Какъв крем за лице използвате? – 19

• 75 837
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, момичета.
За пръв път се включвам в тази тема (по-активна съм в темите за коса Simple Smile) . По принцип съм с мазна, проблемна кожа, която бях "поизчистила" уж. Излизат ми пъпчици, лъщя здраво, имам разширени пори и черни точки, но не е чак толкова тежко положението...а вече и бръчки започнаха да се явяват тук таме (на 32г. съм). Работата е там , че от скоро започна да става по-зле - яко пъпки, някои са доста гнойни, и забелязвам, че ако се пипна и вече не ми остава раничка, а зачервяването директно се превръща в петно, дори и без да го чопля понякога. В момента, ако ме видите, ще си помислите, че съм с пъпки , а то реално съм с петънца.
Мисля , че се грижа добре за кожата си :
 - Мия с: пяна Pur на Galenic, Avene Cleanance, Nuxe Aquabella, Galenic Purete Sublime. Имам четка за миене, която след като разбрах, че разширява допълнително пори,спрях да ползвам.
 - Правя маски - различни шийтове, главно хидратиращи и почистващи, Lierac Hydragenist, Missha Black Ghassoul
 - Кремове - Lierac Hydragenist при нужда от хидратация, от намалението 50% от Субра си взех Galenic Ophycee serum (че и бръчки боря), Galenic Purete Sublime матиращ флуид, който нанасям върху серума, ако излизам да не лъщя. Естествено не ползвам всичко наведнъж, избирам според това как ми се струва кожата. Ползвала съм преди и Estee Lauder DayWear, един от САЩ с хавер донесох... абе разнообразие има.
Околоочните няма да ги изброявам, че не ми влизат в проблема с пъпките. Ходя и на почистване от време на време, но сега по-рядко. Забелязала съм, може и да си внушавам, че колкото по-често ходя, толкова по- бързо ми се замърсява кожата и порите ми се пълнят. Във Vderm ми бяха дали Скинорен да се мажа вечер, а сега ми дадоха на La Roche Effaclar serum.
Моля посъветвайте ме нещо, не знам как да се избавя от тоя ужас. Храна ли да ограничавам (месо примерно), кремове ли имам много и различни.. пропускам ли нещо... и аз не знам...

# 151
Скрит текст:
Здравейте, момичета.
За пръв път се включвам в тази тема (по-активна съм в темите за коса Simple Smile) . По принцип съм с мазна, проблемна кожа, която бях "поизчистила" уж. Излизат ми пъпчици, лъщя здраво, имам разширени пори и черни точки, но не е чак толкова тежко положението...а вече и бръчки започнаха да се явяват тук таме (на 32г. съм). Работата е там , че от скоро започна да става по-зле - яко пъпки, някои са доста гнойни, и забелязвам, че ако се пипна и вече не ми остава раничка, а зачервяването директно се превръща в петно, дори и без да го чопля понякога. В момента, ако ме видите, ще си помислите, че съм с пъпки , а то реално съм с петънца.
Мисля , че се грижа добре за кожата си :
 - Мия с: пяна Pur на Galenic, Avene Cleanance, Nuxe Aquabella, Galenic Purete Sublime. Имам четка за миене, която след като разбрах, че разширява допълнително пори,спрях да ползвам.
 - Правя маски - различни шийтове, главно хидратиращи и почистващи, Lierac Hydragenist, Missha Black Ghassoul
 - Кремове - Lierac Hydragenist при нужда от хидратация, от намалението 50% от Субра си взех Galenic Ophycee serum (че и бръчки боря), Galenic Purete Sublime матиращ флуид, който нанасям върху серума, ако излизам да не лъщя. Естествено не ползвам всичко наведнъж, избирам според това как ми се струва кожата. Ползвала съм преди и Estee Lauder DayWear, един от САЩ с хавер донесох... абе разнообразие има.  
Околоочните няма да ги изброявам, че не ми влизат в проблема с пъпките. Ходя и на почистване от време на
Скрит текст:
време, но сега по-рядко. Забелязала съм, може и да си внушавам, че колкото по-често ходя, толкова по- бързо ми се замърсява кожата и порите ми се пълнят. Във Vderm ми бяха дали Скинорен да се мажа вечер, а сега ми дадоха на La Roche Effaclar serum.
Моля посъветвайте ме нещо, не знам как да се избавя от тоя ужас. Храна ли да ограничавам (месо примерно), кремове ли имам много и различни.. пропускам ли нещо... и аз не знам...
         Така става в един момент...Аз не излизам без слънцезащитен крем най-висок фактор, ползвам повече козметика с Вит. С това ми помага също https://www.radhabeauty.com/products/retinol-moisturizer купувам го от Амазон

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 20:41 от Neli1978

# 152
Казва се акне на зряла възраст и често е свързано с хормонални промени, започващи след 30г. И аз съм така.
Това, което правя е козметика за чувствителна / нормална кожа.Маслено двустъпково измиване на лицето със същия вид продукти.Козметика с вит.Ц , ниацинамид, киселини 1-2 пъти седмично.
Скинорен също е добър продукт.
Ако желаете прочетете темата за третиноин , за да видите какви са ползите от него.
Като последно диета: без млечни, захар, малко вългехидрати за 2-3м, за да видите дали ще
повлияе.

# 153
Съдя по себе си - увелича ли млечните и захарта съм с червени потдутини, като пъпки болезнени, без връхче.Кожата ми видимо започва да лъщи и зейват порите. Когато контролирам въглехидратите полужението е поносимо.
При мен Ефекал Дуо сработи и почиства добре порите и ги свива.Масленото почистване също много добро, но не става веднага. Всичко си иска време и постоянство. Ползвам по-скоро почистващи маски, хидратирам при нужда, например веднъж седмично. Не прекалявам с измиващия гел - веднъж вечер.

# 154
  • София
И аз уж да намаля шоколада, захарта, нощното хранене и още куп вредни неща ма немога и това е!

# 155
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, и аз съм със същия проблем. Тази година станах на 25 имам чувството, че кожата ми рязко се влоши. НО и започнах по-сериозно с грижите, вече ползвам слънцезащита, маслено почистване и от 2 месеца ниацинамид, както и киселини. В момента постепенно въвеждам вит. Ц. Ами виждам разлика, но пъпките все си ги има, чисти ли се кожата, не знам. Иначе минават за ден буквално, след някой друг ден пак излиза нова,пак минава и така. Но не е като преди, не ми остават белези поне. Които си имам от преди и пигментни петна и ще опитвам да залича с вит. Ц доколкото е възможно. Blush
Също ползвам на La roche effaclar duo + тонирания крем, избягвам да слагам грим и това ми е спасението.

# 156
Уау, колко сме ралични... Аз ако не сложа грим ден-два и кожата ми се замърсява ужасно и разцъфват разни приятни работи. Иначе никога не съм имала пъпки като по-малка, нооо сега бременността ми компенсира за всички чисти години Grinning суха кожа и пъпки, ужасна комбинация. За капак, заради сухотата и фините линии станаха не толкова фини.
За да не е спам - от години ползвам:
https://www.parfimo.bg/elizabeth-arden-visible-difference-refini … za-litse-za-jeni/
Майка ми, чиято кожа е хубава, но се обрива от всичко, го ползва и тя много години вече и сме много доволни. А 75 мл стигат за мнооого време.

# 157
Слагането на грим само по себе си не е проблем. Дори да го няма, през деня по лицето полепва достатъчно прах и мръсотия. Без значение дали става въпрос за мазна, суха, или нормална кожа, почистването е основна част от грижата и оказва много голямо влияние върху състоянието и. С достатъчно постоянство, след някой и друг месец резултатите не закъсняват. Колкото и подходяща козметика да се ползва, ако се нанася върху не добре почистено лице, ефектът е почти нулев. Най-много пъпки да започнат да излизат. Има го и момента с хормоналния баланс, индивидуалните особености, ..... И храненето, не на последно място, естествено. Не е нужно да се подлагаме на зверски ограничения, но вкарването на разумен баланс дава пряко отражение в положителна посока.

И при мен пъпките по лицето започнаха да излизат след 30, след спиране на кърменето. Никога не са били много - по няколко на месец, но на светло лице се виждат толкова хубаво Sad Като бонус, вървяха в комбинация със зачервяване и лишеи във външната част на бузите - под очите и около брадичката. Отне ми доста време и експерименти да разбера мазна ли ми е кожата, суха ли, с розацея ли .... в крайна сметка я овладях нанякъде .... Слагам грим и това не ми създава проблеми. Но, гледам да я поддържам в такова състояние, че да нямам притеснения да ходя и без, когато искам.

# 158
Аз никога съм нямала пъпки. Гримирам се от 15 годишна. Всичко е индивидуално, всеки трябва да познава кожата си.

# 159
Аз също обичам да слагам грим, когато мога (често пъти си ходя и в натурално състояние). Смятам, че фон дьо тенът прави бариера между кожата и замърсяванията от външната среда Simple Smile

# 160
Здравейте, нова съм в сайта, но търся мнения за крем, дневен, нощен, околоочен,серум, тоник. Последно използвах Time Filler дневен, Optim-Eyes- околоочен(изобщо не ми хареса, не виждам резултат, никакъв) и Sleep and Lift- нощен на Filorga. Не съм впечатлена. Минала съм през Clinique, Nuxe, Vichy  и някой по-бюджетни марки, но не мога да намеря подходящия продукт. На 33 години съм, с изявени и дълбоки мимически бръчки по челото и околоочната зона. Надявам се да открия подходящия продукт .

# 161
  • София
..По принцип съм с мазна, проблемна кожа, която бях "поизчистила" уж.
...Работата е там , че от скоро започна да става по-зле - яко пъпки, някои са доста гнойни, и забелязвам, че ако се пипна и вече не ми остава раничка, а зачервяването директно се превръща в петно...
Освен всичко останало, обръщам внимание и на маските заради ковид, по мои наблюдения драстично влошават състоянието на кожата и е необходима желязна дисциплина по отношение на чистотата им.

# 162
Освен всичко останало, обръщам внимание и на маските заради ковид, по мои наблюдения драстично влошават състоянието на кожата и е необходима желязна дисциплина по отношение на чистотата им.
При мен маските имат известен "положителен" ефект. Адската сухота, с която се сблъсквам през зимата, за момента все още я няма. Обяснявам си го с това, че понеже не ми се занимава постоянно да слагам и махам навън и простно си я нося, топлината и влагата пречат на пресушаването от студа ..... но повече от час и нещо с една маска не ходя, да уточня.

# 163
Скрит текст:
При мен маските имат известен "положителен" ефект. Адската сухота, с която се сблъсквам през зимата, за момента все още я няма. Обяснявам си го с това, че понеже не ми се занимава постоянно да слагам и махам навън и простно си я нося, топлината и влагата пречат на пресушаването от студа ..... но повече от час и нещо с една маска не ходя, да уточня.
[/quote]
За съжаление, не мисля, че е маската, а по-скоро отсъстващата зима. Пресушаването на кожата през зимата е в резултат на студ, който изсушава въздуха и отсъстието на влага. Отделно отоплението на домовете изсушва и вътрешния въздух. В момента температурите са нетипично високи за зимата и е влажно. И пак защото е топло, не се отопляваме с максимална мощност. Иначе носенето на маска, определено може само да навреди на кожата, нищо добро не може да и донесе, защото издишаният въздух е пълен с бактерии, които полепват по кожата, а маската и спарва допълнително.

# 164
Здравейте, някой ползвал ли е Express LIFT серум срещу бръчки около устните и очите COLLAGENA. Появиха ми се бръчки около устните и търся нещо, което може да подобри състоянието им. Ще се радвам на препоръки.

Общи условия

Активация на акаунт