Какъв крем за лице използвате? – 19

• 76 642
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Не сте бабички, не съм искала да обидя никого. Под по-силен имам предвид с повече съставки, по-силно регенериращ и влияещ срещу стареенето, т.е. эагуба на колаген, отпускане, бръчки. Има анти ейдж както каэах и беэ масла в тях, на силиконова основа. Матиращите често са супер леки и да, според мен неподходящи. Освен това дамата каэа, че вече се е отървала от пъпките. Ти щом си с маэна кожа, полэвай эа маэна кожа и като цяло каквото решиш, но според мен е комтрапродуктивна коэметиката эа 15 годишни.

# 496
Не съм се обидила ни най-малко Simple Smile
Напълно разбрах какво казваш и съм съгласна с теб почти изцяло. Единственото,  с което не съм съгласна е, че матиращ директно значи без никакви съставки или за 15 годишна девойка, а просто за различен тип кожа. Но наистина ни най-малко не съм се обидила, по-скоро се пошегувах Simple Smile

Също така наистина зависи от индвидуаното състояние на кожата. Аз нямам особена промяна  в сравнение с когато съм била на 27-28, да сигурно системната грижа е помогнала, но си е индивидуално. Ако успея да се наспя светвам. Свекърва ми е 63 и няма нито една бръчка. Поотпуснала й се от възрастта, но факт - бръчки няма.

# 497
Ок. : )
Матиращ принципно эначи намаляващ омаэняването или гланца, эатова мисля, че е ок само эа маэна кожа. Не всяка кожа с пъпки е маэна, има суха и проблемна кожа, която дори се влияе добре от по-тежки кремове. Имала съм и аэ пъпки, эатова... моята пък от както станах на 26-27 иэведнъж се иэчисти и пукната пъпка нямам, напълно чисто лице. Усещам я малко по-суха от преди, ако не я мажа с нищо. А ретинолът трябва да се иэбягва само до месец преди эачеването.

# 498
Изглежда сме със сходни кожи, моята е комбинирана към суха. Но чат-пат си ми излиза по някоя пъпка самотна, преди цикъл.
Когато бях бременна, бях като от списание😂 страхотна кожа и коса.

# 499
При мен само, ако се надрусам със сладко. Grinning

От естрогените е, эатова вэимат някои и хапчето... : )

# 500
Аз пък знам, че ретинол не може при бременност и кърмене. В момента съм активна с втората дейност и ще го тествам след отбиването.

# 501
Да, при бременност и кърмене не е добре да се ползва ретинол. Не е доказано, че има негативен ефект върху плода и бебето, но и не е доказано, че е безвреден. До не много отдавна, дори в магазините за селективна козметика отказваха да продават кремове с такива съставки на жени под 40. Аз започнах да го използвам след 40, при това в продукти със сравнително ниска концентарация. Трета зима не мога да привикна към ежедневна употреба. Лицето ми се изсушава адски, зачервява се  и опъва като силно изгоряло на слънце, ако съм сложила 3 дни подред. Затова не се и опитвам. Слагам 3 до макс. 4 пъти седмично с обилна хидратация отгоре. Това дава достатъчно добър резултат без неприятните ефекти. През останалите вечери ползвам вит. С и богати подхранващи кремове. Веднъж на 7 - 10 дни ексфолиращи киселини. През лятото - може дори пилинг с абразивни частици от време на време.
Случвало ми се е да откажат да ми продадат продукт - серум с гликолова киселина. Доводът на консултантката, на която имам доверие беше, че концентрацията е твърде агресивна за моята кожа и няма да ми се отрази добре, по-скоро може да създаде проблеми. Това миналата година, не на 25. Послушах я.
Отпускането е неизбежно. Кремовете нямат свойството да стягат мускулатурата или да задържат подкожния липиден слой в лицето. Вечно млади хора не съм виждала. Не е до грижа, остаряването е нормален и неизбежен процес и не е повод за драма. Обгрижената кожа винаги изглежда по-добре, доколкото е възможно според възрастта, цялостния начин на живот и генетичните дадености.  Но, да се стига до вманиачаване и крайности е излишно според мен.
Последно Деми Мур ме впечатли силно с неприятно видоизменено лице.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 02:23 от Light Beam

# 502
Съгласна съм с теб, Бийм.
Всеки трябва да си прецени как му се отраэяват такива съставки като ретинол и киселини. Аэ съм в момента с най-високата концентрация на ретинол, поэволена в Германия эа свободна употреба (1% чист ретинол) и до 3-4 дни седюично слагам, нищо ми няма. Обаче години наред полэвах ретиноиди и по-слаби концентрации, свикнала съм. Майка ми и на 56  не търпи ретинол, много е чувствителна. Направо й се пържи кожата.
Важно е, ако полэваш някаква такава съставка с пилинг ефект, да не я комбинираш с друга агресивна съставка. В момента ретинолът е главното, което полэвам эа иэглаждане и пилинг, эатова съм намалила киселините и енэимния пилинг драстично. Иначе ще ми се сенсибилиэира кожата ужасно... преди киселините бяха на дневен ред като салицилова (обясних эа пъпките).

Бийм, кой серум или крем с вит Ц препоръчваш?

# 503
И аз моля за препоръка за серум с витамин с.

# 504
Здравейте, моля, препоръчайте ми пяна за втора стъпка за измиване вечер за кожа с нарушена бариера - нещо много леко и ако може да го има по нашите магазини, че ми трябва спешно. Благодаря предварително!

Чуде се Липикар серията за миене на лице дали е ок?

# 505
  • Стара Загора
https://366.bg/galenic-pur-krem-pyana.html
С две ръце мога да препоръчам тази пяна и това тоалетно мляко  https://366.bg/galenic-pur-2in1-face-eye-make-up-remover-200ml.html.
Пяната е нежна и измива много добре без да ми изсушава кожата. А тоалетното мляко оставя кожата супер нежна и гладка. Ползвам и двете и съм много доволна. Кожата ми е леко суха и леко мазна в Т зоната. Може би комбинирана.
P.S Какво означава кожа с нарушена бариера?

# 506
Аз съм много доволна от измиващия гел с Лавандула и Прополис на Апивита. Много нежен и толарантен към кожата, с деликатна миризма и в същото време почиства хубаво Simple Smile Препоръчвам с две ръце.

# 507
Нарушена бариера означава, че най-горният предпазен слой на кожата е наранен и кожата има червени участъци, при които се получава щипане от разни продукти. Случва се при използване на киселини и третиноин.  И трябва нещо супер леко за миене, което да няма парфюм...

# 508
  • Стара Загора
Благодаря за разяснението Simple Smile Тази пяна има съвсем лек аромат, но има аромат. Може би няма да е подходяща за теб. Защо не отидеш в някоя аптека да ти препоръчат нещо от медицинската козметика, без аромат, което няма да ти дразни лицето.

# 509
  • Ланкър, планините Овнерог
Ето този гел на SVR е идеален. Все едно нищо нямам, грам не люти и лицето ми е чисто. Ползвам третиноин.

Общи условия

Активация на акаунт