Любители на Котки - Тема 152

• 26 897
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • Между гори и планини
Чувала съм, че кучетата се бият с вестник, да не намразят ръката която ги храни.
Котките са съвсем друга история. Не я бийте, или ще мисли че е игра и ще се настърви, или ще се изнерви и тогава ще видите - издрани ръце, крака, мебели, пикано в саксии и 💩 в обувки и по легла.
Дето има една приказка :
Кучето си мисли - човека ме храни, разхожда, гали - сигурно е Бог!
А котката разсъждава - човека ме храни, гали, обслужва - сигурно съм Бог!
За това котки на дресура не подлежат!

# 691
  • София
Надали на котето щеше да му е по-добре навън на студа и почти без храна, на фона на тупване с вестник понякога. Сигурна съм, че и котката майка ги захапва и им показва докъде е нормално да се простират в случай, че прекалят с нещо.
Напълно я разбирам, аз също му се карам на моят, като си точи ноктите на дивана, в момента съм сложила отстрани, където вече е изподрано чаршаф. А и тя както пише е купила и монтирала драскалка. Моят не иска да ги ползва, но чака с нетърпение да отворим външната врата и в коридора на етажа, отива и си точи ноктите на изтривалката на съседите. От месеци тези съседи не съм ги виждала и изтривалката не е нещо особено, но трябва да направя нещо по  въпроса. Чудя се вече дали да не купя подобна изтривалка и за вкъщи за Страх.
Нощем аз пък затварям спалнята и не позволявам да влиза, колкото и да иска, в даден момент се успокоява и заспива. Все пак наистина трябва да се спи и да се работи на следващият ден. А не е като през деня да не си играят и трите постоянно и да го закачат, но отново като една истинска котка, той решава че вечерта е време за лов.

# 692
Естествено,че котките могат да се възпитат Simple Smile иска много работа,обаче.
И с това,че ще ми е господаря на къщата,щом съм го взела,пак няма как са се съглася.
Хора,ме може да сте в двете крайности-само лоши или само добри.Котките,както и всяко същество,живеещо в социум,имат нужда от граници и правила
Марчева,само не пускайте котето на село некастирано.Може да се окаже майка дори не навършило година.Пребери си по-ценните неща из къщи за извеатно време.Поведението на котето е съвсем нормално за бебе.Слвд годината си обикнояено само спят и се будят за храна.Бели никакви Simple Smile

# 693
  • София
................ И по принцип си е член на семейството.
............ Играйте си с нея поне 1 час на ден за да си изразходва енергията.
Да, така е, без да искаш става си член от семейството. Нямам време да играя с нея, заета съм наистина, затова Й е скуно.
....................И намери време и изгледай някой епизод от Animal Planets ................. Човекът (въпреки странния външен вид) е невероятен котешки психолог и успява да установи всички поведенчиски проблеми при котките.
Гледам го понякога, зная го, този човек, колкото и да не е много приятен на външен вид, е жесток, да кажем психолог на котките. Не, това не е такова диво дяволче, но си е животинче и най-вече е малко, играе му се. Вероятно след като го кастрирам, когато каже вет. доктор ще миряса, това ще стане другата година , някъде около февруари, вече започват да излизат и кътните му зъби.
Чувала съм, че кучетата се бият с вестник, ................
А котката разсъждава - човека ме храни, гали, обслужва - сигурно съм Бог!
За това котки на дресура не подлежат!
Не, една вет. доктора я гледах и тя сподели, че спрей вода и вестник вършат добра работа при животините, защото няма да получат болка от вестник, а шума който издава ги плаши и ги кара да бягат и да не вършат глупотевини. Да, котка почти е невъзможно да се дресира, права си!
.............. Сигурна съм, че и котката майка ги захапва и им показва докъде е нормално да се простират в случай, че прекалят с нещо.
Напълно я разбирам, аз също му се карам на моят, като си точи ноктите на дивана, в момента съм сложила отстрани, където вече е изподрано чаршаф. ......................
Нощем аз пък затварям спалнята и не позволявам да влиза, колкото и да иска, в даден момент се успокоява и заспива. Все пак наистина трябва да се спи и да се работи на следващият ден. А не е като през деня да не си играят и трите постоянно и да го закачат, но отново като една истинска котка, той решава че вечерта е време за лов.
Вече я затварям спалнята, но и вече там не спя, което ........... не е добре. Напълно те разбирам и за дивана и за чаршафите, ама иска ми се да си живея нормално, без да е лудница вкъщи, затова и донякъде недоволствам, че започвам да се съобразявам с котката, ми не е добре това. Отворих едни чуждестранни сайтове за животни и там се продават едни .... как да ги обясня, едни нещо като пластмаса е, но мека, която се залепя по страниците на  диван/фотьойл и така котката не може да драска. Напълно безцветни са и вършат работа. Загубих го къде е но ще го намеря и евентуално ще купя от Амазон.
Естествено,че котките могат да се възпитат Simple Smile иска много работа,обаче.
И с това,че ще ми е господаря на къщата,щом съм го взела,пак няма как са се съглася.
Хора,ме може да сте в двете крайности-само лоши или само добри.Котките,калто и всяко същеатво,жияеещо в социум,има нужда от граници и правила
Марчева,само не пускайте котето на село некастирано.Може да се окаже майка дори не навършило година.Пребери си по-ценните неща из къщи за извеатно време.Поведението на котето е съвсем нормално за бебе.Слвд годината си обикнояено само спят и се будят за храна.Бели никакви Simple Smile
На това мнение съм , категорично, благодаря , че го споделяш!!!! Не, на вилата ще отиде кастрирана, задължително, няма да му причинявам неудобства, затова бъди сигурна, аз съм отговорна и към себе си и към приятелите си и към животното което гледам в момента.

# 694
Марчева, толкова ли си заета, че нямаш 10-15 минути на ден да се занимаваш с котката? За толкова време, само ако размахваш умело въдичката, всяка котка ще заспи като пън, защото ще е гроги.

# 695
Марчева, вече ще подминавам вашите публикации. Къщата била по-важна, нямате време за котето, котето трябвало да се подчини. За чий тогава го прибрахте това животинче. По-добре му намерете други стопани, а вие си гледайте перфектния дом.

# 696
marchеva14, поведението на котето е абсолютно нормално и за годините й, и в отговор на не особено адекватното й отглеждане.
Щом не ви оставя да спите го местите в друга стая.
Щом хапе се подхожда с правилно възпитание, а не с вестник и желание за 'смачкване от бой'. За пример ще дам любимия си пулверизатор, с който отучих моите да спят върху аквариумите. Има и други подобни, хуманни методи.
За хапането - трябва си игра. Все пак сте взели малко коте, а не голямо.
Между другото Гурметата и Пурината са бъкани със захар, което е още една причина да е с много енергия.
Вместо да го заточиш на вилата вземи му намери хора, които да полагат нужните грижи за него. Едното хранене и чистене на тоалетна не е грижа. Те и в общинските приюти така се грижат за кучетата, навярно и с по-малко бой, ама всички знаем какви са условията там.
Вземането на котка е отговорност и е хубаво човек първо да мисли, после да действа. Не само за да не измъчва клетото животно, а и за да не измъчва себе си.

Едит: Тайно се надявам поста да е на някое скучаещо по време на пандемията дете, а не реална такава ... Disappointed Relieved

# 697
Скрит текст:
Милите ми виладжийчета, гледам единия , Тигърчо е завзел къщата.Мислех си, че ще става и за трите, явно не.
Мислех си, че тази къща е от Емаг, ама тя изглежда друга - доста по-голяма от емагските и с малък отвор. От къде е?
За това трябва да са три малки, а не една голяма. Simple Smile Винаги има някой вожд, който си я присвоява.

Благодаря за бързите отговори, момичета!
Женска е, не е кастрирана, но в момента минава тежък курс на обезпаразитяване и ветеринарите казаха, че кастрация може след това, надявам се януари или февруари.
Драскалка картонена има (от джъмбо, 7.90), доволно точи нокти там. Има и топка, която гони с интерес, както и плюшено птиче, с което се боричка. Опитвам с лазер, но него само го следи с поглед и не го гони. Поръчала съм катерушка, но все още пътува, надявам се тази седмица да дойде. Остава с въдица да опитам, защото при близка игра оставя белези таласъмката. Прилагам веществени доказателства, че прилича на ангелче:

От моите котки, тази която най-много обича да хапе (на 2 години е, прибрана като бебе, некастрирана все още), като хапе не забива болезнено, ако след това не забие и нокти. Не е нападение, ами заигравка. Захапе ли, веднага добавя и лапи. Мисли си, че аз съм дошла при нея, да я боричкам. Като ме заболи, издавам вой, за да се усети и рязко се отдръпвам. Като кажа "Шушу! Пусни!" и се отдръпна се чувства виновна и се извинява с мърморене. Ноктите са по-болезнени винаги. Шушу е върла фенка на кашоните и по-скоро кашон-инженеринга (както аз му викам). Обича да отхапва парченца от ръбовете на кашони и да си ги преправя. Буквално прави трохи от кашони. Хапе, къса, плюе. Други хапливи котки нямам. Котките с изявен ловен инстинкт го правят това.
Твоята не обича ли кашони? Да си хапе тях?

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 08:50 от amy_nka

# 698
И двете ми котки изпитват необясним ужас от мухобойки. А това са животни, които никога не са били "наказвани" или "удряни", дори на игра. Само като им я покажа и стават по-ниски от тревата. 😁

# 699
  • Между гори и планини
Чери го е страх от шумене на найлонова торбичка. Като много ми досажда с искания докато готвя и започвам шумене с торбичка. Бързо изчезва.

# 700
BarbieDi, на мене котчицата ми изглежда по-добре. Според мене има подобрение. Само да прояде и да започне да пие вода. Миличката тя.

Моите се стряскат като им размахам пръст.
Марчва,  отдели му 10-15 м5н. за актвна игра, с въдичка. Трябва да захапва. Опитай се да го оставиш да спи в другата стая само (направи му там леговище в кашонче, до парното, сложи му и някоя твоя дрешка - това ще го успокоява)

# 701
Аз не знам защо решихте всички,че го смачква от бой.Най-вероятно то спира само от шума на вестника.Това е като штракалката/как се пише това?/на Говорещия с котки,за който казвате. Зак се страхува от всичко,работим за това да не е толкова плашлив,но при него ако реша да го спирам с нещо,мога само да намачкам найлонова торбичка и ще е спрял.Също така препоръчват и пръскането с вода,за да се отучат от нежелано поведение.
Наистина сте ми интересни всички.Възпитавате децата си да спазват граници,след като живеят в общество или ги зарязвате да правят каквото си искат,защото им е в природата.
Освен това се съмнявам да не сте виждали как големи котки цапардосват маклите не особено нежно,когато прекалят с игрите си по тях.

# 702
Поздрави от котчица. Продължаваме лечението, стискайте палци да започне да яде скоро (езика е зле и явно я боли).
Скрит текст:
Милото, то живнало, дано се оправи. Heart

Ха - ха, Чочо го плашех с един прахоразпръсквател - шарен, до момента, в който го докопа и го "изяде". От нищо не се страхува. На Никулден беше затворен в банята, докато изпържа рибата /ползва ме за стълба да се качва на плота/, после беше сърдит.

# 703
Дано се възстанови напълно! Защото е прекрасна!

Red_soul, всички решиха, че я пребива от бой, защото самата тя използва такива думи.

Едно е котка да си възпитава детето по котешки, друго е ние да искаме котката да си промени природата, така че да е съвместима с нашата, и за целта да използваме "човешки" методи-начини на подчинение. Ето там има нещо гнило.

На ви едни зъби! Амаха! Това, че вие не знаете за какво са ми зъбите, не ви дава правото, да ме хокате с вестник. Joy

# 704
Тук аз съм на мнението на red soul.
Котката ни е равна и не може всички да се съобразяваме с нея. Има някаква граница.
И аз на моменти казвам, че искам да я смачкам от бой и да я върна пред блока, ама на, ревах като бебе като я оставих на кастрация.
Вкъщи съм показвала, че съм алфата. И нашата хапе много и нокти пуска. Ноктите ги изрязахме при кастрацията и определено ми е по спокойно, смятам да продължим да ги режем.
Дереше дивана активно, с пръскало с вода и повтаряне на "Не" нямаше достатъчно ефект, така че започнах да пръскам дивана с сок от прясно изцеден лимон (идеята е от тази тема). Пляскаме се през муцуната с една домакинска ръкавица. Нормално е да и се играе, но не приемам да ни хапе и дере, нито да унищожава къщата. Намерихме какви играчки обича и сега гледам да и пренасочвам вниманието към тях.
Марчева, наистина ако имаш възможност - играй си с нея.
Нощното будене го преодоляхме с режима на хранене на Джалсъм Галакси, сега си спи по цяла нощ с наистина редки изключения.
Та така, всичките ми приятели с котки се чудят как оцелява елхата вкъщи. Много е просто, разбирам че и е интересно оставям я да подуши и да побутва играчките в нормална степен, но като тръгне да се катери по дървото с едно "Не" слиза веднага. И не и давам да яде гирляндите, защото не смятам че са полезни за стомаха и. Сега, след 3 дни вече не проявява никакъв интерес.

В редките случаи, когато много е прекалявала с дрането и хапането по мен или МП, просто се хваща и се затваря в тоалетната за 10тина минути. На 3тия път се усети защо е там и че не ни е приятно.

И последно, в този твърде дълъг пост - много се дразнех че си качва играчките по леглото, не исках да свиква да си играе на него, за да спим спокойно и намерихме нова игра: тя носи мишката горе, аз я хвърлям в коридора, тя я носи обратно. Половин час такова гонене и после е труп, а аз го правя съвсем автоматично докато чета книга или гледам телевизия.

Животното е доволно, яде качествена храна, идва да спи при мен и да ми мърка, носи ми мишката и чака да я хвърля, свикна с гости и непознати, защото знае че няма да позволя да я мачкат и тормозят, ако тя не иде да си играе с тях. Така че, за всяко нещо си има начин, но трябват усилия и постоянство.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 11:45 от MrsPenguinButt

Общи условия

Активация на акаунт