пред операционна, слагат абокат, изчакваш, има 5-6 легла.
Чакаш си реда, в операционна извикват по ред. Може да почакаш. Аз б1х в 9:20 в предоперационна, и чак в 12:40 влязох за операцията. Лягаш общо взето гола на гинекологичен стол/легло, разперват ти ръцете и ги закопчават с колани, пускат ти системка, и упойка и за секунда си заспал. Персоналът в операционната, поне в моята бяха супер свежари. Звучи музика, не е подтискаща обстановка. Събуждат те и още в просъница те изкарват обратно в същата заличка с легло да се събудиш, и сестрите ти слагат разтвор да се хидратираш и обезболяващо, ако има нужда. Може да поспиш малко. Личните вещи (телефон, ЛК) ти ги оставят до леглото, или си ги взимаш с теб в операционната, и ти ги връщат в кутия. (Казват ти само тел. и ЛК, но обективно - слушалки, зарядно са ок).

След като се разсъниш и си в кондиция, минава лекаря, който е правил манипулацията, обяснява, изписва ако има нужда АБ, и си задаваш въпросите ако имаш - контролен преглед, епикриза, как мина операцията и т.н. Не боли, или ако боли е колкото лека болка при цикъл. Акушерките от реанимацията са мн мили - помагат да се изправиш, да се разходиш, дават да хапнеш, свалят абокат, изписват те когато близките са дошли вече да ви вземат. Епикриза получавате след като излезе резултата от хистологията - казаха ми 10-15 работни дни. Това е общо взето за оперативната хистероскопия (в моя случай за премахване на полип на матката). Извършена беше от д-р Любомир Христов.

Дано инфото е полезно за някоя дама, на която и предстои такава интервенция в тази болница.

# 592
Благодаря за изчерпателната информацццция.
Аз вече я правих на друго място,но ми беше интересно да прочета за Надежда.
Здравейте!
Искам да разкажа за оперативната хистероскопия в Болница Надежда. Инфото е прясно, от днес.

Викат в 7 сутринта в приемен кабинет. Гладна, жадна, не пила нищо от 10 предишната вечер. Попълвате документи (трябва само лична карта), давате кръв, урина, плащате на касата (към този момент 930 лв е доплащането за здравноосигурени), връщате документите на приемен кабинет, АГ преглед в приемния кабинет (моя беше от др Мила Кайрякова - мн готина, свежа и мн мила). Оттам санитарка те води при интернист - пита те доктора за оплаквания, алергии, прекарани заболявания, мери кръвно, преслушва, прави ЕКГ. Там е маааалко проформа, или поне на мен ми се видя вял прегледа.
Водят те до стаичка със шкафчета да се преоблечеш в нощница - гола, боса, с шапка, само тел и л.к си взимаш. Качват те пред операционна, слагат абокат, изчакваш, има 5-6 легла.
Чакаш си реда, в операционна извикват по ред. Може да почакаш. Аз б1х в 9:20 в предоперационна, и чак в 12:40 влязох за операцията. Лягаш общо взето гола на гинекологичен стол/легло, разперват ти ръцете и ги закопчават с колани, пускат ти системка, и упойка и за секунда си заспал. Персоналът в операционната, поне в моята бяха супер свежари. Звучи музика, не е подтискаща обстановка. Събуждат те и още в просъница те изкарват обратно в същата заличка с легло да се събудиш, и сестрите ти слагат разтвор да се хидратираш и обезболяващо, ако има нужда. Може да поспиш малко. Личните вещи (телефон, ЛК) ти ги оставят до леглото, или си ги взимаш с теб в операционната, и ти ги връщат в кутия. (Казват ти само тел. и ЛК, но обективно - слушалки, зарядно са ок).

След като се разсъниш и си в кондиция, минава лекаря, който е правил манипулацията, обяснява, изписва ако има нужда АБ, и си задаваш въпросите ако имаш - контролен преглед, епикриза, как мина операцията и т.н. Не боли, или ако боли е колкото лека болка при цикъл. Акушерките от реанимацията са мн мили - помагат да се изправиш, да се разходиш, дават да хапнеш, свалят абокат, изписват те когато близките са дошли вече да ви вземат. Епикриза получавате след като излезе резултата от хистологията - казаха ми 10-15 работни дни. Това е общо взето за оперативната хистероскопия (в моя случай за премахване на полип на матката). Извършена беше от д-р Любомир Христов.

Дано инфото е полезно за някоя дама, на която и предстои такава интервенция в тази болница.

# 593
Наскоро (преди две седмици) моя позната прави в Надежда и разказа същото. Платила си е само избора на екип. Не знам как успяват да направят врътка с касата така, че да не трябва да се нощува там 3 дни, но явно са си намерили начин Simple Smile

# 594
  • София
Някой може ли да се включи с информация за хистероскопия във Вита, база 2?

# 595
При д-р Попмарков, 400лв и такса за болничен престой 6лв.

Здравейте. Някоя от вас правила ли е хистероскопия в 1ва АГБолница София? Каква е цената по здравна каса с избор на екип?

# 596
Здравейте, задължителна ли е микробиология преди хистероскопия? Аз нямам прясна, от октомври е, а операцията ми е за 'след малко'...

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 09:47 от Mama2288

# 597
Не са ми искали.

# 598
Не са ми искали микробиология, но имах изписани някакви глобили профилактично, преди процедурата няколко дни.

# 599
На мен ми направиха и добре че, защото имах за чистене и точно преди интервенцията бях на антибиотик.
Имах от два месеца преди хистеро с оскъдни лактобацили, слагах лактажин, но явно мерките не бяха взети навреме.

Общи условия

Активация на акаунт