Имам нужда от помощ! Моята история.

• 11 080
  • 262
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря много за мненията хора, искам само да вметна няколко неща:
- Обичам съпругата си страшно много, аз съм моногамен тип и за мен отворена връзка не е опция;
- Тя е добър човек, както казах, заедно сме от 13 години, не мога да разбера какво толкова я е разтърсило че да се завърти така;
- Аз и заявих че децата си никога няма да ги оставя, още по малко пък ще ѝ позволя да ги замъкне в друга държава;
- Купихме си жилището миналата година, точно преди тя да тръгне по командировки, аз съм основен длъжник по ипотеката, тя съдлъжник и нейният доход не е вземан под внимание;
- Виждам че тя също много се измъчва с решението което трябва да вземе, затова съм ѝ дал пространство, но не знам до кога ще издържа вече.

Ако имате някакви въпроси, питайте, ще взема под внимание всяко мнение.

# 31
Веднъж случи ли се такова нещо,никога вече нищо няма да е същото.Дори да простите и да изчакате да отмине тази история,ще можете ли да забравите и да преглътнете болката и обидата от случилото се.Също и винаги ще остане да ви гложди едно съмнение дали пак не и шарят очите някъде.След изневяра трудно се продължава със същия човек.Знам,че има хора простили и останали заедно,но съм сигурна,че и при тях не е същото както е било преди изневярата.
Различно щеше да е ако е било просто забежка,само секс,но тя се е влюбила.Също ако тя се разкайва и съжалява,тогава да се замислите за прошка,но в случая май не съжалява и няма какво да прощавате.
Разделите са трудни и травмиращи и най-вече заради децата,но помислете дали е по добре да живеят с разделени,но спокойни родители или в лъжа!

# 32
Не ми харесва, че нарушаваш личното й пространство, явно й четеш отнякъде разговорите и дори си готов да включиш и съпрузите на приятелките й във вашите драми. Толкова психарско,че нямам думи.

Какво очакваш да чуеш от другия господин? Искате да си поплачете на рамото или да се правете на мъже какво бихте правили с главите на любовниците като го видите? Дори мога да разбера,че искаш да разбереш повече за новия и да им четеш съобщенията, но да стигнеш до тези на приятелките й е висш пилотаж.

Мога да приема,че не си на себе си и в момента правиш отчаяни действия и все пак е много жалко това отстрани.

Щом вече ти е признала, то е ясно,че иска раздяла, но иска да вземеш ти решение, за да си измие ръцете или чиста проба слаб характер.

# 33
Не ми харесва, че нарушаваш личното й пространство, явно й четеш отнякъде разговорите и дори си готов да включиш и съпрузите на приятелките й във вашите драми. Толкова психарско,че нямам думи.

Какво очакваш да чуеш от другия господин? Искате да си поплачете на рамото или да се правете на мъже какво бихте правили с главите на любовниците като го видите? Дори мога да разбера,че искаш да разбереш повече за новия и да им четеш съобщенията, но да стигнеш до тези на приятелките й е висш пилотаж.

Мога да приема,че не си на себе си и в момента правиш отчаяни действия и все пак е много жалко това отстрани.

Щом вече ти е признала, то е ясно,че иска раздяла, но иска да вземеш ти решение, за да си измие ръцете или чиста проба слаб характер.

Извинявай много, но толкова ниско не съм паднал, не ѝ чета съобщенията, не се ровя в телефона ѝ или някъде другаде. Нямам за цел да правя нещо на другия човек, не съм агресивен тип. На последния разговор я провокирах и тя сама ми показа чата си, след което мисля че си изтри историята, но не мога да съм сигурен.

Така наречената ѝ приятелка е моя бивша колежка и аз ги запознах, не съм молил да съдите някой, просто помолих за съвет. Както казах, не мога да изложа всичко писмена форма, но и не съм си правил илюзии, че няма да има съдници. В случая се получава същото като при съпругата ми, думите ми се разбират погрешно, но благодаря за изказаното мнение все пак.

# 34
Hurt-G, всичко ще прочетеш. Пишат непознати хора според собствения си житейски опит и разбирания за отношенията между мъж и жена. Те си имат право на мнение, а ти на действие. Така че чети и преценявай, решението ти ще го вземаш, ти познаваш жена си, знаеш какво се случва, може би и причини има, които ти трябва да знаеш или да откриеш. И е възможно да има постове, които ще ти поизяснят ситуацията. Важното е да вземете добро решение най-вече за децата, че те са обикновено пострадавшите и за тях най-доброто са мама и тате. Иначе, аз в подобна ситуация бих си обрала парцалките или бих ги събрала на другия и всеки по пътя си. Ама ти си знаеш.

# 35
Какво ви е оправданието,че искате да говорите с двойника ви по рога?

Замисляте ли се,че това може да наруши доверието между двете жени?

Съветите на всички са еднакви - оставете я да си чупи главата, не ви заслужава. Въпреки,че ме разбрахте правилно,че осъждам действията ви, съм "на ваша страна".
Вярвам в дългосрочен план доброто ви сърце ще ви прати при правилната жена, тази не може да ви оцени, поне вие се ценете.

# 36
Какво ви е оправданието,че искате да говорите с двойника ви по рога?

Замисляте ли се,че това може да наруши доверието между двете жени?

Съветите на всички са еднакви - оставете я да си чупи главата, не ви заслужава. Въпреки,че ме разбрахте правилно,че осъждам действията ви, съм "на ваша страна".
Вярвам в дългосрочен план доброто ви сърце ще ви прати при правилната жена, тази не може да ви оцени, поне вие се ценете.

Не мисля че трябва да се оправдавам за да говоря със съпруга на приятелката ѝ, той ми е личен приятел. Също така нямам намерение да го моля за съвет или нещо друго, просто искам да разбера той до какви заключения е стигнал от цялата ситуация.

Ценя се, точно затова ѝ казах че не мога да продължа по този начин. И честно, не мога да кажа нищо за доверието между тях двете, но мисля че тя се влияе изключително много от нея. Но тя си преценява на кого да се осланя.

Аз съм ѝ казал че съм насреща, ако иска да си поговорим и да ми каже какво мисли, но тя само ми повтаря, че не ѝ става по-добре от разговорите ни. Аз виждам, че се напряга страшно много и ѝ предлагам да се разтовари, но не иска. Повече от това не мога да ѝ предложа.

# 37
Изглежда сте заедно младежи, на 33 с 13 годишна близост сте си били ученици направо.Нямате опит с други , бих дала време,свобода, пък може да се окаже, че тръпката не е което иска.
Някои си походят преди да се обвържат, при вас не е станало, има любопитство, случва се.
Така или иначе, раздялата винаги може да стане, аз съм за време  на изпитание на чувствата.
Вода и жена трудно се спирали.Каквото е станало е станало.

# 38
...не мога да разбера какво толкова я е разтърсило че да се завърти така...
Мога само да предположа защо тя е потърсила и намерила друг мъж. Вероятно вашите отношения са влезли в някакъв "коловоз", не се е чувствала вече специална, връзката е станала ежедневна и й е липсвало усещането за празник и вълнение.
Имам голям житейски опит, дълъг брак и знам какво пиша.
Не мисля, че не е възможно да се поддържа тръпката и вълнението при дълго съжителство. Съвсем обратното. Ако пуснеш семейната каруца на самотек, тя в един момент се обръща.

# 39
Благодаря много за мненията хора, искам само да вметна няколко неща:
- Обичам съпругата си страшно много, аз съм моногамен тип и за мен отворена връзка не е опция;
- Тя е добър човек, както казах, заедно сме от 13 години, не мога да разбера какво толкова я е разтърсило че да се завърти така;
- Аз и заявих че децата си никога няма да ги оставя, още по малко пък ще ѝ позволя да ги замъкне в друга държава;
- Купихме си жилището миналата година, точно преди тя да тръгне по командировки, аз съм основен длъжник по ипотеката, тя съдлъжник и нейният доход не е вземан под внимание;
- Виждам че тя също много се измъчва с решението което трябва да вземе, затова съм ѝ дал пространство, но не знам до кога ще издържа вече.

В такъв случай те съветвам да изчакаш с крайното решение за раздяла. Защото раздялата е най-лесна - събираш багажа и край. На всеки човек може да се случи да залитне по някой страничен. Особено щом сте заедно вече 13 години /явно сте били доста млади, когато сте започнали връзката/. Никой не е застрахован. Нагледала съм се на много случаи, в които хора, които категорично заявяват, че на тях няма как да им се случи, след някоя и друга година виждат, че никой не е застрахован.
Съветът ми е да изчакаш, за да й мине. Щом имате две деца, повярвай ми, доста трудно този мъж ще се реши на някакво по-сериозно обвързване с нея, освен с.кс. Тя може да е влюбена в него - той може също да е, но децата винаги са били пречка за създаване на семейство. Особено, ако са две. И да, тя сигурно чака и се надява той да я й каже "Ти си жената на живота ми, събирай багажа - твоя и на децата, и идвайте при мен. Ще бъдем едно голямо, щастливо семейство и аз ще се грижа за вас.", обаче 99% съм сигурна, че той няма да го направи. И с времето тя ще го осъзнае.
Не мисля, че щом е изневерила веднъж, задължително ще го направи пак. Поне по това, което пишеш. Не мисля, че е тръгнала по мъже - просто е срещнала този, който й се е сторил специален и се е влюбила.
Ако имаш търпението и волята да се отдръпнеш за известен период от време /не да се изнесеш, а, като присъствие да се отдръпнеш/ и да я оставиш това да премине, мисля, че няма да е далеч момента, в който тя "ще прогледне"

п.п. И моля те, не ходи по разни срещи с други мъже в твоето положение. Първо, защото не е ясно, дали наистина положението им е същото и второ - недей да се унижаваш така. В крайна сметка си мъж и всяко нещо си има граници. Развяването на личните ви проблеми пред други хора е не само унизително, но и грозно, а и крайно невъзпитано. Едно е да споделиш с някой близък приятел за проблемите си, за да получиш подкрепа, съвсем друго е това, което женати те кара да правиш

# 40
Егати и мъжа си, честно.
Мда, остави я да се наиграе с другия. Да си начеше крастата. А тия  чакай като нямаш акъл.
Като те види колко си мекушав, ще се наиграе и с този, после със следващия и т.н.
И ти ще се грижиш за нея докато тя си ляга с други мъже.
Ами извинявай, но си го заслужаваш.
Моногамен бил. Ми намери си любовница и ти, пък само с нея бъде. То пак си е моногамност. Нали с жена ти сега нямате интимни отношения.
Не и давай никакви пари. Искай за сметките половината. За храната също, дели и разходите на децата на две.
Да си поеме нейната част.
Като е объркана и не и се говори с теб, я пръждосвай с багажа и при другия. Да го види колко е стока.
Ако пък децата иска да останат при нея, постави условие да нямат никакъв досег с любовника.
Даже и при развод не мисля, че на съда ще му хареса идеята да прати децата при любовника.

# 41
  • София
Да, имам въпрос. Какво точно означава за теб заявеното относно децата ви?

# 42
Щом си издръжлив и имаш здрави нерви, така да е. В западните сайтове има много статии на тема: "Как да запазя брака си въпреки всичко". Има съвети как да не обръща човек внимание на това какво прави партньора, а да си живее в изчакване и подобни.

За мен това е мазохизъм. Жена ти е жив човек и чувствата й към другия мъж няма да се изпарят скоро.

Понеже съм била в твоята ситуация, знам, че само се мъчиш напразно. Поне запази достойнство тогава. Не разнасяй жена си по форумите, кажи си "Това е моята жена въпреки всичко!" и си живейте както досега. Искрено вярвам, че и това е добра и достойна позиция, ако си готов да я поемеш истински и не ти тежи.

Успех от мен!

# 43
Като я обича толкова, направо да покани любовника вкъщи Grinning

# 44
  • Варна
"Жена, ако ме обичаш, ще кажеш, че си ми сестра!"
В кръга на шегата Simple Smile

Не избираш в кого да се влюбиш и кога.
Трети човек не идва, за да ти вземе половинката.
Просто половинката като е отегчена/неразбрана/нещастна и тн,
в крайна сметка вижда, че има и трети хора, които винаги са си съществували.
А ако третите хора ти се усмихват, флиртуват, купуват ти кафе от автомата и тн,
тогава директно виждаш светлина в тунела, който си влязъл преди Х дни/месеци/години.

Жена Ви се чуства длъжна към Вас, общото Ви минало, децата Ви,
към всичко, което сте споделили, към семейството, което сте си създали.
Трудно й се да се отдели по собствено желание,
защото се чувства виновна, тъжна, може би и неразбрана.

Колкото и да се радва на чатове и снимки с "новия",
тя най-вероятно чувства празнина и огромна вина.
Не я оневинявам, в никакъв случай.
С постъпката си да стои при Вас, докато си пише с друг, тя Ви крещи в лицето, че е объркана и не знае как да постъпи, за да е най-добре и безболезнено за всички.
Може да изглежда нагло, грозно и каквото и да е, най-вероятно дори е така.
Но Вие я познавате от 13 години, Вие сте спали с нея и сте чуствали с нея.
Отговорете си сам: Мислите ли, че тя умишлено иска да Ви нарани или да Ви кара да й скачате според тоягата?
Друг е въпроса, че ако искаш нещо в страни, трябва да си стъпал там и с двата крака.
Уви - не пита.

Няма да забравя нашите как се караха постоянно като се разделяха.
Баща ми имаше любовница,
майка ми беше склонна да запази семейството си.
Обаче той толкова се беше вкопчил, че семейството му било най-важно и не искал да се разделят.
А тя най-спокойно, с най-тихия си глас(може би се е молила да не я чуе, за да не й отговори),
го попита : "Ти обичаш ли я?".
Отговорът му не беше директен, но не беше и отрицателен.

Това е отговора и на Вашия въпрос.
Щом тя изпитва нещо към друг, значи няма шанс за Вашето семейство в старата си форма.
Обича Ви, Вие сте баща на децата й, уважава Ви, благодарна е и тъгува за старите дни,
но явно е време пътищата ви да се отдалечат и да сте просто родители на децата си.

Нашите са в прекрасни отношения вече повече от 20 години.
Дори мога да кажа, че са приятели.
Отгледаха ни заедно, в две къщи,
не сме усетили и секунда липса на някой родител.
Така че, децата Ви наистина ще са добре,
при условие, че имат родители, които се разбират и уважават.
Не е лесно за нито една страна,
но е напълно възможно препядствие за преодоляване.

Желая Ви успех!

Общи условия

Активация на акаунт