добър ендокринолог - Варна

• 490 445
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 885
  • ВАРНА
Не помня дали вече съм споделяла, но след като д-р Николай Райков почина, съм пациент на д-р Цветелина Първева. Доволна съм от вниманието и прегледа.

# 886
И аз последния път посетих д-р Първева. Обяснява много добре, не претупва. Разгледа и коментира всичките ми изследвания.
Доволна съм!

# 887
  • Варна
А гледа ли Ви на ехограф?

# 888
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ще ви следя за отзиви за добри ендокринолози. И аз съм доволна от д-р Златанова, но това чакане е убийствено и обидно за пациента.
Абсурд да се вържа да чакам такива часове. Аз ако чакам повече от 20 мин. се напрягам😁. Все пак си планирам деня.
А Вие може ли да препоръчате ендокринолог?
Един път съм ходила при д-р Златанова. Да, прекрасна е, допадна ми, но не мога да си позволя цял ден да чакам. По същата причина се опитвам да намеря и АГ, на когото да разчитам, защото ми е трудно чакането при определен лекар.
От три години посещавам Бъчварова. Преди бях при Магърдичян, но всеки път едни и също ми говори и реално нищо не се случва.
Аз лично съм много доволна от Бъчварова. В една друга тема препоръчаха Градева, ако не бъркам името в ДКЦ 5.Темата е На пазар /Варна.

# 889
iv.elina, благодаря Ви!
Да, има добри отзиви за др Първева и Градева.
Позната хвалеше др Бъчварова, но не съм сигурна дали продължи при нея. Радвам се, че сте открили подходящ лекар.

# 890
  • Варна
И на мен Бъчварова ми направи добро впечатление + не чаках и минута реално, а стоях вътре почти час.. явно уцелих "дупка"

# 891
# 892
И аз днес бях при Бъчварова. Със смесени чувства съм, още не мога да преценя.
Имаше закъснение с часовете (20-тина Мин) .
Спокойна е, говори тихо.
Имам Хашимото и по принцип нямам кой знае какви проблеми. Но за всяко от типичните симптоми, ми отговори че не е от него 🤔
Пита ме какви изследвания да ми пусне освен ТСХ...и което й изброих него ми пусна. Някак странно ми е, въпреки че й казах да ми пусне каквото трябва, а се наложи аз да казвам....в крайна сметка аз ли трябва да знам от кои изследвания мога да преценя състоянието?!
Досега навсякъде при лекари, форуми, и където каквото съм чела, едно от важните неща при Хашимото са антителата. Нейните думи бяха, че при доказана диагноза няма смисъл да се пуснат, даже щяло да я е срам да ми ги пусне.
Може и това да е правилния подход, нямам идея ...
Още осмислям прегледа и разговора ни.

# 893
Горе-долу е права, защото антителата не се повлиявават или много рядко се повлияват от конвенционално лечение. Това разбира се не оправдава липсата на широта в подхода.

# 894
  • Варна
От конвенционалното лечение почти няма шанс да се повлияят, да.. с него ще се поддържат T3, T4 и TSH. Обаче с хранене, спорт, менажиране на стреса и т.н., съм виждала хора дори да ги направят поднормени антителата.. така че има начини за тях. Странно ти е отговаряла. Нелепо ми е лекар да пита какви изследвания да пусне?! Също така това със симптомите е тъпо

# 895
Аз също съм съгласна, че не всичко е от Хашимотото и т.н, но като цяло беше странно всичко.
Аз съм с тази диагноза от 30 години. Не съм ходила при 2 или 3-ма лекари , имам доста опит с прегледите, разговорите като за първо посещение, обясненията и т.н.
Като цяло ходя на лекар един път ( или 2 )годишно, минавам ехограф през 2-3 години, и да ми назначат повече изследвания. За щастие нямам сериозни проблеми, а за несериозните или не ми обръщат внимание или дори един лекар ми каза, че си внушавам някакви неща.

# 896
Здравейте, с Хашимото съм, в момента ходя при д-р Ключкова понеже след прегледа минавам през лабораторията им, и като си видя резултатите ги пращам по вайбър и ми заминава само 1 ден от отпуската. Но ми се иска да отида някъде където ще ми изследват и другите хормони и примерно витамин д, а не ТСХ и от време на време ФТ4. Търся мнения за д-р  Тошева и д-р Радина Димитрова. И ако сменя докторката идва и другия въпрос , в коя лаболатория ходите?

# 897
  • Варна
Зо д-р Ключкова ще споделя да се има предвид, че ми беше много удобна да съм деспансеризирана за Хашимото при нея(пускаш в тяхната лаборатория изследвания и си пишете по вайбър за доза после, супер), казвам си какво толкова може да ми обърка. За първата ми бременност тя беше болна и ме следи д-р Тасевска. За щастие нямах никакви проблеми. За втората бременност беше д-р Ключкова, която ме озадачи с препоръката си за доза при финала на бременността ми, защото много се отдалечи от д-р Тасевска(Тасевска ми беше казала да се върна към обичайната ми доза преди бременност след раждането, а Ключкова ме остави на почти тройна доза от обичайната ми). Та влязох в едни аритмии, високо кръвно, страшни проблеми докато стане ясно, че е от дозировката. Изпрати ме при кардиолог, пуснаха ми изследвания. Нищо. Продължих да вдигам високо кръвно и д-р Златанова тогава ме прегледа и каза, че е от недоспиване и дефицити разни, които имам. Та се оказа най-права. Но остана потресена от разказа ми за дозата на Еутирокс при финала на бременността. Та не съм се отписала още от Ключкова, но не я посещавам. Направо се чудя къде е възможно да се диспансеризирам.

# 898
А защо искате диспансер? Аз отдавна не съм. Разликата беше, че ми изписваха лекарства с книжка. А те ми излизаха по- скъпи даже .
Какво друго предимство има?

# 899
  • Варна
Не се изисква да се взема постоянно направление за преглед и 2 пъти в годината си записвам прегледи директно при ендокринолога. Като заплащам по здравна каса такса, тоест нямам такса преглед и ми назначава периодично изследвания по здравна каса, преглед при кардиолог. За лекарства не съм ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт