добър ендокринолог - Варна

• 479 869
  • 988
  •   1
Отговори
# 855
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Моля за препоръки за добър ендокринолог за възел видян на друг профилактичен преглед. Магардичян, няма часове в супердок, писах на Вайбър за платен прием, но все още нямам отговор. Д-р Златанова също няма часове, и доколкото чета се чака с месеци за час. Не ни се чака много, но пък искаме добър специалист. В друга тема ми препоръчаха д-р Бъчварова.
Аз съм при Бъчварова с възел от години. Установи ми го Магардичян и от 2 години съм при нея Много съм доволна.

# 856
Моля за препоръки за добър ендокринолог за възел видян на друг профилактичен преглед. Магардичян, няма часове в супердок, писах на Вайбър за платен прием, но все още нямам отговор. Д-р Златанова също няма часове, и доколкото чета се чака с месеци за час. Не ни се чака много, но пък искаме добър специалист. В друга тема ми препоръчаха д-р Бъчварова.
Аз съм при Бъчварова с възел от години. Установи ми го Магардичян и от 2 години съм при нея Много съм доволна.
Успях да запиша час платен прием при Магардичян за след няколко дни. Каза да се направят изследвания и с тях. Стана ми странно защо не присъства на сайта на медицинския център Марешки, нали там преглежда. И един въпрос, до колко часа най-късно сутрин е ок да се даде кръв за изследванията?

# 857
  • Букурещ
Успях да запиша час платен прием при Магардичян за след няколко дни. Каза да се направят изследвания и с тях. Стана ми странно защо не присъства на сайта на медицинския център Марешки, нали там преглежда. И един въпрос, до колко часа най-късно сутрин е ок да се даде кръв за изследванията?

Кръв се дава в рамките на час от събуждането.

# 858
  • Варна
Да споделя ценен опит... ***** недокл@тените бабки ганки са тези трите... Оглеждат намусено от главата до петите, сякаш съм бабоеб, държат се нагло и предизвикателно, спорят, прекъсват, и говорят неадекватно с тъпи опити за шеги, като умствено изостанали. Обществото реве къде били истинските мъже, а ги третира като нищожества. Първо отидох при Стефанка Александрова, в ДКЦ до ОРКБ. Заради ехографа. И защото няма часове. Бързо влязох. Дръпна ми цяла лекция за вирусен апокалипсис, защото носех флашка. Нямала интернет, нито можело да изпратя изследванията. Хайде разпечатвай тежки бумаги за сума 💰, че и време губи. Това стана и при останалите две. После ми държа заучена лекция и декламираше като кокошка що е ЩЖ, въпреки настояванията, че знам и не съм отишъл за това. Оная нагло бучи и си проси публика като кандидат-артистка. А иначе с жени са много мили всички... После, малко по-надолу, при Герджикова, заведох и стария ми баща. Тая се държа като за лудницата. Грубо и на тон, така кори и унижава баща ми и при двата прегледа, с цветущи изрази, че не знам как не я смлях тая, а баща ми трепери след операция. После, защо манго побийвал дохторята... Затруднявам се да й цитирам несвързаните бръщолевения. Отивам два пъти при Бъчварова. Без много чакане влязох, толкова много табели има над Лидл Младост, че всеки ще може да се оправи. Тиха и спокойна, без викове, изслушва, и дотам. Гледа надменно и с хилене коментира, че не е чувала тези храни и сокове да помагат, а за каскадно гладуване и други неща.на ниво...да не говорим. И двата пъти едно и също - малка дозичка Л-тирокс да държим... Обяснявам, че гоня 110кг и петкрилен гардероб с дрехи си стои, не ми стават...Тя дори на 75 не вдигна дозата, само два пъти седмично, през останалото време само 50. Заради нейните жалки експерименти вдигнах 15 кг. На своя глава вземах 75 постоянно после. Каза два пъти седмично да вземам 100. Отново не обърна внимание на останалите неща и дългите ми обяснения за забавен метаболизъм... Та тези неща и ученичка може да ги предпише. Имаше и доста груби изкази,. каквито и на изваяни гимнастички не прощавам, камо ли на бабки. На Запад съдят за такива неща. Един треньор препоръчва Златанова, защото само с едно хапче му оправила хормоните, и чакал...три дни от сутрин до вечер, и накрая настоявал да не го отпраща. Що за подигравка, за сватба ли чакаме, или какво... Видях доста недоволни от Златанова в темата. И с това отношение към клиентите, и затъването в калта, без да успея да й намеря кабинета... Едва ли. Обикновено вземам промоциите за петте показателя на ЩЖ, но тия трите не погледнаха изследвания за две години назад. Нямали значение... Казах им, че се храня само с храни, подходящи за болна ЩЖ и затова варират изследванията. Не било така, грешни били изследванията...Една хубава сопа за такива... Та се чудя къде да отида. 30кг имам да свалям, а доста разбирам от хранене. Избягвам бързо усвоили въглехидрати, и през ден 10 км ходене пеш и 40км колоездене, без да отслабна. Представете си...

# 859
Не е тук мястото за обучителни семинари, но в ендокринологията (и не само) нещата не се случват с едно хапче, “коректна доза” или комбинация от двете. При Вас конкретно е необходимо да се прецени как да се подходи цялостно към проблема, защото това, че не постигате редукция, въпреки предприетите мерки, е естествен ход на заболяването (нарушеният метаболизъм няма как да бъде задействан еднопосочно, когато се върти порочен функционален кръг). За съжаление във Варна не мога да Ви предложа ендокринолог, който е запознат и практикува с широк поглед и опит.
За д-р Севданска знам, че има по-различен подход или поне с нея може да се говори за комплексност, но тя работи в Добрич.

П.п. Преди време столичен ендокринолог, гостувайки в тв предаване спомена нещо за детоксикация на организма, но не бил запознат, да търсели хората специалисти. Въпросът е къде да ги търсят и защо няма интерес от колегите в посока задълбочени познания и практика, а трябва да се разчита на самозвани “специалисти” по хранене и хранителни добавки, функционална медицина и др.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 09:49 от Дренка

# 860
Аз съм доволна от д-р Ангелова. Тя е и диетолог. Обръща цялостно внимание, не само на ЩЖ, за нея е важно и общото здраве Simple Smile  не е изобщо популярна и известна, но то това да идем все при някое светило само в БГ го има.

# 861
Не мисля, че в темата се обсъждат светила и популярни лица. Не е до известност, а до компетенции.

# 862
Ако забележите се коментират основно 2-3 имена последните години.
Затова споделих едно непопулярно име.
Сестра ми ходеше при едно от светилата и здравословното й състояние се влоши. Когато посети д-р Ангелова, промени се лекарството и дозата, пуснаха се доп.изследвания и за 3м всичко влезе в норми, включително и нейните кг.

# 863
В комплексния подход има определени принципи и критерии за ефективност. Ако за пациента и лекуващия лекар постигането на определени кг и “нормални” лабораторни показатели е крайна цел, то от гледна точка на цялостния подход следва да се съобразява - преодоляването на НЛР, оптимизация на терапията - напр. ниска доза на ХЗТ плюс допълваща немедикаментозна терапия с цел хормонален ребаланс; профилактика на усложненията, адекватна суплементация, двигателен режим, хранителен режим, начин на живот, подобряване на общото качество на живот.

# 864
Може ли координати на д-р Ангелова? Работи ли по ЗК?

# 865
Работи по ЗК и на частно.
https://brizmedical.com/contacts.html

Това е сайта с телефонните номера, на които отговаря независимо в кой кабинет е на работа.

# 866
Работи по ЗК и на частно.
https://brizmedical.com/contacts.html

Това е сайта с телефонните номера, на които отговаря независимо в кой кабинет е на работа.
Днес звънях за час и разбрах че от 1 година вече не работи по ЗК само на частно

# 867
Благодаря, за инфото, не знаех. Съжалявам, че съм ви подвела. Аз ходя на частно при нея. Веднъж отидох по ЗК и за себе си разбрах,.че то това не е работа 😄 от ЛЛ направление, че да влезеш в срока му..

# 868
Благодаря Ви за отговора!

# 869
  • Варна
Здравейте, в океана от инфо не успявам да намеря името на млада лекарка, която работи с д-р Магардичян. Това д-р Лилия Илиева ли е?

Общи условия

Активация на акаунт