Без кръг от майки вече. Проблем ли е?

• 5 277
  • 70
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аз пък точно на първата площадка, на която ходехмв редовно, се срещнах със страхотни момичета и си станахме много близки. Разбира се, че не с всички съм станала приятел, но поне с 2-3 много се сближихме. Говорили сме си за много и най-различни неща, не знам защо си представяте, че едва ли не всички по площадките са със семките и бирите. За жалост се преместихме и тук е доста различно - на местата, където излизаме има едни и същи майки с деца, но по никакъв начин не общуваме. Просто няма химия. Още от първите дни разбрах, че те са си някаква затворена компания и не съм правила усилия да се сприятелявам. Да, липсват ми много моите приятелки, но и сега се справяме. За всичко се намира начин. Не го мисли, детето ти е още малко, тепърва ще прави приятелства.

# 16
  • Пловдив
Моят син е на 13 месеца, ами двамата сме по градинките, нещо не ми идва отвътре да се запознавам с други майки, аз по принцип не съм общителна. От съседките тези, които са ми приятни, са с по-големи деца, но пак чат-пат се заиграват с моето. То и на тая възраст не мисля, че може да има някакво по-осъзнато общуване. Чакам да проходи, да се запознава сам.Grinning

# 17
Аз пък точно на първата площадка, на която ходехмв редовно, се срещнах със страхотни момичета и си станахме много близки. Разбира се, че не с всички съм станала приятел, но поне с 2-3 много се сближихме. Говорили сме си за много и най-различни неща, не знам защо си представяте, че едва ли не всички по площадките са със семките и бирите. За жалост се преместихме и тук е доста различно - на местата, където излизаме има едни и същи майки с деца, но по никакъв начин не общуваме. Просто няма химия. Още от първите дни разбрах, че те са си някаква затворена компания и не съм правила усилия да се сприятелявам. Да, липсват ми много моите приятелки, но и сега се справяме. За всичко се намира начин. Не го мисли, детето ти е още малко, тепърва ще прави приятелства.

Ако бях майка, щях да се "лепна" за вас : )
Човек трябва да си търси неговите хора и да не се занимава с неподходящите.

Между другото, за социалната неприспособимост на майката плаща детето. Вие си мислите, че то си играе с децата, докато вие си четете телефона, само и само да не се занимавате с другите майки (описвани с тон за превъзходство като хора с проблеми и дефицити), но то, като развито инстинктивно същество усеща, че майка му не одобрява тия хора и в опитите си да си обясни защо, може да стигне до същата неприспособимост.

...Аз самата бях отхвърляна и подигравана в детството от други деца и голям страх имам детето ми да не преживее същото. Приемам съвети и всичко, което мислите. Благодаря, че прочетохте.
Ето тогава малко не са ви се получили нещата, защото всички сме преживявали подигравки и отхвърляне в училище, но там някъде сме намерили и хора, с които ни е добре. Така човек "израства" страха, че хората са лоши и че ще бъде отхвърлян и даже вижда, че подиграващите са няколко доминиращи фигури със семейни проблеми и нищо повече, нищо страшно.

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 09:56 от Анонимен

# 18
  • София/Севлиево
И аз почти не се събирах с майки на деца колкото моето по площадките.Имаше едно момиче тук от форума от моя квартал и двете излизахме понякога.И до днес поддържаме добри отношения.От първата ДГ на детето първата година с никой не се сприятелих,втората направихме една хубава компания ,която и до днес ,когато имаме време,се събираме.От втората ДГ се имах с родителите на две дечица,но и двете семейства заминаха за чужбина.От предучилищна също формирахме хубава група от майки,но ни е далече да ходим при тях и в момента само с една поддържам връзка.А пък от училище с никоя се нямам,с няколко сме на здравей-здрасти и дотам.Не че не сме социални,напротив,но много внимателно подбираме обкръжението си заради детето ни,което е с лек проблем от аутистичния спектър.Честно казано предпочитам да сме си само ние, отколкото някой да ме съжалява или пък да говори зад гърба ми.

# 19
Детето само ще си покаже колко и с кого има нужда на общува. Някой са по затворени, други са по общителни. Не пренасяй собствените си проблеми и разочарования върху детето, че тогава ще имаш по голям проблем.

# 20
  • София
Нищо няма да му стане на детето, ако майка му не общува с хора, които са й неприятни. Мен повече ме дразни обратното - на всяка цена да се търси социализация на майката и детето. Голяма работа, че няма да седна да клюкаря с другите майки от градинката! Голяма работа, че моето дете няма да се дърпа за играчки с техните деца! Дори по-добре.

# 21
Pastolina, ти имаш ли желание да общуваш с други майки и какво разбираш под общуване с тях, защото си написала, че не си намерила сродна душа сред майките - приятелство или просто да си кажете някоя и друга приказка като се засечете в парка. Аз не мисля, че има такова нещо като сродна душа сред майките, има такива, които са по-общителни и не се притесняват да се заприказват с други майки, такива, които не са чак толкова общителни и им е по-трудно и такива, на които не им пука дали ще се сприятеляват, или не. Не си поставяй като фикс идея приятелство с други майки, защото не е задължително да има такова. Отпусни се и не го мисли толкова, като излезеш в парка и се засечеш с позната майка може просто да си поговориш с нея без да влагаш нещо по-специално, защото така винаги има риск да се разочароваш. Пускала си и предишни подобни теми и в тях, доколкото си спомням, ти се казаха същите неща както и сега. Възможно ли е да си по-обидчива? Питам, защото в предишната тема беше споменал, че тези 2-3 майки, с които си общувала започнали да се държат хладно с теб и не те търсели, а сега си написала, че ти си се отдръпнала от тях, защото не ти харесали определени неща в тях. Възможно ли е да се пренавиваш за неща, които са маловажни и оттам да си мислиш, че комуникацията с другите майки ти куца. Не казвам, че в теб е вината, в никакъв случай, но помисли какво е твоето поведение спрямо тях и тяхното към теб щом това те притеснява и е важно за теб и детето ти.

# 22
Ох, ама това същата авторка била ... Не знам колко 20 теми ще пусне за едно и също. То детето ще порасне докато се чуди що не ѝ обръщат внимание.

# 23
Същата авторка съм ,да . Явно аз си го поставям като фикс идея да имам компания с цел детето ми да не остане ощетено от социална гледна точка. И имам очаквания от другите, които не би трябвало да имам. В другата тема  и в тази една от майките е същата. Като ме срещне се опитва да ме дразни, сравнявайки децата. Давам пример- предния път и споделих, че детето не яде ориз , а следващия път като ме видя демонстративно ми обяснява с подробности колко много обичало ориз детето й- " Ако знаеш с какъв апетит го хапва". И много подобни примери. Е, това вече ако не е нарочно не знам... Благодаря на всички ви!

# 24
  • Пловдив
Според мен няма особена връзка между приятелството между майките и децата. Майките може по цял ден да обсъждат клюки, а децата да не се разбират особено и обратно. Някак си едни такива разговори обича ориз-не обича ориз и подобни не виждам с какво са от полза за която и да е от страните.

# 25
И ти се впрягаш излишно. Има такива смотанячки. В началото и аз се дразнех. Сега не им обръщам внимание. Казвам "Така ли? Много хубаво." и темата приключва. Smile Не си слагай на сърце кой какво казал, излизай си с детето, гледай си го, води си общи разговори и толкоз. Няма смисъл да се ядосваш на чуждите глупости. Wink Натоварваш се излишно.

# 26
Същата авторка съм ,да . Явно аз си го поставям като фикс идея да имам компания с цел детето ми да не остане ощетено от социална гледна точка. И имам очаквания от другите, които не би трябвало да имам. В другата тема  и в тази една от майките е същата. Като ме срещне се опитва да ме дразни, сравнявайки децата. Давам пример- предния път и споделих, че детето не яде ориз , а следващия път като ме видя демонстративно ми обяснява с подробности колко много обичало ориз детето й- " Ако знаеш с какъв апетит го хапва". И много подобни примери. Е, това вече ако не е нарочно не знам... Благодаря на всички ви!
Аха....а защо точно решихте, че е нарочно? Според мен изобщо не е нарочно казано. Ако така дебнете и обвинявате хората трудно ще имате социален живот.
Вие смятате ли, че светът се е наговорил да се занимава с вас и вашето дете ? Хората си имат техен живот и техни си проблеми, които ги вълнуват, и едва ли мислят за вас толкова често, колкото вие си внушавате. И едва ли сравняват децата толкова задълбочено, колкото на вас ви се струва. Това е само във вашата глава.
Моят съвет е да потърсите помощ от специалист(за себе си)
П.С.
И преди да ме намразите и мене, само да кажа, че не ви познавам, нито вас, нито детето ви и не го сравнявам с моите.

# 27
Какво значение има кое дете какво яде. Едната може да се хвали, че го храни здравословно, а другото да нагъва хамбургери всеки ден и пак майките да намерят общ език на друга тема. Никога не съм се месила във възпитанието на децата на мои познати или приятелки. И те не са се мешали в моето. Има хиляди женски теми за разговор ако ти допада някой човек.

# 28
  • София
Обичайно темите са "а пък моето...". Ако ги слушаш, децата са проговорили още на 6 месеца и знаят таблицата за умножение на година и половина. Wink

# 29
Напълно естествена реакция е когато някой сподели "Моето дете не яде ориз" да отвърнеш с "А моето пък много обича и го яде с удоволствие" примерно. Дори аз бих си помислила, че детето ти е капризно, няма култура на хранене и т.н. Както е естествено ако ми хареса блузата му да го кажа и попитам откъде е.
Авторката има някакви комплекси за малоценност, които се мъчи да оправдае чрез детето.

Общи условия

Активация на акаунт