Имам нужда от помощ! Моята история.

• 11 080
  • 262
  •   1
Отговори
# 45
- Аз и заявих че децата си никога няма да ги оставя, още по малко пък ще ѝ позволя да ги замъкне в друга държава;
Ако имате някакви въпроси, питайте, ще взема под внимание всяко мнение.
Да, имам въпрос. Какво точно означава за теб заявеното относно децата ви?

Че няма да съм аз този, който ще си тръгне, няма да се отделя от децата си. Т.е. ако тя избере другия, аз няма да позволя децата да заминат с нея.

Не ме разбирайте погрешно, не бих отделил децата си от майка им, нито пък бих попречил да се виждат, но исках тя да знае, че ако избере да си тръгне, ще си тръгне сама.

# 46
"Жена, ако ме обичаш, ще кажеш, че си ми сестра!"
В кръга на шегата Simple Smile

Не избираш в кого да се влюбиш и кога.
Трети човек не идва, за да ти вземе половинката.
Просто половинката като е отегчена/неразбрана/нещастна и тн,
в крайна сметка вижда, че има и трети хора, които винаги са си съществували.
А ако третите хора ти се усмихват, флиртуват, купуват ти кафе от автомата и тн,
тогава директно виждаш светлина в тунела, който си влязъл преди Х дни/месеци/години.

Жена Ви се чуства длъжна към Вас, общото Ви минало, децата Ви,
към всичко, което сте споделили, към семейството, което сте си създали.
Трудно й се да се отдели по собствено желание,
защото се чувства виновна, тъжна, може би и неразбрана.

Колкото и да се радва на чатове и снимки с "новия",
тя най-вероятно чувства празнина и огромна вина.
Не я оневинявам, в никакъв случай.
С постъпката си да стои при Вас, докато си пише с друг, тя Ви крещи в лицето, че е объркана и не знае как да постъпи, за да е най-добре и безболезнено за всички.
Може да изглежда нагло, грозно и каквото и да е, най-вероятно дори е така.
Но Вие я познавате от 13 години, Вие сте спали с нея и сте чуствали с нея.
Отговорете си сам: Мислите ли, че тя умишлено иска да Ви нарани или да Ви кара да й скачате според тоягата?
Друг е въпроса, че ако искаш нещо в страни, трябва да си стъпал там и с двата крака.
Уви - не пита.

Няма да забравя нашите как се караха постоянно като се разделяха.
Баща ми имаше любовница,
майка ми беше склонна да запази семейството си.
Обаче той толкова се беше вкопчил, че семейството му било най-важно и не искал да се разделят.
А тя най-спокойно, с най-тихия си глас(може би се е молила да не я чуе, за да не й отговори),
го попита : "Ти обичаш ли я?".
Отговорът му не беше директен, но не беше и отрицателен.

Това е отговора и на Вашия въпрос.
Щом тя изпитва нещо към друг, значи няма шанс за Вашето семейство в старата си форма.
Обича Ви, Вие сте баща на децата й, уважава Ви, благодарна е и тъгува за старите дни,
но явно е време пътищата ви да се отдалечат и да сте просто родители на децата си.

Нашите са в прекрасни отношения вече повече от 20 години.
Дори мога да кажа, че са приятели.
Отгледаха ни заедно, в две къщи,
не сме усетили и секунда липса на някой родител.
Така че, децата Ви наистина ще са добре,
при условие, че имат родители, които се разбират и уважават.
Не е лесно за нито една страна,
но е напълно възможно препядствие за преодоляване.

Желая Ви успех!

Много благодаря за мнението.

Да Ви отговоря на въпроса, не, не мисля че умишлено иска да ме нарани, по-скоро ми каза всичко от уважение, защото имам право да знам и да ми обясни, че не може да прави с мен нещо което не чувства. Всичко това не го прави по никакъв начин по-леко за мен.
Във всеки разговор, който водим тя стига до заключението, че това че ми е казала е най-голямата ѝ грешка и е трябвало да се справи сама. Проблема е че когато тя ми каза, те вече поддържаха връзка от доста време и тя не е способна да се откъсне.

# 47
Някои от съветите, които прочетох е той да изчака тя да се "наиграе". Колко от вас биха търпяли и чакали? Нека заминава веднага при новия. Не бързай с развода. Има една испанска пословица "никога не се заричай, че от тази река, вода няма да пиеш, защото пътя е дълъг и ще ожаднееш". Но и покажи вратата и ще видиш дали е просто увлечение нейното или е сериозно. Няма какво да я чакаш да избира.

# 48
А преди това залитане нейно случило ли се е нещо между вас, което да ви разедини, отдалечи и т.н? Някакъв период на караници, проблеми (дори уж дребните проблеми около децата и битовизмите в продължителен период от време могат да обърнат каруцата)? Да сте се обиждали, карали и т.н?
Не виждам друга логична причина така да се омотае емоционално с друг.
Мисля, че тя трябва да си вземе решението в случая и вярвам, че е нещо временно, което ще отмине. Говорите с топлина и уважение за нея, въпреки всичко, от много млади сте заедно и сте съградили немалко. Винаги можете да се разделите, ако решите. Но според мен за момента има повече причини да не се. Зависи много от нейното поведение и дали прави опити да се откъсне от този човек другия.

# 49
  • София
- Аз и заявих че децата си никога няма да ги оставя, още по малко пък ще ѝ позволя да ги замъкне в друга държава;
Ако имате някакви въпроси, питайте, ще взема под внимание всяко мнение.
Да, имам въпрос. Какво точно означава за теб заявеното относно децата ви?

Че няма да съм аз този, който ще си тръгне, няма да се отделя от децата си. Т.е. ако тя избере другия, аз няма да позволя децата да заминат с нея.

Не ме разбирайте погрешно, не бих отделил децата си от майка им, нито пък бих попречил да се виждат, но исках тя да знае, че ако избере да си тръгне, ще си тръгне сама.
Точно това предположих.
Мога да те уверя, че ще седи при теб. Но не разчитай на любов. Мога и още много да ти напиша, но има ли смисъл.

# 50
  • Варна
В една връзка са двама.
Ако някой има проблем, решението му не е да изключва другия.
Да, трудно и тежко е и за двама ви.
Това не означава, че нямате топли чувства един към друг.
Лъжите са допустими, само ако са така наречените "благородни",
въпреки, че и тях не подкрепям, но понякога използвам.

Сега отново ще се справите като семейство.
Просто не виждам общо бъдеще на двама ви като двойка.
Може би за някои хора е по-лесно да са агресивни, обвиняващи, крещящи.
Всяка подобна емоция е предизвикана от чувство на безсилие и пращане на топката в другото поле.

Вие не сте слабия или пък жертвата.
Така, че сте стягайте за прекрасните си деца.
Сбогувайте се с любовта на прекрасната си съпруга.
Потърсете начин да се чувствате мъж отдаден на жена, когато му дойде времето.
Дупки има, няма как да се запълнят.
Остава горчивина и буца в гърлото.
Ако продължите така да живеете най-много да се намразите и да започнете да се обвинявате взаимно.
Тя Вас - затова, че сте я накарали да се мъчи да поправя грешките си, като сте я притискали да мисли по-бързо.
Вие нея - затова, че Ви е измъчила и карала да чакате и да се молите за любов и внимание.

Докато все още спазвате добрия тон, можете да се изслушвате когато си говорите - по-добре е сега да сложите точката.
Ако някой ден решите да си дадете нов шанс - чудесно.
Но ако тя сега избере Вас, то ще е защото се чувства притисната.
Нейната грешка не е била импулсивна и еднократна, за да го забравите.
Тя е по-дълбока и нараняваща, така че - прекратете,
за да запазите себе си като ценни един за друг хора.

# 51

Много благодаря за мнението.

Да Ви отговоря на въпроса, не, не мисля че умишлено иска да ме нарани, по-скоро ми каза всичко от уважение, защото имам право да знам и да ми обясни, че не може да прави с мен нещо което не чувства. Всичко това не го прави по никакъв начин по-леко за мен.
Във всеки разговор, който водим тя стига до заключението, че това че ми е казала е най-голямата ѝ грешка и е трябвало да се справи сама. Проблема е че когато тя ми каза, те вече поддържаха връзка от доста време и тя не е способна да се откъсне.

Ще ти кажа защо мисли така.
Защото е нагла.
Защото иска да се наиграе, без ти да знаеш. Хем иска да си запази мъжа, независимо, че вече не те обича, хем и децата. Като едновременно с това си чеше крастата.

Някои от съветите, които прочетох е той да изчака тя да се "наиграе". Колко от вас биха търпяли и чакали? Нека заминава веднага при новия. Не бързай с развода. Има една испанска пословица "никога не се заричай, че от тази река, вода няма да пиеш, защото пътя е дълъг и ще ожаднееш". Но и покажи вратата и ще видиш дали е просто увлечение нейното или е сериозно. Няма какво да я чакаш да избира.

На чужд гръб и сто тояги са малко.
Точно това е  правилното решение. Да я помоли да си събере багажа и да отиде при любовника си. И сама да се оправя. Децата си остават при бащата, а ако иска да ги вижда, добре е дошла. Без любовника. И сама да се справя, да си търси ново жилище, да си плаща сметките.
Почти съм убедена и че ще изтрезнее от "любовта си".
Тогава ще реши кое и е важното.
За съжаление ще свърши така.
Тя ще излъже лицемерно авторът, че е направила грешка, било увлечение и него си го обича.
Само и само да си запази семейството.

# 52
И аз мисля, че само по този начин ще отрезвее и ще си даде сметка за грешките, които е направила. Ако беше толкова уверена в новия, щеше да си тръгне без покана. Но си е голяма наглост хем да признаеш, хем да не можеш да се определиш. А какво мисли новия по въпроса? И това е интересно.

# 53
Децата най-вероятно ще останат с майка си, дори и тя да заживее с нов мъж. Това не го определяш ти, а съда. Ако се настроиш да я очерняш, за да останат децата при теб, това не те прави по-добър и извисен човек.

Как лесно решихте, че жената си излиза и оставя децата на баща им. Ало, това не е кукла на конци?

# 54
  • Варна
Това, че е сгрешила като съпруга,
не я прави лоша майка.
Човек, който има деца, не е само родител.
Има си и други нужди,
а това, че си позволява да ги задоволява извън семейството,
не означава, че не му пука за останалите.
Клишетата са клишета точно защото са верни.
В случая - любовта е сляпа, глупава, заблудена и тн и тн...

Затова конфликтът в тази ситуация е по-скоро вътрешноличностен.

# 55
Разбирам, че децата са български граждани и без нотариално заверен документ с разрешение от страна на бащата тя няма как да ги изведе в чужбина. Трябва неговото съгласие.

# 56
Изпращането на децата с майката при новата и тръпка, което означава при човек, който тя самата почти не познава, след някакви кратки закачки и после он-лайн връзка, в чужда държава - това за мен е пълно безумие.
Другият вариант - да я изпрати при него без децата, също не се знае дали той би се справил. Две малки деца в градинска възраст изискват страшно много грижи и време, вероятно боледуват често, и всичко каквото следва, а както разбираме има и ипотека за изплащане. Не разбрах какво работи автора, обаче това си е доста сериозно предизвикателство за всеки.
Третия вариант, който обсъждат, да симулират семейство в името на децата и в поддържане на някакъв горе долу нормален живот за децата, докато жената си го слага с новата си тръпка, а през другото време въздиша по него, нямам идея как самият той би го понесъл. Някои хора могат да си сложат пердето пред очите и да не гледат каквото не искат, други не могат. Не виждам някакъв полезен ход пред него, поне на този етап. Ако може да я търпи, нека се опитат да запазят съвместното си съжителство.
Тук обаче идва и другия проблем, за който беше споменато още в началото на темата, ако се задълбочат отношенията им и новата тръпка и свирне да отива, вероятно веднага ще си натовари багажчето и със или без децата ще го зареже. Което си е много кофти тръпка да живееш с такова нещо.

# 57
Не разбрах, че става дума за чужбина. Визирах, че в БГ най-вероятно ще останат с нея. Тя затова всъщност не се захваща сериозно с новия мъж - защото трудно ще изведе децата. Но не е невъзможно.

# 58
Не разбрах, че става дума за чужбина. Визирах, че в БГ най-вероятно ще останат с нея. Тя затова всъщност не се захваща сериозно с новия мъж - защото трудно ще изведе децата. Но не е невъзможно.
И за това най-вероятно още поддържа връзка или добри отношения с бащата на децата си. За да го убеди да подпише разрешение. А той още пази надежди....

# 59
Децата най-вероятно ще останат с майка си, дори и тя да заживее с нов мъж. Това не го определяш ти, а съда. Ако се настроиш да я очерняш, за да останат децата при теб, това не те прави по-добър и извисен човек.

Как лесно решихте, че жената си излиза и оставя децата на баща им. Ало, това не е кукла на конци?
Точно защото не  са кукли, не би трябвало да отиват при любовника.
Според теб как би се отразило децата да бъдат изтръгнати от семейния дом, от баща си и да се озоват с любовника на майка си.
Ако ще се развеждат, съдът ще реши дали е здравословно това за децата. И ще прецени финансовите възможности на майката.
Може и на бащата да ги остави.

Общи условия

Активация на акаунт