Има ме ли бъдеще заедно?

• 5 436
  • 91
  •   1
Отговори
# 45
Цитат
Благодаря Ви за съветите,често казано някъде дълбоко в себе си съм мислила за този вариант да се разделя с него,но надеждата умира последна,както се казва..
А защо не искаш да се разделите, ти го обичаш защото...

Не видях нищо, което да ви свързва и да обичате да правите заедно, като чета описанието на съжителството ви, все едно за неизгодна търговска сделка става въпрос.
Не знам какви са неговите чувства, но във Вашите думи усещам само отегчение и досада.

Дайте шанс за нова връзка, и на себе си, и на момчето (може да не е толкова лош).

# 46
  • София

Нямам кола и придвижването е по-трудно за мен, а на всичкото отгоре като искам да отида до магазина да напазарувам и го помоля да дойде с колата ми отказва категорично съответно ми трябва такси,което също се оказва някакъв страшен ад,като чуят адреса и се изпаряват или вечното ''търси ме кола''... но така и не се намира. Говорила съм с него за тези проблеми не един път,но той само обещава как ще ми помага и нищо не прави.

Всичко друго мога да приема за истина. Но това - не. За мен просто не може да има такъв малоумно-идиотски кретен (не обичам да използвам епитети, но някакси за случая ще се жертвам). Просто  това изречение съм убедена, че е измислица. Не, че и без него щях да съм с подобен олигофрено-тъпанар (оххх, ама много отвътре ми иде). Та, какво да правиш - ами... само не раждай засега, има шанс да ти кипне.

Едит: От друга страна не е луд този, който яде баницата...

# 47
Този се държи доста гадно. "Иди да се разхождаш на двора" е супер пренебрежително. За слугинажа и кусурите и сама го разбираш.
Само за едно нещо не съм съгласна с теб. Трябва ти кола - ами купи си! Защо чакаш на него да ти "търси" и избере? Понеже е мъж ли? Thinking 80% от мъжете разбират колкото жените. Голяма работа, че знае какво са конските сили. Simple Smile))) Разгледай сайтовете за обяви, виж какво ти е по възможностите, набележи няколко конкретни обяви и ги обсъди с някой приятел, а не с мъжа ти.
Оправяй се сама за такива основни неща и започни да го зарязваш - първо за излизане сама, а после може и окончателно.

Относно колата страх ме да ставам шофьор.
t.borisova, не казвам, че е лесно и не казвам, че не трябва изобщо да разчиташ на партньора си. Напротив, този точно затова е калпав (поне както го описваш). Но с тази нагласна да въздъхнеш, че не можеш, не знаеш и кога ще ти се притекат на помощ, вероятността да попадаш на подобен тип псведо мачовци и в бъдеще е доста голяма. Ако знае, че ей сега можеш да си хванеш шапката и да идеш на уикенд с приятели, ще ти казва ли "разхождай се в двора"? А ти ще седиш ли тъжно да страдаш, че не му се излизало? Това е само един пример.
Налей си малко самочувствие и сама ще го видиш, че е пренебрежителен и некоректен.

# 48
Тя си е самостоятелна. Има градски транспорт, таксита, не е зависима от него. Ако иска, ще стане и шофьор.
По-скоро в конкретния случай въпросът е, че това е поредното нещо, в което той отказва да се включи.

# 49
  • Агент под прикритие
Някой по-нагоре обясняваше, че към съвместно съжителство се преминава, когато вече сте решили да създавате семейство. Това ми звучи като казано от човек около и над 60-те. Едно време така се женеха и после какъвто ти бил късмета. Че си и траеха и не се развеждаха, че какво ще кажат хората. Твърдо съм за първо да поживееш с някого и тогава да решиш ще има ли семейство, няма ли. Ако беше като едно време, отдавна щях да съм нещастно омъжена и да плета чорапи, за да си успокоя нервите. Такива артисти има, че докато не заживеете заедно и през ум не би ти минало що за стока са действително и нямам предвид само от мъжки пол.
И ако вземете да си "поживеете" и видите, че нещата не вървят и като цяло не гледате в една посока, се започва с едни драми, когато "гостенина" трябва да си събира багажа и да се изнася...
И докато "едно време" обществения натиск върху една двойка да стискат зъби и да търпят го е имало, сега го няма и никой не може да те спре за нищо, така че сравнението с "едно време" е малко неуместно.

Ако при теб съвместното съжителство е задължително условие за това да започнеш да виждаш човека такъв, какъвто е в действителност и тогава да си правиш съответните изводи, това автоматично не значи, че при всички е така. Simple Smile

Тия "постулати", че човек вкъщи се чувствал сигурен, отпускал се и показвал истинската си същност, са добро оправдание за тия, които или ги мързи да гледат, или, заслепени, са се пуснали по течението и чакат нещата да се случват от самосебе си. Simple Smile

А нещата са много прости:
1. Ако имаш съмнения дали да живееш с някой или не, значи по-вероятно не искаш.
2. Ситуации, на база на които опознаваш човек, има не само вкъщи. Дори повечето такива няма да са вкъщи.

Последна редакция: пт, 20 ное 2020, 14:04 от Phoenix Wright

# 50
Phoenix Wright, няма как да видиш един човек какъв е, ако се виждаш с него само на маса и в леглото. За тези работи всички са много готини и весели. Проличава какъв е, когато се сблъскате с отговорностите, а те идват именно при съвместното съжителство.

# 51
  • Най-красивата страна
И аз мисля,че не е добре да се избързва със съвместното съжителство.
Ако връзката е сериозна-да.

# 52
  • Агент под прикритие
Phoenix Wright, няма как да видиш един човек какъв е, ако се виждаш с него само на маса и в леглото. За тези работи всички са много готини и весели. Проличава какъв е, когато се сблъскате с отговорностите, а те идват именно при съвместното съжителство.
Няма спор за това, но сблъскването с отговорности не се ограничава само със съвместното съжителство.

# 53
Тогава е основното, най-вече тези, които лични нея ще я засягат занапред.
Защото ги има и такива, които винаги са готови да помогнат на приятел/роднина, но вкъщи смятат, че само жена им е длъжна да прави всичко.
Та, докато не влязат под един покрив, много неща остават неясни.

# 54
Няма спор за това, но сблъскването с отговорности не се ограничава само със съвместното съжителство.
На мен сблъскването му с отговорности към други хора не са ми толкова важни, важни са ми отговорностите към мен и към дома ни. А това няма как да го разбера докато не поживея с някой. И аз имах един бивш, който беше първа писта да помага на приятели и познати, ама вкъщи само лежеше и пъшкаше и в неговите почивни дни ме посрещаше с " какво ще ядем ", или по цял ден обикаляше кафетата с приятели и ме чакаше да се прибера, че да ми каже, че за утре му трябват изпрани и изсъхнали определени дрехи. Нямаше и как да разбера, ако не бях живяла с него, че като започна да чистя в почивния ми ден, той любезно казваше, че излиза да се види с приятели, че да не ми пречел докато чистя. Тъй че има една много хубава стара приказка, че докато не изядеш една торба сол с някой, не можеш да твърдиш, че го познаваш. Иначе преди да дойде да живее при мен, дори не съм и подозирала, че е такъв мързелив търтей.

# 55
  • Агент под прикритие
Всичко това се вижда още преди да започнете да живеете заедно. За тези, които могат да го видят де....
И най-добрите актьори се изпускат до шестия месец.

# 56
А, да бе. Те някои неща се виждат и чак след години... кои са тия врачки дето виждат отначало всичко Simple Smile

# 57
  • Агент под прикритие
Виждат се. Мърлячите са си мърлячи постоянно.

# 58
Всичко това се вижда още преди да започнете да живеете заедно. За тези, които могат да го видят де....
И най-добрите актьори се изпускат до шестия месец.
Как ще го водиш, като не попадаш в такава ситуация? Примерно пазаруването за седмицата.

Виждат се. Мърлячите са си мърлячи постоянно.
Не е вярно. Виждала съм мъже, които като са сами си се оправят нормално, но съберат ли се с жена, лягат на дивана, на принципа - за какво ми е, ако не ми готви и пере.

# 59
Абсолютен факт е, че хората се опознават наистина, когато заживеят заедно. Това е аксиома.

Общи условия

Активация на акаунт