Много мина, мъничко остана, ще ставам ЯНУАРСКА мама

• 17 600
  • 268
  •   1
Отговори
# 180
  • София; Дружбето
Абе всяка вечер като си стисна гърдата и се появяват капки прозрачножълтеникава течност. Това ли е коластрата? Заболява ме много силно гърдата и при допир се появява капката, при стискане Crazy капките стават към 7-8. Почвам да се шашкам че е рано newsm78
А относно мамите, които са кърмили и знаят как се поставя бебчето на гърдата искам показно Stuck Out Tongue и подробно описание да си го чета преди сън. Лека вечер  bouquet

# 181
Mомичета,последно кога се прави феталната?Моя доктор ме праща в 23-24 седмица.Досега не съм правила.

# 182
Всеки ехографски преглед е фетална морфология. Ни има най-подходящи седмици, затова те вика тогава.

# 183
Отдавна не съм писала защото ми свърши болничния и се върнах на работа.Работата ми е много тежка по 9 часа съм права краката ми се бяха подули много и корема ме болееше и кръста.Бях решила да напусна но се оказа че ако плащам може да съм болничен до края.
И консултацията не мина добре оказа се че бебето е седалищно докторката каза че няма да се обърне.И кръвното ми е високо трябва да отида на кардиолог.
Стига толкова лоши работи БЕБЕТО ЩЕ Е МОМЧЕ.Исках още едно момиче но сега съм доволна. Само дано да се обърни че не искам да ме срежат.

# 184
  • София
Отдавна не съм писала защото ми свърши болничния и се върнах на работа.Работата ми е много тежка по 9 часа съм права краката ми се бяха подули много и корема ме болееше и кръста.Бях решила да напусна но се оказа че ако плащам може да съм болничен до края.
И консултацията не мина добре оказа се че бебето е седалищно докторката каза че няма да се обърне.И кръвното ми е високо трябва да отида на кардиолог.
Стига толкова лоши работи БЕБЕТО ЩЕ Е МОМЧЕ.Исках още едно момиче но сега съм доволна. Само дано да се обърни че не искам да ме срежат.

Ама тази лекарка да не е врачка, че да знае, че няма да се обърне. Чувала съм, че някои бебета се обръщат в последната седмица преди раждането. Не се притеснявай. Още е рано да се каже.

# 185
  • София
Абе всяка вечер като си стисна гърдата и се появяват капки прозрачножълтеникава течност. Това ли е коластрата? Заболява ме много силно гърдата и при допир се появява капката, при стискане Crazy капките стават към 7-8. Почвам да се шашкам че е рано newsm78
А относно мамите, които са кърмили и знаят как се поставя бебчето на гърдата искам показно Stuck Out Tongue и подробно описание да си го чета преди сън. Лека вечер  bouquet

В кърмаческия форум има статии с картинки как се поставя бебето. Можеш и там да погледнеш.

# 186
  • София
Здравейте!

Ама тази лекарка да не е врачка, че да знае, че няма да се обърне. Чувала съм, че някои бебета се обръщат в последната седмица преди раждането. Не се притеснявай. Още е рано да се каже.

Да, моята мома се въртя до последно, седалище, главично, напреко, буквално до последно се връткаше, но аз имах доста околоплодни води и имаше как. Когато има малко води бебето не може да  се обръща, ако лекарката е прецинила, че е такъв случая...може наистина да не се обърне. От януарките 2005 имаше една такава мама, още в 6 месец и казаха, че бебето няма да се обърне и не се обърна, имаше малко коремче, малко околоплодни води и така, иначе бебето си беше големичко.

Хора, да ви се оплача, вече съм +8кг... #Cussing out Cry Cry Cry Не знам какво да правя, диета ли да почвам? Премерих си корема , 91см ми е, нямам идея с Никол по това време колко см е бил, на бюст съм вече + 10см.

# 187
  • София
a.nedeva, абе как няма да се обърне, бе! Тая лекарка нормална ли е?  #Cussing out Тепърва бебчо ще се върти като шугав! Изобщо не се връзвай на това! Не разбрах обаче за болничния и напускането какво си решила?  newsm78 Ако питаш мен - не напускай сега, няколко месеца преди да родиш!  Naughty По-добре, ако няма друг начин, излез в болничен до края! На мен лично за болничните пари не ми искат, но на места се практикува. Помисли си кое си струва повече, аз лично обаче не бих напуснала сега точно.

Момичета, записах се на курса за бъдещи родители в Св. София (бившата Тина Киркова). Не съм 100% сигурна, че ще раждам там, но за момента съм се насочила към тази болница (всъщност колебанията ми са между тами и Шейново). Искам да разгледам стаите, залите, ВИП отделението и да преценя след това какво ще правя. Също имам и въпроси за присъствието на таткото, макар че и за това не съм сигурна още дали го искам.
От сега ме записаха чак за края на октомври (27-ми) и ехограф за 7-ми ноември!  Shocked Казаха ми, че е напълно безплатно. Така че който е решил да посети и този курс, е хубаво да се организира със записването от сега, че явно много се чака и има много желаещи. Данните за записване са: тел. 02/9202031 или 9202036, вътр. 238; каб. 121. Лекцията е от 11 часа и продължавала до към 13, а за ехографа ме записаха в 9,30 часа сутринта.

# 188
Много ви благодаря за успокоителните думи корема ми е много голям/все едно съм в 9 месец/.Бебето е много ниско като седя ме рита в краката.Аз съм родена седалищно по естествен път милата ми майка.Но няма да го мисля много като му дойде времето тогава/и без това съм много нервна/
_Ним_ ходя в Шейново на консултация а политиката им е  60 лева за 1 месец болничен по добре да плащам.

# 189
Ха здравейте   bouquet a.nedeva изобщо не се притеснявай-и моя бебешок беше седалищно,но постоянно се въртиточно в тези месеци (така ми каза док.) бебета най - много мърдат и се въртят,така че това не може да е окончатвлното положение на бебебока ти.А да-Честит ти мъж и спокойно.И аз си мисля ,че изобщо не е подходящо да напускаш сега.И на ме н ми писна и още преди 1 месец исках да се махна,но заради бебо стоя.Но пък на мен ми е лека рабоата.Както каза и Ним"помисли кое си струва повече".Успех.

# 190
Здравейте момичета!
a.nedeva, аз също съм на мнение, че бебето ще се върти до последно, може и последния ден да се завърти с главата. Така че няма за какво да се притесняваш от сега.
По отношение на работата също мисля, че не е най-подходящия момент да напуснеш..., но това ти си решаваш.

А за килограмите съм +9 до момента, като повече качих последния месец, но лекарката не ми каза да спазвам някаква диета ... а и аз не попитах. Би трябвало да ми кажат ако се налага  newsm78 или поне така съм чувала

Joy  Joy

# 191
  • София
a.nedeva, щом ти е много голям корема, значи си имаш доста околоплодни води и бебето ще се обърне 100 пъти до термина, спокойно! Peace

# 192
a.nedeva на мен голямата ми дъщеря се обърна в каря на 8-ия месец, така че споко. Винаги има шанс. Честит момък  bouquet
По въпроса с кърменето, най-важното е да внимавате да не му запушите нослето на бебето, докато се кърми. За избягването на рагадите е добре след всяко кърмене да промивате устичката на бебето с вода, за да се отмие млякото и да се избегне т. нар млечница.

# 193
Всеки ехографски преглед е фетална морфология. Ни има най-подходящи седмици, затова те вика тогава.
Значи да отлагам часа си другата седмица поне? Така ли?
Така ми се искаше да го видим вече, но се притеснявам че ще е твърде рано, за да се видят по важните неща ... А все пак Варна не е близо и прегледа е 50 лв. Не мога да си позволя да ходя всяка седмица ... Sad
Ще ми се пръсне главата от мислене ...

# 194
wish, една седмица май не е от значение чак толкова. Защо не се обадиш във Варна на лекаря, при който ще ходиш и да попиташ него дали може една седмица по-рано?

Общи условия

Активация на акаунт