Какъв крем за лице използвате? – 19

• 76 626
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Толериан на Ла рош?

Също измиващия крем на Ланком за чувствителна кожа ползвам аз, на много разранена и боляща кожа също съм слагала, но да уточня, че не ползвам киселини и ретинол, но съм с много чувствителна кожа.

# 511
Благодаря за предложенията. Sanyy, предпочитам по интернет да си избера, защото имам възможност да проверявам състави и да чета отзиви и нямам доверие на продавачките, дето ще искат да ми пробутат по най-бързия начин нещо. На вашите препоръки повече се доверявам Simple Smile

RealSugar, този ли имаш предвид, че към него съм се насочила по състав?

https://sanita.bg/kozmetika/la-roche-posay-3597/chuvstvitelna-ne … miven-chk-200-ml/

# 512
Здравейте, дами! Да попитам: продуктите с Вит Ц изсушават ли кожата - в смисъл това нормално ли е или просто при мен е така? Имам такъв проблем с един конкретен крем с 20% оптимизиран витамин С. За нощен е абсурд да го ползвам - обикновено ползвам доста по-богати кремове, а на него пише, че се ползва само нощем. Пробвах, но е кошмарно, безобразна сухота. Отдолу естествено слагам и серум - никаква разлика. Започнах да слагам отгоре му друг по-богат. Изобщо не знам дали е ОК и не блокирам ли така ефекта на този с вит Ц. Пробвах и денем да го слагам (когато съм вкъщи предимно, без да излизам) със слънцезащита и става двойна беля - още по суха кожа. Та се чудех, това нормално ли е или просто проблемът е в моя телевизор Simple Smile

# 513
Аз използвам серум с витамин С и хиалуронова киселина сутрин след почистване. След него слагам крем и слънцезащитен. Не ми изсушава кожата. Моята кожа е мазна.

# 514
При мен също изсушава. Ползвам един на ординари и определено изсушава, ползвам по рядко със смесена кожа съм

# 515
Моля да ми препоръчате крем за дъщеря ми - тийнейджър на 17 години. Има малко акне и черни точки, не толкова проблемна кожа. Също и измивен гел. Благодаря 🌹

# 516
Аз съм използвала серията на вит Ц на Клиник. Сухота усещах единствено след измиване на лицето с прахчетата. Но веднага след нанасяне на серума усещането изчезваше.

# 517
Може би процента на витамин С е висок, моят серум е на Purito, 5 %.

# 518
И аз смятам да използвам за първи път серум с витамин С. Падна ми се от кутия серума на Ecooking, но в момента не е пред мен, а чрез официалния сайт не мога да определя колко процента е витамин С-то. Има ли някакъв минимален процент с който да започна? Пише, че съдържа хиалуронова киселина и редно ли е да ползвам отделно есенция богата на хиалуронова киселина? Няма ли да стане насищане? В хладилник ли трябва да съхранявам опаковката? Някоя от вас ползвала ли го е до сега?
https://ecooking.com/product/vitamin-c-serum-fragrance-free-20-ml/
Извинявам се за многото въпроси.

# 519
За серума на Ecooking четох хубави отзиви. Мисля, че витамин с тук е дериват, а не чист витамин С. Аз не бих го пробвала, защото съм с чувствителна кожа. Ако не сте с чувствителна кожа, може да ползвате серуми/кремове със съдържание на витамин С от 15%.
Моят серум го съхранявам в хладилника.

# 520
  • Plovdiv, Bulgaria
Моля да ми препоръчате крем за дъщеря ми - тийнейджър на 17 години. Има малко акне и черни точки, не толкова проблемна кожа. Също и измивен гел. Благодаря 🌹

Sébium на биодерма

# 521
Благодаря на включилите се с отговори за вит Ц.
Като цяло доста ми е объркано кога е най-удачно да се ползват продукти с вит Ц. На този, крем, който аз ползвам си пише, че вечер се ползва. А наскоро попаднах на т.нар. “CSA философия” на Medik8 и доста се обърках...
Скрит текст:

# 522
Имам един серум на Сефора с витамин Ц и Е, ползва се сутрин, също ми поизсушава леко кожата и дори я позачервява, но на дргуя ден изглежда страхотно. Имам и едни измиващ гел-крем с витамин Ц и той леко ми кара кожата да скърца, но също много добре ми се отразява. По тази причина не си купувам и крем с витамин Ц. Тези два продукта ги ползвам от време на време, когато искам освежаване.

# 523
  • София
Точно заради тези тънкости се отказах да взимам с вит Ц на този етап. Много съм небрежна и ще оплескам нещо после да се чудя как да си оправя лицето. Но ми е много полезно да чета.
Една поребителка беше споделила преди няколко страници, че нещо не и се получава с маслата за кожа ...нещо такова си спомням.
Този елексир, който взех на Дева (DeBa Oil Elixir Сухо олио за лице и шия) попива изключително бързо. Даже почвам да се чудя дали не слагам прекалено малко или просто кожата ми има много нужда от него.
"На почистена кожа нанесете тънък слой /1-4 капки/ и масажирайте до пълното попиване на олиото в кожата."
Аз слагам 4 капки и все едно капвам вода върху горещ камък.
Обаче сега съм в чуденка каква маска да си взема. Досега съм ползвала основно различни видове на Балеа и ги редувам както ми падне. И от капсулките. Не че не съм доволна, но доста хаотично подхождам. То аз и не знам от каква маска всъщност имам нужда. Може би нещо дълбоко/интензивно подхранващо

# 524
Бихте ли ми препоръчали комбинирана слънцезащита СПФ 50, която да не люти на очите и да не изсушава, ако може да се намери в БГ, най-добре Simple Smile

След като използвах една на Eucerin, но ми лютеше ужасно, понеже имаше Авобензон, си взех на Heliocare 360 mineral fluid, който не люти изобщо, но това, че е изцяло физичен, мисля, че ми изсушава допълнително сухата област край очите и търся да го заменя с нещо хидратиращо, без Авобензон и без алкохол денат. Препоръчаха ми семесени филтри...

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт