ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 047
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Имаме рефлукс и бяхме на фризо 1 и фризо вом. Но педиатъра ни спря фризо вома, защото получи страшни колики. От четвъртък сме без него и от тогава акаме на всяко ядене (около 6-7 пъти) и не знам дали да се притеснявам или е нещо нормално.

# 616
  • София
Пиранките акат веднъж на 2-3 дни. Няма запек, усират се до ушите, просто рядко се случва. Голямата яде около 700 на ден, малката е злояда - около 5-600. Цокат между шишетата колкото има.

# 617
По колко пъти на ден акат вашите бебоци и най вече тези които са на Ам?
По 2 пъти, но трудно! Беше на Аптамил за мой ужас и съжаление я запече и трябваше да сменя млякото.

# 618
Ние сме изцяло на кърма и ака по веднъж на ден, понякога през ден. И аз си мисля, че имаме тих рефлукс. Цока 3-4мин и се започва извиване на дъга, въртене на главата, мята се....... изправям я, оригва се и пак си цока спокойно.
Аз ротавирусна не съм слагала, чудя се още....

# 619
  • София
Веднъж на денонощие ака. На ХИП е млякото. Понякога се е случвало да прескочи ден и на следващия вечерта чак. Само веднъж се запече по празниците сега и игра термометър.

За ротата ние трябваше вчера да я сложим, ако решим. Педиатърът я нарече "ваксината на страните от третия свят", досега каза, че не е имала случай на болно дете. И двете бяхме на мнение по-малко химия, по-добре за организма. Та не сме я слагали.

# 620
От днес сме на аптамил ар и да видим как ще е. Преди 2 дена бяхме на ваксина и от тогава спим трудно и неспокойно. Някой има ли със същия проблем?

# 621
Бяхме на специалист за ушите на бебка . Всичко е екстра. Яено е просто някакъв период и ще си мрънка. Относно вигантола също попитах, ние даваме по 3 капки , педито каза събота неделя по 4 , докторката каза че до 4 капки се дават профилактично.

Също да попитам някой поръчвал ли нещо от сайта - pat pat,  да сподели мнение, също и за колко време доставят

# 622
Ох дано не са бактерии. И при нас е основно нощем, ако го кърмя легнал, но понякога и без да съм го кърмила...
А вземането на секрет за бактерии пак ли е с тази дълга клечка, с която ти бъркат навътре както за Ковид? При раждането ми правиха такъв и беше ужасно... Е след това раждането омаловажави това чувство напълно Grinning
Ох, и на мен само стафилококи са ми в главата! Толкова често ги заразяват в болниците, че ужас! При моето дете хъркането се засили и пуснах секкрет, ще видим! С клечка е да, лаборантката обаче едвам я докосна с клечката, дано да е взела коректно пробата. Предпочитам еднократен дискомфорт пред лъжлив резултат. Много са упорити въртреболничните инфекции и бактерии, реве ми се ама каквото сабя покаже Wink
Пиши какво е станало. Аз чакам личния му да каже какво правим
Горда носителка е на два вида стафилокок, лошо ми стана! Не за друго ами знам, че повечето пъти лечението е неефективно и временно. Няма да стане просто да мажа носът с нещо и хоп готово, само да падне имунитета и пак изкачат тези гадове. Като се сетя при синът ми какво беше и ми става лошо, до голям носът му е проблемен и все нещо имаше нещо!

Ех съжалявам! То май затова съм чувала, че някои педиатри не се и мъчат да лекуват  с антибиотици тези бактерии. Само ако нещо се влоши Sad  аз още чакам да видя какво да правя. Бебчо си диша иначе и само понякога в денонощието се чуват тези шмъркащи звуци...та затова се мотая

# 623

Също да попитам някой поръчвал ли нещо от сайта - pat pat,  да сподели мнение, също и за колко време доставят
Аз съм поръчвала веднъж - блузи за кърмене за мен и няколко дрешки за бебка. Доволна съм от качеството, блузите особено са страхотна материя. Със сигурност ще повторя. Чаках доставка три седмици.

# 624
  • София
Същите дрешки от Пат Пат ги има и в Алиекспрес, и в Shein. Никога не съм поръчвала, но съм харесала доста. Мислих за лятото да взема няколко да се пробват. Има много интересни модели наистина.

# 625
Аз вчера сутринта направих бъбречна криза и това нещо ме боля повече от контракциите при раждането.. та идва спешна помощ, молила съм за обезболяващи и накрая благоволиха и ми сложиха система с но шпа и бусколизин и аналгин мускулно след като се оказа, че си отглеждам два камъка. Питах в кърмаческата тема и се оказа, че аналгин и бусколизин не са съвместими с кърмене, лошото в случая е, че други обезболяващи не ми действат. Тази сутрин пак се събудих със зверска болка в бъбрека и не знам какво да правя. Не искам да лежа в болница и да ме отделят от бебчо, че и с кърменето ще е предизвикателство..
просто исках да си излея мъката, а ако на някоя от вас се е случвало подобно нещо, моля да споделите какво и как ви е помогнало Sad

# 626
Вики, искрено ти съчувствам! Правила съм бъбречни кризи и наистина няма такава болка... За облекчаване на болките ползвах една възглавничка, която се нагрява в микровълновата и после си слагам на кръста, в областта на бъбреците - правех си нагревки. Също така много чай от мечо грозде - но не знам дали не е противопоказно при кърмене 🧐 Пиех Уринал акут или нещо подобно - на основата на червена боровинка и също чайове с червена боровинка. Знам че пиенето на бира също спомага, но трябва да е непосредствено след кърмене и след това да има пауза около 2 часа преди следващо кърмене. Rolling Eyes
Моята шушулка вчера беше на ваксини - втората доза Ротарикс и шествалентната втори път. Питах за пневмококи кога ще слагат - сестрата ми каза чак около 6 месец. Този път пищя и рева повечко малката Sad коремчето май я болеше, освен това получи разстройство, но засега температура не е вдигала. Сложих само кул пач. Гушкаме се повече и така. Вече втора поредна вечер пропуска буденето около 2-3 през нощта и се буди за ядене чак към 5-6. Дано се задържи така 😇
Станала е 63 см. 6600 гр. изцяло на кърма. Няма никакви данни за рахит и си оставаме на 2 капки вигантол.

# 627
Вики,искрено ти съчуствам. Сигурна съм, че ще се справиш със ситуацията. Може да звучи странно, но трябва да си благодарна, че се е появил проблемът сега, а не по време на бременността, защото бъбречните кризи правят големи поразии...с очите си съм го виждала, като лежах за задържане с номер 2. Малкото зло Hug
Аз давам по една капка витамин Д. Прави ми впечатление, че давате по повече. Но пък и моята е 63 на 5900, не е много едра...

# 628
  • София
Охх Вики, не знам лично какво е, но ММ има редовно проблеми с болки в бъбреците и няколко кризи. Той пие Неоренал и го отпуска много бързо, но не знам дали е съвместим с кърмене...

Amelin, моят е 62см и 7270 и пак по една капка вигантол давам. Но педиатърката каза, че е едричък и да не спирам. Мисля да редувам ден с една и ден с две капки. Виждам, че другите са с доста по-големи дози.

Villy-D, на нас сега ни сложиха първи прием на пневмококи. Средата на 3м е. Иначе имаме един прием на 6-валентната, че нашата педиатърка кара по 1 ваксина на месец. Другият месец така както гледам календара е вторият прием на 6-валентната, за 5-ти месец ще е третият, а в 6-ти месец вторият прием за пневмококи. И за другия път си отбеляза да погледне белега от БЦЖ ваксината.

# 629
Вики, аз се оправих с чай на Ламбрев, също след ражданеми стана. Явно излезе само. Поне 32 мнения от уролози, изследвания, ако се налага и скенер. На мен Семерджиев от Доверие първо каза да пия силни лекарства за изхвърляне на камъка, но несъвместими с кърменето. Аз отказах, даде билки и така мина.

Общи условия

Активация на акаунт